تاریخ انتشار: ۱۳:۵۴ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۲

رکورد‌های رئیسی، تغییرات دولت سیزدهم روی دور تُند

واکنش‌ها به تغییرات در دولت رئیسی متفاوت بود. برخی منتقدان معتقدند که تیم اصلی تصمیم گیر در دولت رئیسی همچنان دست نخورده است و تغییرات اصلی باید در آن حلقه صورت گیرد.

رکورد‌های رئیسی

اقتصاد۲۴- واکنش‌ها به تغییرات در دولت رئیسی متفاوت بود. برخی منتقدان معتقدند که تیم اصلی تصمیم گیر در دولت رئیسی همچنان دست نخورده است و تغییرات اصلی باید در آن حلقه صورت گیرد. برخی هم بر این اعتقادند که رئیسی برای پیشبرد امور چاره‌ای جز تغییر ندارد، اما مهم‌تر از تغییر آن است که افراد جایگزین شده کارآمدی و تخصص بیشتری نسبت به افراد برکنار شده داشته باشند.
به گزارش جماران، «تغییرات» در دولت رئیسی روی دور تند افتاده است. اگر فاصله بین استعفای عبدالملکی و رستم قاسمی و البته وزیر آموزش و پرورش زیاد بود، حال دیگر رئیس دولت منتظر نمی‌ماند و خود نامه برکناری چند نفر در یک روز را امضاء می‌کند.
تغییراتی که حتی گفته می‌شود طی روز‌های آینده هم ادامه دار است و رئیسی عزمش را بر ترمیم کابینه اش قرار داده است.

خداحافظی رئیسی با میرکاظمی و ساداتی نژاد

روز گذشته بهادری جهرمی سخنگوی دولت، از تغییرات مهم در دولت خبر داد، به موجب این تغییرات میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه برکنار شد و وزیر جهادکشاورزی هم با ساختمان این وزارتخانه خداحافظی کرد.
این تغییرات البته یکباره و شوکه کننده نبود، چه آنکه طی روز‌های اخیر زمزمه‌های تغییر در کابینه بالا گرفته بود. تایید این تغییرات از سوی رسانه‌های اصولگرا و حامی دولت هم احتمال جدی بودن را بیشتر کرده بود.
در نهایت روز گذشته رئیسی تصمیم خود را علنی کرد و با مسعود میرکاظمی یکی از مردان کلیدی تیم اقتصادی اش خداحافظی کرد. وزیر جهاد کشاورزی هم نفر بعدی در لیست رئیس جمهور بود که به مثابه ۳ وزیر مستعفی دیگر، فرصت استعفا پیدا نکرد و مُهر عزل بر پرونده کاری اش زده شد.

تغییرات در کابینه ادامه دار است

روایت‌ها از سوی رسانه‌های نزدیک به دولت، اما حکایت از آن دارد که لیست تغییرات در دولت بلندتر است و رئیسی طی روز‌های آینده برخی دیگر از اعضای کابینه را تغییر خواهد داد.
آنگونه که تسنیم خبر داده، گمانه‌زنی‌هایی درباره تغییر ۲ وزیر دیگر در روز‌های آینده در کابینه دولت مطرح شده است. بنا به ادعای این رسانه تغییرات بازهم قرار است در تیم اقتصادی دولت صورت گیرد.

اگر ادعای این رسانه صحت داشته باشد برخی افراد، چون خاندوزی و فاطمی امین را می‌توان در لیست حدسیات قرار داد.


بیشتر بخوانید: پایتون گیت با حضور رئیس جمهور؛ این ماجرا ترسناک است نه خنده‌دار!


تسنیم به نقل از برخی منابعش حتی مدعی شده است که احتمال جابجایی وزیر یکی از وزارت‌خانه‌های غیراقتصادی دولت نیز طی هفته‌های آینده وجود دارد. این وزیر بنا به شرایط جسمی، از رئیس‌جمهور خواسته است که درباره ادامه فعالیت او تصمیم بگیرد.
اگر ادعای این رسانه مبتنی بر واقعیت باشد می‌تواند نام حمید سجادی وزیر ورزش را نیز در این لیست گنجاند، خصوصا با توجه به حواشی فوتبالی که این روز‌ها وزارت ورزش را درگیر کرده است و بعد از سانحه رخ داده برای وزیر او در لیست کسانی که ممکن است بعد از ۲۰ ماه با دولت خداحافظی کند قرار دارد.

رئیسی رکورد زد

اما تغییرات در کابینه سیزدهم آن هم در عمر ۲۰ ماهه دولت را باید رکوردی جدید در بین ادوار مختلف ریاست جمهوری دانست.
مقایسه عملکرد دو ساله اول دولت رئیسی با دولت‌های پیش حکایت از آن دارد که این دولت رکورددار بیشترین تغییر است و پس از آن دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی با ۴ تغییر در این مدت زمان، قرار دارد.

چرا رئیسی دست به تغییرات زده است؟

انتقاد از کابینه رئیسی از همان روزی که لیست پیشنهادی راهی پارلمان شد، آغاز شد. لیستی که حتی اصولگرایان را هم شوکه کرد. در لیست پیشنهادی رئیسی سهم دهی به برخی جریانات سیاسی مشهود بود و کارآمدی و تخصص در آن کمرنگ.

حضور محسوس دانش آموختگان دانشگاه امام صادق (ع) در لیست پیشنهادی از یک سو و دولتمردان دولت احمدی نژاد از سوی دیگر در کنار برخی یارگیری‌ها از مجلس و... همه و همه دست به هم دادند تا نقد‌ها از همان ابتدا آغاز شود.
هرچند مجلسی‌ها در همراهی کامل با دولت به همه وزرای پیشنهادی به جز یک وزیر پیشنهادی رأی دادند، اما نخستین انتقادات از عملکرد وزرا هم از همین مجلس کلید خورد و دامنه آن روز به روز وسیع‌تر شد و حالا در عمر ۲۰ ماهه دولت ۶ تغییر کلیدی رقم خورده است.
در این میان هرچند سه وزیر با نامه استعفا از پاستور خارج شدند، اما بنا به روایت‌ها استعفا اقدام پیشدستانه آن‌ها برای جلوگیری از عزل و برکناری و البته استیضاح از سوی مجلس بوده است؛ اتفاقی که درباره میرکاظمی و ساداتی نژاد نیفتاد و هر دو با حکم رئیسی از کار برکنار شدند.

تغییرات منتقدان دولت را راضی کرد؟

واکنش‌ها به تغییرات در دولت رئیسی متفاوت بود. برخی منتقدان معتقدند که تیم اصلی تصمیم گیر در دولت رئیسی همچنان دست نخورده است و تغییرات اصلی باید در آن حلقه صورت گیرد. برخی هم بر این اعتقادند که رئیسی برای پیشبرد امور چاره‌ای جز تغییر ندارد، اما مهم‌تر از تغییر آن است که افراد جایگزین شده کارآمدی و تخصص بیشتری نسبت به افراد برکنار شده داشته باشند.
غلامعلی رجایی چهره اصلاح طلب هرچند از تغییرات در دولت استقبال می‌کند، اما این را هم می‌گوید که، «آقای رئیسی انتخاب هایش در همین حدود دانشگاه امام صادق است؛ هیچوقت باقری کنی یا امیرعبداللهیان را کنار نمی‌گذارند تا شخصی مثل ظریف را جایگزین دارند. آدم‌های جدید، چون انگیزه تحول دارند و به فکر آبروهستند یک روزنه امید هست، اما بطور کلی همه به یک نتیجه می‌رسند. در این تغییرات هم البته امید زیادی نیست».

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ ژست عاشقانه حمیرا و پرویز یاحقی ۵۳ سال پیش با استایل اروپایی

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ تمام بازیکنان مشترک استقلال و پرسپولیس

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کشف و انهدام انبار بزرگ سوخت قاچاق در بندرخمیر

نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، سیاسی برخورد کرد/ اثرات منفی پول‌های زیاد و بی‌برنامه‌ در دولت گذشته امروز مشخص شده است

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی

ساعت کاری اصناف در ماه رمضان و شب عید کاهش نمی‌یابد

عمر مفید باتری ماشین؛ از کجا بفهمیم وقت تعویض باتری رسیده است؟

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اینفوگرافی/ قدرتمندترین پاسپورت‌ها در سال ۲۰۲۵