تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲

با اصلاح پیوست بخشنامه تنقیح و تلخیص بسیاری از مشکلات شرکت‌ها حل می‌شود

عضو هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران ضمن اشاره به جامع و ارزشمند بودن بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران، اصلاح و به روزرسانی پیوست آن را مهم‌ترین موضوع در جهت رفع مشکلات فعلی شرکت‌ها می‌داند.

با اصلاح پیوست بخشنامه تنقیح و تلخیص بسیاری از مشکلات شرکت‌ها حل می‌شود

اقتصاد۲۴- به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، مازیار نوربخش، عضو هیأت مدیره این سازمان در مورد آخرین پیگیری‌های سازمان در مورد بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران می‌گوید: «پیگیری‌های ما از سال ۱۴۰۱ شروع شد و در سال جدید هم ادامه دارد. از سازمان تامین اجتماعی درخواست نشستی برای بررسی مشکلات فعلی داشته‌ایم. هم از مسیر شورای گفتگو و هم از طریق مکاتبه مستقیم از سوی نصر کشور با سازمان تامین اجتماعی اقدام کرده‌ایم. اما با وجود پیگیری‌های بسیار متاسفانه تاکنون سازمان تامین اجتماعی پاسخی به ما نداده است».

نوربخش به عنوان یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران می‌گوید در تلاش است این موضوع را از طریق اتاق نیز پیگیری کند. او معتقد است: «موضوعاتی در این بخشنامه مطرح شده که ابهام داشته و قابل اصلاح است، اما تاکنون همراهی سازمان تامین اجتماعی را نداشته‌ایم».

او در مورد مشکلات فعلی شرکت‌ها با بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران می‌گوید: «بیشترین مسئله و مشکلات شرکت‌ها در زمینه مفاصاحساب قراردادهاست. چند سالی می‌شود که برای تمامی قراردادها، حتی قرارداد‌های خرید و فروش هم نیاز است مفاصا حساب تهیه شود. شرکت‌ها در این زمینه مشکلاتی دارند و مفاصا حساب‌ها با ضریب و صرف هزینه انجام می‌شود. علی‌رغم اینکه شرکت‌ها حساب‌رسی بیمه می‌شوند و مبالغ بیمه پرسنل خود را پرداخت می‌کنند با این حال مفاصای خیلی از قرارداد‌ها در برخی رسته‌ها و رشته‌ها با ضریب محاسبه می‌شوند».

او برخورد سلیقه‌ای شعب مختلف تامین اجتماعی را مشکل دیگر شرکت‌ها می‌داند: «یک قرارداد در یک شعبه به شیوه‌ای بررسی می‌شود و ضریب می‌خورد و در شعبه‌ی دیگری به شکلی متفاوت. در واقع بعضی از شعب سخت‌گیرتر هستند و قانون را به شیوه دیگری تفسیر می‌کنند. اقدامی که در مکاتبه با سازمان تامین اجتماعی انجام داده‌ایم این است که پیوست بخشنامه را به روز‌تر و شفاف‌تر نماییم. از این طریق تفسیر بخشنامه هم برای شرکت‌ها و هم برای سازمان به یک شیوه انجام می‌شود و ابهامات و تفسیر‌ها از بین می‌رود. اگر این مسیر به نتیجه برسد اقدام موثری خواهد بود».

نوربخش درباره جنبه دیگر مشکلات شرکت‌ها می‌گوید: «متاسفانه ناآشنا بودن شرکت‌های عضو سازمان با جزئیات بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص مشکل دیگری است. بسیار از موضوعاتی که برخی از همکاران ما در شرکت‌ها مطرح می‌کنند، به صراحت در این بخشنامه مطرح شده است و فقط کافی است به این بخشنامه تسلط داشته باشند. در بسیاری از موارد شرکت‌ها به دلیل دفاع نامناسب و نامربوط در هیات‌ها متحمل هزینه زیاد می‌شوند».

او ادامه می‌دهد: «این بخشنامه جایگزین تمامی بخشنامه‌های سری ۱۴ شده و در پاراگراف ابتدای بخشنامه این موضوع به صراحت قید شده است. اما برخی همکاران همچنان از بند‌های بخشنامه‌های ۱۴ استفاده می‌کنند و یا به عنوان مثال بخش خدمات را از بخش فروش جدا می‌کنند و گمانشان بر این است که ضریب مفاصا فقط به بخش خدمات تعلق می‌گیرد و این شیوه در گرفتن مفاصا حساب بیمه به آن‌ها کمک می‎‌کند. در حالیکه ساختار بخشنامه تغییر کرده و براساس این بخشنامه نتیجه عکس حاصل می‌شود. در حالت جاری هر گونه که ثابت شود موضوع قرارداد به اصطلاح انفورماتیکی بوده و موضوع قرارداد منطبق با یکی از بند‌های پیوست بخشنامه است، شانس گرفتن مفاصا حساب با ضریب صفر بالاتر خواهد بود».

عضو هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران به موضوع حسابرسی هم اشاره می‌کند: «حسابرسی تامین اجتماعی هم قواعد خاص خودش را دارد و نیاز است شرکت‌ها مدارک و مستندات لازم را داشته باشند و حتما در هنگام حسابرسی وجوه درآمدی خود را ارایه کنند».

پیشنهاداتی برای رفع ایرادات

نوربخش پیشنهاداتی برای رفع ایرادات بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران مطرح می‌کند که مهم‌ترین آن اصلاح موضوعات طرح شده در پیوست بخشنامه است: «در این زمینه صحبت‌هایی با مدیر کل پیشین درآمد حق بیمه سازمان تامین اجتماعی داشتیم و ایشان هم معتقد بودند که با رفع این موارد، بسیاری از مشکلات طرفین حل خواهد شد. اما متاسفانه ایشان از این سمت رفتند و امکان پیگیری قول ایشان در خصوص اصلاح پیوست بخشنامه فراهم نیست. پیوستی که برای شرکت‌های انفورماتیک در نظر گرفته شده ۳۰ مورد است که موضوعات آن بسیار قدیمی است. صنعت آی تی روز به روز در حال تغییر و پیشرفت است و این پیوستی بوده که در بخشنامه‌های ۱۴ و چندین سال پیش با مقتضیات آن زمان تدوین شده است و در زمان خودش کارآمد بوده است. اما امروز موضوعات مختلف و جدیدی نظیر اینترنت اشیاء، رایانش ابری، کلان داده‌ها و ... در قرارداد‌ها آمده که در این پیوست لحاظ نشده است. همین مسئله امروز مشکلاتی ایجاد کرده است و نیاز است این موارد حتما تعیین و تکلیف شوند».

عضو هیأت مدیره نصر تهران با اشاره به چند ماه مطالعه، تحقیق و نظرسنجی از کمیسیون‌های مختلف سازمان نظام صنفی رایانه‌ای توسط کمیسیون موضوعی بیمه بیان می‌کند: «براین اساس پیشنهادی آماده و تدوین کردیم و به سازمان تامین اجتماعی ارائه داده‌ایم. این پیشنهادات پیوست ۳۰ موردی این بخشنامه را کاملا شفاف و بروز می‌کند».

او معتقد است اگر مشکلات پیوست ۳۰ موردی برطرف و به روز شود، هم مسائل شرکت‌ها و هم مسائل سازمان تامین اجتماعی به شدت کاهش پیدا می‌کند. نوربخش بیان می‎کند: «در این شرایط تامین اجتماعی سریع‌تر به درآمد خود می‌رسد، اختلافات موجود به راحتی برطرف می‌شود و دیگر نیازی به برگزاری هیأت‌های بدوی و تجدید نظر نخواهد بود و این پروسه کوتاه می‌شود».

او تاکید می‌کند که همچنان مهم‌ترین موضوع مربوط به شرکت‎‌های حوزه آی‌تی اصلاح و به روزرسانی پیوست بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران است.

پیگیری‌ها را ادامه می‌دهیم

عضو هیأت مدیره نصر تهران در مورد اینکه پیگیری‌های سازمان نظام صنفی رایانه‌ای چه زمانی به نتیجه خواهد رسید توضیح می‌دهد: «تامین اجتماعی در وضعیت مالی خوبی قرار ندارد و به عقیده من به همین دلیل از مذاکره طفره می‌رود. ما چندین بار مکاتبه کرده‌ایم، هم به صورت مستقیم و هم از طریق شورای گفتگو. اما همچنان این موضوع بلاتکلیف است و هنوز نتوانسته‌ایم نشست مشترکی در این زمینه داشته باشیم؛ بنابراین فقط زمانیکه اراده‌ای برای اصلاح و تغییر در سازمان تامین اجتماعی به وجود بیاید، پیگیری‌های ما نیز به نتیجه خواهد رسید».

او با تاکید براینکه در هر شرایطی سازمان نصر به پیگیری‌های خود برای حل مشکلات شرکت‌ها ادامه خواهد داد، بیان می‌کند: «اگر اصلاحات مد نظر ما انجام شود، طبیعتا بخش عمده‌ای از مسائل شرکت‌ها در کار‌های پروژه‌ای، خرید و فروش و یا ارائه خدمات حل می‌شود. ضمن اینکه وجود شفافیت و مقررات دقیق و مدون در این زمنیه بسیار کمک کننده است».

او ادامه می‌دهد: «گرچه بند‌هایی از بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص حتی برای خود کارشناسان تامین اجتماعی ابهامات و ایراداتی دارد، ولیکن در مجموع بسیار جامع تدوین شده و ارزشمند است. اما هر بخشنامه و سیستمی نیاز به بروزرسانی دارد تا اشکالات جزئی آن برطرف شود و به این وسیله برای طرفین مربوط به آن مفید فایده باشد».

نوربخش معتقد است در صورت اصلاح ایرادات فعلی مشکلات زیادی در صنف حل خواهد شد: «امیدواریم سازمان تامین اجتماعی فضایی برای تعامل و گفت‎وگو ایجاد کند. به هر حال به اعتقاد مدیران و کارآفرینان کشور، یکی از موانع اصلی در سر راه کسب و کار‌ها در حوزه‌های مختلف تولید، بازرگانی و ارائه خدمت، مشکلات آن‌ها با تامین اجتماعی است و ما خواستار تغییر رویکرد فعلی و مذاکره برای جلب رضایت طرفین هستیم. طبیعتا این موضوع همت چندجانبه سازمان تامین اجتماعی، بخش خصوصی و سایر مجموعه‎‌های مرتبط را می‌طلبد».

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل