اقتصاد۲۴- با دستور رییس جمعیت هلال احمر، امروز ۵۰ درصد پاداش پایان خدمت بازنشستگان جمعیت در سال ۱۴۰۱ پرداخت میشود. راضیه عالیشوندی رییس حوزه ریاست جمعیت هلال احمر گفت: تعداد ۵۶۰ نفر از همکاران هلالاحمر در سال جاری به افتخار بازنشستگی نائل شدهاند، اما با وجود تکمیل فرآیند بازنشستگی و علیرغم پیگیریهای انجام شده از سازمان برنامه و بودجه کشور، تا کنون اعتباری برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان به جمعیت هلال احمر تخصیص نیافته است.
عالیشوندی تاکید کرد: با توجه به عدم تأمین منابع لازم برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان جمعیت در سال جاری و در راستای احقاق حقوق و بهبود وضعیت بوجود آمده این عزیزان، با دستور رئیس جمعیت هلال احمر، مقرر شد تا امروز ۵۰ درصد از پاداش پایان خدمت بازنشستگان از سرجمع اعتبارات داخلی جمعیت به حساب استانها واریز شود.
علی اکبر عیوضی گفت: ماده ۱۱۱ قانون تامین از ماده ۴۱ قانون کار تبعیت میکند و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی نیز تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان را به صراحت روشن کرده است. طبق این ماده، مستمری سالیانه باید براساس افزایش هزینههای زندگی افزایش یابد. تعیین حداقل دستمزد در شورایعالی کار برای کارگران شاغل و بازنشستهی کشور اهمیت بسیار دارد. برای حقوق بگیرانِ وابسته به قانون کار و سازمان تامین اجتماعی، روز تعیین حداقل دستمزد در اتاقهای وزارت کار، روز سرنوشت است.
علی اکبر عیوضی (دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران) با اشاره به اینکه تعیین حداقل مزد کارگران شاغل برای ما بازنشستگان اهمیتی حیاتی دارد T گفت: حقوق و دریافتی بازنشستگان مستمریبگیر از نظر قانونی از مصوبه تعیین حداقل دستمزد شورایعالی کار تبعیت میکند. ماده ۱۱۱ تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری «نباید» از افزایش حداقل مزد مصوب شورایعالی کار کمتر باشد. وی افزود: در واقع ماده ۱۱۱ قانون تامین از ماده ۴۱ قانون کار تبعیت میکند و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی نیز تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان را به صراحت روشن کرده است.
بیشتر بخوانید: اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به حقوق ۱۴۰۲
طبق این ماده، مستمری سالیانه باید براساس افزایش هزینههای زندگی افزایش یابد. این فعال حقوق بازنشستگان تاکید کرد: بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی هیچ درآمدی جز همین مستمری حداقلی ندارند و به همین دلیل از مسئولانی که در پشت تریبونها مدعی رسیدگی و ارتقاء وضع معیشت محرومان جامعه هستند، میخواهند که به وعدههای خود عمل کنند. شعارها و وعدههایی که رئیس مجلس در روزهای اخیر داد و آنچه رئیسجمهوری در پشت تریبونها از معیشت مردم میگوید، در چه جایی قرار است به عمل برسد؟ مسئولان از کدام مردم صحبت میکنند؟
اگر درمورد ما افراد عادی صحبت میکنند، باید بگوییم که تدبیری درباره معیشت ما بازنشستگان اندیشیده نشده است. دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران با بیان اینکه قانون هرچه بگوید ما تبعیت میکنیم و بازنشستگان چیزی بیش از قانون نمیخواهند» گفت: قانون به صراحت میگوید ما باید براساس نرخ تورمی که بانک مرکزی اعلام میکند و رشد هزینههای زندگی، میزان افزایش حقوق را مشخص کنیم.
بازنشستگان همین مطالبه مطابق مُّر قانون را خواستارند و بیشتر از آن نیز نمیخواهند. وی اضافه کرد: تورم در اقتصاد توسط تصمیمسازان بالا برده شده و همانها هم باید تاوان آن را بدهد. مردم عادی و فرودستان موظف به پرداخت هزینههای اشتباهات مسئولان و مدیران نیستند. پیام ما به مسئولان این است که اگر مردم فقیرتر شوند، انحرافات اجتماعی بسیار شدیدتر خواهد شد. اختلافات اجتماعی و خانوادگی باعث رشد مفاسد شده و درصورت عدم برخورداری مردم از نان شب، بهطور طبیعی بدبینی نسبت به آینده کشور به وجود خواهد آمد.