تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۰۵ تير ۱۴۰۲
عضو کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کرد

با افزایش درآمد نفت مشکل دارو حل می شود

عضو کمیسیون بهداشت با ابراز امیدواری به فروش و صادرات نفت و در مقابل حل مشکل کمبود دارو اظهار کرد: بنده خوشبین هستم که به دلیل افزایش میزان صادرات نفت ایران، مشکلات دیگر کشور از جمله مشکل کمبود دارو حل خواهد شد.

بودجه دارو نصف نیاز است

اقتصاد۲۴- گویا قرار نیست درد «دارو» در ایران به درمان برسد. کشور ماه‌هاست که درگیر کمبود و افزایش قیمت دارو است و دولت هم به اندازه عمر اخبار این حوزه، مشغول وعده دادن برای مدیریت کردن اوضاع. حدود یک ماه و نیم قبل در نیمه اردیبهشت ماه، محمد عبده‌زاده، رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های تولیدی اعلام کرد که در خرداد و تیرماه شاهد کمبود داروی بسیار زیادی خواهیم بود. حالا آن روز‌ها فرا رسیده و پیش‌بینی کمبود دارو محقق شده. خبر گزاری مهر با اشاره به شرایط فعلی بازار دارو در همین رابطه نوشت: «سه ماه از سال ۱۴۰۲ گذشت و بازار دارویی کشور، خیلی زودتر از سال گذشته وارد بحران شد. چالشی که قابل پیش بینی بود، زیرا؛ دست اندرکاران صنعت دارو، این موضوع را هشدار داده بودند.»

در مجلس هم نمایندگان معترض وضع موجود هستند. روز ۲۸ خرداد ماه سید مرتضی خاتمی در صحن مجلس گفت: امروز کمبود دارو حتی در حد دارو‌های عمومی پیش رفته؛ دارو‌های تخصصی که جای خود دارد. انواع سرم‌ها در کشور دچار مشکل است.


بیشتر بخوانید:تهیه دارو در کشور به مرحله بحرانی رسیده است


یک روز بعد از آن هم محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان در صحن علنی مجلس گفت: کمبود دارو به شدت مورد اعتراض مردم در کف جامعه قرار گرفته است.

بودجه دارو نصف نیاز است

در همین رابطه همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در خصوص کمبود دارو و کاهش بودجه‌ای که به آن اختصاص داده می‌شود، به خبرنگار فراز گفت: آن بودجه‌ای که به دارو تخصیص داده شده واقعا کم است یعنی دقیقا نصف میزان آن مقداری که نیاز است تخصیص داده شده است، اما همفکری‌های فراوانی از طرف کمیسیون بهداشت صورت گرفته و داریم از طرف خود وزارت بهداشت این مووضع را پیگیری می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: بالاخره راهکار‌های بسیاری وجود دارد که بتوانیم مشکلات را تلطیف کنیم. خوشبختانه همکاری بسیار خوبی بین وزارتخانه‌های مختلف برای برطرف کردن مشکل کمبود دارو به وجود آمده است. همدلی دستگاه‌های مختلف در خصوص حل مشکل کمبود دارو بی سابقه است. یکی از این همکاری‌ها بازپرداخت ۵ هزار میلیارد تومان از طرف تامین اجتماعی در خصوص ط‌لب‌های وزارتخانه است. البته تامین اجتماعی به صورت تبادل این طلب‌ها را پرداخت می‌کند از طریق طلب‌هایی که از کارنجات دارد پرداخت می‌‍کند.

امیدواری به دو ماه آینده

سامه‌یح نجف‌آبادی ادامه داد: بالاخره از فشاری که از بدهی‌های وزارت بهداشت است، کم شده و به طبع اثرات مثبتی در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی در یکی دوماه آینده قطعا برای مردم قابل مشاهده است. البته این چیز‌ها به طور کلی مشکلات دارویی کشور را حل نمی‌کند، سازمان برنامه بودجه، بانک مرکزی و سایر وزارتخانه‌ها باید کمال همکاری را برای رفع مشکل دارو داشته باشند.

محمد عبده‌زاده، رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های تولیدی در گفت‌وگویی یکماه پیش خبر داده بود: «مقایسه ۳ ماه آخر ۱۴۰۱ با ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ نشان می‌دهد که چیزی حدود ۱۵ درصد تخصیص ارز داشته‌ایم. سال گذشته در بهمن‌ماه و اسفندماه ۳۹ میلیون دلار تخصیص پیدا کرد و این رقم در ۱۴۰۰ بیش از ۲۴۰ میلیون یورو بود. در ۱۴۰۲ هم روال تخصیص ارز به‌ویژه در حوزه نیمایی با یک بلاتکلیفی محض روبه‌روست. از بهمن‌ماه ۱۴۰۱ تاکنون به شرکت‌ها هیچ ارزی تخصیص نداده‌اند. این درحالی‌است که شرکت‌ها خرید شش‌ماه را یک‌بار انجام می‌دهند، اما اکنون ۴ ماه است که هیچ خریدی انجام نشده. این مسئله، ذخیره شرکت‌ها را به‌شدت کاهش داده، همچنین وضعیت موجودی مواد اولیه برای تولید دارو به‌شدت نگران‌کننده است. قطعا در خرداد و تیرماه افزایش تصاعدی کمبود‌ها مورد انتظار است.»

سامه‌یح نجف‌آبادی درباره همین سخنان و آمار‌های مورد اشاره عبده زاده گفت: بنده بعید می‌دانم که در تیرماه مشکل کمبود دارو به اوج خودش برسد. اگر مشکلی هم در حوزه کمبود دارو به وجود بیاید، اواخر پاییز است که من مطمئنم تا آن زمان تمهیدات لازم برای حل این مشکل دیده شده است.

اخیرا جبار کوچکی نژاد نماینده مجلس گفته که ارز نیمایی یعنی همان ۲۸ هزار تومان هم باعث رانت خواهد شد و در نتیجه باید به ۳۸ هزار تومان برسد.

سامه‌یح، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در خصوص همین سخنان کوچکی‌نژاد و گلایه شرکت‌ها و کارخانجات درباره اختصاص ندادن ارز نیمایی برای تهیه مواد اولیه و خرید دارو به خبرنگار فراز گفت: بنده نفهمیدم به چه علت ارز نیمایی ۱۰ هزار تومان باید افزایش پیدا کند. شاید این افزایش قیمت ارز نیمایی به دلیل وامی است که مجبوریم برای خرید ارز بگیریم. بالاخره صنعت دارو نمی‌تواند میزان ارزی که با آن دارو و مواد اولیه تهیه می‌کند را با ارز نیمایی تهیه کند. دلیل بالارفتن نرخ ارز نیمایی به ۳۸ هزار تومان این است که ارزش ریالی آن بسیار زیاد است و مجبوریم وام بگیریم که متاسفانه بانک‌ها در حال حاضر وامی به ما پرداخت نمی‌کنند.

کمبود دارو نگران کننده است

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که در حال حاضر در رابطه با تهیه داروی معلولان دچار مشکل هستم، اظهار کرد: وضعیت کمبود دارو در ایران نگران‌کننده است یعنی نمی‌توانیم هیچ‌جوره آن را کتمان کنیم. باید در مورد مشکل دارو حتما برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود.

عضو کمیسیون بهداشت با ذکر این نکته که رفع مشکل دارو، وظیفه دولت است، گفت: رفع مشکل دارو وظیفه اصلی دولت است و او باید این مشکل را حل کند نه نهاد و جای دیگری.

با افزایش درآمد نفت مشکل دارو حل می‌شود

وی با ابراز امیدواری به فروش و صادرات نفت و در مقابل حل مشکل کمبود دارو اظهار کرد: بنده خوشبین هستم که به دلیل افزایش میزان صادرات نفت ایران، مشکلات دیگر کشور از جمله مشکل کمبود دارو حل خواهد شد. الان فروش نفت ما به بالای یک و نیم میلیون بشکه رسیده در حالیکه در سال‌های گذشته این فروش ۷۰۰ هزار بشکه بود. همانطور که می‌دانید دارو جزو تحریم‌ها نیست حالا برخی از کارخانجات به صورت اختیاری تمایلی به فروش دارو به ایران ندارند، اما در نهایت ما اگر ارز را تامین کنیم، دارو وارد ایران خواهد شد. با افزایش فروش نفت ان‌شاءالله درآمد ما هم افزایش پیدا می‌کند به همین خاطر به اعتقاد بنده با افزایش درآمد نفتی بسیاری از مشکلات کشور رفع خواهد شد.

سامه‌یح نجف‌آبادی در پاسخ به این سوال که اگر نفت به این میزان به فروش نرسد وضعیت معیشت به‌ویژه وضعیت دارو به کجا می‌رسد، گفت: حتما افزایش فروش نفت صورت می‌گیرد؛ دولت این قول را به ما داده است.  عضوکمیسیون بهداشت در پایان پاسخ به این سوال که دولت وعده‌های بسیاری تاکنون داده، اما بیشتر آن به نتیجه نرسیده گفت: به نظر من اگر دولت صادرات نفت را افزایش ندهد، افکار عمومی را از دست خواهد داد. باید به شما بگویم که مسئله فروش نفت صد درصد است و جای هیچ ابهامی نیست و به‌زودی نتایج آن در معیشت مردم و بحث کمبود دارو نمایان خواهد شد.

منبع: فرازدیلی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس اجق وجق بهاره رهنما در دیدار با جاری سابقش

عکس/ زنان اصفهانی ۵۸ سال پیش در حال شستن لباس در زاینده رود

عکس/ تیپ دیده نشده محمدرضا شریفی نیا در ۲۵ سالگی با انگشترای عجیب

عکس/ تاج پرنسسی همسر دوم معین در مراسم عروسیشان

تصاویر تکان دهنده از بازداشت قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران

عکس/ چهره بامزه علی دایی ۲۳ سال پیش با لباس سربازی

عکس/ پوستر AFC برای بازی بین استقلال و الریان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خواص شگفت انگیز رزماری برای لاغری

هشدار فدراسیون کوهنوردی: از ۲ تا ۸ اسفند کوه نروید

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد

اجساد ‌ ۴ اسیر اسراییلی فردا تحویل داده می‌شود

زلنسکی: ترامپ در دام اطلاعات نادرست گرفتار شده است

یک داور در باشگاه پرسپولیس مدیر شد

فیلم/ فیلمی کم‌تر دیده‌شده از تبدیل سفارت اسرائیل به فلسطین

شوک شبانه به استقلال

نقش بختیاری‌زاده در صعود استقلال

رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

فیلم/ توضیحات فعال سیاسی آمریکایی در مورد چگونگی شهادت سیدحسن نصرالله

محمد حبیبی آزاد شد

منوچهر والی‌زاده صدای جاودان دوبله ایران کیست؟

عکس/ محمدرضا زنوزی در جلسه با مسعود پزشکیان

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور

میزان واردات بنزین امسال به سه میلیارد دلار می‌رسد

فیلم/ واکنش عابدینی به طولانی‌شدن ساخت ماکت ساختمان فدراسیون

عدد سبد معیشت مشخص شد

فیلم/ نشست خبری امیر قطر با پزشکیان

فیلم/ قدردانی وزیر علوم از صاحب سوپرمارکت اطراف دانشگاه شریف

بازگشت کریستیانو رونالدو در آستانه دیدار با استقلال + عکس

اعلام محدودیت ترافیکی جاده‌ای تا چهارم اسفند

علی پروین از خودش رفع اتهام کرد

روزنامه اصولگرا: می‌خواهند با پروژه قتل یک دانشجو، ناآرامی خیابانی را شروع کنند

جویباری: منتظر جواب ماتزاری هستیم

سیدمحمد خاتمی یک پیام صادر کرد

سازمان لیگ برای تعویق دربی همراهی کند

نخستین عکس از دیدار امیر قطر با رهبر انقلاب

قدردانی پزشکیان از تلاش امیر قطر برای برقراری آتش بس در غزه

استراتژی ما، هوشمندسازی فرآیند‌ها و خلق ارزش بر مبنای تحلیل نیاز‌های مشتریان است

ورود برنج ۴۸ هزار تومانی به بازار

همدلی قوا باعث خروج از مشکلات اقتصادی کشور می‌شود/ اقدامات مهم غیرتورمی برای رسیدن به رشد اقتصادی

عزم جدی برای تأمین مالی رشد اقتصادی/ تأمین حدود ۸۰ درصد بودجه دولت از سوی وزارت اقتصاد

لزوم حمایت سازمان پدافند غیرعامل کشور برای مدیریت پیشگیری و توسعه زیرساخت‌های کیش

آمار عجیب از شمار مرگ‌و میر‌های جاده‌ای در ایران

بانک صادرات ایران برترین غرفه اولین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های حراست

ادارات این استان تا آخر سال پنج‌شنبه‌ها تعطیل شد

حمایت بانک رفاه کارگران از واحد‌های فعال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

پزشکیان: قطر جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد

شخصی‌سازی بیمه‌نامه‌ها و توسعه خدمات آنلاین چشم‌انداز آینده بیمه نوین

عملکرد مناسب و قابل دفاع شرکت سرمایه‌گذاری دستاورد دی

پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک کیست؟ / از نگرش‌های نوین در دنیای معاصر تا ترویج هم‌زیستی میان ادیان

60 هزار فروشنده در پیندو تا نیمه بهمن 1403

قیمت حبوبات افزایش یافت

فیلم/ امیر قطر: ما تاکید کردیم که بهترین راه برای حل نزاع‌هایی که در منطقه وجود دارد گفت‌و‌گو‌های سازنده است

اینفوگرافی/ ترفندهای خانه‌تکانی سریع و آسان برای عید

اروپا و خاورمیانه در برابر دو انتخاب

اولین واکنش بازار به استیضاح همتی در بحبوحه فشار‌های خارجی

سالمندان از چه رفتار‌هایی بدشان می‌آید؟

فیلم/ جزئیات کالابرگ قبل از عید از زبان عضو کمیسیون اجتماعی