تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۱۸ مهر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
آیا حمله حماس به اسرائیل دست بایدن را در انتخابات ۲۰۲۴ ضعیف خواهد کرد

چرت جو پشت فرمان؛ تلاطم در اهداف سیاست خارحی بایدن پس از حمله حماس به اسرائیل

رویداد‌های اخیر در خاورمیانه، اوکراین و چین "جو بایدن" رئیس جمهوری امریکا را در آستانه سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در معرض انتقادات شدیدی در امریکا قرار داده است

چرت جو پشت فرمان

اقتصاد۲۴- شکست در تلاش‌های بایدن برای ایجاد ثبات در خاورمیانه و تامین مالی جنگ در اوکراین اهداف اصلی سیاست خارجی او را در دوره اول ریاست جمهوری تضعیف کرد و بر مشکلاتی که ایالات متحده با اولویت سوم یعنی چین با آن مواجه بوده افزوده است.
به گزارش فرارو به نقل از وال استریت ژورنال، در طول یک هفته حمله گروه شبه نظامی حماس به اسرائیل تلاش‌های واشنگتن را برای میانجی‌گری پیمان عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی پیچیده ساخته و همزمان واشنگتن با چالش‌هایی بر سر کمک به اوکراین مواجه است و جمهوری خواهان در کنگره که رئیس مجلس نمایندگان شان از کار برکنار شده مسیر حمایت اوکراین را مسدود کرده اند.
اکنون بایدن با آزمونی دیگر مواجه است و آن این که آیا با "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین در ماه آینده زمانی که آمریکا میزبان نشست رهبران آسیا و اقیانوسیه در سانسفرانسیسکو خواهد بود دیدار خواهد داشت یا خیر.

مشاوران و متحدان بایدن استدلال می‌کنند که حمله غافلگیرانه روز شنبه حماس به اسرائیل نیاز به رهبری باتجربه در کاخ سفید را نشان داد در تضاد با آنچه که آنان به عنوان هرج و مرج در حال حاضر موجود در حزب جمهوری خواه می‌دانند. آنان هم چنین تلاش‌های دولت بایدن برای بازسازی اتحادها، حمایت از کشور‌ها در حمایت از اوکراین و پیشی گرفتن از چین را به عنوان نقاط مثبت دولت بایدن مطرح می‌کنند. "جیک اوچینکلاس" نماینده دموکرات از ماساچوست باور دارد که بایدن اعتبار اخلاقی امریکا را در صحنه جهانی احیا کرده است.

با این وجود، رخداد‌های اخیر در خاورمیانه اوکراین و چین بایدن را در برابر انتقادات مطرح شده در مورد سیاست خارجی دولت اش آسیب پذیر ساخته است. "ماکوین مولین" سناتور اوکلاهاما در توئیتر نوشته است: "ایران، چین و روسیه به دنبال هر دلیلی برای سوء استفاده از سیاست خارجی ضعیف ایالات متحده هستند. جو بایدن پشت فرمان خوابیده است".
در ادامه به تشریح ناکامی‌ها سیاست خارجی بایدن خواهیم پرداخت:

خاورمیانه

تمرکز اصلی تیم بایدن در خاورمیانه بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران پس از خروج ترامپ از این توافق بود. پس از شکست مذاکرات غیرمستقیم با ایران توافق در منطقه، به میانجی گری برای توافقی مهم بین عربستان سعودی و اسرائیل تغییر کرد. در گفتگو‌های آرام در بیت المقدس و ریاض مقام‌های آمریکایی چارچوبی را تعیین کردند که انتظار می‌رود شامل برنامه هسته‌ای غیرنظامی و تضمین‌های امنیتی برای عربستان سعودی باشد.
به گفته مقام‌ها و دستیاران کنگره این اقدامات به نوعی نیاز به تایید کنگره ایالات متحده دارند. یک مقام ارشد دولت امریکا گفته که برای کاخ سفید خیلی زود است که بداند حمله حماس چگونه بر تلاش‌های عادی سازی رابطه عربستان سعودی و اسرائیل اثر می‌گذارد و تاکید کرده که دولت بایدن به تلاش‌های دیپلماتیک ادامه خواهد داد.

بلینکین روز شنبه با "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تلفنی صحبت کرد و از او و دیگر رهبران منطقه خواست تا حمله حماس را محکوم کنند. با این وجود، آن تماس هیچ محکومیت عمومی‌ای در پی نداشته است.

اوکراین

در روز‌های اولیه دولت بایدن مقام‌های دولت او به دنبال تثبیت تنش‌ها با مسکو بودند تا ایالات متحده بتواند روی یک چالش بلندمدت بزرگتر یعنی ظهور چین تمرکز کند. در حالی که "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه برای حمله سال ۲۰۲۲ آماده می‌شد مقام‌های بایدن اطلاعاتی را منتشر کردند که این حمله را پیش بینی می‌کرد و به اتحادیه اروپا و سایر اقتصاد‌های بزرگ برای اعمال تحریم‌ها و حمایت از اوکراین با بودجه و سیستم‌های تسلیحاتی قدرتمند کمک کرد.


بیشتر بخوانید: نتانیاهو در دوراهی برکناری یا استعفا؛ عملیات زمینی اسرائیل تا چه عمقی از نوار غزه خواهد بود؟


در ایالات متحده حمایت دو حزبی از جریان کمک و تسلیحات به اوکراین به دنبال داشت. به گفته انستیتو کیل برای اقتصاد جهانی یک موسسه تحقیقاتی آلمانی ارزش کلی کمک‌های ایالات متحده به اوکراین از جمله کمک‌های بشردوستانه و نظامی بالغ بر ۷۲.۸ میلیارد دلار است. یک مقام ارشد دولت بایدن چالش پیش روی کمک به اوکراین را تصدیق کرد، اما گفت که مقام‌های دولت او هم چنان شاهد حمایت قوی دو حزبی از این کمک‌ها هستند.
مقام‌های اوکراینی نگران هستند که شکاف‌های حمایتی در کارزار انتخابات ریاست جمهوری که در آن ترامپ از ایالات متحده به دلیل حمایت از اوکراین انتقاد کرده بیش‌تر شود. ترامپ به‌عنوان رئیس جمهور بار‌ها تحسین خود را از پوتین نشان داد.

چین

دولت بایدن از اولین روز‌های روی کار آمدن خود به دنبال دستیابی به تعادل ظریف با پکن بود تا فشار بر چین را که با توجه به سیاست ایالات متحده یک ضرورت سیاسی است حفظ کند در حالی که در‌ها را برای همکاری در زمینه‌های انتخابی مانند تغییرات آب و هوایی، رشد اقتصادی جهانی و مقابله با جریان مواد شیمیایی مورد استفاده برای ساخت ماده مخدر فنتانیل رایج شده در امریکا باز گذاشت. مقام‌های امریکایی گفتند که اولین گام‌های سیاستگذاری برای کاخ سفید تثبیت اقتصاد ایالات متحده پس از پاندمی ویروس کرونا و جلب نظر متحدان منطقه‌ای از جمله ژاپن و هند برای نزدیک شدن به پکن از موضع قوی‌تر بود.

تلاش بعدی برای جلوگیری از ارائه کمک‌های چین برای جنگ روسیه در اوکراین بود. بایدن سال گذشته با شی در بالی در اندونزی به منظور تثبیت روابط و کاهش خطر تشدید تنش خطرناک در اطراف تایوان جزیره‌ای خودمختار به گفتگو نشست. سفر "نانسی پلوسی" رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و ظاهر شدن یک بالن چینی بر فراز حریم هوایی ایالات متحده که با یک حمله موشکی چشمگیر به اوج خود رسید تنش‌ها را افزایش داد.

نوسانات در این رابطه نشانه‌هایی از ثبات را در ماه‌های اخیر نشان داده است. دولت بایدن به درخواست‌های متحدان امریکا که بسیاری از آنان چین را شریک تجاری اصلی خود می‌دانند برای کاهش تنش‌ها توجه کرده است. در همین حال، اقتصاد چین به هم ریخته و رهبری چین را تحت فشار قرار داده است. به گفته مقام‌های هر دو طرف اگر نشست بایدن و شی برگزار شود می‌تواند فهرست کار‌های دیگری را ایجاد کند که مقام‌های هر دو طرف بتوانند برای پیشبرد روابط روی آن کار کنند.
با این وجود، احتمال هر گونه نزدیکی احتمالا ضعیف خواهد بود. به نظر می‌رسد هیچ یک از طرفین آماده امتیاز دادن در مورد موضوعات کلیدی مانند فناوری و تایوان نیستند و بنابراین رقابت جهانی و بی اعتمادی آنان احتمالا تشدید خواهد شد. شی در ماه جاری آماده می‌شود تا میزبان پوتین و رهبران ده‌ها کشور دیگر، اما نه ایالات متحده باشد تا برنامه جهانی زیرساخت سازی خود را که به نام ابتکار عمل کمربند و جاده شناخته می‌شود جشن بگیرد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲
بقول علم الهدی، کرونا نعمت فوق العاده خداوند است لذا مسئولین متعهد و دلسوز که بدنبال کوچ اجباری مردم به بهشت هستند، برای منتفع شدن مردم از این نعمت، از هیچ تلاشی منجمله گرانی دارو و درمان و غذا و گسترش بیماری دریغ نمیکنند. کرونا با اهداف سیاسی و اجتماعی جهانی، بمدتهای طولانی بطور متناوب تکرار خواهد شد. یکی از اهداف ایده کرونا، اسلامی کردن جهان است لذا واکسنهای ان اغلب خطرناکتر از خود بیماری هستند. با کمک کرونا ، دانسینگها و کاباره ها و مشروب فروشیها و تماس زن و مرد در انظار عمومی و میتینگهای شبانه ( ممنوعیت تردد 10 شب تا 4 صبح) را تعطیل کردند و همینطور برچیدن رسم نوروز یکی از اهداف انست.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی

فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوا

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

شرایط کارت به کارت تغییر کرد + جزییات

قیمت گوسفند و گوساله در بازار + جدول

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟