تاریخ انتشار: ۱۳:۵۷ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲

شرکت‌های خارجی نامریی در نمایشگاه ایران فارما

سایت خبری اکونگار گزارش داد: آمار‌های اعلامی رسمی از حضور چشمگیر خارجی‌ها در نمایشگاه ایران فارما با مشاهدات میدانی، همخوانی نداشت و به موضوعی بحث برانگیز در حاشیه نمایشگاه تبدیل شد.

شرکت‌های خارجی نامریی در نمایشگاه ایران فارما

اقتصاد۲۴- هشتمین نمایشگاه بین المللی ایران فارما با موضوع صنعت دارویی؛ ظهر چهارشنبه (۵ مهرماه ۱۴۰۲) با حضور «بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مصلی امام خمینی (ره) افتتاح شد.

آنگونه که خبرگزاری‌های رسمی، به نقل از «وبدا»، سایت خبری وزارت بهداشت گزارش دادند، در این دوره از نمایشگاه ۴۲۷ شرکت داخلی و ۲۸۲ شرکت خارجی از ۳۳ کشور مشارکت داشتند. انتشار چنین رقم درشتی، کافی بود تا بسیاری از فعالان، کارشناسان و علاقمندان صنعت دارویی کشور روانه نمایشگاه شوند تا فرصت طلایی بازدید از شرکت‌های پر شمار خارجی را از دست ندهند، اما مشاهدات میدانی آنان در فضای نمایشگاه با رقم اعلامی مسئولان، تفاوت چشمگیری داشت و این نکته در لابلای سخنان‌شان با یکدیگر نیز بازتاب داشت، نکته‌ای که خبرنگار اعزامی «اکونگار» به این نمایشگاه نیز با آن همسو بود.

مجری نمایشگاه مستندات نداد

پس از پایان هشتمین نمایشگاه ایران فارما، خبرنگار اکونگار با هدف شفاف‌سازی، با روابط عمومی شرکت رسایش مجری برپایی نمایشگاه تماس گرفت و درخواست فهرست شرکت‌های خارجی حاضر در نمایشگاه را مطرج و پیگیری کرد. پاسخ اولیه از اعلام آمادگی مسئولان روابط عمومی برای ارائه فهرست حکایت داشت؛ اما پس از چندین تماس، نهایتا، وعده داده‌شده، عملی نشد و پیگیری‌های چندباره «اکونگار» بی‌نتیجه ماند.

جای خالی شرکت‌های اروپایی

شایان طباطبائی، رئیس امور بین الملل شرکت داروسازی فارابی نیز به اکونگار گفت: نمایشگاه ایران فارما به عنوان تنها رویداد مهم سالانه که برای شرکت‌های دارویی برگزار می‌شود، بیشتر نیازمند حرکت به سوی بین المللی شدن است.

به گفته وی، جای خالی شرکت‌های اروپایی یا حتی شرکت‌هایی از کشور‌های حاشیه خلیج فارس کاملا در نمایشگاه حس می‌شد.

طباطبائی افزود: نمایندگانی از کشور‌های روسیه، عراق، ارمنستان و تاجیکستان به غرفه ما آمدند، اما آنان برای خرید و تامین نیاز‌های دارویی کشور خودشان به نمایشگاه آمده بودند و نه در قالب شرکت فعال در چنین نمایشگاهی.

رئیس امور بین الملل شرکت داروسازی فارابی تصریح کرد: شرکت‌های هندی و چینی، حضور فعال و قابل قبولی داشتند. سوای این، تعداد سفیران و دیپلمات‌های مدعو و حاضر در نمایشگاه هم تا حدی قابل قبول بود و احتمالا، مذاکرات خوبی هم با آنان انجام شد، اما اگر نمایشگاهی با پسوند بین‌المللی برگزار می‌کنیم، این‌ها کافی نیست و باید تمهیدات لازم برای حضور پرشمار و قوی‌تر شرکت،‌های خارجی انجام شود و نتیجه این برنامه‌ریزی‌ها در فضای نمایشگاه و غرفه‌ها، ملموس و محسوس باشد.

هفت سهمیه یک شرکت ایرانی در آمار شرکت کنندگان خارجی؟!

پیمان اخوان، مدیر عملیات بین المللی شرکت دارویی آرام در گفتگو با اکونگار به نکته قابل تاملی اشاره کرد که شاید در رمزگشایی نسبی از آمار‌های رسمی مفید باشد: ما نماینده ۷ شرکت خارجی در حوزه تامین دارو هستیم و نمایشگاه اسم این شرکت‌ها را از ما گرفته بود؛ تصور من این است که چنین شرکت‌هایی هم جزء آمار شرکت کنندگان خارجی نمایشگاه محسوب شده اند. براین اساس، شرکت ما به تنهایی هفت مورد اعلامی از آمار رسمی شرکت‌های خارجی را به خود اختصاص داده است.

اخوان با اشاره به مشاهدات شخصی خود ادامه داد: فقط حضور شرکت‌های هندی و چینی و حضور بسیار محدود کره جنوبی آن هم در حوزه تجهیزات و نه دارو را دیدم.

به گفته وی، نمایشگاه امسال نسبت به سال‌های گذشته از منظر مجموع شرکت کنندگان داخلی، رشد قابل توجهی داشت. اما، تعداد شرکت‌های حاضر، خیلی کمتر از رقم‌های رسمی اعلامی بود.

دیپلمات‌ها نماینده شرکت‌های داروسازی نیستند!

علی ناموران، رئیس مارکتینگ شرکت داروسازی زهراوی هم در گفتگو با اکونگار ضمن تایید رونق نسبی نمایشگاه در قیاس با سال‌های قبل، افزود: راجع به حضور خارجی‌ها اگر منظور، حضور فعال ۲۸۲ شرکت از ۳۳ کشور جهان است، بعید می‌دانم چنین رقمی واقعیت داشته باشد. زیرا جدای از حضور پر رنگ شرکت‌هایی از هند و چین، نشانی از مشارکت فعال ۳۳ کشور جهان مشاهده نمی‌شد.

او گفت: منطقی است، میان حضور افراد حقیقی خارجی با شرکت‌های خارجی در نمایشگاه تفکیک قائل شویم، برای مثال رایزن فرهنگی سفارت فرانسه در افتتاحیه حاضر بود، اما اینکه آیا نماینده‌ای به عنوان داروسازی فرانسه حضور داشته باشد را من حودم، شخصا، ندیدم و این در حالی است که شرکت‌های فرانسوی از داورسازی‌های مهم و معتبر اروپایی هستند. شرکت‌های داروسازی اروپایی دیگر مثل آلمان، ایتالیا و ... هم وضعیت مشابهی داشتند و من حضور فعال آن‌ها به عنوان شرکت‌کننده در نمایشگاه را ندیدم.

ناموران تاکید کرد: از زاویه، تاثیرگذاری در حوزه واردات و صادرات، فقط می‌توان به حضور شرکت‌های هندی و چینی اشاره کرد.

سفارشات دارویی و تجهیزاتی به سه کشور

حسن انصاری محسنی، مدیرعامل شرکت داروسازی سامی‌ساز هم در گفتگو با اکونگار گفت: امروزه دیگر خود اتحادیه اروپا هم مواد اولیه داروسازی خود را هند و چین می‌خرد. بنابراین، حضور در نمایشگاه برای ما بسیار مفید بود و در قسمت بازرگانی و خرید ماشین آلات جدید توانستیم از کشور‌هایی مثل هند، چین و ایتالیا ارتباط برقرار کنیم و سفارشات دارویی و تجهیزاتی خود را به آنان بدهیم.

سهم ۹۰ درصدی هندی‌ها و چینی‌ها در آمار شرکت‌های خارجی نمایشگاه

آرش ارشادی، مدیر شرکت زرفارما هم به اکونگار گفت: چیزی که من شخصا از حضور خارجی‌ها دیدم، حتی با احتساب غرفه‌های کوچک، شرکت‌های خارجی حاضر در نمایشگاه شاید حداکثر ۱۰۰ شرکت بودند که حدود ۹۰درصد آن‌ها متعلق مالکیت چینی و هندی داشتند. سوای این‌ها، تنها شرکت دیگری که من غرفه آن‌ها را در نمایشگاه مشاهده کردم، غرفه نوونورد دانمارکی بود.

او ادامه داد: حضور شرکت‌های داخلی بسیار مفید و کمک کننده بود. اما تعداد این شرکت‌ها هم از ۴۲۷ شرکت اعلامی کمتر بود.

سبقت چینی‌ها از هندی‌ها

خسرو ملک خسروی، مدیرعامل شرکت کیهان تجهیزات در گفتگو با اکونگار با تاکید بر اینکه نشانی از حضور فعال شرکت‌های دارویی خارجی ندیدم، افزود: من چند شرکت هندی و چینی در نمایشگاه را دیدم که چینی‌ها، از نظر تعداد بیشتر از شرکت‌های هندی بود.

مستندات مسئولان نمایشگاه «ایران فارما» کجاست؟

«اکونگار» ضمن بازتاب دادن مشاهدات و نظرات برخی از نمایندگان شرکت‌های ایرانی حاضر در نمایشگاه ایران فارما و با وجود ناپاسخگویی مسئولان شرکت رسایش به عنوان مجری این نمایشگاه در واکنش به پیگیری‌های خبرنگار ما، با هدف شفاف سازی، بار دیگر، آمادگی خود را برای انتشار مستندات متنی، عکسی و فیلمی این شرکت برای اثبات حضور ۴۲۷ شرکت داخلی و ۲۸۲ شرکت خارجی از ۳۳ کشور را اعلام می‌دارد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات

عکس/ جولان تاکسی‌های نارنجی ۵۴ سال پیش در خیابان ناصرخسرو

عکس/ استوری دردناک سحر دولتشاهی برای امیرمحمد خالقی