تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۰۷ تير ۱۴۰۲

زنگ خطر شیوع این بیماری به صدا درآمد!

دادستان عمومی و انقلاب ساوه با اشاره به کاهش روند شیوع بیماری سالک روستایی گفت: شیوع سالک شهری در ساوه که مواردی هم گزارش شده، نگران کننده است.

بیماری سالک

اقتصاد۲۴- محمودرضا سازنده در جلسه هم اندیشی به منظور پیشگیری از شیوع بیماری سالک در شهرستان ساوه اظهار کرد: بیماری سالک یک بیماری واگیردار است که از طریق حشره‌های موذی به انسان منتقل می‌شود.

وی به نگرانی‌های موجود برای شیوع بیماری سالک شهری اشاره کرد و گفت: گرچه با اقداماتی که صورت گرفته است بیماری سالک روستایی که در گذشته در برخی روستا‌های شهرستان شیوع پیدا کرده بود مدیریت شده و فروکش کرده است، اما گزارشی مبنی بر ابتلای چند مورد بیمار به سالک شهری رسیده که در دست بررسی است و موجب بروز نگرانی شده است.

وی با اشاره به اینکه از انتقال بیماری از روستا‌ها به شهر باید جلوگیری شود، اظهار کرد: در سالک شهری، چون مخزن بیماری سگ است باید سگ‌های ولگرد از سطح شهر جمع آوری شده و حتی اجازه دسترسی آن‌ها به زباله را هم نداد.

دادستان ساوه با تاکید بر اینکه باید دستگاه‌های ذیربط به تکالیف قانونی خود عمل کنند و مصوبات جلسات گذشته اجرایی شود، تصریح کرد: مجموعه شهرداری و دهیاری‌ها باید منازل مخروبه‌ای که محل تجمع حیوانات و حشرات موذی هستند را تخریب کنند و کار کانال کشی فاضلاب روستایی و ساماندهی فاضلاب خانگی شهری و روستایی نیز هر چه سریعتر اجرایی شود.


بیشتر بخوانید: چه درخت‌هایی را در تهران نباید بکاریم؟


وی بیان کرد: انتقال زباله‌های روستایی برابر دستورالعمل‌های بهداشتی و با نظارت کافی دهیاران و بخشداران صورت گیرد و عملیات جونده کشی و طعمه‌گذاری برای از بین بردن کانون‌های شیوع بیماری با شدت بیشتری انجام شود.

سرپرست مرکز بهداشت ساوه نیز با اشاره به اینکه سالک از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که ناقل آن حشرات هستند، اظهار کرد: مراقبت از بیماری‌های واگیردار در دستور مرکز بهداشت قرار دارد و در خصوص بیماری سالک نیز از سال ۱۳۹۹ اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته و منجر به روند کاهشی این بیماری شده است.

محمدامین قربانپور افزود: آموزش مردم به ویژه جامعه هدف در بخشی روستا‌های بخش مرکزی، بیماریابی فعال و جونده کشی از جمله اقدامات صورت گرفته برای پیشگیری از وقوع بیماری است و تاکنون بالغ بر ۸۰۰ میلیون تومان برای خرید داروی مورد نیاز درمان بیماری هزینه شده است.

وی گفت: در سالک شهری مخزن بیماری ابتدا سگ و در مرحله بعدی انسان خواهد بود و یک پشه می‌تواند این بیماری را از انسان به انسان دیگر منتقل کند و به مراتب نگران کننده بوده و به دلیل زخم‌های متعددی که ایجاد می‌کند خطرناک‌تر است.

وی به کاهش ۶۸ درصدی ابتلا به بیماری سالک در سال گذشته به نسبت مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و گفت: در حال حاضر پنج مورد مشکوک به بیماری سالک شهری در ساوه مشاهده شده و جهت تشخیص دقیق به آزمایشگاه ارجاع شده و در صورت تائید قطعی بیماری، موضوع نگران کننده خواهد بود، چون مخزن انسانی داشته و از انسان به انسان منتقل می‌شود و اگر اقدام عاجل صورت نگیرد به دلیل دیر بهبود یافتن زخم، خطرناک است.

قربانپور گفت: جلسات متعددی با تشکیل کمیته‌های مختلف برگزار و وظایف و تکالیف قانونی ادارات مشخص شده است و باید برای پیشگیری عملی، همه دستگاه‌ها مشارکت کنند و جمع آوری سگ‌های ولگرد از سوی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با قوت انجام شود.

شهردار ساوه نیز گفت: شهرداری ساوه پیمانکار طعمه‌گذار جذب کرده است که برابر وظایف ابلاغی فعالیت دارند و در مراکز فراوانی جوندگان، اقدامات پیشگیرانه برای مبارزه با حیوانات موذی انجام می‌دهد.

امیررضا یوسفیان افزود: تکمیل نشدن کامل شبکه فاضلاب موجب جولان جوندگان و حیوانات ولگرد در جوی‌های فاضلاب شهری شده و برای مجموعه مدیریت شهری دردسرآفرین است.

وی افزود: جمع آوری سگ‌های ولگرد در سطح شهر نیز از برنامه‌های روتین شهرداری است. شستشوی مرتب معابر سطح شهر و خرید ۴۰۰ مخزن و باکس زباله از دیگر اقدامات برای کاهش شیوع بیماری‌های واگیردار به شمار می‌رود.

بخشدار مرکزی نیز با اشاره به اینکه تمامی پسماند‌های روستایی جمع آوری شده و با خرید ماشین آلات مورد نیاز به صورت مکانیزه تحویل شهرداری می‌شود؛ اظهار کرد: ساماندهی سطل‌های زباله و جمع آوری سگ‌های ولگرد بطور مستمر انجام می‌شود، اما بعضاً مشاهده می‌شود که برخی پیمانکاران شهر‌های مجاور اقدام به رهاسازی سگ‌های ولگرد جمع آوری شده از سایر نقاط در ساوه و روستا‌های تابعه می‌کنند.

مجید ولدخانی افزود: تخریب خانه‌های مخروبه و کانال کشی فاضلاب روستایی در روستا‌هایی که بیماری سالک شیوع پیدا کرده است انجام شده و این روند همچنان ادامه دارد.

گفتنی است، سالک از بیماری‌های واگیر مشترک بین انسان و حیوان است و یک بیماری انگلی محسوب می‌شود که فرد را دچار یک ضایعه پوستی می‌کند، در این بیماری گزش پشه خاکی آلوده به این انگل، فرد را دچار ضایعه پوستی به شکل جوش دهانه‌دار می‌کند که با گذشت زمان قطر آن افزایش پیدا می‌کند.

آب‌های راکد، فاضلاب سطحی، فضولات حیوانی، خاک و نخاله‌ها بهترین مکان برای تخمگذاری و افزایش تعداد پشه‌هاست و در این شرایط استفاده از توری‌های آغشته به سموم در مناطق آلوده ضروری است و باید از توقف و استراحت بخصوص در هنگام شب بدون رعایت شرایط بهداشتی در این مناطق اجتناب شود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ بارش شدید باران در عمان

عکس/ پیام رضا رشیدپور خطاب به عراقچی

اطلاعیه درباره صدای انفجار در بروجن

فیلم/ لحظه وقوع انفجار مهیب در شهرک فاطمیه قم

انفجار یک منزل مسکونی در شهرک فاطمیه قم

جدیدترین واکنش علیرضا فغانی به عکس یادگاری با ترامپ

فیلم/ رونی کلمن اسطوره پرورش اندام دیگر راه نمی‌رود

توزیع آب بسته‌بندی در تهران تکذیب شد

فیلم/ تصاویر هوایی از آتش سوزی مجتمع تجاری ونوس انزلی

کوه زباله در جنگل‌های چالوس

فیلم/ اظهارنظر عراقچی درباره توافق هسته‌ای

فیلم/ آتش به ضلع غربی و شمالی مجتمع ونوس انزلی رسید

اولیانوف و گروسی درباره ایران و اوکراین رایزنی کردند

فردا طرح ترافیک اجرا می‌شود

آمریکا رسماً از یونسکو خارج شد

هوای تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت

جزئیات عرضه بلیت پرواز‌های اربعین

پزشکیان: امکان ادامه بقای تهران به‌عنوان پایتخت وجود ندارد

عکس خانوادگی بازیگر شب دهم در جشن تولد دخترش با تم خاص

خبر خوش صندوق بازنشستگی درباره واریز مطالبات فرهنگیان

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ معماری ایتالیایی روستای تاریخی قلات بهشت زیبای شیراز

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ چهره دیده نشده فرمانروا ته‌جویونگ در ۶۲ سالگی به همراه همسرش

شهر‌های گران‌قیمت سال ۲۰۲۵ را بشناسید

عکس/ پرتره جذاب یک زن قجری ۱۳۵ سال پیش با لباس گرانقیمت و تاج و مروارید چند لایه

عکس/ پیشگویی این روزنامه بعد از ۵ سال سوژه مردم شد

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ + جدول

فیلم/ عصبانیت شدید مجری تلویزیون از وضعیت اینترنت

عکس/ شباهت حیرت‌انگیز لیلا بلوکات و خواهرش در جشن تولد با اکسسوری‌های خاص

اینفوگرافی/ علائم گرمازدگی کودکان در تابستان

منطقه آزاد انزلی تعطیل شد

ماجرای مشاهده دود در آزادراه تهران

فیلم/ تذکر فاطمه مهاجرانی در مورد درجه کولر در نشست خبری

پمپ آب در تهران طلا شد

تهران و واشنگتن؛ بازیگران اصلی

اعمال محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال

عکس/ فرماندهان بشار اسد در کنار گروه‌های درزی

سرمایه‌گذاران بازار سکه سود کردند

عکس/ لودیگین در آستانه پیوستن به استقلال!

فیلم/ امکان ادامه تعطیلی تهران به دلیل کمبود آب

مرکز مبادله ایران فردا تعطیل است؟

عکس/ استایل گران‌قیمت محمدرضا گلزار جلب‌توجه کرد

واکنش تاجرنیا به اعتراض هواداران استقلال

فیلم/ حضور استاندار گیلان در محل آتش سوزی مجتمع ونوس انزلی

فیلم/ روایت رئیس قوه قضائیه از حمله اسرائیل به جلسه سران قوا

گران‌ترین تیم فوتبال ایران مشخص شد

عکس/ چهره غمگین دو دختر نوجوان ۱۳۰ سال پیش در حال کار با آسیاب دستی