اقتصاد۲۴- در بازار معاملاتی ارز در روز گذشته، قیمت دلار هرات در ۵۴ هزار تومان باز شد که زیر مرز حمایت ۵۴ هزار و ۱۰۰ تومان بود.
باز شدن قیمت دلار هرات زیر مرز حمایتی که روز سهشنبه شکسته نشد، علامت قوی برای کاهش بود. همین اتفاق هم افتاد و قیمت دلار تا کف ۵۳ هزار و ۴۰۰ تومان پایین آمد، اما قیمت به این نقطه که رسید بازار ترمز کرد.
برخی معتقد بودند دلیل ترمز، به بحث تکذیب نصب خبر دوربینهای آژانس برمیگشت. یکسریها هم خبر توقیف کشتی پاناما توسط سپاه پاسداران را دلیل پایان اصلاح در بازار میدانستند.
اما یکسریهای دیگر کلا مسایل فنی را دخیل میدانستند. آنها تصور میکنند بازار ارز برای ادامه روند نیازمند یک تست بود؛ اگر قیمت دلار در روز پنجشنبه در بازار یک برگشت تند و تیز داشته باشد میتواند به معنای تغییر جهت بازار باشد، اما هر اتفاق دیگری جز این چه در قالب برگشت کند چه در قالب ادامه کاهش، موجب میشود فروشنده بیشتری به بازار ورود کند و کاهش قیمت بیشتری رخ دهد.
در این حالت تارگت معاملهگران ۵۲ هزار تومان است.
طلای آبشده هم با نگاه به اونس طلای جهانی کف ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حفظ کرده و معاملهگران معتقدند که اگر این کف از دست برود میتواند تا ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بریزد.
قیمت سکه هم با کاهش به ۳۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید و نکته بازار سکه نیز در شکاف خرید و فروش بود که یک میلیون تومان شد.
بیشتر بخوانید: شوک بزرگ دلار به قیمت سکه و طلا/ آیا خریداران سکه ۳۵ میلیونی ضرر میکنند؟
معاملهگران میگویند که همین فاصله نرخ خرید و فروش نشان میدهد که بازار دوباره سرگردان است و ترس دارد. نکته دوم بازار سکه این بود که دوباره در روز چهارشنبه سکه رفاه بالاتر از بازار و در مرز ۳۴ میلیون معامله شد.
رباتهای نرخزنی در روز چهارشنبه هم قاطی کردند و دلار هرات در لحظاتی از معاملات نرخ را ۱۰۰۰ تومان بالاتر میزد. البته یکسری کانالها هم هستند که کلا به چپزنی رو آوردهاند و نرخ درهم را در کف ۱۴ هزار میزنند که با این نرخ دلار در کانال ۵۱ هزار بدست میآید.
با رنج شدن بازارهای داخلی و رشد ۵۰ دلاری قیمت اونس طلای جهانی در سه روز، معاملهگران دوباره توجهشان را به این بازار جلب کردند.