اقتصاد ۲۴- از ابتدای این هفته روند کاهشی قیمت دلار آغاز شد و دلار نه تنها کانال ۵۱ هزار تومان را از دست داد بلکه با سرعت خود را به کف کانال ۵۰ هزار تومان نزدیک کرده است. اکنون سوالی که وجود دارد این است که آیا قیمت دلار وارد کانال ۴۹ هزار تومان میشود؟
تکنیکالکارها میگویند اگر قیمت دلار مرز حمایتی ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان را از دست بدهد، دلار وارد کانال ۴۹ هزار تومان میشود و احتمالا تا کانال ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان پایین میآید. دلار در ساعات ابتدایی امروز در کانال ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان بود، اما در این ساعت این کانال را از دست داده است.
اگر دلار زیر این مرز بماند قیمت دلار کاهشی میشود. اما باید دید آیا افزایشیهای بازار اجازه کاهش قیمت را به بازار میدهند و یا همچنان دلار در کانال ۵۰ هزار تومان میماند. دلیل این مساله این است که برخی معتقدند قیمت دلار از کف قیمتی قبلی خود فاصله گرفته و احتمالا در کانال ۵۰ هزار تومان بماند و وارد کانال ۴۹ هزار تومان نشود.
بیشتر بخوانید: دست بالای بانک مرکزی در بازار دلار/ سیگنالهای ورودی مهار شد؟
از طرف دیگر، فردا روز مهمی برای ایران است و قرار است در جلسهای در شورای امنیت سازمان ملل درباره لغو یا ماندگاری تحریمهای موشکی ایران تصمیمگیری شود. معاملهگران میگویند بازار در انتظار نتیجه این نشست است. اما تجربههای قبلی نشان داده که بازار مدتهاست نسبت به این اخبار بدون واکنش بوده است. چون واکنش بازار به خبر آزادسازی دلارهای بلوکه شده و آزادی زندانیان دو تابعیتی تقریبا خنثی بود و بازار واکنش خاصی به این اخبار نشان نداد و کاهش قیمت دلار بسیار کم و ناچیز بود. اکنون هم به نظر میرسد رفع این تحریمها میتواند روی کاهش قیمت دلار تاثیر بسیار محدودی داشته باشد، اما ابقای تحریمها احتمالا بازار را افزایشی نکند.
نکته دیگری که این گمانه را تقویت میکند این است که علی رغم اظهارات وزیر امور خارجه ایران درباره جنگ غزه، بازار کاهشی بود. این در حالی است که پیش بینی میشد واکنش بازار به این اظهارات افزایشی باشد و دلار کمی به سمت بالا حرکت کند. این واکنش کاهشی بازار نشان میدهد که بازارساز توانسته ورق بازار ارز را به نفع خود تغییر دهد و قیمت دلار را تحت هر شرایطی کاهشی کند.