تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲

استقلال چطور قهرمانی را از دست داد؟

استقلال در لیگ بیست و دوم نتوانست از عنوان قهرمانی خاطره انگیز فصل قبلش دفاع کند.

استقلال چطور قهرمانی را از دست داد؟

اقتصاد۲۴- وقتی بدون باخت در یک فصل قهرمان لیگ می‌شوید بدون شک هواداران از شما انتظار تکرار قهرمانی را در لیگ بعدی نیز خواهند داشت، فقط در یک صورت می‌توان از این مسیر خارج شوید آن هم این است که استقلال لیگ بیست و دوم باشید! تغییر سرمربی، ستاره های کم فروغ، مشکلات عجیب و غریب مدیریتی و حواشی حذف از آسیا همه و همه اتفاقاتی بود که آبی ها در طول یک فصل در باشگاه خود دیدند. نتیجه آن هم شد سه رده سقوط به جای دفاع از عنوان قهرمانی! بهانه در مورد اشتباهات داوری و قهرمان نشدن تیم ها به این دلیل همیشه وجود دارد اما در زیر ما دو عامل دیگری که مانع رسیدن شاگردان ساپینتو به جام شدند را با هم بررسی خواهیم کرد؛

ناکام بازی های بزرگ

۲۸ امتیاز از دست رفته استقلال تا بازی هفته بیست و نهم، حاصل چهار باخت و ۸ مساوی است. ۱۲ امتیاز استقلال مقابل سپاهان(رفت و برگشت)، تراکتور و پرسپولیس از دست رفته است و آبی‌ها حتی یک تساوی هم از این تقابل‌ها به دست نیاوردند که اگر همین تک‌امتیازهای بازی‌های باخته امروز در حساب استقلال بود، چه بسا آبی‌ها در تدارک برپایی جشن قهرمانی بودند.

گرچه اشتباهات داوری سهمی بزرگ در وضعیت کنونی استقلال در جدول رده‌بندی دارد اما به لحاظ فنی نیز آبی‌ها در بازی‌هایی که منجر به شکست یا تساوی شد، نتوانستند استراتژی مناسبی را در پیش بگیرند. دو شکست در بازی‌های رفت و برگشت مقابل سپاهان، باخت در تبریز مقابل تراکتور و درنهایت باخت در دربی ۱۰۰، ۱۲ امتیاز مهم را از استقلال گرفت و بیشترین لطمه را به استقلال وارد آورد.


بیشتر بخوانید: حذف استقلال از آسیا قطعی است، پرسپولیس هنوز نه!


اما در این میان باید به ۱۶ امتیازی که مقابل نفت مسجد سلیمان، پیکان، فولاد، آلومینیوم اراک، پرسپولیس(دربی۹۹)، مس رفسنجان، نساجی و صنعت نفت آبادان از کف رفت، به منزله اتفاقاتی بزرگ نگریست. شاید چهار شکست در ظاهر بزرگ جلوه شود اما ۸ تساوی نیز ۱۶ امتیاز را از استقلال گرفته است؛ چیزی نزدیک به ۵ باخت.

تیمی که می‌خواهد جام قهرمانی را به دست آورد باید برای تمام بازی‌ها استراتژی مناسب داشته باشد اما استقلال در فصل جاری طوری قدم برداشت که برای مثال مقابل تیم قعرنشین نفت مسجد سلیمان ۲ امتیاز از کف داد و در بازی نیم‌فصل اول در اهواز با تساوی بدون گل مقابل این تیم متوقف شد. تساوی خانگی مقابل آلومینیوم اراک نیز از دیگر نتایج عجیب استقلال در فصل جاری است که سهم بالایی در ناکامی امروز دارد. چرا استقلال در خانه موفق نشد از این تیم امتیاز کامل را بگیرد؟

آیا تنها اشتباهات داوری را باید در خلق این نتیجه سهیم دانست؟ قطعاً این‌طور نیست. استقلال در مقابل تیمی که از لحاظ فنی در سطح نازل‌تری نسبت به خودش قرار دارد، به سادگی ابتکار عمل را از دست داد و ستاره‌های آبی نتوانستند مقابل تیم مهدی رحمتی افسار بازی را در دست خود بگیرند و به سادگی مقابل نماینده اراک ۲ امتیاز از کف دادند. پیکان نیز از جمله بازی‌هایی بود که نفس استقلال در آن بند آمد و در کنار آن فولاد، مس رفسنجان، نساجی و صنعت نفت آبادان نیز هر یک ۲ امتیاز را از استقلال گرفتند.

تساوی در دربی رفت هم برای استقلال گران تمام شد تا در مجموع آبی‌ها ۲۸ امتیاز را از کف بدهند و نتوانند همپای دو مدعی دیگر قهرمانی جلو بروند و در فاصله سه هفته مانده به پایان لیگ برتر از قهرمانی فاصله بگیرند. اگر ریکاردو ساپینتو بنای ماندن در استقلال داشته باشد و مدیران آتی نیز روی تداوم همکاری با او به جمع‌بندی برسند، لازم است قاعده قهرمانی را برای فصل آینده بدرستی رعایت کند و اجازه ندهد امتیازات به سادگی از کف برود. آنچه یک تیم را در فوتبال ایران به سمت جام قهرمانی می‌برد، موفقیت در بازی‌های بزرگ است.

حال حتی اگر در چنین بازی‌هایی استقلال با پیروزی هم از میدان خارج نشود و تنها یک تساوی به دست آورد نیز برای دستیابی به جام قهرمانی کفایت می‌کند، البته به شرط آنکه استقلال در بازی با تیم‌های میان جدولی موفق باشد که در فصل جاری تیم ساپینتو نه در بازی با تیم‌های بزرگ کامیاب بود و نه اینکه توانست صددرصد امتیازات بازی با تیم‌های میانی را به چنگ آورد.

درواقع برای رسیدن به قهرمانی لازم است که یک تیم هدفگذاری صحیحی تا پایان لیگ داشته باشد و از همان روزی که وارد چرخه لیگ می‌شود تا هفته پایانی روی همان مدار حرکت کند. حال اینکه اگر تیمی یکی، دو باخت را در طول فصل تجربه کند نیز از شانس بالایی برای قهرمانی برخوردار خواهد بود اما استقلال با چهار شکست عملاً هیچ شانسی برای خود باقی نگذاشت.

نتایج استقلال در لیگ بیست و دوم

خاموشی ستاره ها بعد از جام جهانی

یکی دیگر از عوامل ناکامی استقلال در فصل جاری بدون شک بر آورده نشدن انتظارات از ستاره های این تیم است. ناکام های آبی ها به دو دسته تقسیم می‌شوند، یک بازیکنانی که از ابتدای فصل نا امید کننده بودند، دو بازیکنانی که تا جام جهانی عملکرد خوبی داشتند و بعد از قطر یا به خاطر دعوت نشدن و یا بی انگیزگی بعد از جام نتوانستند عملکرد خوبی از خود با استقلال به نمایش بگذارند.

بازیکنانی مثل سجاد شهباززاده در دسته اول قرار می‌گیرد او که به عنوان بمب نقل و انتقالاتی به استقلال برگشت عملکرد فاجعه باری در استقلال داشت و در ۱۷ بازی و ۴۴۳ دقیقه‌ای که برای این تیم به میدان رفت یک بار هم موفق نشد دروازه حریفان را باز کند یا پاس گل بدهد و بعد از اینکه ساپینتو اعتمادش را به او از دست داد به یک نیمکت نشین ثابت در تیم تبدیل شد.

از طرف دیگر بازیکنانی مثل مهدی قایدی، مهدی مهدی پور، محمد محبی و صالح حردانی بودند که امید داشتند برای جام جهانی به تیم ملی دعوت شوند و دعوت نشدن آنها تاثیر منفی روی عملکرد آنها بعد از جام داشت، اما مشکل استقلال فقط این نبود، حتی بازیکنانی مثل ابوالفضل جلالی، سید حسین حسینی و کم و بیش روزبه چشمی نیز که در قطر حضور داشتند بعد از جام نیز اثری از بازیکن قبل از قطر نداشتند، بدون شک به جز مسائل فنی، افت شدید ستاره ها یکی از عوامل مهم ناکامی آبی ها در تکرار قهرمانی بود.

نتایج استقلال در لیگ بیست و دوم

نان شبی که استقلال نداشت

درست است که بازیکنان زیادی در استقلال بعد از جام جهانی افت کردند اما ساپینتو برای تمام پست هایش بازیکن جایگزین داشت، به جز یک پست؛ شماره یک! ضعف در دروازه بیشترین ضربه را به استقلال در راه تکرار قهرمانی زد. در فوتبال روز دنیا یک نکته بین تمام لیگ‌ها و رقابت‌ها ثابت است، تیمی که کمتر گل بخورد شانس اول قهرمانی خواهد بود. دروازه‌بان‌ها آخرین سنگر امید هر تیم به شمار می‌آیند و شما برای بسته نگه داشتن دروازه خود علاوه بر دفاع خوب باید دروازه‌بان کارآمدی نیز داشته باشید؛ به قول عبدالله ویسی و جمله ماندگارش: «دروازه‌بان خوب از نان شب واجب‌تر است.»

سیدحسین حسینی فصل گذشته نقشی کلیدی در قهرمانی بدون باخت آبی‌ها ایفا کرد. این دروازه‌بان با ۱۷ کلین‌شیت رکورددار لیگ بیست‌ و یکم بود. در برخی منابع، تعداد کلین‌شیت حسینی ۱۸ درج شده است و برای این دروازه‌بان در دیدار هفته دوم مقابل ذوب‌آهن، کلین‌شیت ثبت کرده‌اند.

لازم به توضیح است شرط در نظر گرفتن کلین‌شیت، حداقل ۶۰ دقیقه حضور در زمین است که حسینی در آن بازی در اوایل بازی به دلیل آسیب‌دیدگی تعویض شد و کلین‌شیت در آن بازی به نام رشید مظاهری در نظر گرفته شد. این فصل نیز هواداران آبی‌ها انتظار تکرار قهرمانی از تیم‌شان داشتند اما داستان چیز دیگری بود. تا جام جهانی حسینی درون دروازه استقلال عملکرد خوبی داشت و حتی بر سر شماره یک بودن او در جام جهانی دعوا بود که با توفیق اجباری مصدومیت علیرضا بیرانوند این امر برای گلر استقلالی‌ها نیز محقق شد.

حسینی بعد از ۶ گل خورده از انگلیس و برد مقابل ولز در بازی سوم نیمکت‌نشین شد و کار او در جام جهانی به اتمام رسید. پس از بازگشت تیم از قطر اما دیگر خبری از سیدحسین سرحال درون دروازه استقلال نبود، با اینکه در بسیاری از بازی‌ها واکنش‌های حیاتی در تیم از خود به جای گذاشت اما در مجموع تا هفته ۲۹ حسینی ۲۱ گل دریافت کرد که حدود دو برابر گل‌های خورده استقلال در فصل گذشته است. سید دچار افت شده و این افت غیر قابل انکار است، داستان از زمانی تلخ می‌شود که هنگامی که آبی‌ها در کورس قهرمانی حضور داشتند و در بازی مقابل صنعت نفت در حال سقوط و درست وقتی که تیم یک بر صفر جلو است روی اشتباه سیدحسین تیم گل بخورد و هم دو امتیاز را از دست بدهد و هم قهرمانی را.

استقلال این فصل حواشی بسیار زیادی داشت که می‌توان آن را در عدم موفقیت این تیم تأثیرگذار دانست اما بدون شک افت سیدحسین یکی از مهم‌ترین عوامل این ناکامی و عدم تکرار قهرمانی در لیگ است. حالا جام حذفی یک قمار تمام عیار برای شماره یک استقلالی‌ها خواهد بود و حسینی خوب می‌داند رسیدن به قهرمانی یعنی بازگشت به اوج و عدم قهرمانی یعنی سقوط آزاد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت

روزگار سخت سیستان؛ بلای ویرانگری که گرد و غبار و خشکسالی بر سر یک استان آورد

هشدار یک اقتصاددان نسبت به وقوع ابرتورم در ایران

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

شکست طرح مالیات بر خانه های خالی که پزشکیان هم به آن کنایه زد/ دولت به جای مالیات ستانی به دنبال کاهش تورم در نهاده‌های ساختمانی باشد

ماجرای واریز یارانه معیشتی ۳ میلیونی ماه رمضان چیست؟

چه تعداد خودرو امسال توسط خودروسازان تولید شد؟

قیمت پژوپارس ریخت+ جدول

تهرانی‌ها تابستان منتظر کم‌آبی باشند

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

ترامپ تحریم های علیه روسیه را تمدید کرد

هزینه پیشنهادی سبد معیشت کارگران چقدر است؟