تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۲

تهدید به مصادره شریعتمداری و تیر آخر بر پیکر خصوصی های ایران

بنیانگذار و مدیرعامل ابرآروان گفت: اینکه کیهان در ادامه تخریب‌ها و تهمت‌های چندساله‌اش، کشور را به بی‌قانونی و مصادره‌ی اموال قانونی و مالکیت فکری بخش خصوصی دعوت می‌کند، جای تعجب ندارد.

تهدید به مصادره شریعتمداری و تیر آخر بر پیکر خصوصی های ایران

اقتصاد۲۴-اگر سخنان حسین شریعتمداری را بازتاب بخش مهمی از تصمیم‌گیران و تاثیرگذاران در سیاست امروز ایران بدانیم، باید گفت که گروهی در ساخت سیاسی امروز خواهان نابودی کامل اقتصاد نوآور ایران هستند. بخشی از اقتصاد که به‌رغم همه مصیبت‌ها کماکان خودش را سرپا نگه داشته است.

اکوسیستم نوآوری در اوایل دولت یازدهم به‌دلیل نگاه ویژه‌ای که آن دولت به این بخش از اقتصاد داشت، رشد بسیار خوبی را تجربه کرد. از همان زمان تندرو‌های داخلی شروع به تخریب و تخطئه این اکوسیستم کردند. بعدتر تندرو‌های خارجی هم به جریان تخریب اکوسیستم نوآوری پیوستند و اوج آن را در سال ۹۸ و پاییز سال‌پیش نشان دادند. از چندماه پیش حمله‌های دوباره تندرو‌های داخلی شروع شد. گویی هرگاه یک‌سر طیف در تخریب اکوسیستم نوآوری تعلل می‌کند آن‌سر طیف وظیفه خود می‌داند که حملات خود را از سر بگیرد.

حالا حسین شریعتمداری در آخرین یادداشت خود درصدد است تیر آخر را به این اکوسیستم بزند و ازنظر همه آن‌ها باید در دولت اضمحلال شوند، دولتی که با ابربحران‌های ناحل‌شدنی در حوزه‌های مختلف رو‌به‌روست و توانایی حل مشکلات خود را ندارد. با چندنفر از فعالان اکوسیستم درباره این سخنان و چرایی این حملات پرسش کردیم و جواب آن‌ها را در ادامه می‌خوانید.

پویا پیرحسین‌لو بنیانگذار و مدیرعامل ابرآروان نوشت: جریان تندروی داخلی در سال‌های اخیر نشان داده است که از هیچ تلاشی برای ناامید کردن مردم، تشویق نخبگان به مهاجرت و تضعیف کشور فروگذاری نمی‌کند و این نقطه‌ی اتحاد این جریان با جریان رسانه‌ای خارجی‌ای است که تلاش می‌کند اثبات کند، هر امیدی به آینده‌ی ایران بستن و هر تلاشی که در این سرزمین انجام می‌شود، نه تنها بی‌فایده که گناهی بزرگ است.

شاهد بودیم و هستیم که رسانه‌های خارجی کمپین‌های متنوع و متعددی را علیه بسیاری از کسب‌وکار‌های استارت‌آپی خصوصی داخل کشور اجرا کرده‌اند و از هیچ تلاشی برای تخریب این اکوسیستم فناوری کم نگذاشته‌اند؛ ازطرف‌دیگر جریان تندروی داخلی هم در اقدامی مشابه سراغ استارتآپ‌ها می‌آیند و روزانه در حال پرونده‌سازی و جریان‌سازی تخریبی علیه این کسب‌وکار‌ها هستند.

اینکه کیهان در ادامه تخریب‌ها و تهمت‌های چندساله‌اش، کشور را به بی‌قانونی و مصادره‌ی اموال قانونی و مالکیت فکری بخش خصوصی دعوت می‌کند، جای تعجب ندارد. این نوع رفتار‌های کیهان در سال‌های اخیر بار‌ها و بار‌ها تکرار شده، اما در این میان، این سکوت نهاد‌های قانونی است که تعجب‌برانگیز است.


بیشتر بخوانید: بازی تازه مصادره کیهان؛ آیا خالص‌سازی به دیجی کالا، اسنپ و ازکی رسید؟!


مگر نه اینطور است که قانون و قوای سه‌گانه به‌وجود آمده‌اند که از جان و مال مردم این سرزمین محافظت کنند، پس چطور یک روزنامه‌ی وابسته به ساختار چنین بی‌پروا، کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان و قانونی کشور را تهدید می‌کند. در طول سال‌های گذشته به‌طور پیوسته جریان رسانه‌ای خارج از کشور، اکوسیستم استارت‌آپی و شرکت‌های فناور داخلی را به دروغ به اقدام علیه مردم و وابستگی به جریان‌های امنیتی متهم کرده‌اند.

ازطرف‌دیگر و به‌طور همزمان، جریان تندروی داخلی، این اکوسیستم را عامل نفوذ و وابستگی به غرب می‌نامد! من تصور می‌کنم یکی از مهم‌ترین دلایل این اتحاد شوم در تخریب این اکوسیستم، پیشرو بودن و تلاش بخش بزرگ این اکوسیستم به حفظ استقلال خودش بوده است. بخشی از این استقلال به جذب سرمایه‌گذاری‌های خصوصی و امتناع این کسب‌وکار‌ها از واگذاری سهام به نهاد‌های دولتی منجر شده است.

در جلسات مختلف استارت‌آپ‌ها بارهاوبار‌ها به‌صورت‌های مختلف تهدید شده‌اند، ممانعت چندساله از ورود به بورس برخی استارت‌آپ‌ها و پلمب‌های اخیر ساختمان‌های برخی از کسب‌وکارها، معیار روشنی بر گروگان‌گیری اکوسیستم نوآوری است.

درحالی‌که با پدیدآمدن اقتصاد دیجیتال در کشور، مجموعه‌های خصوصی تلاش کرده‌اند با ایجاد زیرساخت‌های فناورانه به رشد خدمات آنلاین و دسترسی بهتر مردم به این خدمات کمک کنند، در مقابل به بهانه‌های مختلف از سنگ‌اندازی‌های قانون‌گذاری، انواع مجوزگرفتن‌ها تا محدودیت‌های ریزودرشت -که امروز مهم‌ترین آن‌ها محدودیت‌های مربوط به اینترنت است- درگیر مسائل حاشیه‌ای هستند.

در جایی که توان، سرمایه و انرژی کسب‌وکار‌های خصوصی کشور می‌تواند صرف «ساختن امروز و آینده‌ی کشور» شود، ما این انرژی را باید صرف جنگیدن در یک میدان نبرد بیهوده بین این دوطیف جریان افراطی داخلی و خارجی کنیم. انگاری این‌چرخه بی‌نهایت ادامه دارد، یک‌روز باید پاسخگوی فحاشی‌ها، تهمت‌ها و تحریم‌ها باشیم و روز دیگر با تهدیدها، فیلترشدن‌ها و پلمب‌ها مقابله کنیم.

کیوان جامه‌بزرگ عضو هیات مدیره نصر تهران نیز در این باره نوشت: وقتی نگاه امنیتی به اقتصاد دیجیتال حاکم می‌شود، عملا منطق اقتصادی حاکم نیست و موضوعات به سمتی می‌رود که استدلال‌برانگیز نیست. به‌نظر می‌رسد طیفی در کشور که اتفاقا تصمیم‌گیر نیز هستند چنین نگاهی دارند. البته که بعید می‌دانم تئوری‌ای که آن‌ها دارند به نتیجه مطلوبی ختم شود.

عملا با این نگاه، بازهم طیف زیادی از جوانان کشور به‌سمت مهاجرت سوق داده می‌شوند و بسیاری از سرمایه‌گذار‌ها می‌ترسند که در این حوزه فعالیت کنند. همچنین مدیران جوانی که در این پلتفرم‌ها کار می‌کنند و همگی از فرزندان تحصیلکرده کشور هستند را برای ادامه فعالیت ناامید و سرخورده می‌کنیم.

آنچه واضح است اینکه اقتصاد دیجیتال و فعالان این حوزه قطعا با این تصمیمات آسیب جدی می‌بینند. ما تجربه دولتی‌کردن اقتصاد و ملی‌کردن صنایع را پیش‌تر داشتیم و نتیجه‌اش را نیز دیدیم. پس طبعا باید از گذشته درس بگیریم تا دوباره آن را تکرار نکنیم. آنچه مشخص است اینکه اقتصاد پلتفرمی، موضوع بسیار مهم و اثرگذاری در جامعه است.

همچنین اینکه حاکمیت و رگولاتوری نیز نظارت درستی باید داشته باشد، کسی نسبت به آن شکی ندارد، اما اینکه نسبت به این موضوعات هم نگاه امنیتی وجود داشته باشد اصلا قابل‌قبول نیست. اینطور به‌نظر می‌رسد که حاکمیت سیگنالی می‌دهد که اگر پلتفرم یا حتی شرکتی در حوزه اقتصادی خیلی بزرگ و مطرح شود، ممکن است تهدید‌های مشابه شامل حالش شود. جامعه و اقتصاد نیاز به آرامش دارند. صحبت‌های امثال افرادی، چون شریعتمداری بیشتر التهاب در جامعه ایجاد می‌کند.

حسین اسلامی رئیس هیئت‌مدیره نصر تهران نیز در این باره نوشت: مطلب آقای شریعتمداری با کمال تاسف در راستای شکوفایی اقتصاد دیجیتال نیست و رویکرد همان جریانی را دارد که به‌اذعان معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور به دنبال آسیب‌زدن به اقتصاد دانش‌بنیان است.

باتوجه به موضع‌گیری شفاف رئیس‌جمهور محترم، وزیر فاوا و معاون علمی و فناوری، این تنها مطلب شخص ایشان است که متاسفانه در هماهنگی با جریان ضد رشد و شکوفایی اقتصاد دیجیتال منتشر شده و ربطی به کلیت دولت و حاکمیت ندارد. امیدوارم با شفاف‌شدن موضوعات، ایشان از این موضع اشتباه برگردد.

منبع: هم میهن
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره