تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۲

ادعای تازه نیویورک تایمز و سی ان ان درباره شرایط تازه چهار زندانی دو تابعیتی در ایران

ادعای نیویورک تایمز: توافق ایران و آمریکا بر سر آزادی زندانیان و آزادسازی بخشی از درآمد نفتی / سی ان ان: چهار زندانی دو تابعیتی در ایران از اوین به هتلی منتقل شدند

ادعای تازه نیویورک تایمز و سی ان ان درباره شرایط تازه چهار زندانی دو تابعیتی در ایران

اقتصاد۲۴-  روزنامه نیویورک تایمز مدعی شده مطابق با توافق حاصله میان ایران و آمریکا، پنج زندانی آمریکایی در ازای آزادی چند زندانی ایرانی و دسترسی تهران به ۶ میلیارد دلار برای اهداف بشردوستانه، اجازه ترک ایران را پیدا خواهند کرد. مراد طاهباز، سیامک نمازی و عماد شرقی از جمله زندانیان آزاد شده توسط ایران هستند. نام ۲ زندانی آزاد شده دیگر ذکر نشده است. نیویورک تایمز به نقل از دو منبع مطلع نوشت که یکی از ۲ زندانی ناشناس آزاد شده یک «دانشمند» و دیگری یک «تاجر» است.

به گزارش «فراز»، نیویورک‌تایمز می‌گوید این مسئله را چندین منبع مطلع به این روزنامه اعلام کرده‌اند.

به نوشته نیویورک تایمز، در اولین قدم این توافق که پس از ۲ سال «مذاکره پنهانی ایران و آمریکا» حاصل شده است، ایران پنج زندانی ایرانی-آمریکایی را از زندان آزاد و آن‌ها را در هتلی نگه می‌دارد.

مراد طاهباز، سیامک نمازی و عماد شرقی از جمله زندانیان آزاد شده توسط ایران هستند. نام ۲ زندانی آزاد شده دیگر ذکر نشده است. نیویورک تایمز به نقل از دو منبع مطلع نوشت که یکی از ۲ زندانی ناشناس آزاد شده یک «دانشمند» و دیگری یک «تاجر» است.

این روزنامه گزارش داد که سه زندانی نام‌برده و یکی از ۲ زندانی ناشناس در روز پنج‌شنبه از زندان اوین به هتلی در تهران منتقل شده‌اند. آن‌ها قرار است چندین هفته در این هتل بماند تا ایران به آن‌ها اجازه خروج از کشور را بدهد.
چندین منبع مطلع عنوان کردند که زندانی پنجم که یک زن است، پیش‌تر آزاد شده و در حال حاضر در حصر خانگی به سر می‌برد.
مقامات دولت بایدن از اظهارنظر درخصوص جزئیات این توافق سرباز زده‌اند، اما منابع مطلع اعلام کردند که دولت بایدن زمانی که زندانیان آمریکایی اجازه بازگشت به وطن را پیدا کنند، چند تبعه ایرانی که به دلیل دور زدن تحریم‌ها زندانی شده بودند را آزاد خواهد کرد.

منابع همچنین اعلام کردند که دولت بایدن ۶ میلیارد دلار پول بلوکه‌شده از فروش نفت ایران در کره جنوبی را آزاد کرده و آن را به حسابی در قطر منتقل خواهد کرد.
به ادعای این منابع، دولت قطر اموال ایران را کنترل خواهد کرد و تنها به ایران اجازه خواهد داد تا برای خرید کالا‌های بشردوستانه از آن استفاده کند.
۲ منبع مطلع ادعا کرده‌اند این توافق در ماه مارس تقریبا کامل شده بود، اما مذاکرات در این‌باره به دلیل دستگیری یکی از دو تبعه ناشناس آمریکایی توسط ایران متوقف شد.

شبکه خبری سی ان ان آمریکا به نقل از مشاور حقوقی یکی از زندانیان دو تابعیتی در ایران اعلام کرد که چهار زندانی دو تابعیتی از زندان اوین به حبس خانگی در هتلی منتقل شده‌اند.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد: با توجه به اظهارات یک وکیل، چهار آمریکایی که به صورت غیر قانونی در ایران بازداشت شده بودند اکنون از زندان اوین آزاد شده و در حصر خانگی قرار گرفته اند. این یک نشانه امیدوار کننده از آزادی آن‌ها پس از سال‌ها حبس است.

کریستین امانپور مجری مشهور شبکه سی ان ان آمریکا به نقل از جرد گنسر، مشاور حقوقی سیامک نمازی گفت: «انتقال گروگان‌های آمریکایی از زندان اوین توسط ایران به حبس خانگی تحول مهمی است. اگرچه من امیدوارم که این اولین قدم برای آزادی نهایی آن‌ها باشد، این در بهترین حالت آغاز پایان است و نه بیشتر.»


بیشتر بخوانید: اتکا به بلوک شرق و برهم زدن توازن در سیاست خارجی؛ ۱۰ دلیل شکست مذاکرات دولت سیزدهم


بر اساس این گزارش، سه زندانی دو تابعیتی ایرانی - آمریکایی شامل سیامک نمازی، عماد شرقی، مراد طاهباز، و چهارمین فرد که نامش مشخص نیست، از زندان اوین تهران منتقل شدند و پیش‌بینی می‌شود که در هتلی تحت مراقبت مقامات ایرانی نگهداری شوند. دولت بایدن در حال مذاکره برای آزادی آن‌ها از ایران است.

سی ان ان اعلام کرد گنسر که در اظهار نظر محتاط است، افزود: " هیچ تضمینی در مورد آنچه از این به بعد اتفاق می‌افتد وجود ندارد. "
این در حالی است که متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ۱۷ مرداد ماه با بیان اینکه دولت بایدن در تلاش برای آزادی آمریکایی‌ها بازداشت شده در ایران است، در واکنش به بازداشت پنجمین زندانی دو تابعیتی اعلام کرد که درباره جزئیات موضوع زندانیان آمریکایی اظهار نظر نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در خصوص زندانیان دو تابعیتی آمریکایی در ایران و انتشار خبری مبنی بر بازداشت یک زن بعنوان پنجمین بازداشتی و توقف اجرای تبادل زندانیان میان تهران – واشنگتن به این دلیل گفت: «من آن گزارش را دیدم، اما قصد ندارم درباره جزئیات اظهارنظر کنم. ما تلاش می‌کنیم تا آمریکایی‌هایی را که در ایران بازداشت هستند، آزاد کنیم.»

میلر افزود: «در چند هفته گذشته گزارش‌های زیادی در این مورد منتشر شده، اما در این زمان که اولویت اصلی ما آزادی آن‌ها و خروج امن از ایران است، ترجیح می‌دهم اظهارنظری نکنم و بدیهی است که این موضوع بسیار حساسی است.»

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا پیش از این گفته بود که در حال حاضر، چهار ایرانی- آمریکایی در ایران زندانی هستند و ایالات متحده همچنان برای آزادی آن‌ها تلاش می‌کند.

وزیر امور خارجه ایران درباره تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا گفته است: تبادل زندانیان یک موضوع انسانی است و ما در این خصوص گفتگو‌های غیرمستقیمی را از سال گذشته با طرف آمریکایی داشتیم.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران ۱۵ مرداد ماه در جمع خبرنگاران در خصوص سفر آقای باقری به مسقط و مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا برای تبادل زندانی گفت: ما موضوعات مهمی را با نقش آفرینی عمان در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و کنسولی در دست پیگیری داریم و این موضوعات با توجه به اهمیتشان به طور مستمر نیازمند مشورت، گفتگو و تبادل نظر هستند. در همین چهارچوب سفر‌های متقابل میان تهران و مسقط در سطوح مختلف انجام می‌شود. سفر آقای باقری هم در همان چهارچوب پویایی دیپلماتیک و با تمرکز بر مسائل مهم دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی میان دو کشور انجام شده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران تصریح کرد: ما موضوع تبادل زندانی را به عنوان یک مسئله انسانی مورد توجه داریم و گفتگوی با واسطه با طرف آمریکایی برای ایجاد یک راه حل به منظور تبادل زندانیان ادامه دارد. این موضوع جزء موضوعات جاری و در حال پیگیری میان دو طرف است و در این زمینه دولت عمان هم نقش آفرینی خاص خود را دارد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رازهای پنهان در زمان دم آوری چای

عکس/ ژست هنری اکبر گلپایگانی، نصرت الله وحدت و ایرج نوذری در مهمانی دوستانه

عکس/ چهره متفاوت محمدعلی فردین در کنار پسر بزرگ اش ۵۴ سال پیش با لباس رسمی

این سبزی خواص ضد سرطان دارد

عکس/ ظاهر خاص ایرج قادری در کنار مرتضی عقیلی ۵۱ سال پیش با استایل زنانه

تاثیر مصرف هات‌داگ بر سلامت مغز

عکس/ ژست عاشقانه فوزیه و محمدرضا پهلوی ۸۶ سال پیش در یک آتلیه

کاست پلاس؛ روش جدید قیمت گذاری خودرو چیست؟/ فرمول من‌درآوردی برای فروش خودروهایی که هنوز در قرن گذشته مانده‌اند

عکس/ ژست ملوکانه ناصرالدین شاه ۱۳۵ سال پیش سوار بر سه‌چرخه در حیاط کاخ گلستان

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۴/ کاهش هیجان خرید در بازار دلار

واکنش هاشمیان به تساوی پرسپولیس در ابتدای فصل

عکس/ عکس یادگاری ترامپ، زلنسکی و رهبران اروپایی در کاخ سفید

تأکید وزیر اقتصاد بر تک‌نرخی شدن ارز

حواشی تازه سپهر حیدری پس از ماجرای آرام و ساسی مانکن

فیلم/ واکنش عالیشاه به تساوی پرسپولیس مقابل فجر سپاسی و اعتراض هواداران

فیلم/ چه کسی اطلاعات حمله اسرائیل به بیمارستان فارابی کرمانشاه را فراهم کرد؟

عکس/ متن عاشقانه مونا کرمی برای همسرش

عکس/ بازگشت علی کریمی به استقلال جدی تر شد

عکس/ ناصرالدین شاه سوار بر سه‌چرخه سلطنتی در حیاط کاخ گلستان

عکس/ جدول رده‌‌بندی لیگ برتر در پایان دیدارهای امروز

فیلم/ گل پرسپولیس و تکرار شعار حیا کن، رها کن علیه درویش

فیلم/ خلاصه بازی پرسپولیس ۱ - ۱ فجرسپاسی

طالبان هرگونه نشست با سپاه پاسداران را رد کرد

فرار پرسپولیس از شکست در دقایق پایانی

جزئیات طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه

علیرضا بیرانوند حکم جدید گرفت

وعده ترامپ برای نشست سه‌جانبه با زلنسکی و پوتین

فیلم/ استقبال ترامپ از زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین

دلیل خاموشی‌های ۴ ساعته مشخص شد

فیلم/ زلنسکی با تی‌شرت به دیدار نماینده ویژه ترامپ رفت

سرپرست بانک پارسیان منصوب شد

ناترازی انرژی گریبان‌گیر ۱۰۰ هزار واحد صنعتی

ظرفیت تولید در صنایع مختلف ۳۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است

استاد فرشچیان در آرامگاه ابدی آرام گرفت

عکس/ تیپ و قیافه جدید محمدجواد ظریف با تی شرت

فیلم/ درگیری هواداران پرسپولیس با لیدرهای این تیم و شعار درویش حیا کن

فیلم/ ورود دبیرکل ناتو و رئیس کمیسیون اروپا به کاخ سفید

۳ نام خانوادگی پرطرفدار در ایران

نشست مهم امنیتی و سیاسی نتانیاهو

۸۷ فوتی در مراسم اربعین امسال

موافقت حماس با پیشنهاد آتش‌بس در غزه

فوری/ تهران شنبه تعطیل شد

اسرائیل به دنبال تجزیه سرزمینی ایران است

فیلم/ حسن یزدانی: در رقابت‌های جهانی ۲۰۲۶ کشتی می‌گیرم

ترکیب پرسپولیس برابر فجرسپاسی

ITC سرژ اوریه صادر شد

سفارت آلمان در تهران باز است

پرداخت ۴ معوقه و مطالبه بازنشستگان کشوری در یک ماه

حمایت ترامپ از طرح نتانیاهو درباره غزه

عکس/ فروغ فرخزاد در لباس و استایل کابویی

فیلم/ آب طالقان به هشتگرد رسید