تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۰۶ آذر ۱۴۰۲

توضیحات سازمان برنامه درباره لایحه بودجه ۱۴۰۳

هدف‌گذاری تورم ۳۰ درصدی با رشد اقتصادی ۷ درصدی در بودجه ۱۴۰۳ لحاظ شده است.

توضیحات مهم سازمان برنامه درباره لایحه بودجه ۱۴۰۳

اقتصاد۲۴-حمید امانی همدانی، معاونت هماهنگی برنامه بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور در نشستی با خبرنگاران، ضمن اشاره به برخی جزئیات بودجه و همچنین تبیین رویکرد‌های بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: امسال بودجه دومرحله‌ای است و با توجه به این که اصلاح قانون آیین‌نامه داخلی مجلس انجام شده است، در این مرحله، کلان ارقام بودجه که عمدتاً شامل منابع و بعضی از مصارف است، تأکید شده است که ارائه شود. طبق قانون سازمان برنامه روی موارد مطرح‌شده در قانون جهت ارائه به مجلس متمرکز شد و همان‌ها نیز به مجلس ارائه شد.

چرا بودجه اول آبان به مجلس نرفت؟

امانی در پاسخ به این سؤال که چرا بودجه دیرتر به مجلس شورای اسلامی رفت گفت: طبق بند الفاصلاحیه ماده ۱۸۲ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، سقف منابع بودجه عمومی دولت و اجزای اصلی آن، منابع حاصل از فروش نفت و گاز، منابع حاصل از واگذاری سهام و...، تراز‌های عملیاتی سرمایه و مالی بودجه عمومی دولت، فروض برآورد منابع و مصارف بودجه باید تا اول آبان به مجلس ارائه شود.

وی افزود: دولت این آمادگی را داشت که تا اول آبان این مجموعه را گزارش کند؛ اما با توجه به اینکه فرآیند بررسی لایحه هفتم به‌طول انجامید و طبق قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، به‌محض اینکه بودجه به مجلس برود، مجلس موظف است تمام موضوعات را کنار بگذارد و بررسی بودجه را در دستور کار قرار دهد، هیئت رئیسه مایل بود که بعد از بررسی لایحه برنامه هفتم وارد بودجه شوند.


بیشتر بخوانیدحقوق کارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر می‌شود؟


امانی ادامه داد: از طرفی باید احکامی که در برنامه هفتم بودند و به‌هرحال بر بودجه تأثیر می‌گذاشتند، تکلیف‌شان معلوم می‌شد. بسیاری از احکام کلیدی که در بودجه مؤثر بودند، هنوز تکلیف‌شان در برنامه هفتم مشخص نبود و به همین دلیل بودجه با کمی تأخیر به مجلس رفت.

برآورد سازمان برنامه و بودجه در سال آتی، رشد اقتصادی ۷ درصد تورم ۳۰ درصد

معاون هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه درخصوص وضعیت شاخص‌های کلان در سال آتی گفت: رشد منابع و مصارف بودجه ۱۸.۳ درصد است، به‌بیانی دیگر بودجه ۱۴۰۳، بودجه‌ای است که هدف کنترل تورم را دنبال می‌کند. منشأ تورم دو محور دارد که یکی کسری بودجه و دیگری عدم تناسب رشد نقدینگی با رشد اقتصادی است؛ بنابراین دولت سعی کرده است بودجه را متناسب با وضعیت درآمد‌ها تنظیم کند.

وی اضافه کرد: معمولاً در سال‌های گذشته مصارف ابتدا برآورد می‌شد و سپس برای آن‌ها منابعی در نظر گرفته می‌شد، این حالت باعث می‌شد در عمل، سازمان برنامه و دولت موضوع را در تخصیص‌ها کنترل کند، اما در بودجه سال آتی سعی شده است ابتدا منابع پایدار برآورد شود و سپس در مرحله بعدی مصارف آن مشخص شود.

امانی گفت: رشد اقتصادی در طول برنامه هفتم ۸ درصد در نظر گرفته شده است، اما برآورد اجمالی سازمان برنامه و بودجه برای سال آتی حدود ۷ درصد است، همچنین برآورد این است که تا پایان سال ۱۴۰۲، تورم ۳۹ درصد و همچنین در سال اول اجرای برنامه هفتم (سال ۱۴۰۳)، تورم به کف کانال ۳۰ درصدی برسد.

سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران ممکن است افزایش پیدا کند

امانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سقف معافیت ۱۰ میلیون تومانی مالیات برای کارمندان تغییر می‌کند یا خیر گفت: رشد مالیات بر حقوق دقیقاًبه‌اندازه رشد حقوق است. کل مالیات‌ها به‌اندازه ۴۹.۵ درصد رشد کرده است، اما رشد مالیات بر حقوق دقیقاً به‌اندازه رشد حقوق است، به‌بیانی دیگر پایه مالیاتی حقوق ۱۸ درصد رشد کرده است، البته سقف معافیت مالیاتی در سال آتی ممکن است افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد:، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که دولت لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را به مجلس ارائه کرده است و اگر این لایحه تبدیل به قانون شود، (امکان افزایش سقف معافیت) وجود دارد که هم پایه‌ها و هم معافیت‌ها و... دائمی شده است.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کاظم صدیقی فعلا به نماز جمعه نمی‌رود + عکس

روسیه ۸ نیروگاه اتمی در ایران می‌سازد

سقف اجاره مسکن تهران تعیین شد

تکلیف محمدمهدی زارع مشخص شد

پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین E

عکس/ جنجال تازه حمید رسایی درباره صلاحیت مدنی‌زاده

آیا خیار برای سلامتی مفید است؟

عکس/ فیگور جالب رونی کلمن ۳۵ سال پیش در کنار دو دوست بدنسازش

فیلم/ صحنه احساسى در کنسرت فرزاد فرزین با هوادار خاص

اینفوگرافی/ جمعیت ایران در دهه‌های مختلف

چگونه سبک زندگی شهری بحران آب در ایران را تشدید می‌کند

عکس/ رضا رشیدپور سبک زندگی‌اش را به رخ گلزار کشید

فیلم/ استقال جمعیت شوکه‌کننده افغان‌ها در کرج از یک بلاگر افغانستانی

فیلم/ ادعای گروسی درباره به درد نخور بودن برجام

اخبار سیاسی پیشران قیمت دلار

احتمال وقوع طوفان تندری در تهران

کاهش قیمت زعفران در بورس کالا

مخالفت استقلال با زمان برگزاری سوپرجام

عکس/ تیپ و چهره متفاوت شهید همت ۶۰ سال پیش در دوران نوجوانی

عکس/ گشت و گذار نوادگان مظفرالدین شاه ۱۲۷ سال پیش در شمیران با دامن گلدار

اینفوگرافی/ نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان در ایران چقدر است؟

عکس/ انیس‌الدوله سوگلی ناصرالدین شاه ۱۳۵ سال پیش به همراه مهمان خارجی‌اش مادام پلو

کاظم صدیقی بازداشت یک پسرش را تایید کرد

تهران در آستانه یک تصمیم سرنوشت‌ساز/ سناریو‌های احتمالی پاسخ ایران به قطعنامه شدیدالحن آژانس انرژی اتمی

عکس/ جشن عروسی آقای بازیگر وایرال شد

فیلم/ آقای شیخ دستگیر شد

مصونیت کاظم صدیقی و پسرانش به پایان رسید؟/ ابهام در دلیل بازداشت فرزندان امام جمعه تهران به‌خاطر بلوای پرونده باغ ازگل

«زاکانی امنیت بیت رهبری در تهران را به خطر انداخته است؟»؛ میرسلیم تکذیب کرد

رویای کنسرت رفتن / هزینه کنسرت در ایران ۱۰ درصد درآمد خانوار ایرانی و ۲.۵ برابر بیشتر از کشور‌های دیگر + جدول

فیلم/ آیا ایران بمب اتم دارد؟

فیلم/ ادعای گروسی درباره گزارش دهی آژانس

اولین واکنش کاظم صدیقی به بازداشت پسرانش

فیلم/ برگرداندن گورخر به صاحبش با هلیکوپتر

عکس/ پادشاه اردن به همراه ارتشی‌ها ۲۶ سال پیش در حال خوردن بره کامل

فیلم/ بازدید مظفرالدین شاه ۱۲۵ سال پیش از باغ وحش پاریس

ادعای تحریک‌آمیز گروسی علیه ایران در شورای حکام

عکس/ زیبایی شگفت انگیز کویر ورزنه اصفهان بهشت شنی ایران

عکس/ چهره بامزه مایکل جکسون ۴۲ سال پیش قبل از عمل زیبایی

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت قند و شکر امروز + جدول

عکس/ طراحی خاص آرامگاه رهی معیری در گورستان ظهیرالدوله تهران

قیمت خودرو‌های جک و لیفان کرمان موتور امروز

نفت چشم به راه مذاکرات شد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ تغییر شوکه کننده چهره بازیگر عشق اجاره‌ای

تالاب سنبل آبی بابل

اقلیم کشور در خطر مهاجرت اجباری / ۵۰ تا ۷۰ میلیون ایرانی تا ۱۴۲۰ با بحران اقلیمی مواجهند

عکس/ واکنش سکینه پاد به بازداشت پسران کاظم صدیقی