تاریخ انتشار: ۱۷:۳۳ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

عضو مجلس خبرگان: بی‌حجاب‌ها را شلاق بزنید

نماینده مازندران در مجلس خبرگان به جریمه مالی بی‌حجاب‌ها راضی نیست. خواستار بازگشت شلاق است.

بی‌حجاب ها را شلاق بزنید

 

اقتصاد۲۴-آیت الله علی معلمی نماینده استان مازندران در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه قائم شهر گفت: کیفر هم باید بازدارندگی داشته باشد. جریمه کردن با مبلغ این مشکل را حل نمی‌کند. متأسفانه اجرای حدود را در جامعه جدی نگرفتیم اگر اجرای حدود واقعا جدی گرفته می‌شد آمار سرقت و شرارت افزایش پیدا نمی‌کرد... در هرصورت یک قانون‌گذار باید به طور جدی قانون وضع کند. این‌ها تعزیر نیاز دارد. این بی‌حجابی‌ها نیاز به تعزیرات دارد و بهترین تعزیرات شلاق است نه پول.

عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: حجاب واجب شرعی و سیاسی است که رهبری فرموده‌اند و حرف حکیمانه و بسیار درستی است؛ لذا قانون‌گذاران باید براساس این مبنا که حجاب یک واجب شرعی است و هرکسی که از آن تخلف کرد از واجب شرعی تخلف می‌کند.

مشروح گفت و گوی جماران با آیت الله علی معلمی نماینده استان مازندران در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه شهر قائم شهر در پی می‌آید:

ضمن تشکر از فرصتی که در اختیار ما قرار می‌دهید، می‌خواستم نظر شما را درباره جریمه‌های سنگین و متعدد و پیچیده‌ای که در لایحه حجاب و عفاف درباره بی حجابی وضع کرده‌اند، بپرسیم.

بحث حجاب که مشخص و روشن است و گفته خدای رحمان و قرآن است. باید در جامعه دینی رعایت شود. افرادی که آمدند و بحث لا اکراه فی‌الدین را مطرح کردند و گفتند در این‌باره اکراهی در کار نیست یک برداشت غلط و غیرفنی را ارائه دادند.

یا واقعا خودشان گرفتار جهل و جهالت هستند یا این‌که خدای ناکرده حکم الهی را مورد ملعبه قرار دادند. برای این‌که «لا اکراه» مربوط به اعتقادات و باور‌ها است و هیچ وقت نمی‌توان در اعتقادات و باور‌ها اجبار کرد. طبیعی است که آیه‌ی لا اکراه فی الدین در پذیرفتن دین و در باور‌ها و اعتقادات دینی است که اکراه اصلا به آن راه ندارد و معنا ندارد؛ نمی‌شود کسی را به زور مسلمان کرد.

اما جامعه اسلامی مقرراتی دارد مثل سایر جوامع برای خود مقرراتی دارد و مقررات عقلایی است که باید رعایت شود. مثل مقررات راهنمایی و رانندگی که عاقلانه است و باید رعایت شود و اگر نشود موجب دردسر برای خود فرد و دیگران می‌شود.

حجاب واجب شرعی و سیاسی است که رهبری فرموده‌اند و حرف حکیمانه و بسیار درستی است؛ لذا قانون‌گذاران باید براساس این مبنا که حجاب یک واجب شرعی است و هرکسی که از آن تخلف کرد از واجب شرعی تخلف می‌کند.

کیفر هم باید بازدارندگی داشته باشد. جریمه کردن با مبلغ این مشکل را حل نمی‌کند. متأسفانه اجرای حدود را در جامعه جدی نگرفتیم اگر اجرای حدود واقعا جدی گرفته می‌شد آمار سرقت و شرارت افزایش پیدا نمی‌کرد.

از نظر شما نوع برخورد با پدیده بی‌حجابی به طور کل چگونه باید باشد؟

در قدم اول باید تذکر داد و نصیحت کرد و این درست است، ولی امروز این‌جور نیست که کسی به طور طبیعی مرتکب تخلف شرعی می‌شود. امروز این‌ها دستوری این کار را می‌کنند.

دیروز فیلمی را آورند که داخل فروشگاهی یک خانم روی صندلی نشسته و در حال خرید کالا هم دیده نشده بود. او بدون روسری نشسته بود و آقایی هم به او تذکر داد که خانم روسریت را درست کن و بلافاصله حرکت کرد. آن خانم پرخاشگرانه به سمت آن آدم حمله کرد و پیدا بود که این خانم یک جایی آموزش دیده و برای ایجاد بلوا و اغتشاش مأموریت دارد که امر به معروف و یا تذکر را بهانه بکند و پرخاشگری کند.

در هرصورت یک قانون‌گذار باید به طور جدی قانون وضع کند. این‌ها تعزیر نیاز دارد. این بی‌حجابی‌ها نیاز به تعزیرات دارد و بهترین تعزیرات شلاق است نه پول.

شما می‌دانید که خیلی از موسسات، ادارات فرهنگی و موسسات آموزشی و مراکز ورزشی زیر نظر دولت است؛ و دولت می‌تواند از همین‌جا شروع کند.

باید مدیران، دستگاه‌ها، خودشان و کارمندانشان در درجه اول مبادی آداب باشند و رعایت بکنند و بعد ارباب رجوع رعایت کند. هرکسی که سر و وضع نامناسبی دارد را راهنمایی و ارشاد کنند تا سر و وضعشان را درست کنند و بعد حرفشان را گوش کنند.

آیا جریمه کاسبان و کسبه‌ها و فروشندگان یا پلمپ کردن مغازه‌ها بابت بی‌حجابی مشتریان کار درستی است؟

وقتی موجب رونق بازار بی‌حجابی بشود، بله باید با آن کاسبان برخورد بشود. اگر می‌خواهد موجب تقویت و رونق بی‌حجابی بشود اینجا عنوان ثانوی پیدا می‌کند.

خیلی‌ها می‌پرسند، مگر فروشنده است چه تقصیری دارد؟

تقصیرش این است که به وظیفه عمل نکرده است. وظیفه‌اش این است که وقتی بی‌حجاب به مغازه او وارد شد، بگوید، «خواهرم! حجابت را درست کن و بعد من در خدمت شما هستم». همان کار را که در اداره انجام می‌دهند همان کار را هم در کاسبی هم می‌توان انجام داد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
0
0
جمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
اتفاقا من هم شخصا موافقم.
جربمه نقدی و تذکر فایده نداره و بلکه باعث میشه بیشتر جری بشن.
اما پیشنهاد هم دادم.
در کنار این قانون، همزمان و موازی، قانونی تصویب کنن که افراد دست انداز به اموال کشور و بیت المال و هم بدون ملاحظه به جایگاهشون در ملاعام گردن بزنن. اموالشون هم به نفع مردم مصادره کنن.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چه رشته هایی در آینده بازار کار خوبی خواهند داشت؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳/ ترمز دلار کشیده شد؟

ماه رمضان چه دارد که باید منتظر آن باشیم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳/ آیا الان زمان مناسبی برای خرید طلا است؟

استیضاح وزیر اقتصاد یعنی التهاب بازار و نوسان شدیدتر قیمت ارز/ برکناری همتی کاری عوام‌فریبانه است

نکات تغذیه‌ای برای رفع تشنگی در ایام روزه داری

تقویت حافظه با مصرف این نوع چای

تولید آب از هوا با ضایعات مواد غذایی

رئیس بانک مرکزی: افزایش ۳۰ درصدی ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی منتفی شده است

یکشنبه اول ماه مبارک رمضان است

امضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین لغو شد

واکنش ایران به اظهارات وزیر خارجه ترکیه

جر و بحث ترامپ با زلنسکی: تو برگ برنده نداری

جدول لیگ برتر در پایان هفته بیست‌و‌یکم

علیرضا حقیقی: از جوانی کاسیاس صدایم می‌کردند!

سرنوشت تعدادی از مفقودی‌های حادثه سقوط بهمن مشخص شد/ جزئیات

انگلیسی زبان رسمی آمریکا می‌شود

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس: استیضاح همتی در دستور کار یکشنبه مجلس

تداوم اظهارات غیرهمسوی وزیر دفاع با پزشکیان

ادعای عجیب جبرائیلی درباره شرط حمایت صاحبان دلار از پزشکیان

خون یحیی به جوش آمد؛ نهادهای نظارتی ورود کنند!

مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و حماس در قاهره برای مرحلهٔ دوم آتش‌بس آغاز شده است

عربستان، قطر و عمان فردا را اولین روز ماه رمضان اعلام کردند

جایزه برندگان اسکار چیست؟

پیش بینی بورس فردا شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/چند ثانیه کافی است تا زندگی برای همیشه تغییر کند

درخواست تاجگردون از شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت برای کم شدن بی‌ثباتی اقتصادی

سامانه جدید بارشی در کشور؛ هلال احمر اعلام آماده باش کرد

استیضاح همتی در دستور کار روز یکشنبه مجلس قرار گرفت + جزئیات

مفقود شدن ۶ نفر در بهمن؛ اعزام تیم‌های نجات به محل حادثه

واکنش ایران به فراخوان خلع سلاح پ‌ک‌ک

هشدار مدیریت بحران به تهرانی‌ها؛ شنبه یکشنبه مراقب باشید

برنامه حضور النصر در ایران مشخص شد

برای درمان یبوست چه بخوریم؟

بهترین غذا برای سحری ماه رمضان چیست؟

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان