تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۹ آبان ۱۴۰۲

مقصر تعلل در واردات تجهیزات پزشکی کیست؟

گرچه بانک مرکزی تأکید دارد که دارو و تجهیزات پزشکی در فهرست تحریم‌ها نیستند و مشکلی هم در تخصیص ارز به این اقلام وجود ندارد، اما گویا سازمان غذا و دارو، در ارسال فهرست تجهیزات پزشکی یه بانک مرکزی تعلل می‌کند. اتفاقی که منجر به افزایش هزینه‌های خدمات درمانی شده است.

مقصر تعلل در واردات تجهیزات پزشکی کیست؟

اقتصاد۲۴-تکنولوژی و تولید تجهیزات پزشکی مانند دارو در اختیار کشور‌های اروپایی و آمریکایی است. به‌رغم تحریم نبودن این کالا‌ها زمینه آن در کشور بشدت کاهش پیدا کرده است. طوری‌که بیمارستان‌ها و مراکز درمانی اصلی کشور نیز گاهی با خرابی دستگاه رادیولوژی یا سی‌تی اسکن مواجه هستند و حتی در تامین تجهیزات ساده نیز دچار مشکل شده‌اند..

در حالی که بانک مرکزی اخیرا اعلام کرده که در تامین ارز هیچ مشکلی ندارد و باید سازمان غذا و دارو فهرست درخواست خود را ارسال کند، به نظر می‌رسد در حوزه تجهیزات پزشکی نیز مانند مواد اولیه شیر خشک سازمان غذا و دارو نتوانسته به‌موقع ارز را برای رفع نیاز کشور از بانک مرکزی در خواست کند.

۸۵ درصد مراکز درمانی دولتی و عمومی هستند

ابوالفتح صانعی، عضو هیئت مدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی، در گفتگو با تجارت‌نیوز با بیان اینکه مشکل اصلی این حوزه در حال حاضر تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی و سازمان غذا و داروست گفت: ۵۵ درصد مراکز درمانی وابسته به دانشگاه‌ها هستند، ۱۸ درصد تامین اجتماعی و ۱۲ درصد نیرو‌های مسلح. یعنی ۸۵ درصد از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور دولتی و وابسته به نهاد‌های عمومی به حساب می‌آیند که چندین سال است از کمبود اعتبار و بودجه رنج می‌برند.


بیشتر بخوانید:آیا اقتصاد ایران دچار رکودتورمی است یا خیر؟


وی ادامه داد: از طرفی اختلاف قیمت ارز ناشی از تغییر قیمت ارز سال ۹۶ باعث شده که این عقب‌ماندگی بیشتر شود. شاید در هنگام تخصیص بودجه و اعتبار، سازمان غذا و دارو این مسئله را پیش‌بینی نکرده و نتوانسته از مجلس یا دولت اعتباری جهت پر کردن این اختلاف ایجادشده بگیرد. همین مسئله باعث شده که عقب‌ماندگی مراکز درمانی بیشتر شود. به طور مثال کالایی که در آن سال ۱۰۰ تومان بوده اکنون حداقل پنج برابر شده است و این اختلاف قیمتی باعث کاهش شدید اعتبارات مرکز درمانی می‌شود.

او با اشاره به نحوه تسویه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی با شرکت‌های تامین‌کننده توضیح داد: امروز مراکز درمانی پول شرکت‌های تامین‌کننده تجهیزات پزشکی را یک‌ساله می‌پردازند و در حوزه تعمیرات و خدمات پس از فروش پس از ۹ ماه حساب خود را تسویه می‌کنند؛ ما این مسائل را به سازمان غذا و دارو انتقال دادیم، اما یا سازمان نفوذی بر این مراکز ندارد یا اصلا به این مسئله اهمیتی نمی‌دهد؛ در نهایت تحت تاثیر این اتفاق، قدرت نقدینگی و اعتبار شرکت‌ها کاهش پیدا می‌کند و اگر تا پیش از این پنج قلم کالا وارد می‌کردند اکنون دو قلم بیشتر نمی‌توانند وارد کنند و در نهایت دود این مسئله به چشم بیمار می‌رود.

مقصر تعلل در واردات تجهیزات پزشکی کیست؟

عضو هیئت مدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی در خصوص مشکلات حاصل از عدم تخصیص به‌موقع ارز گفت: به طور کلی تجهیزات پزشکی کالای انباری نیست بلکه کارخانه به سفارش خریدار تولید می‌کند، خرید یک کالا سه تا چهار ماه زمان می‌برد. شرکت‌ها برای اینکه زودتر کالا را به بیمارستان یا مصرف‌کننده برسانند به محض دریافت مجوز از وزارت بهداشت و نامه تخصیص ارز با اعتبار خودشان کالا را سفارش می‌دهند، اما در بسیاری از اوقات کالا به گمرک کشور رسیده، اما بانک مرکزی ارز را هنوز تحویل نداده است و از طرفی سازمان غذا و دارو هم اجازه ترخیص نمی‌دهد.

صانعی ادامه داد: ما پیشنهاد دادیم حداقل تا زمان تحویل ارز اجازه ترخیص صادر شود و کالا در انبار بماند یا به صورت امانی به بیمارستان داده شود تا در روند درمان بیماران خللی وارد نشود یا کالا فروخته شود و بانک مرکزی در یک تاریخ مشخص تعهد پرداخت ارز را بدهد، اما متاسفانه سازمان غذا و دارو اجازه هیچ‌کدام از این کار‌ها را نمی‌دهد. البته آن‌ها نیز ملاحظات و نگرانی‌های خود را دارند، اما باید به گونه دیگری این نگرانی‌ها رفع شود تا شرکت‌ها و در نهایت بیماران به مشکل نخورند.

اظهارات این فعال حوزه تجهیزات پزشکی در حالی است که هر روز گزارش و شکایت‌هایی مبنی بر خرابی چند ماه تجهیزات حساس به خصوص تجهیزات عکس‌برداری یا کمبود برخی کالا‌های ارتوپدی در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود. این درحالی است که این مشکلات در شهرستان‌ها به‌مراتب حادتر است.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

مگر می‌شود مذاکره نکرد و FATF را نپذیرفت و منتظر روز‌های خوب بود؟/ بدون مذاکره تثبیت قیمت دلار دور از انتظار است

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تنیس بازی کردن محمدرضا پهلوی ۷۱ سال پیش در آمریکا

حال و هوای نوروزی کتابفروشی‌های انقلاب

اینفوگرافی/ قیمت‌ها بعد از عبدالناصر همتی

عکس/پست تازه شقایق دهقان با تصویری از همدم همیشگی‌اش

عکس/خلاقیت جالب یک نانوا برای رفع مشکل صف

عکس/عاشقانه تازه بازیگر لحظه گرگ‌و‌میش با همسرش

عکس/ باغ تخت شیراز که در دوره پهلوی نابود شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۹ فروردین ۱۴۰۴/ سیگنال اونس به بازار طلای داخل

عکس/نخستین حضور جباری روی نیمکت استقلال

پیش بینی قیمت دلار امروز ۹ فروردین ۱۴۰۴/ قیمت دلار در محاصره اخبار سیاسی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۴/ جهش قیمت دلار در بازار

اشتباهات رایج در رژیم و کاهش وزن

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۴/ گرانی بی‌سابقه طلا و سکه در بازار

۲۹ خودروی جذاب در طول تاریخ +عکس/ خودروهای کلاسیکی که در زمان خود دلبری می‌کردند

بیماری نقی معمولی پایتخت چیست؟

طرز تهیه تیرامیسو زعفرانی

آخرین آمار جان‌باختگان تصادفات نوروزی

عکس/شمایل جدید بازیگر خجالت نکش

زنان تماشاگر بازی استقلال در استادیوم حبس شدند

بررسی دو تصمیم مشکوک داوری دیدار استقلال - خیبر

عکس/فاطمه گودرزی روز به روز جوان‌تر می‌شود

بوژوویچ همچنان در حسرت پیروزی

تصاویری از مهمان جدید کروبی بعد از رفع حصر

عکس جذاب و هنری نگار جواهریان پربازدید شد

عکس/نخستین حضور جباری روی نیمکت استقلال

فیلم/افشای اقدام عجیب متحصنین مقابل مجلس

ضرغامی: ظاهراً تنها نامحرم ملت ایران است

پل طبیعت خاموش می‌شود

پیش‌فروش سکه؛ مناقشه‌ای میان سیاست پولی و بازار سرمایه

اولین گل سال لیگ برتر برای استقلال

واکنش ابطحی به تغییر نام ۳ خیابان در مشهد

اعلام روش‌های پرداخت زکات فطره از سوی کمیته امداد

خط خوردن گلر پرسپولیسی مقابل استقلال

عکس/ باغ تخت شیراز که در دوره پهلوی نابود شد

فیلم/تصاویری دیگر از تظاهرات میلیونی استانبول علیه اردوغان

پیش بینی بورس یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴

العربی‌الجدید: ایران با زبان متناسب به تمام بند‌های نامه ترامپ پاسخ داده است

علی مطهری: معلوم نیست که چرا مقامات کشور اصرار بر مذاکره غیرمستقیم دارند

فیلم/سیزده به‌در تهران بارانی است

اوج‌گیری قیمت طلای جهانی؛ فلز زرد به ۳۱۰۰ دلار می‌رسد؟

زمان معاملات صندوق‌های طلا تغییر کرد

ستاد استهلال دوشنبه را عید فطر اعلام کرد

اختلاف قیمت دلار آزاد و توافقی از ۵۰ درصد گذشت

عکس/شیرین سریال تاسیان

عکس/شیوا مکی‌نیان بازیگر نقش زن جدید ارسطو

عکس/عاشقانه تازه بازیگر لحظه گرگ‌و‌میش با همسرش

عکس/ سفر نوروزی خانم بازیگر تلویزیون به ترکیه

عکس/خلاقیت جالب یک نانوا برای رفع مشکل صف

عکس/پست تازه شقایق دهقان با تصویری از همدم همیشگی‌اش

عکس/قاب نوروزی اوس‌موسی سریال پایتخت و همسرش

قیمت عجیب و نجومی ماشین ارسطو در سریال پایتخت

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت All-in-One اپل

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

توضیح پلیس درباره مرگ این ۹ نفر در تهران

ادعای یک متحصن حجاب مقابل مجلس: فقط ۲۰ نفر بودیم

مرگ دلخراش کودک ۴ ساله با حمله سگ‌

تهران در وضعیت کم سابقه قرار دارد