اقتصاد۲۴- جنبش حماس پس از مذاکرات اعلام کرد که با اسرائیل برای برقراری آتش بس چهار روزه در نوار غزه با توقف همه درگیریها و آزادی ۵۰ گروگان اسرائیلی در ازای ۱۵۰ اسیر فلسطینی به توافق رسیده است.
به گزارش اسپوتنیک، پیشتر هاآرتص گزارش داده بود که تل آویو توافق با حماس برای آزادی گروگانها و توقف درگیریها در نوار غزه را تایید کرده است.
چنبش حماس بامداد چهارشنبه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد:" پس از چندین روز مذاکرات دشوار و پیچیده، اعلام میکنیم که با استعانت از خداوند متعال، بر اساس تلاشهای پیگیر قطر و مصر، به توافقی بر سر آتشبس بشردوستانه موقت برای مدت چهار روز دست یافتیم. آتش بس دو طرفه بوده و همچنین توقف کلیه عملیات نظامی ارتش اشغالگر در تمام مناطق نوار غزه و همچنین توقف حرکت تجهیزات نظامی آن به داخل نوار غزه را شامل میشود".
به گفته حماس، این توافق نامه ارسال صدها کامیون کمکهای بشردوستانه، پزشکی و سوختی را بدون استثنا به تمام مناطق نوار غزه در شمال و جنوب پیش بینی کرده است.
در ادامه این پیام آمده است: "و همچنین آزادی ۵۰ زن و کودک زیر ۱۹ سال اسرائیلی در ازای آزادی ۱۵۰ زن و کودک زیر ۱۹ سال مردم کشورمان از زندانهای اشغالی".
حماس همچنین اعلام کرد:" در جریان آتش بس، نیروهای اشغالگر متعهد میشوند که در تمام مناطق نوار غزه حمله یا دستگیری انجام ندهند و از تردد آزادانه شهروندان از شمال به جنوب در سراسر بزرگراه صلاح الدین اطمینان حاصل کنند".
علاوه بر این، طرفین توافق کردند که پروازهای خود را در جنوب کشور به مدت چهار روز و در قسمت شمالی نیز به مدت شش ساعت از ساعت ۱۰:۰۰ الی ۱۶:۰۰ به حالت تعلیق درآورند.
در عین حال، حماس تهدید کرد که "گردانهایش برای حفاظت از مردم فلسطین و مقاومت در برابر اشغالگری، علیرغم توافق بر سر آتشبس موقت با اسرائیل، در آمادگی کامل رزمی باقی خواهند ماند".
اسرائیل در ۷ اکتبر مورد حمله موشکی بیسابقهای از سوی نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، نیروهای این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سمت نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از ۲۰۰ نفر را به گروگان گرفتند. در اسرائیل بر اساس آخرین اطلاعات مقامات، حدود ۱.۲ هزار نفر کشته شدند که این تعداد شامل غیرنظامیان، سربازان، شهروندان خارجی و کارگران است و همچنین گزارش شده است که بیش از ۵ هزار نفر زخمی شده اند.
بیشتر بخوانید: عکس/ شهادت نوه و نتیجه اسماعیل هنیه
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیر آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. در عرض چند روز، ارتش اسرائیل کنترل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد.
در پایان ماه اکتبر، مرحله زمینی عملیات اسرائیل در محاصره آغاز شد. شهر غزه توسط نیروهای زمینی اسرائیل محاصره شد و منطقه محاصره عملاً به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شد.
شمار تلفات نوار غزه از آغاز حملات اسرائیل تاکنون از ۱۳.۳ هزار نفر فراتر رفته و بیش از ۳۱ هزار نفر مجروح شده اند.
به گفته منابع مختلف، حدود ۱۵۰ اسرائیلی ممکن است در اسارت حماس باشند. خود جنبش اعلام کرد که حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ زندانی در نوار غزه وجود دارد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومتها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم میکند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۴۷، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد.
منبع: اسپوتنیک