تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
عبدالرضا فرجی‌راد در گفتگو با اقتصاد ۲۴:

حکومت بن سلمان در بحث تجارت «خیلی» قابل اعتماد است!/ روابط اقتصادی تهران - ریاض چقدر جدی است؟

یک دیپلمات سابق وزارت امور خارجه گفت: تصمیم گیران حوزه دیپلماسی و اقتصادی باید بدانند، داد و ستد با عربستان به تنهایی نمی تواند در راستای گذر از وضعیت بحرانی فعلی کمکی به ایران کند و لازم است به فکر تعامل با کل دنیا باشیم.

روابط اقتصادی ایران و عربستان چقدر جدی است؟

اقتصاد ۲۴ - توافق ایران و عربستان یا بهتر است گفته شود، پایان تنازع جدی جمهوری اسلامی با دولت سعودی هم برای دو کشور، هم برای خاورمیانه، هم برای جهان اسلام و البته برای کل نظام بین الملل امری مهم است. البته با این شرایط که تعامل دیپلماتیک پلی برای برقراری رابطه‌های تجاری - اقتصادی باشد تا در آن صورت بتوانیم بازگشایی سفارت‌های دو کشور را رخدادی تاًثیرگذار تلقی کنیم.

بسیاری از کارشناسان معتقدند برقراری مجدد رابطه ایران و عربستان اگر منتهی به سرمایه گذاری طرف سعودی در ایران و نیز برقراری روابط اقتصادی میان طرفین نشود، عملا برای تهران بی فایده است و در این میان، این فقط ریاض است که از این رابطه نفع می‌برد.

عبدالرضا فرجی راد در گفتگو با «قتصاد ۲۴ در این رابطه اظهار داشت: ایران و عربستان در حالی به تفاهم رسیدند که این دو کشور به دلایل زیادی به همکاری با یکدیگر نیاز داشتند، اما اینکه از همین امروز دنبال کار‌های تجاری بین دو کشور باشیم زود است و بعید به نظر می‌رسد، صحبتی در اینباره انجام شده باشد.

رابطه سیاسی ایران و عربستان اگر اثرات اقتصادی نداشته باشد، ارزشی نخواهد داشت

سفیر پیشین ایران در نروژ و مجارستان در ادامه گفت: هم ایران و هم عربستان می‌دانند که رابطه سیاسی اگر اثرات اقتصادی نداشته باشد، ارزشی نخواهد داشت؛ بنابراین وزرای خارجه دو کشور در قدم اول با کمرنگ کردن اختلافات موجود در فضای اعتماد فی مابین را برقرار می‌کنند تا در قدم‌های بعدی وارد بحث داد و ستد اقتصادی شوند. به هرحال عربستان هم مثل ایران وزیر اقتصاد، وزیر کشاورزی و ... دارد و به طور حتم دومین قدم جدی دو کشور در راستای تفاهم، چیزی جز ورود به بحث‌های اقتصادی و خرید و فروش کالا نخواهد بود. باز هم تأکید می‌کنم، راه برای وارد شدن به بده بستان‌های اقتصادی کاملاً باز نشده است.

عبدالرضا فرجی راد

وی افزود: با این حال اتاق‌های بازرگانی و وزارتخانه‌های اقتصادی دو کشور از همین حالا مقدمات را برای همکاری با یکدیگر فراهم می‌کنند تا به موقع لازم وارد داد و ستد شوند. با این توضیح که همکاری اقتصادی - تجاری ایران و عربستان نه تنها برای دو کشور، بلکه برای کل کشور‌های خاورمیانه می‌تواند حائز اهمیت باشد.


بیشتر بخوانید: رابطه با عربستان بدون برجام هیچ سودی ندارند/ چین و روسیه مِیلی برای سرمایه گذاری در ایران ندارند


فرجی راد در پاسخ به این سوال که «چقدر می‌توان در بحث تجارت به حکومت بن سلمان اعتماد کرد» با گفتن «خیلی» اینطور توضیح داد که عربستان این روز‌ها شبیه عربستان گذشته نیست و سیاست خارجی‌شان کاملاً تغییر کرده است. در واقع دولت سعودی دنبال این است تا هم با شرق و هم با غرب رابطه بسیار خوبی برقرار کند تا با وارد کردن تکنولوژی‌های روز دنیا در مسیر پیشرفت قدم بردارد و در نهایت به یکی از ۱۰ قدرت اول جهان تبدیل شود؛ لذا برای تحقق این امر به ثبات در منطقه احتیاجی مبرم دارد و می‌داند، ثباتِ خاورمیانه بدون دوستی با ایران بعید است. به همین دلیل انگیزه عربستان برای تعامل با ایران جدی است.

سفیر پیشین ایران در نروژ و مجارستان در پایان گفت: ایران برای تعامل با عربستان به تصمیمی خوب و سودآور رسید، اما تصمیم گیران حوزه دیپلماسی و اقتصادی باید بدانند، داد و ستد با عربستان به تنهایی نمی‌تواند در راستای گذر از وضعیت بحرانی فعلی، کمی به ایران کند و لازم است، به فکر تعامل با کل دنیا باشیم.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
مجتبی
0
0
سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲
از نظر این مردک ابله و کودن تجارت با دنیا یعنی تجارت با دولت تروریست آمریکا و اروپایی هست،،این لیبرال های .... له له میزنتد که نوکری آمریکایی ها و اروپایی ها رو انجام بدن و ملت و وطن خودشون رو بفروشند و چوب حراج به منابع داخلی بزنند در صورتی که هیچ نفعی برای ما نداره،،این اصلاح طلب های لیبرال کدخدا پرست بودند که برجام رو تحمیل کشور کردند تا مثلا مشکلات کشور حتی مشکل آب خوردن رو هم حل کنند و اینقدر گستاخ و وقیح هستند که هنوز دم از نوکری غربی ها رو میزنند،،آخه پدرسوخته های بی همه چیز چند بار دیگه آمریکا و اروپایی ها باید سوارتون بشن تا بفهمید غربی ها دشمن ما هستند و چشمشون به دنبال منابع ما هست و رابطه با این حرومی ها هیچ سودی برای ما نداره.
رضا
0
0
سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲
هر کسی می آید دست می دهد و حال و احوال
و عکس یادگاری، فقط در همین حد چون تحریم هستید
و عملا کشور در زمینه اقتصادی با جهان ایزوله شده است!!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد