تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲
باز هم نفس تهران بند آمد

وضعیت آلودگی هوا در کلانشهر‌ها

کرج، اراک، اهواز، اصفهان، مشهد، تبریز، سمنان، قم، همدان، قزوین، ارومیه و یزد، دشت آزادگان و اسکو هوای آلوده و ناسالم دارند.

وضعیت آلودگی هوا در کلانشهر‌ها

اقتصاد۲۴-در حالی که طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور، هفته جاری در بسیاری استان‌های کشور با آلودگی و غلظت ذرات آلاینده سپری خواهد شد، استان تهران هم دیروز دومین روز آلوده را پشت سر گذاشت.

طبق گزارش شرکت کنترل کیفیت هوا، روز یکشنبه ۱۲ آذر ماه، هفتادمین روز با هوای ناسالم در سال جاری برای ساکنان پایتخت بود و شاخص آلودگی هوای تهران که تا ظهر یکشنبه بر عدد ۱۵۴ بود، در ساعات بعدازظهر به ۱۵۳ رسید که در هر حال، همچون روز شنبه، در وضعیت ناسالم بود.

طبق گزارش سامانه پایش کیفی هوای کشور، ظهر دیروز باقرشهر با شاخص ۱۹۵ بابت غلظت ذرات معلق ۲.۵ میکرون بدترین کیفیت هوا را بین ۱۶ شهرستان استان تهران داشت و شهرستان‌های قرچک با شاخص ۱۸۱، ورامین با شاخص ۱۷۴، پاکدشت با شاخص ۱۶۶، اسلامشهر با شاخص ۱۶۴، پیشوا با شاخص ۱۶۱ و شهریار و ملارد با شاخص ۱۵۸ در وضعیتی بدتر از شهر تهران بودند اگر چه که شاخص کیفی همه شهر‌ها طبق تعاریف رسمی در محدوده ناسالم بود و تنها شهر‌های با هوای قابل قبول در استان، باغستان و شهرقدس بوده‌اند.


بیشتر بخوانید:هشدار زرد هواشناسی برای این استان‌ها


گزارش اداره کل هواشناسی استان تهران و تایید تداوم و افزایش آلودگی هوای پایتخت و باقی شهرستان‌های استان تهران تا پایان هفته، دیروز به تشکیل جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا منجر شد و طبق مصوبات این کارگروه، امروز هم کلاس درس مدارس ابتدایی و متوسطه اول و تمام مقاطع تحصیلی مدارس استثنایی در شهرستان‌های استان تهران غیر از فیروزکوه به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد، همه مهد‌های کودک و کودکستان‌ها تعطیل هستند، طرح تردد نوبتی زوج و فرد تمام خودرو‌ها از محدوده طرح کاهش آلودگی هوا ادامه دارد، کارکنان دستگاه‌های دولتی دارای بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های زمینه‌ای، تنفسی و خودایمنی و خانم‌های باردار در صورت موافقت دستگاه می‌توانند از ظرفیت دورکاری استفاده کنند، ممنوعیت تردد شبانه خودرو‌های گازوییلی سنگین با آلایندگی قابل رویت ادامه یافته و همچنین، فروش مجوز روزانه طرح ترافیک، تردد تمام موتوسیکلت‌ها و خودرو‌های دودزا و فاقد معاینه فنی، مصرف نفت کوره و مازوت در تمام واحد‌های نیروگاهی، صنعتی، تولیدی، معدنی و خدماتی استان، پسماندسوزی و سوزاندن شاخ و برگ درختان و فعالیت‌های ورزشی و تربیت‌بدنی برای دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه در فضای باز ممنوع است.

در حالی که محمد اسماعیل توکلی؛ رییس مرکز اورژانس استان تهران، روز شنبه در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که آلودگی هوا باعث افزایش ۴درصدی ماموریت‌های اورژانس شده و از ابتدای هفته جاری هم آمبولانس‌های اورژانس در میادین آزادی، انقلاب، تجریش، فردوسی و شهرری مستقر شده‌اند، طبق مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوا، امروز ۱۳ آذر ماه برای سومین روز متوالی خودرو‌های اورژانس و امدادی در مناطق پرتردد شهر حضور دارند تا برای اقدامات و احیای اضطراری افراد دچار مشکلات تنفسی و قلبی و ریوی در این هوای آلوده اقدام کنند.

دیروز اعضای شورای شهر تهران هم، در مصوبه‌ای فروش طرح ترافیک در روز‌های آلوده هوای تهران را ممنوع کردند و درحالی که روز شنبه، رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست، مازوت‌سوزی در نیروگاه‌های پایتخت را تکذیب کرد، مهدی پیرهادی؛ رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران دیروز در جلسه علنی شورا اعلام کرد: «مردم از تنفس در این شهر نارضایتی شدیدی دارند و فارغ از اینکه چه دستگاه و مرجعی مقصر آلودگی هواست، واقعیت این است که تهران هوایی آلوده دارد و مردم این هوا را استشمام می‌کنند و در این هوای آلوده، کودکان به بیماری مبتلا شده و بسیاری از بزرگسالان و سالمندان دچار مشکلات جدی می‌شوند. همچنین براساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس که تیر ماه امسال قرائت شده، سوخت‌های تولیدی کشور از جمله بنزین. نفت گاز و دیگر سوخت‌ها مطابق استاندارد ملی نیستند و از ۱۶ نیروگاه کشور ۱۴ نیروگاه مازوت مصرف می‌کنند و در جلسه روز گذشته استانداری تهران هم، نماینده پخش و پالایش رسما اعلام کرد که دو نیروگاه از مازوت استفاده می‌کنند.»

هوای آلوده در ۹ کلان‌شهر کشور

طبق گزارش سازمان هواشناسی، تا پایان هفته جاری ۹ کلان‌شهر کشور هوای آلوده خواهند داشت و شاخص آلاینده‌ها تا پایان این هفته در شهر‌های تهران، کرج، اراک، اهواز، اصفهان، مشهد، تبریز، سمنان، قم، همدان، قزوین، ارومیه و یزد بالا خواهد بود و کیفیت هوای این شهر‌ها را تا ناسالم و بسیار ناسالم تنزل خواهد داد.

از ابتدای هفته جاری، ادارات هواشناسی و محیط‌زیست استان‌ها هم گزارش‌هایی درباره افزایش شاخص آلاینده‌ها منتشر کرده‌اند ازجمله که هوای اراک به وضعیت ناسالم رسیده و عصر دیروز هم شاخص آلاینده ذرات معلق ۲.۵ میکرون در این شهر صنعتی به عدد ۱۱۲ که نسبت به شاخص آلایندگی ۱۵۱ در ساعات صبح، کمی بهبود یافته بود.

استان اصفهان هم دیروز بابت آلودگی هوا وضع متفاوتی نداشت و اعلام شد که شاخص آلودگی هوای مرکز استان به عدد ۱۶۸ و ناسالم رسیده علاوه بر اینکه شهر قهجاورستان با شاخص ۱۸۵ آلوده‌ترین شهر استان بود و کیفیت هوا در شهر‌های لنجان و مبارکه هم در وضعیت ناسالم قرار داشت.

دیروز در حالی که کیفیت هوای برخی نقاط از شهر اصفهان به وضعیت قرمز (ناسالم) و در برخی نقاط به وضعیت بنفش (بسیار ناسالم) رسیده بود خبرنگاران استانی در گزارش‌های خود خبر دادند که ایستگاه سنجش آلودگی هوا در برخی شهر‌های مجاور اصفهان از جمله خمینی‌شهر، نجف‌آباد، منطقه صنعتی دولت‌آباد و کاشان قطع بوده است.

تداوم آلودگی هوا در این استان به تعطیلی مهد‌های کودک و پیش‌دبستانی و غیرحضوری شدن کلاس‌های درس مدارس اصفهان و ۹ شهر استان منجر شد و مدیریت بحران استانداری اصفهان هم اجرای طرح زوج و فرد تردد خودرو‌ها از در منزل در شهر اصفهان، برخورد با خودرو‌های دودزا و فاقد معاینه فنی و ممنوعیت هرگونه فعالیت منجر به آلودگی هوا را تمدید کرد.

از ابتدای هفته جاری، مدارس شهرستان تبریز و اسکو در استان آذربایجان‌شرقی هم به دلیل غلظت آلاینده‌های هوا غیرحضوری شد و عصر دیروز غلظت آلاینده‌ها در شهر تبریز به ۱۲۴ و در شهر اسکو به ۱۴۸ رسید و رییس مرکز فوریت‌های پزشکی استان البرز هم از افزایش ۲۰ درصدی مراجعه بیماران قلبی و عروقی و مبتلایان آنفلوآنزا به مراکز درمانی استان به دنبال تشدید آلودگی هوا، استقرار تیم‌های امدادی اورژانس در سطح کلان‌شهر کرج و آماده‌باش ۹۰ پایگاه اورژانس در سطح استان خبر داد.

کیفیت هوای شهر‌های استان خوزستان هم از ابتدای هفته جاری تنزل داشت و عصر دیروز هوای شهر‌های دشت آزادگان با شاخص ۱۵۳، اهواز با شاخص ۱۵۲، شوشتر با شاخص ۱۴۲، ماهشهر با شاخص ۱۳۳ در وضعیت ناسالم قرار گرفت در حالی که صبح دیروز کیفیت هوای برخی ایستگاه‌های سنجش آلاینده‌ها در شهر‌های آبادان، اهواز، شوشتر و سوسنگرد به وضعیت ناسالم و قرمز رسیده بود.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ حال و هوای کنسرت چند هزار نفری در پارک ملت تهران

عکس/ ژست خاص خدیجه خانم دختر محمدعلی شاه ۱۰۵ سال پیش با تیپ فرنگی و پالتو پوست

برگزاری آیین سنتی معایده در اهواز

عکس/ پست کنایه آمیز محسن تنابنده با یک کپشن مبهم درباره نقی

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ چهره عجیب مادر مظفرالدین شاه ۱۴۴ سال پیش با سبیل پرپشت ودامن چین دار

ارشک اول کیست؟/بنیانگذار سلسله اشکانیان را بشناسید

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

۶ فرصت و دلیل که نشان می‌دهند توافق ایران و آمریکا امکانپذیر است/ ۳ سناریوی محتمل در چشم انداز مذاکرات دو کشور

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/عذرخواهی شبکه تماشا به دلیل پخش یک صحنه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

گروسی: احتمالا تا پایان آوریل [۸ اردیبهشت]به تهران سفر می‌کنم

کی‌روش خیال تراکتوری‌ها را راحت کرد

واکنش روسیه به تهدید نظامی ترامپ علیه ایران

موسیمانه جنگ با استقلال را آغاز کرد

کاخ‌های تاریخی تهران امروز تعطیل است؟

عکس/ اقدام زیرکانه یک خانم تهرانی در ثبت مهریه‌

عکس/ بازیگر سریال آنام در سیزده‌بدر

درآمد پزشک باید منطقی باشد تا زیرمیزی گرفتن کمرنگ شود/ با برون‌سپاری کار‌های حوزه بهداشت و درمان وضعیت بهتر می‌شود

عکس/سوتی خنده‌دار در طراحی گرافیکی بنر شهرداری

فیلم/خط خوردن یک ملی‌پوش به دلیل خرید مایکروفر در دوران مایلی کهن

قابلیت جدید و عجیب چت‌جی‌پی‌تی با طراحی رسید جعلی!

وال کیلمر، بازیگر سرشناس هالیوود درگذشت

همه چیز درباره سریال From/ این سریال ترسناک ارزش دیدن دارد؟

عکس/تنها باری که شهید مطهری رای داد

تیم فوتبال محبوب دونالد ترامپ لو رفت

پیش بینی آب و هوا سیزده فروردین

وضعیت ترافیکی تهران در صبح روز طبیعت

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های شمال در روز طبیعت

کتابخانه و موزه دکتر حسابی

انتقال آب دریای خزر به تهران مطرح نیست

گوشت یارانه‌ای در بازار نیست!

تغییر ساعت کاری از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴

وضعیت بازار مسکن در روز‌های عید

قیمت طلای جهانی بالا رفت

آیا اتریوم (ETH) یک سرمایه‌گذاری مرده است؟

سامانه فروش خودرو‌های وارداتی تعطیل می‌شود؟

نشریه آمریکایی: جنگ با ایران به نفع منافع ملی آمریکا نیست/ ایران و آمریکا در حال بالا رفتن از نردبان تشدید تنش هستند

بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری در سال جدید

ناترازی گاز در سال جدید تشدید می‌شود/ اصلاح تدریجی قیمت‌ها کلید حل بحران انرژی

سیزده بدر چیست و چه رسم و رسوماتی دارد؟

واکنش‌ها به اظهارات تند ترامپ علیه پوتین درباره اوکراین/آیا خشم ترامپ به چرخش او در برابر روسیه منجر خواهد شد؟

پیشتازی پزشکیان در استفاده از توئیتر و اینستاگرام/ عراقچی جای ظریف را گرفت، ستار هاشمی غیبت کرد

مهمترین آیین های سیزده بدر چیست؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

سال ۱۴۰۳ با خط فقر مطلق ۳۰ درصدی به پایان سلام کرد/ تحریم، تورم، فقر؛ سه‌ضلعیِ فروپاشی معیشت!

فیلم/ میز سحرآمیز و جذاب فیلسوف روسی

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: دلالان دارو از لجن کف جوی آب جنس تحویل مردم دادند

طرز تهیه ماکارانی آلفردو؛ ماکارانی متفاوت و وایرال تیک تاک

حالت تهوع از علائم کمبود این ویتامین است

پوسیدگی دندان به‌دلیل کمبود این ویتامین‌ها

مزایا و معایب سرمایه گذاری در سهام چیست؟

خوردن این غذا‌ها هنگام رانندگی ممنوع

ویتامینی که مصرف زیاد آن سبب خونریزی می‌شود

چشم‌انداز صادرات و واردات در سال ۱۴۰۴ / سیاست‌های بانک مرکزی در گذشته نادرست بود

ویتامینی که کمبود آن سبب ریزش مو می‌شود