اقتصاد۲۴- محمدهادی کمالیان با بیان اینکه صادرات فرش ماشینی انجام میشود، اما آمار دقیقی از آن در دسترس نیست، گفت: با توجه به اینکه کارخانه مستقیم محصول خود را صادر میکنند و ساز و کار مشخصی وجود ندارد، آمارهای صادرات فرش ماشینی دقیق نیست.
به گفته وی مقاصد مهم صادرات فرش ماشینی ایران، عراق، ترکیه و افغانستان است. البته کارخانههای قویتر به اروپا هم صادرات دارند.
به گفته کمالیان از ابتدای سال تاکنون قیمت نخ ۳۰ تا ۳۵ درصد و قیمت فرش ماشینی ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است؛ بنابراین یکی از مشکلات صنف این است که نظارت کافی بر قیمت مواد اولیه انجام نمیشود.
بیشتر بخوانید: چرا صادرات فرش دستباف افت کرد؟
رئیس اتحادیه فرش ماشینی و موکت تهران با بیان اینکه قیمتها بسته به نوع بافت متفاوت است، گفت: هرچه شانهها بالاتر باشد، فرش ریزبافتتر است. همچنین قیمتها در کارخانههای مختلف با توجه به طرح و نقشه و سایر ویژگیها متفاوت است، گفت: حداقل قیمت فرش شش متری ۱۲۰۰ شانه در حال حاضر هفت تا هشت میلیون تومان است.
کمالیان با بیان اینکه مجموعههای واردکنندگان الیاف با ارز ارزانتر محصول خود را وارد میکنند، اما فرش را با ارز آزاد میفروشند، تصریح کرد: بخشی از الیاف مثل پلی استر در داخل تولید و بخشی وارد میشود.
وی تامین مواد اولیه را از جمله مشکلات این صنف برشمرد و گفت: بخشی از کارخانجات که توان واردات مواد اولیه را ندارند، نخهای آماده از مجموعههای ریسندگی دریافت میکنند که به دلیل قیمتگذاری ریسندگیها مشکلات خاص خود را دارد.