تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۲۴ آبان ۱۴۰۲

طلای بدون اجرت؛ برگ برنده سهامداران بورس کالا

خرید طلای ارزان در حالی در بورس کالا انجام می‌شود که بر اساس نظرات کارشناسان ورود به چنین بازار مطمئنی علاوه بر کاهش هزینه خرید، امکان معامله آنی و کسب سود مناسب برای سرمایه گذاران آن را فراهم کرده است.

طلای بدون اجرت؛ برگ برنده سهامداران بورس کالا
اقتصاد ۲۴- طلا به عنوان کالایی ارزشمند از دیرباز مورد توجه دولت‌ها و مردم بوده است، به طوری که هم اکنون در معاملات بازار‌های جهانی، طلا جزو مهمترین کالا‌های سرمایه گذاری به شمار می‌رود. حال علاوه بر سرمایه گذاری‌های کلان بر روی این کالا، مردم نیز طلا را کالایی سرمایه‌ای و زینتی می‌دانند که با خرید و نگهداری آن پس از مدتی در زمان فروش از این کالا کسب سود می‌کنند.

به گزارش بازار، البته خرید مصنوعات طلا برای سرمایه گذارانی که می‌خواهند از معامله چنین کالایی در کوتاه مدت نفع ببرند، اشتباه است چرا که خرید طلا نه تنها بدون ریسک نیست بلکه خریدار در این معامله باید علاوه بر پرداخت پول ارزش واقعی طلا، هزینه کارمزد ساخت، ارزش افزوده کالا، سود فروشنده و مالیات آن را نیز بپردازد، هزینه‌های جانبی که قیمت تمام شده طلا را نسبت به طلای خام برای سرمایه گذار بسیار زیاد می‌کند. در چنین شرایطی است که خیلی‌ها برای کسب سود از خرید طلا به سمت تهیه مصنوعات یعنی طلای نو نمی‌روند و سعی دارند طلای کهنه یا آب شده را خریداری کنند تا در این معامله حداقل هزینه ساخت طلا از قیمت تمام شده آن کم شود.

یک نکته مهم

توجه به این نکته حائز اهمیت است که خریداران طلای آب شده نیز نباید خیلی مطمئن شوند طلایی که خریده اند آیا کاملا طلای خالص است یا خیر، چرا که در طلا‌های آب شده بعضا آلیاژ‌هایی غیر از طلا به آن اضافه می‌کنند که ارزش طلا را پایین می‌آورد و در زمان فروش، کسی آن را نمی‌خرد.
جدایی از این مسئله سرمایه گذاران طلا معمولا برای سودآوری از این معامله باید مدت‌ها صبر کنند تا در صورت افزایش قیمت طلا بتوانند از این معامله کسب سود کنند، با این وجود اگر کسی بخواهد طلا بخرد و پس از مدت کوتاهی آن را بفروشد بی تردید با زیان مواجه خواهد شد، چرا که کسب سود از معامله طلا نیازمند گذر زمان است، مگر اینکه سرمایه گذار اقدام به خرید شمش یا طلای خام کند.

البته خیلی‌ها برای اینکه در خرید مصنوعات طلا هزینه‌های آن را پایین بیاوند به جای تهیه مصنوعات طلا برای سرمایه گذاری اقدام به خرید سکه می‌کنند، چرا که به درستی می‌دانند سکه، چون مصنوعات طلا از هزینه کارمزد ساخت برخوردار نیست، غافل از اینکه خود سکه هم دارای حباب قیمتی است و نرخ واقعی آن رقمی نیست که در بازار تعیین می‌شود؛ بنابراین خرید طلا برای سودآوری به هر شکل ممکن نیازمند گذشت زمان است، زمانی که معلوم نیست نوسانات تورمی در بازار چگونه و چه رقمی می‌شود تا سرمایه گذار از سرمایه گذاری خود منتفع یا متضرر شود.

در چنین شرایطی بورس کالا اخیر زمینه ورود سرمایه گذاران طلا را در این بازار شفاف فراهم کرده است، حال از آنجایی که راه‌های زیادی برای خرید طلا وجود دارد، اما هنوز خیلی‌ها برای خرید طلا به صورت حضوری به صرافی‌ها یا طلافروشی‌ها مراجعه می‌کنند غافل از اینکه خرید و نگهداری طلا به صورت فیزیکی ریسک خود را دارد.

کاهش ریسک در فرآیند خرید و نگهداری

اما با خرید و فروش طلا در بورس کالا، ریسک‌های خرید و نگهداری طلا به حداقل می‌رسد. هم اکنون برای خرید طلا از بورس کالا می‌توان از روش‌های مختلف چون، گواهی سپرده سکه طلا، صندوق‌های کالایی با پشتوانه طلا، شمش طلا از بازار فیزیکی، قرارداد آتی صندوق طلا و قرارداد اختیار معامله سکه طلا استفاده کرد.

به طور مثال گواهی سپرده سکه، اوراقی است که خریدار آن هم می‌تواند بعد از خرید، سکه خود را از خزانه بانک مربوطه تحویل بگیرد و هم می‌تواند این اوراق را به صورت سهام نگه دارد و با افزایش قیمت آن نماد، گواهی سپرده سکه خود را بفروشد. همچنین در صندوق با پشتوانه طلا نیز ریسک پایین‌تری نسبت به سکه طلا دارد و با حداقل ۵۰۰۰۰۰ تومان می‌توان در آن‌ها سرمایه گذاری کرد. علاوه بر این در قرارداد‌های آتی صندوق طلا، ماهیت تعهدی بازار آتی، این امکان را برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده است که حتی از کاهش قیمت طلا هم سود کسب کنند.
محمد کشتی آرای، رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر تهران راجع به جزئیات خرید طلا از بورس کالا و مزایای این نوع سرمایه گذاری، گفت: برخی‌ها فکر می‌کنند با خرید طلای شکسته یا آب شده و سرمایه گذاری بر روی این کالا سود می‌برند در حالی که خرید طلای آب شده هزینه بر است، اما اکنون برای سرمایه گذاری روی طلای خام اتفاقات خاص و قابل توجهی در این حوزه ایجاد شده است، به طور مثال در بورس کالا صندوق‌های داد و ستد طلا راه ندازی شده که خرید طلا در این بازار نه تنها معاف از مالیات می‌باشد و اجرات ساخت و ... ندارد بلکه می‌توان از از یک گرم تا یک کیلو طلا را خریداری کرد.


بیشتر بخوانید: سیاست‌های انقباضی دامن‌گیر بازار طلا شد/ منتظر افزایش قیمت طلای داخلی باشیم؟


وی با بیان اینکه ورود به چنین بازار کم ریسک و مطمئنی همچنین خرید طلا و سکه از صندوق‌های طلا در بورس کالا بی تردید برای سرمایه گذار منفعت بیشتری را در پی دارد، افزود: اولا خریدار با خرید طلا یا سکه از بورس هر لحظه و به آسانی می‌تواند خرید و فروش کند، معامله‌ای که هم بصورت فیزیکی و هم به صورت کاغذی قابل انجام است. از طرفی نیز ضریب امنیت خرید طلا به دلیل عدم نگهداری آن در منزل و یا جاه‌های دیگر بسیار بالاست علاوه بر این مشکل خاصی معامله طلا و سکه را در بورس تهدید نمی‌کند.
این کارشناس و فعال بازار طلا در ادامه اظهار داشت: البته هنوز خیلی‌ها از مزایای ورود به سرمایه گذاری در بورس کالا برای خرید و فروش طلا را نمی‌دانند، اما چنانچه همه مردم از مزایای چنین بازاری آگاه باشند بی تردید برای خرید طلای آب شده که معمولا مشکلات خود را دارد راهی بازار طلا نمی‌شوند.

بنا به این گزارش، تجربه نشان می‌دهد کسانی که طلا می‌خرند پس از چند سال نگهداری در زمان فروش از این معامله کسب سود می‌کنند، خرید فیزیکی طلایی که خریدار باید مبلغ قابل توجهی را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده و مالیات خرید و سود فروشنده را پرداخت کند، این در حالی است که مبلغ مالیات و کارمزد خرید و فروش طلا در بورس بسیار کم است.

از طرفی برای معامله فیزیکی طلا باید زمان مشخصی صرف مراجعه به بازار یا طلافروشی‌ها شود، اما خرید و فروش طلا در بورس با استفاده از سامانه‌های معاملاتی آنلاین و تنها با چند کلیک امکان‌پذیر است، به هر حال در کل می‌توان گفت خرید طلا از بورس، یکی از راه‌های مطمئن و کم‌ریسک سرمایه‌گذاری است که طرفداران خاص خود را دارد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شایعه سرقت مبالغ کمک به لبنان توسط یک طلبه

فیلم/ پارسا پیروزفر و لعیا زنگنه در ۳۰ سال پیش

تصاویر هوش مصنوعی از واکنش نتانیاهو به حکم دستگیری

خط و نشان سخنگوی سپاه برای اسرائیل

هشدار هواشناسی نسبت به افزایش آلودگی هوای تهران

آتش‌سوزی عمدی در گنبدخانه صفوی امامزاده جزن صالح دامغان

عکس/قیمت عجیب خانه‌های ویلایی در ونک ۶۰ سال قبل

حادثه رانندگی برای استاندار مرکزی

ترفند جدید کلاهبرداری به اسم مامور پست

اینفوگرافی/ نرخ تورم آبان‌ماه به تفکیک دهک‌ها

غروب زیبای خورشید در ساحل خلیج فارس

هزینه حج تمتع سال آینده ۲۱۰ تا ۲۵۰ میلیون

گزارش بورس امروز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳

عکس/ خواننده ماکان بند مهمان نمایش بهاره رهنما

فیلم/ صدور مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای ۵۰ درصد

فرونشست زمین به قم رسید

اینفوگرافی/ کدام رئیس جمهور در آمریکا بیشتر ایران را تحریم کرد؟

بیوگرافی جذاب حامد بهداد؛ از بازیگری تا خوانندگی + عکس

بازگشت ترامپ و دیپلماسی پنهان تروییکای اروپا؛ ۳ کشور عضو برجام به دنبال بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران

دریافت هرگونه مبلغ مازاد بر اصل و کارمزد در معاملات فروش ارز در نیما، غیرمجاز است

۵۸ درصد تصادفات شبانه به علت خاموشی معابر است

۱۲ درصد مرگ و میر در ایران ناشی از آلودگی هوا

جزئیات تازه از نحوه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان

عکس/ ژست خاص فردین، نصرت و ملک مطیعی کنار هم حدود ۵۰ سال پیش

عکس/ بهروز وثوقی و کهنمویی در نمایی از یک فیلم حدود ۵۰ سال پیش

پرداخت پول برای ثبت مهریه اجباری شد

عکس/ خیابان فردوسی در دوران قاجار چگونه بود؟

خبر بد برای استقلال پیش از بازی با پاختاکور

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت عجیب لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ