تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۱۹ تير ۱۴۰۲

معرفی تسلا رودستر، پرشتاب‌ترین خودروی جهان + عکس

ایلان ماسک ادعا کرده که نسل جدید تسلا رودستر – Telsa Roadster قرار است پرشتاب‌ترین خودروی تولیدشده توسط بشر باشد! اما از این ابرخودروی جذاب تسلا چه می‌دانیم؟ این ادعای ایلان ماسک تا چه حد درست است؟

تسلا رودستر
اقتصاد۲۴- تسلا نسل اول رودستر را به‌عنوان پرچمدار خودرو‌های الکتریکی خود در سال ۲۰۰۸ روانه بازار کرد. از آن زمان به بعد، مسیر کمپانی خودروسازی تسلا همواره رو به جلو بوده و پیشرفت‌ها، یکی پس از دیگری برای این کمپانی رقم می‌خوردند.

در حال حاضر، تمرکز کمپانی خودروسازی ایلان ماسک بیش از هرچیز بر روی خودرو‌های سایبرتراک و Tesla Semi معطوف شده و این برند در فکر گسترش سبد محصولاتش به خودرو‌های شاسی بلند و پیکاپ است.

با این وجود، یک سوال بسیار مهم ذهن هواداران پرشور این کمپانی را به خود مشغول کرده است. نسل جدید تسلا رودستر چگونه خودرویی خواهد بود و آیا همانند نسل اول، شاهد معرفی خودرویی انقلابی از سوی ایلان ماسک و تیمش خواهیم بود یا خیر؟

ماسک، در سال ۲۰۱۷ با رونمایی رسمی از نسل جدید تسلا رودستر پاسخ بسیاری از پرسش‌های علاقمندان را داد.

از آن زمان، Tesla Roadster تاخیر‌های متعددی را در عرضه تجربه کرده. با این وجود، اطلاعات جدید حاکی از عرضه آن به بازار در سال ۲۰۲۴ و با قیمت حداقل ۲۰۰ هزار دلار هستند.

اکنون سوال مهم این است که پس از گذشت شش سال از معرفی نسل اول این خودرو، تسلا چه برنامه‌ای برای نسل دوم آن دارد؟ آیا نسل دوم هم قادر خواهد بود همانند نسل اول به محصولی اثرگذار و مهم در بازار خودرو‌های الکتریکی تبدیل شود؟

در ادامه این مطلب سعی داریم به معرفی بیشتر نسل جدید تسلا رودستر بپردازیم و هرآنچه از این خودروی فوق‌العاده ایلان ماسک می‌دانیم را بررسی کنیم.

تسلا رودستر ۲ یک ابرخودرو است

تسلا رودستر

با وجود این که رکورد‌های ثبت شده کنونی برای Tesla Roadster ۲.۰ حاکی از این هستند که این اتومبیل می‌تواند در دسته هایپرخودرو‌ها قرار گیرد، تسلا این محصول را در دسته ابرخودرو (Supercar) قرار داده است.

بنابراین، این بار رودستر همانند نسل قبل خود با برچسب «خودروی اسپرت» معرفی نخواهد شد!

البته همان‌طور که اشاره شد، بر اساس رکورد‌های ثبت شده توسط نسل دوم رودستر، این خودرو کاملا می‌تواند در دسته هایپرخودرو‌ها قرار گیرد. به‌عنوان مثال، Roadster ۲.۰ مسافت ۴۰۰ متری (یک چهارم مایل) را تنها در ۸.۸ ثانیه طی کرده؛ در حالی که بوگاتی شیرون شگفت‌انگیز برای پیمودن همین مسافت به ۹.۱ ثانیه زمان نیاز داشته است!

نقاط قوت

نسل جدید تسلا رودستر، نخستین ابرخودروی Tesla به شمار می‌رود.
عملکرد این اتومبیل، قابل رقابت با هایپرخودروهاست.
قیمت این محصول در دسته ابرخودروهاست و نه هایپرخودروها.

نقاط ضعف

رودستر ۲ گران‌قیمت‌ترین خودروی تسلا خواهد بود.
Tesla Roadster ۲.۰ سریعترین خودروی جهان خواهد بود

اگر همه‌چیز طبق برنامه‌ریزی تسلا پیش رود، نسل دوم رودستر قادر خواهد بود ظرف مدت ۱.۹ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت برسد.

به این ترتیب، نسل دوم تسلا رودستر هم قادر خواهد بود عنوان سریعترین و پرشتاب‌ترین خودروی جهان را تصاحب کند.

در این خصوص البته مساله اینجاست که تاخیر‌های پیاپی تسلا در معرفی این خودرو باعث شده که رقبای این کمپانی محصولات فوق سریع خود را رونمایی کنند. به عنوان مثال، دوج چلنجر اس آر تی دیمون ۱۷۰ مدل ۲۰۲۳ یکی از این هیولاهاست که برای رسیدن به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت به تنها ۱.۶۶ ثانیه زمان نیاز دارد!

با این وجود هنوز هم این احتمال وجود دارد که تسلا رودستر ۲ بتواند عنوان سریعترین اتومبیل دنیا را از آن خود کند.

تسلا رودستر

نقاط قوت

رودستر ۲ احتمالا سریعترین خودروی جهان خواهد بود.
این عملکرد، بدون نیاز به سوخت‌های فسیلی رقم خواهد خورد.
Roadster ۲.۰ نسبت به سایر هایپرکار‌ها بسیار ارزان‌تر خواهد بود.


بیشتر بخوانید: معرفی لکسوس ES محبوب در بازار ایران +عکس


نقاط ضعف

رقبایی مثل دوج یا ریماک خودرو‌های فوق سریع خود را رونمایی کرده‌اند.
تاخیرات متعدد مانع از عرضه رودستر ۲ شده است.
نسل جدید تسلا رودستر یک خودروی چهار نفره خواهد بود

Tesla Roadster ۲.۰ یک خودروی دو + دو نفره خواهد بود و همانند یکی از مهم‌ترین رقبای کمپانی تسلا، یعنی پورشه، قادر به حمل چهار سرنشین خواهد بود.

این اتفاق با استفاده از شاسی جدیدی که تسلا طراحی کرده، ممکن شده است. نسل اول این Roadster اساسا از شاسی خودروی کوپه لوتوس الیزه بهره می‌برد و به همین جهت، دوسرنشین بود!

نقاط قوت

تسلا رودستر ۲ سریعترین خودروی چهارنفره جهان با شتاب‌گیری احتمالی ۱.۹ ثانیه خواهد بود.
ظرفیت صندوق و کابین این خودرو در مقایسه با قبل بیشتر خواهد بود.

Tesla Roadster ۲.۰ خودرویی چهارچرخ متحرک (AWD) خواهد بود

نسل اول تسلا رودستر از دو موتور الکتریکی بهره می‌برد که هر دو روی محور عقب نصب شده بودند و به‌لطف باتری ۵۳ وات ساعتی این خودرو، یک اتومبیل برقی اسپرت را تشکیل داده بودند.

با این وجود، ایلان ماسک و تیمش تصمیم گرفتند در نسل جدید رویکرد طراحی و ساخت خود را تغییر داده و به ساخت خودرو‌های الکتریکی قدرتمند و با توان بالا روی آورند.

به همین دلیل، نسل بعدی رودستر از سه موتور الکتریکی بهره خواهد برد که دوتای آن‌ها روی محور عقب و یکی روی محور جلو نصب خواهد بود.

این فناوری خلاقانه تسلا که پیش‌تر به‌شکلی در Tesla Model S Plaid هم به کار گرفته شده بود، باعث می‌شود که رودستر ۲ به محصولی چهار چرخ متحرک (AWD) تبدیل شود و با بهره‌گیری از قابلیت‌های گشتاور برداری، عملکرد بسیار بهتری سر پیچ‌ها داشته باشد.

نقاط قوت

تسلا رودستر ۲ به لطف سیستم انتقال قدرت AWD در تمامی انواع جاده‌ها عملکرد بسیار خوبی ارائه خواهد داد.
شتاب‌گیری این اتومبیل از این طریق تقویت خواهد شد.
گشتاور برداری برگ برنده مهمی برای فرمان‌پذیری این خودرو در پیچ‌های تیز خواهد بود.

نقاط ضعف

سایش لاستیک‌ها از این طریق افزایش خواهد یافت.
مصرف باتری آن بیشتر خواهد شد.
فناوری AWD منجر به افزایش قیمت رودستر ۲ می‌شود.
تسلا رودستر ۲ پیمایش مسافت ۱۰۰۰ کیلومتری خواهد داشت

در حال حاضر، بزرگترین باتری تعبیه شده در خودرو‌های تسلا، ظرفیتی ۱۰۰ کیلووات ساعتی داشته و عموما در پلتفرم مدل S مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به کمک این باتری قدرتمند، خودرو‌های سدان لوکس تسلا قادر به پیمایش مسافتی حدودا ۶۵۰ کیلومتری با هر بار شارژ کامل بودند.

این عملکرد قطعا برای نسل دوم از Roadster هم ایده‌آل به نظر می‌رسد. با این وجود، تسلا تصمیم گرفت برای نسل جدید رودستر از یک باتری شگفت‌انگیز ۲۰۰ کیلووات ساعتی رونمایی کند که قابلیت پیمایش مسافت حدود ۱۰۰۰ کیلومتر با هر بار شارژ را به راننده اعطا می‌کند.

در صورتی که تسلا بتواند از این باتری فوق‌العاده که دو برابر حجیم‌تر از بزرگ‌ترین باتری کنونی خودش است، به‌درستی استفاده کند، Tesla Roadster ۲ احتمالا بتواند رکورد بیشترین پیمایش با هر بار شارژ باتری را از Lucid Air Dream Edition R بگیرد. این خودروی لوسید ایر در حال حاضر با هر بار شارژ، حدود ۸۳۶ کیلومتر مسافت را می‌پیماید.

البته این باتری، حجیم‌ترین نمونه‌ای نیست که تا کنون در صنعت خودروسازی استفاده شده؛ چرا که پیش‌تر، جنرال موتورز در نسخه ۲۰۲۳ از هامر الکتریکی خود از یک باتری ۲۱۲ کیلووات ساعتی استفاده کرده و عنوان بزرگ‌ترین باتری به کار رفته در خودرو‌های الکتریکی را از آن خود نموده است.

با این حال، پیمایش مسافت ۱۰۰۰ کیلومتری، دستاوردی است که تا کنون در میان خودرو‌های الکتریکی جهان بی‌سابقه بوده است.

قیمت نسل دوم تسلا رودستر بیش از ۲۰۰ هزار دلار خواهد بود

نسل جدید تسلا رودستر به ادعای ایلان ماسک قیمتی ۲۰۰ هزار دلاری خواهد داشت که آن را به گران‌ترین خودروی این اتومبیل‌سازی کالیفرنیایی تبدیل خواهد کرد.

البته اگر قصد داشته باشید نسخه ویژه این اتومبیل را بخرید، باید ۵۰ هزار دلار دیگر هم برای این کار کنار بگذارید!

کسانی که از هم‌اکنون قصد پیش‌خرید نسل دوم Tesla Roadster را داشته باشند، باید پیش‌پرداختی ۳۸ هزار دلاری را برای خرید این دستگاه کنار بگذارند.

از سوی دیگر، پیش‌پرداخت مورد نیاز برای رزرو نسخه ویژه Founder Series برابر با ۵۰ هزار دلار خواهد بود.

البته این هزینه برای خرید یکی از شیک‌ترین و باکلاس‌ترین ابرخودرو‌های الکتریکی جهان چندان زیاد به نظر نمی‌رسد؛ خصوصا با در نظر گرفتن این نکته که اتومبیل‌های این کمپانی معمولا به ارزش بسیار بالای دست دوم در بازار شهرت دارند.

در عین حال مشخص نبودن زمان عرضه این خودرو به بازار، کار را کمی برای پیش‌خریدکنندگان احتمالی آن سخت‌تر کرده است؛ چرا که این افراد باید هزینه‌ای گزاف را به تسلا بپردازند؛ بدون این که از زمان تحویل خودروی خود اطلاعی داشته باشند.

این مورد البته مساله‌ای کاملا آشنا برای ایرانی‌هاست؛ چرا که مدتی است خودروسازان بزرگ کشور دقیقا از همین مکانیزم برای فروش خودرو‌های خود به مردم استفاده می‌کنند!

مدل ویژه Founders Series؛ رویایی کلکسیونر‌ها و خاص‌پسند‌ها

تسلا برای بزرگداشت ساخت و عرضه نخستین ابرخودروی خود اعلام کرده که هزار خودروی تسلا رودستر ۲ را با لوگوی Founders Edition روانه بازار خواهد کرد. از این طریق، ایلان ماسک مقدمات تبدیل شدن سری تسلا به محصولات موزه‌ای و کلکسیونی را نیز فراهم خواهد نمود.

البته هنوز مشخص نشده که این نسخه ویژه از تسلا رودستر ۲ چه تفاوت‌هایی با مدل اصلی خواهد داشت. با این وجود می‌توان پیش‌بینی کرد که رنگ‌های انحصاری و طرح‌ها و لوگو‌های مخصوص از جمله تغییراتی باشد که می‌توان انتظار آن را در تسلا رودستر Founders Edition داشت.

همان‌طور که اشاره شد، قیمت Tesla Roadster ۲.۰ مدل Founders Edition حدود ۵۰ هزار دلار بیشتر از مدل پایه خواهد بود. البته احتمالا این نسخه، تنها مدل خاص رودستر ۲ نخواهد بود و شاهد عرضه نسخه‌های بیشتری از آن به بازار هم خواهیم بود.

نقاط قوت

رودستر ۲ نسخه Founder Edition کالایی به‌شدت خاص و کلکسیونی خواهد بود.
این مدل زودتر از سایر مدل‌ها به دست مشتریان خواهد رسید.

نقاط ضعف

قیمت این مدل بالاتر از مدل معمولی خواهد بود.
تفاوت‌های این مدل با مدل معمولی رودستر ۲ هنوز مشخص نیست.
پیش‌فروش این نسخه به پایان رسیده است.
پکیج اسپیس ایکس تسلا رودستر ۲ چه مشخصاتی خواهد داشت؟

ایلان ماسک، مالک میلیاردر و پرحاشیه تسلا مدتی پیش اعلام کرد که پکیجی تحت عنوان SpaceX را برای تسلا رودستر در نظر گرفته است و قصد دارد این ابرخودرو را به پیشرانه گاز خنک (cold gas thruster) به کار رفته در راکت فالکون ۹ اسپیس اکس مجهز کند.

تسلا رودستر اسپیس اکس از لحاظ تئوری پتانسیل این را دارد که ظرف مدت ۱.۱ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت برسد. علاوه بر این، پیمایش مسافت ۴۰۰ متر با این سوپرخودرو نیز تنها ۷.۹۵ ثانیه زمان خواهد برد.

این در حالیست که پرشتاب‌ترین خودروی حال حاضر دنیا، Dodge Challenger SRT Demon ۱۷۰ مدل ۲۰۲۳ این مسافت را در ۸.۹ ثانیه می‌پیماید.

نقاط قوت

تسلا رودستر ۲ اسپیس ایکس قدرتی ۱۲۴۲ اسب بخاری خواهد داشت.
این خودرو، پرشتاب‌ترین اتومبیل حال حاضر دنیا خواهد بود.

نقاط ضعف

مدل اسپیس ایکس تسلا رودستر ۲ احتمالا فاقد صندلی‌های پشتی خواهد بود.
قیمت این خودرو بالاتر از ۲۵۰ هزار دلار خواهد بود.
نسل جدید تسلا رودستر پر از امکانات و قابلیت‌های مختلف خواهد بود

به‌جز مدل SpaceX تسلا رودستر ۲ که ظرف ۱.۱ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسد، قابلیت‌های فنی و رفاهی متعددی هم در مدل‌های مختلف این خودرو تعبیه خواهند شد.

به‌عنوان مثال، مدل استاندارد احتمالا از یک سقف شیشه‌ای جذاب بهره خواهد برد که راننده می‌تواند با کنار زدن آن، ابرخودروی Tesla Roadster ۲.۰ را به یک خودروی کانورتیبل تبدیل کند.

علاوه بر امکان تبدیل تسلا رودستر ۲ به یک اتومبیل کانورتیبل و تعبیه باتری بسیار قدرتمند و حجیم در این خودرو، می‌توان انتظار داشت که این خودروساز کالیفرنیایی همچنین از جدیدترین فناوری‌های خودران خود در محصول جدیدش استفاده کرده و آن را به محصولی فوق هوشمند تبدیل کند.

البته باید توجه کرد که تعبیه پانل شیشه‌ای در سقف، احتمالا بخش زیادی از فضای صندوق عقب خودرو را به خود اشغال خواهد کرد و از ظرفیت مفید آن خواهد کاست.

بعلاوه، علیرغم تمامی تکنولوژی‌های پیشرفته به کار رفته در تسلا رودستر جدید، این خودرو احتمالا قادر به پشتیبانی از Apple CarPlay و Android Auto نخواهد بود.

Tesla Roadster ۲.۰ در سال ۲۰۲۴ روانه بازار خواهد شد

نسل دوم تسلا رودستر قرار بود سال ۲۰۲۰ روانه بازار شود. این مساله را ایلان ماسک در رویداد رونمایی از کشنده Tesla Semi در نوامبر ۲۰۱۷ اعلام نمود و خاطرنشان کرد که Tesla Roadster تا سال ۲۰۲۰، تمامی خودرو‌های بنزینی را کنار خواهد زد!

با این وجود، سال ۲۰۲۰ کمی بعد به ۲۰۲۱، سپس ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ و اکنون به سال ۲۰۲۴ موکول شده است!

خود ایلان ماسک مدتی پیش در مصاحبه‌ای اعلام کرد که کمپانی متبوعش امیدوار است که فرآیند طراحی و ساخت این خودرو تا انتهای سال ۲۰۲۳ به پایان رسیده و این خودرو در سال ۲۰۲۴ روانه بازار شود.

به این ترتیب، خودروی تسلا حتی در صورتی که سال آینده به بازار عرضه شود، چندین سال دیرتر از موعد به دست خریداران خواهد رسید. با این وجود، اگر محاسبات و داده‌های ارائه شده صحیح باشند، خریداران این اتومبیل (نسخه SpaceX) می‌توانند پرشتاب‌ترین اتومبیل جهان را خریداری کنند.

نقاط قوت

تا زمان عرضه Tesla Roadster ۲.۰ به بازار تنها یک سال باقی مانده است.

نقاط ضعف

تسلا رودستر ۲ با حدود هفت سال تاخیر به دست مشتریان خواهد رسید.
ماسک و مهندسین تسلا نسبت به عرضه این خودرو در سال ۲۰۲۴ امیدوار هستند و نه مطمئن!

 

منبع: گجت نیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟