تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۱۱ مهر ۱۴۰۲

معروف‌ترین شایعه درباره آلودگی هوای تهران

آلودگی هوای تهران مانند هر موضوع مهم دیگری با اظهارنظر‌ها و حتی شایعاتی همراه بوده است. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران «برج‌های منطقه ۲۲ جلوی باد را گرفته‌اند» یکی از این شایعات است.

معروف‌ترین شایعه درباره آلودگی هوای تهران

اقتصاد۲۴- بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران «برج‌های منطقه ۲۲ جلوی باد را گرفته‌اند» و اظهار نظر یک استاد دانشگاه درباره شاخص‌های کیفیت هوا از مشهورترین شایعاتی است که درباره آلودگی هوای پایتخت مطرح می‌شوند. به گزارش ایسنا؛ آلودگی هوا یکی از مشکلات زیست‌محیطی تهران است که با فرا رسیدن فصل سرد تشدید می‌شود. سال گذشته تهرانی‌ها ۱۶۸ روز هوای آلوده تنفس کردند که ۱۳۲ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس، ۳۴ روز ناسالم برای همه و دو روز در شرایط خطرناک بود. در سال جاری نیز تا روز گذشته (۹ مهرماه) ۴۷ روز هوا آلوده بود که ۴۲ روز برای گروه‌های حساس و پنج روز برای همه ناسالم بود.
آلودگی هوای تهران مانند هر موضوع مهم دیگری با اظهارنظر‌ها و حتی شایعاتی همراه بوده است. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران «برج‌های منطقه ۲۲ جلوی باد را گرفته‌اند» یکی از این شایعات است. از سال ۹۲ در پی افزایش ساخت و ساز در منطقه ۲۲ از سوی برخی اشخاص و جریان‌ها اعلام شد هوای تهران به این دلیل آلوده است که برج‌های منطقه ۲۲ جلوی باد را گرفته‌اند و گرنه هوای شهر باید پاک و قابل قبول باشد.

در سال ۹۸ پژوهشی در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با عنوان «بررسی تاثیر بلند مرتبه سازی در منطقه ۲۲ بر میدان باد منطقه و شهر تهران» انجام شد که یافته‌های کارشناسی آن در دو دوره تابستانی و زمستانی نشان داد وجود برج‌های منطقه ۲۲ تهران تنها در محدوده ناچیز اطراف برج‌ها بر میدان یاد اثرگذار است و با فاصله گرفتن از این برج‌ها اثرگذاری آن‌ها بر میدان باد محله منطقه و صد البته شهر تهران به صفر می‌رسد.

نکته دیگر اینکه تصاویر گرفته شده از ساعات هجوم گرد و غبار به تهران یا زمانی که باد ریزگرد‌ها و آلودگی‌ها را از شهر می‌زداید، بزرگترین شاهد بر این است که اثرگذاری برج‌های منطقه ۲۲ بر آلودگی هوای تهران چیزی جز شایعه نیست.


بیشتر بخوانید: وضعیت هواشناسی امروز


شایعه معروف هر سال هر سال در فاصله اندکی از نخستین دوره آلودگی هوای پاییزی، خبری همه فضای مجازی را پر می‌کند که طی آن یک استاد رشته آلودگی‌های زیست محیطی دانشگاه سوربن درجه کیفیت هوا ۱۵۰ را به معنی هشدار دانسته و درجه ۱۶۰ را در حکم تعطیلی مدارس خوانده و اظهارمی‌کند که در درجه ۱۷۰ شهر‌ها باید تخلیه شوند و رسیدن شاخص‌ها به عدد ۱۸۰ به معنای درجه هشدار شیمیایی است.

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، این سخنان در شرایط کاملا غیر کارشناسی عنوان شده است و هیچ استاندارد داخلی و خارجی چنین تحلیلی را درست نمی‌داند. طبق اصول محیط زیست انسانی، شاخص بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ به عنوان هوای ناسالم برای همه شناخته می‌شود و بررسی‌های علمی دقیق برای چنین هوایی توصیه می‌کنند: بیماران قلبی ریوی، سالمندان و کودکان باید از فعالیت طولانی و سنگین خارج از منزل در چنین هوایی خودداری کنند و سایر افراد نیز فعالیت خود در فضای آزاد را کاهش دهنده طبق همین اصول استاندارد اعلام شده اگر شاخص کیفیت هوا از ۳۰۰ فراتر رفت، افراد باید تا بهتر شدن کیفیت هوا در خانه بمانند و اصلا چیزی به نام تخلیه شهر و هشدار شیمیایی نداریم.

هر از گاهی درباره وضعیت آب و هوا و آلودگی هوا مطالب غیرواقعی در فضای مجازی دست به دست می‌شود این در حالیست که بهتر است به هر مطلب و پستی در این فضا اعتماد نکنیم و اخبار را از رسانه‌های معتبر و مراجعی مانند سازمان هواشناسی و شرکت کنترل کفیت هوای تهران پیگیری کنیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/مچ‌بند مشکی ملی‌پوشان به احترام الهه

قیمت و مشخصات ولوو XC۹۰ مدل ۲۰۲۵ منتشر شد

گروسی برای دیدن عراقچی دو ساعت منتظر ماند!

خبر مهم تهران تایمز از تصمیم غافلگیرکننده ایران

عکس/گران‌ترین جدایی تاریخ رقم خورد!

عکس/پیغام غم‌انگیز الهه حسین‌نژاد به عموپورنگ

ایلان ماسک: بدون من ترامپ انتخابات را می‌باخت

تیم ملی ایران از جام جهانی آمریکا حذف شد؟

ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل قطر

عکسی که ثابت می‌کند علی کریمی در اصفهان است

خبر پزشکی قانونی درباره معاینه الهه حسین نژاد

یک امام جمعه درگذشت

عکس/نکته‌ای درباره ظاهر قاتل الهه حسین‌نژاد

دکترای افتخاری نتانیاهو به احمدی‌نژاد رسید!

فیلم / واکنش رونالدو به شعار مسی مسی توسط هواداران آلمان

کرملین: پوتین آماده ورود به حل مسئله هسته‌ای ایران است

تشخیص بیماری قلبی در چند ثانیه

ترامپ به دنبال لغو اعتبار دانشگاه کلمبیا است

سگ گردانی در لواسانات ممنوع شد

جمیله علم الهدی در انتصابات دولت رئیسی دخالت می‌کرد؟

عکس متفاوتی که از سردار قاآنی ثبت شد

فرمان جدید ترامپ علیه تمام ایرانی‌های دنیا

پیام تسلیت باشگاه پرسپولیس برای قتل الهه حسین نژاد

حواشی خبرساز درباره ماشینی که الهه حسین‌نژاد سوار شد

شکایت ایران از ادعای آژانس درمورد ضبط اسناد محرمانه بازرسان

گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور و ولیعهد عربستان

تکلیف حضور احمد نوراللهی در پرسپولیس مشخص شد

برادر زن سیدورف در استقلال پست گرفت؟!

شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد

رسوایی ورزشکاران دوومیدانی پای وزیر ورزش را به مجلس کشاند

احتمال توفان تندری در تهران از امروز

دو بازیکن مطرح پرسپولیس مازاد شدند

استقلال اولویت اول لژیونر ایرانی نیست!

بانک مرکزی بازار مسکن را از وزارت راه و شهرداری ربود؟

افزایش قیمت لبنیات ادامه دارد+ جدول

بابایی‌کارنامی: با حمایت دولت و در یک فضای آرام باید صنایع بزرگ را به سمت راه‌اندازی نیروگاه‌ها سوق داد

عکس/ آیت الله جنتی ۴۴ سال پیش در کنار رهبر انقلاب و هاشمی رفسنجانی

شرط سازمان بورس برای توسعه فعالیت صندوق‌های اهرمی چیست؟

تکرار یک اشتباه در اصفهان؛ گورستان هزار ساله را برای عبور کابل برق کندند

افزایش چندین برابری قیمت نان در تهران

بازار فروش دام در آستانه عید قربان

هشدار یونسکو در خصوص عبور مترو از نزدیکی مسجد جامع اصفهان

هر پیامک چقدر برایتان آب می‌خورد؟

جزییات انتقال سهام عدالت متوفیان اعلام شد

عکس دیده نشده و عاشقانه از بازیگر زن لیسانسه‌ها و برادرش

عکس/ ظاهر اردشیر زاهدی همسر اول شهناز پهلوی ۲۴ سال پیش در ایام پیری

اینفوگرافی/ خطرناک‌ترین زوج‌های لیگ بیست و چهارم

عکس/ شکل و شمایل عجیب پله ۷۵ سال پیش با لباس ورزشی

ادعای عجیب زید آبادی درباره سقوط دولت نتانیاهو

عکس/ سلفی ناز و دلبرانه پردیس احمدیه با لبخند معنادار