اقتصاد۲۴-دکتر احمد اسمعیل زاده با اشاره به اینکه گرمازدگی یا حملههای ناشی از گرمازدگی، زمانی اتفاق میافتند که بدن قادر به خنک کردن مناسب خود نباشد، گفت: بدن به طور معمول خود را با تعریق خنک میکند اما در هنگام گرمای شدید، ممکن است این کافی نباشد. در این موارد، دمای بدن فرد سریعتر از آن چیزی که بتواند خود را خنک کند افزایش مییابد و این می تواند باعث آسیب به اندامهای حیاتی بدن شود.
وی افزود: بنابراین توصیه میشود هموطنان عزیز در طی ایام گرم سال، به نکات مهم پزشکی برای پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی توجه داشته باشند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، نکات تغذیهای که در طی این مدت توصیه به رعایت آن میشود شامل موارد زیر است:
_ مایعات فراوان بنوشید: صرف نظر از اینکه چقدر فعال هستید، مایعات بیشتری بنوشید. برای نوشیدن صبر نکنید تا تشنه شوید.
_ از نوشیدنیهای بسیار شیرین دوری کنید: این نوشیدنیها در واقع باعث از دست دادن مایعات بدن شما میشوند. همچنین از نوشیدنیهای بسیار سرد خودداری کنید، زیرا میتوانند باعث مشکلات گوارشی در شما شوند.
_ نمک و مواد معدنی را جایگزین کنید: تعریق شدید، نمک و مواد معدنی را از بدن خارج میکند که باید جایگزین شوند. یک نوشیدنی حاوی مقدار اندکی نمک با کمی لیمو ترش همراه خاکشیر یا تخم شربتی میتواند جایگزین نمک و مواد معدنی باشد که با تعریق از دست میدهید. اگر به دیابت، فشار خون بالا یا سایر بیماریهای مزمن مبتلا هستید، بهتر است از نمک استفاده نکنید و کمی آبلیمو و خاکشیر یا تخم شربتی در داخل آب ریخته و میل کنید.
_ قطع مصرف کافئین: از نوشیدن غذاها و مایعات حاوی کافئین از قبیل قهوه، شکلاتهای کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ خودداری کنید چرا که این عوامل باعث دهیدراته و کم آب شدن بدن میشوند.
_ میوه بخورید: مصرف میوهها و بویژه سبزیها میتواند به تامین آب بدن کمک شایانی کند. بنابراین در روزهای گرم سال از این اقلام غذایی در برنامه خود بیشتر استفاده کنید.
_ محدود کردن پروتئین حیوانی: توجه کنید که مصرف بیش از اندازه پروتئینهای حیوانی باعث کم آبی در بدن میشوند؛ بنابراین بهتر است مصرف پروتئینهای حیوانی را در این ایام محدود کنید.
_ وزن خود را کنترل کنید: دقت داشته باشید که وزن بالا میتواند بر تنظیم دمای بدن اثر بگذارد و باعث حفظ گرمای بیشتر شود. بنابراین نه فقط در ایام گرم سال، بلکه همیشه، به دنبال کنترل وزن خود باشید.