تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۲

آمار عجیب و غریب از لوازم آرایشی قاچاق

احمدزاده گفت: حدود ۴ سال پیش واردات محصولات آرایشی و بهداشتی ممنوع شد و در حال حاضر همه کالاهایی که وارد کشور می‌شود از مبادی غیررسمی وارد می‌شود و بیشتر آنها فیک و غیر اصل هستند که این موضوع سلامت جامعه و امنیت اقتصادی کشور را به خطر انداخته است.

آمار عجیب و غریب قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران

اقتصاد۲۴- لوازم آرایش از اقلام پرمصرف و پرفروش در ایران است. طبق گفته نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران، ما در مصرف لوازم آرایش رتبه هفتم در جهان و رتبه دوم در منطقه را داریم.

موسی احمدزاده با بیان این مطلب به همشهری آنلاین گفت: با این وجود، ایران در برخی از کالاها مثل لوازم آرایشی رنگی یا اقلامی مانند مژه مصنوعی مصرف‌کننده اول در جهان است. ضمن اینکه در منطقه هم ما رتبه دوم را داریم و رتبه اول در اختیار عربستان است که علت آن توریست‌ها و حجاجی هستند که به عربستان می‌روند و برای همین مصرف بالاست ولی بر اساس واقعیت اگر توریسم عربستان را کم کنیم ما در مصرف لوازم آرایشی در منطقه، اول هستیم.

این صحبت‌ها در حالی است که قیمت لوازم آرایشی و بهداشتی حتی برندهای ایرانی اخیرا با افزایش قابل توجهی همراه بوده به طوری که قیمت جدید برخی از این اقلام تا ۱۰۰ درصد هم افزایش یافته است.

نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران درباره دلایل گرانی لوازم آرایشی و بهداشتی گفت: یکی از عواملی که در گرانی محصولات آرایشی و بهداشتی موثر بوده است ممنوعیت واردات است.

بیشتر لوازم آرایشی وارداتی فیک هستند

احمدزاده با انتقاد از ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی بیان کرد: حدود ۴ سال پیش واردات محصولات آرایشی و بهداشتی ممنوع شد و در حال حاضر همه کالاهایی که وارد کشور می‌شود از مبادی غیررسمی وارد می‌شود و بیشتر آنها فیک و غیر اصل هستند که این موضوع سلامت جامعه و امنیت اقتصادی کشور را به خطر انداخته است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ما تاکنون چندین مرتبه به صورت مکتوب و در قالب جلسات تخصصی، با صحت داده‌ها ثابت کرده‌ایم که با ممنوعیت واردات،‌ حق و حقوق مصرف‌کننده تضییع می‌شود، عنوان کرد: طبق آخرین آمار که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سایت خود منتشر کرده است قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی به ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است.


بیشتر بخوانید:ممنوعیت واردات کالا تولید را نابود کرد


احمدزاده ادامه داد: این در حالی است که ۴ سال پیش که ممنوعیت واردات اعمال شد قاچاق در این بخش یک‌میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بود و همان زمان ما هشدارهای لازم را دادیم که اگر جلوی واردات قانونی گرفته شود این فرمول نتیجه‌بخش نخواهد داد اما گوش شنوایی نبود و از آن زمان تا الان قاچاق حدود ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

احمدزاده با بیان اینکه قاچاق کالا سلامت جامعه و امنیت اقتصادی کشور را به خطر می‌اندازد، افزود: زمانی که کالا از مبادی رسمی وارد شود سازمان غذا و دارو از طریق دانشگاه ناظر بر سلامت آن نظارت می‌کند ضمن اینکه واردات قانونی و از مبادی رسمی سبب می‌شود عوارض گمرک و دیگر درآمدهای دولت افزایش پیدا کند و این امر در جبران کسری بودجه موثر است اما با توجه به اینکه ما ۱۵ مرز داریم تجربیات نشان داده است هر چقدر ممنوعیت ایجاد شود به قاچاقچیان فرصت بیشتری داده می‌شود و افزایش قاچاق هم امنیت اقتصادی را به خطر می‌اندازد و این رویه مانع تحقق شعار «مهار تورم و رشد تولید» می‌شود.

ممنوعیت واردات به ضرر بخش تولید است

نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران با تاکید بر اینکه ممنوعیت واردات به ضرر تولید است، بیان کرد: تولید و واردات و صادرات باید متوازن باشد تنها در این صورت است که رشد تولید خواهیم داشت و حقوق مصرف‌کننده هم رعایت می‌شود ضمن اینکه بر همه این جریانات هم امکان نظارت کامل وجود خواهد داشت.

موسی‌زاده با بیان اینکه حمایت از تولید راه و فرمول دارد، افزود: در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی باید از کشورهای پیشرفته در این صنعت بیاموزیم و بر اساس رفتار مصرف‌کننده کالا بسازیم این در حالی است که ۸۰ درصد تولیدات داخل ما کپی است و تولیدکنندگان داخلی بدون رصد ذائقه و سلیقه نسل جدید کالا تولید می‌کنند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در ادامه با بیان اینکه پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران و جهان جذاب و جذاب‌تر خواهد شد، افزود: ذائقه و سبک مصرف لوازم آرایشی در نسل جدید دیگر مثل نسل قبل گذشته نیست و روز به روز هم مصرف افزایش پیدا می‌کند علاوه بر آن ما در کشورمان رشد جمعیت جوان را داریم برای همین باید به ذائقه و سلیقه نسل جدید توجه کرد.

موسی‌زاده ادامه داد: این در حالی است که تولیدکنندگان ما هر چیزی که دیگر کشورها تولید کردند را ملاک تولید قرار می‌دهند در حالی که هر کشوری طبق سلیقه و ذائقه مردم خودش تولید می‌کند اما در کشور ما فقط کپی کاری می‌شود برای همین هم تولیدات داخلی قابلیت رقابت با کالاهای خارجی را ندارند.

نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران با انتقاد از اینکه تولید در ایران رقابت‌پذیر و علمی و ‌پژوهشی نیست، گفت: تولید با ابداع و تمایز و تفاوت می‌تواند موفق شود اما اینکه درِ کشور را ببندیم و در فضای بی‌رقابت مشغول تولید شویم نتیجه‌بخش نیست ضمن اینکه اگر می‌خواهیم از تولیدکننده حمایت کنیم با ممنوعیت واردات تولیدکننده حمایت نمی‌شود چون کالای بی‌کیفیت دست مصرف‌کننده می‌دهد برای همین اگر واقعا قصد حمایت از تولید را داریم می‌توان مالیات کمتری از تولیدکنندگان دریافت کرد یا تسهیلات ارزان‌قیمت بانکی به آنها داد و به استارت‌آپ‌ها دو تا سه سال دوره تنفس داد بعد در کنار آن واردات قانونی را با تعرفه‌ها مدیریت کنیم چرا که اگر واردات مدیریت‌شده داشته باشیم تولید ما هم رقابت‌پذیر می‌شود و می‌تواند موفق باشد و صادرات‌ هم داشته باشیم.

محصولات آرایشی تحت لیسانس قلابی هستند؟

ممنوعیت واردات لوازم آرایش در حالی همچنان برقرار است که محصولات آرایشی و بهداشتی زیادی در داروخانه‌ها و مغازه‌های سطح شهر با عنوان محصولات تحت لیسانس کشورهای دیگر به فروش می‌رود. این محصولات با این عنوان که مواد اولیه آنها تولید کشورهای دیگر است و در داخل کشور بسته‌بندی می‌شوند تبلیغ می‌شوند.

احمدزاده در مورد اینکه چقدر از این رویه واقعی است؟ گفت: برخی شرکت‌های خارجی در اینجا شریک تجاری خود را مشخص می‌کنند و به این ترتیب مواد اولیه بالک از آن کشورها وارد کشور می‌شود و در اینجا بسته‌بندی می‌شود اما بحث اینجاست که واردات مواد بالک هم در ایران ۴ سال است که ممنوع است و تبلیغاتی که صورت می‌گیرد یا دروغ است یا از مبادی غیررسمی وارد می‌شود برای همین در مورد محصولات تحت لیسانس باید حتما مدارک آن در دسترس باشد.

باید روی کیفیت کار کرد

نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران در مورد علت گرانی اقلام آرایشی و بهداشتی هم گفت: وقتی جلوی واردات بسته باشد تولیدکنندگان هم به طور غیرمنصفانه قیمت‌ها را تعیین می‌کنند ضمن اینکه دولت باید از تصدی‌گری و قیمت‌گذاری دستوری در این بخش دست بردارد.

احمدزاده ادامه داد: در مورد قیمت‌ها باید این اصل را پذیرفت که بازار خودش تعادل را پیدا می‌کند. باید روی کیفیت کار کرد و رضایت مصرف‌کننده را جلب کرد چرا که اگر فضا رقابت‌پذیر باشد بازار و قیمت‌ها تعادل پیدا می‌کند و درنهایت مصرف‌کننده کالای موردنیاز خود را با تنوع بیشتر و با قیمتی که منصفانه است خریداری می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

شهاب حسینی در ۵۰ سالگی برای سومین بار پدر شد

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

فیلم/ ایران با جلیلی به دوران قاجار پرت شد

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس/تضمین ضمانت پزشکیان درباره گشت ارشاد توسط ظریف و آذری جهرمی

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳ + جدول

تغییر چهره بازیگر معروف عشق ممنوع بعد از ۱۶ سال + عکس

عکس/واکنش آذری جهرمی به اظهارات طرفدار جلیلی: دختران ایران را فاحشه نخوانید

عکس / سعید جلیلی فقط رای دهندگان به خود را ایرانی می‌داند

عکس‌های جوانی پزشکیان در کنار هاشمی و خاتمی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نیکی کریمی هم از ایران رفت+ عکس

بودجه صد میلیاردی پرسپولیس در نقل و انتقالات

فوت دختر ۲۴ساله با شلیک یک مامور پلیس

ماجرای بازگشت چکامه چمن ماه به ایران+ بیوگرافی

کانتیننتال هیبرید؛ قوی‌ترین بنتلی تا به امروز + عکس

یزدان‌دوست: بیمه‌های عمر، بخش بکر بازار با پتانسیل‌های فراوان است

بازیگر زن معروف شبکه جم تی وی به ایران بازگشت + عکس

حال و هوای شهر پیامبر سال ۱۴۴۵ هجری قمری

قیمت هر شتر برای پرورش چقدر است؟

استوری محمدحسین کنعانی زادگان جنجالی شد+ عکس

فیلم/ روایت مخبر از اولین جلسه با رهبرانقلاب پس از خبر سقوط بالگرد رئیسی

چک الکترونیک از سوی بانک رفاه کارگران عملیاتی شد

اعلام حمایت وحید حقانیان از مسعود پزشکیان

عکس/عذرخواهی و ابراز ندامت صبا آذرپیک از مدیرعامل بانک شهر

پزشکیان و جلیلی چند رأی تا ریاست جمهوری کم داشتند؟

تکاپوی دلار متوقف شد

فیلم/آیا جلیلی می‌خواهد ایران را به کام جنگ ببرد؟

فیلم/روایت ظریف از سنگ بودن و سنگ اندازی‌های جلیلی

صادق زیباکلام به پزشکیان رای می‌دهد

فیلم/ بازاریان تهران سعید جلیلى را هو کردند

معرفی هویتزر ام۷۷۷؛ فوق سبک و شگفتی‌ساز

فیلم/بخاطر دخترانمان به سمت تاریکی نمی‌رویم

جزئیات جدید از مناظره امشب انتخابات ریاست جمهوری

عکس/ سعید جلیلی با کلاه ترکمنی

رای دادن شیدا خلیق جنجالی شد

عکس/ طرفداران جلیلی: ما خود طالبانیم!

هافبک سابق استقلال در لیست نکونام

ناراحتی جمیله علم‌الهدی، همسر رئیسی در یک مراسم+ عکس

فیلم/ حمایت قاطع پسر دهقان فداکار از پزشکیان

عکس/بهرام رادان در نمایش «سی صد»

عقب نشینی قیمت طلا در بازار

مالیات حقوق در سال ۱۴۰۳ چقدراست؟

گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۳

دعوت روحانی از مردم برای شرکت در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری

عکس/تضمینی که دانشجویان اخراجی از پزشکیان می‌خواهند

عکس/ سلفی سعید جلیلی با یک دختر جوان در یزد

چه کسانی می توانند در مرحله دوم انتخابات رای بدهند؟

پرسش حجاریان از سعید جلیلی درباره عمق راهبردی و حجاب در ایران

آشنایی با ضرابخانه گنجعلی‌خان کرمان

بهترین زمان تعویض لاستیک خودرو چه زمانی است؟

فیلم/پاسخ کارشناسان به ادعای جلیلی درخصوص افزایش فروش نفت ایران

تب دنگی به تهران رسید؟

چهره خندان سعید جلیلی در کنار آتش زننده برجام + عکس

جدیدترین قیمت خانه در منطقه سهروردی + جدول

صدور شناسنامه المثنی پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری

فیلم/ چوب حراج دولت رئیسی بر نفت ایران

عکس/ نیما شعبان‌نژاد و ساعت نیم میلیاردی!

قیمت رهن و اجاره مسکن در نازی آباد + جدول

مکان عشق و حال علیرضا بیرانوند لو رفت + عکس

سود بازرگانی انواع گوشت صفر شد+ بخشنامه