اقتصاد۲۴- یکی از ویژگیهای متمایز این نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو، وجود فوم است که نه تنها به جذابیت بصری، بلکه به تجربه حسی کلی از نوشیدنی میافزاید. در حالی که عوامل زیادی در تشکیل کف نقش دارند، نوع دانه قهوه استفاده شده بسیار مهم است.
دانههای قهوه عربیکا به طور گستردهای به عنوان انتخاب برتر برای طبخ قهوه به شکل تخصصی در نظر گرفته میشوند. آنها در ارتفاعات بالاتر، معمولا ۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ فوتی، در مناطقی با دماهای ملایم و بارندگی خوب رشد میکنند. قهوه عربیکا اغلب به دلیل طعمهای پیچیده، اسیدیته ملایم و مشخصات معطر انتخاب میشود. این دانهها بیضی شکل با چینهای منحنی بخش قابل توجهی از تولید قهوه در جهان را تشکیل میدهند.
از طرف دیگر، قهوه روبوستا در مقایسه با عربیکا اغلب از کیفیت پایین تری برخوردار است. گیاهان روبوستا قویتر و انعطاف پذیرتر هستند و میتوانند در ارتفاعات پایینتر رشد کنند و شرایط محیطی سخت تری را متحمل شوند. دانههای روبوستا گردتر و کوچکتر هستند و چین مستقیم تری دارند. قهوه روبوستا به دلیل طعم قوی تر، تلخ تر، محتوای کافئین بالاتر و کیفیت معطر کمتر شناخته شده است.
قهوه با انواع و دستگاههای مختلفی درست میشود. هنگامی که قهوه با دستگاه اسپرسوساز آماده شود، روی قهوه یک لایه به صورت کفی و کرم مانند تشکیل میشود که به آن کرما قهوه میگویند. به کرما قهوه فوم یا کف قهوه هم گفته میشود که هنگام نوشیدن قهوه حس خوبی را به فرد منتقل میکند. غلظت کرما قهوه و رنگ آن هنگام آماده سازی ممکن است متفادت باشد. یکی از مواردی که مهارت باریستاها با آن مشخص میشود نوع، رنگ و غلظت کرما در قهوه اسپرسو است.
این سوال که دانههای قهوه عربیکا یا روبوستا کف بیشتری تولید میکنند ممکن است به ترجیح علاقهمندان به قهوه برگردد. برخی از علاقهمندان به قهوه فوم خامهای و معطر تولید شده توسط قهوه عربیکا را ترجیح میدهند، در حالی که برخی دیگر از فوم قوی و شدید ایجاد شده توسط قهوه روبوستا استقبال میکنند.
توجه به این نکته مهم است که فوم فقط یکی از جنبههای تجربه کلی از نوشیدنی قهوه است. برای اینکه بتوانید یک قهوه با کیفیت را دم آوری کنید، لازم است از یک دستگاه قهوه ساز با کیفیت یا تجهیزات قهوه مناسب استفاده کنید. در نهایت، بهترین دانه قهوه برای تولید فوم، دانهای است که با سلیقه و ترجیحات حسی فرد همسو باشد. چه فوم خامهای و معطر عربیکا باشد و چه فوم قوی و پایدار روبوستا، هر دو نوع دانههای قهوه جای خود را در دنیای قهوه دارند و میتوانند نوشیدنیهای لذت بخش و جذاب بر پایه اسپرسو را برای دوستداران قهوه در سراسر جهان ایجاد کنند.
بادی قهوه همان حس دهانی قهوه است که هنگام نوشیدن قهوه آن را احساس میکنیم. با این حس میتوان متوجه بافت رقیق یا سنگین قهوه شد و ارتباطی به حس چشایی افراد ندارد؛ این حس فقط با میل کردن قهوه به وجود میآید. بادی قهوه سبک در دهان حالت چسبندگی دارد و بادی قهوه از نوع سنگین در دهان حس آبکی و رقیق ایجاد میکند. بادی با طعم و بوی قهوه ارتباطی ندارد؛ ولی میزان و کیفیت آن روی طعم قهوه اثر میگذارد. حسی که توسط بادی قهوه ایجاد میشود بیشتر حس لامسه است و به ویژگیهای فیزیکی نوشیدنی مثل وزن و گران روی بستگی دارد که با نوشیدن قهوه آن را میتوان روی زبان حس کرد.
اسیدیته قهوه یکی از مواردی است که بلافاصله پس از نوشیدن قهوه حس میشود. این احساس شامل بیحسی در نوک زبان و طعم تیز خوشایند در جلوی دهان است. اسیدیته، کیفیت قهوه را نشان میدهد. در واقع اسیدیته قهوه، رایحه، شیرینی، تلخی و ته طعم قهوه جز موارد مهمی هستند که متخصصان برای تشخیص باکیفیت بودن قهوه به آنها توجه میکنند. اسید قهوه یک طعم بسیار دلپذیری به قهوه میبخشد و هیچ ارتباطی به ph قهوه و میزان اسیدی بودن آن ندارد. تشخیص اسیدیته قهوه ممکن است کمی دشوار باشد؛ بنابراین افراد قهوه دوست به این مورد توجه زیادی نشان میدهند. اسیدیته قهوه برا توصیف کلی طعم قهوه به کار میرود که شاید مربوط به طعم دانههای قهوه باشد. اسیدیته قهوه، شیرین، ترد یا ترش است. معمولا اصطلاحات دیگری نیز مانند خشک، تیز، درخشان، تند و ملایم در مورد این ویژگی به کار برده میشود. ممکن است یک قهوه طعم ملایمی داشته باشد مانند زمانی که از تیزی مرکبات ترش لذت میبرید.
بیشتر بخوانید: بهترین ساعت استفاده از ویتامینها
نوشیدن قهوه برای بعضی از افراد، یک عادت روزانه است. گاهی اوقات نیز ممکن است این سؤال برای علاقهمندان به قهوه پیش بیاید که کدام قهوه بیشترین میزان کافئین را دارد و با نوشیدن کدامیک از انواع قهوهها میتوان میزان کافئین دریافتی بدن را افزایش داد؟
قویترین قهوهها به خاطر دارا بودن میزان کافئین بالا بیشتر مورد توجه قرار میگیرند. البته علاوه بر نوع دانه قهوه، عوامل دیگری هم هستند که بر میزان کافئین آن تأثیر دارند. ما در این قسمت به معرفی انواع دانههای قهوه میپردازیم که دارای میزان کافئین بیشتری هستند.
در مورد اسیدیته احتمالاً در اولین قدم به قهوه ربوستا میرسید. دانه قهوه ربوستا که محبوبترین نوشیدنیهای قهوه با استفاده از آن تولید میشوند، دانههای ارزان قیمتی هستند که طعم تلخ و قدرتمندی دارند. این دانهها نسبت به دانههای قهوه عربیکا میزان کافئین بیشتری دارند. این دانههای قهوه که کشت سادهای دارند، حدود دو برابر دانههای قهوه عربیکا، کافئین دارند.
هنگام جستجو برای پیدا کردن دانههای قهوه با بیشترین میزان کافئین، احتمالاً به نام قهوه عربیکا هم برمیخورید. این نوع از دانههای قهوه دارای طعم میوهایاند و نسبت به قهوههای ربوستا کمی شیرینتر هستند. میزان کافئین موجود در آنها نیز نصف قهوه ربوستا است.
اگر شما هم یکی از آن دسته از افرادی هستید که به دنبال لذت بردن از قهوه هستند، حتماً قهوه واکا را امتحان کنید و تازهترینها را کشف کنید. با محصولات متنوع و کیفیت برتر، قهوه واکا نقطه مقصود شما برای تجربه یک سفر لذت بخش به دنیای قهوه خواهد بود. اینجا جایی است که قهوه یک هنر و یک تجربه است، و ما به شما کمک میکنیم تا در این هنر و تجربه عمیق تری بپردازید. قهوه واکا یک فروشگاه اینترنتی و حضوری قهوه با ۶ شعبه در سهروردی، یوسف آباد، شهرک غرب، گیشا و اباذر و فاطمی است. قهوه واکا بهترین دان قهوه را تهیه و با مرغوبترین کیفیت رست میکند. تنها با یک بار امتحان کردن و خرید قهوه تفاوت در طعم و کیفیت قهوههای ما را متوجه خواهید شد.