اقتصاد۲۴- امروز، قیمت دلار با ۱۰۰ تومان کاهش با رقم ۴۸ هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد. طی سه روز گذشته این اسکناس همواره با نوسانات محدود ۱۰۰ تومانی همراه بود.
این در حالی است که برگشت دلار به کانال ۴۸ هزار تومانی، روند تقاضا در بازار را افزایشی کرد، فروشنده در بازار نیز کم شد، اما قیمت دلار در محدوده ۴۸ هزار تومانی ماند.
در روز جاری اخبار مربوط به انتقال داراییهای مسدوده شده ایران در کره جنوبی باعث کاهش محدود قیمت دلار در بازارهای داخلی شد. بازیگران بازار تلاش بازارساز برای حفظ محدوده قیمتی دلار را مضاعف اعلام کردند و معتقدند برخلاف حرفهایها و معاملهگران کف بازار مردم گمان میکنند که ورود این منابع ارزی اثری بر اقتصاد و کاهش قیمتها دارد.
در همین راستا جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی به شرایط رکودی در بازار ارز اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر این رکود گریبان همه بازارها را گرفته و دلیل آن نیز سیاستهای انقباضی شدید دولت است. این در حالی است که با وجود افزایش نقدینگی، اما به خاطر سیاستهای انقباضی دولت فنر دلار در حال فشرده شدن است.»
وی با اشاره به اقدامات دولت برای چاپ پول خاطر نشان کرد: «پایه پولی به حدود ۸۶۰ میلیارد تومان رسیده است و ۳۰ درصد رشد داشته و رشد اقتصادی خاصی در کشورمان نداشتیم؛ بنابراین کاهش قیمت دلار نیز به دلیل سیاستهای انقباضی و رکودی است که در بازار به وجود آمده است.»
این کارشناس اقتصادی به پیشبینی تارگتهای بالای قیمت در ۶ ماهه دوم سال اشاره کرد و افزود: «با بررسی سالهای گذشته به این نتیجه میرسیم که معمولا در مرداد قیمت دلار از نظر ذهنی کاهش پیدا میکند. اما در شهریور تقاضا در بازار ارز بیشتر میشود.»
ارزش ذاتی قیمت دلار چقدر است؟ وی در پاسخ به این سوال گفت: «موضوع پایه پولی، تراز پرداختها و روشهای محاسبهای که وجود دارد ارزش واقعی دلار را مشخص میکند. اما در شرایط فعلی بر اساس نرخ بهره، قیمت ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان محدوده منطقی برای این اسکناس است. هر چند انتظار میرود این ارزش تا پایان سال بیشتر نیز شود.»
وی تاکید کرد: «نهایت کاهش قیمت دلار میتواند تا محدوده ۴۷ هزار تومانی باشد و با توجه به شرایطی که در اقتصاد مشاهده میکنیم پایینتر از این میزان دور از واقعیتهای اقتصادی است.»
بیشتر بخوانید: سرگردانی معاملهگران دلار از ترس سیاستگذار
در روز جاری اخبار مربوط به داراییهای مسدود شده ایران در کرهجنوبی از سوی رسانههای این کشور بر رفتار معاملهگران دلار در بازار داخلی تاثیر گذاشت.
گفتنیست رسانههای کره جنوبی اعلام کردند که داراییهای مسدودشده ایران در کره جنوبی، هفته گذشته به بانک مرکزی سوئیس منتقل شد تا بعد از تبدیل شدن به یورو عازم قطر شوند. برهمین اساس ۶ بانک خصوصی ایرانی اقدام به افتتاح حساب در دو بانک قطری کردهاند تا این منابع بعد از انتقال به قطر تحویل ایران شود.
گفته شده که این شش میلیارد دلار دارایی ایران قرار است از وون به دلار و سپس به یورو تبدیل شود و ظرف مدت پنج هفته آینده، روزانه حدود ۳۰۰ میلیارد وون (۲۲۳.۸۵ میلیون دلار) تا ۴۰۰ میلیارد وون را تبدیل خواهد کرد.
در روز جاری بازارهای همسایه در روند متوازنی با کاهش قیمت دلار در تهران قرار نداشتند. دلار هرات با قیمت ۴۸ هزار و ۶۴۰ تومانی معامله شد و کاهش ۶۰ تومانی داشت. امروز قیمت دلار سلیمانیه افزایش ۲۲۰ تومانی داشت و با قیمت ۴۸ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شد. درهم امارات نیز با ۱۰ تومان افزایش با قیمت ۱۳ هزار و ۴۹۰ تومان معامله شد.