تاریخ انتشار: ۲۱:۴۹ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲

پشت پرده جدایی زودهنگام کی‌روش از قطر

برکناری کارلوس کی‌روش، سرمربی تیم ملی فوتبال قطر، صبح روز گذشته در جلسه فدراسیون فوتبال این کشور نهایی شد.

کی‌روش

اقتصاد۲۴- در شرایطی که کارلوس کی‌روش دو ماه پس از جام جهانی و با یک قرارداد چهارساله به فوتبال قطر پیوسته بود، در نهایت خیلی زودتر از حد انتظار و یک ماه پیش از شروع تورنمنت مهم جام ملت‌های آسیا جای خود را به لوپز، سرمربی تیم الوکره داد؛ مربی‌ای که با تجربه کار در فوتبال قطر، گزینه منطقی رؤسای فدراسیون فوتبال این کشور برای هدایت تیم ملی در جام ملت‌های آسیا به نظر رسیده است. البته او تنها یک پست موقت در اختیار خواهد داشت و ادامه همکاری او به نتایج کسب‌شده در شرایط میزبانی قطری‌ها بستگی خواهد داشت.

قطر، قهرمان جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ با فلیکس سانچز اسپانیایی، پس از آن توفیق فوق‌العاده، با وجود برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری روی مسابقات دوستانه و همچنین برگزاری اردو‌های طویل‌المدت در نهایت همچنان موفق به تکرار روز‌های خوش خود در ۴ سال پیش نیست. حالا انگار که قهرمانی قطر با آن بازی‌های تماشایی و پرگل تنها یک اتفاق بوده و رخ دادن مجدد آن به یک رویا شبیه است. با این حال قطری‌ها که امیدوار بودند کارلوس کی‌روش در فوتبال این کشور تیمی متحد و یکپارچه و سرسخت را بسازد، به سرعت از عمل عملکرد این مربی ناامید شده و او را به سمت در خروجی راهنمایی کردند.

یک قرارداد ۴ ساله در شرایطی که حضور کی‌روش در قطر پس از جام جهانی و نتایج ضعیفش با ایران کمی تعجب برانگیز به نظر می‌رسید، از آنجا پایان خوشی پیدا نکرد که بازیکنان تیم ملی این کشور علیه سرمربی متحد شده بودند. در خلال بازی ایران مقابل قطر مشخص بود که کارلوس کی‌روش همچنان حسرت شاگردان مطیعش در تیم ملی ایران را دارد و آنچه که تیمش در دیدار مقابل ایران انجام می‌دهد، به هیچ وجه مد نظر این سرمربی پرتغالی نیست.

تیم ملی قطر در دوره حضور کارلوس کی‌روش تنها در دو دیدار رسمی برابر افغانستان و هند شرکت کرد.

به نظر او در جلسات تمرینی بار‌ها بر سر متد مورد نظرش برای بازی تیم ملی قطر با بازیکنان مشکل داشته است. سبک کاری کارلوس کی‌روش یک فوتبال واکنشی و همراه با رعایت اصول دفاعی است و این با ذات فوتبال قطر و نسلی که زیر نظر فلیکس سانچز قله آسیا را فتح کردند، جور درنمی‌آمد و همین مسئله عامل برکناری سرمربی نامداری شد که در سه سال گذشته در چهار تیم ملی مختلف حضور داشته است (کلمبیا، مصر، ایران و قطر).

کی‌روش که بعد از جام ملت‌های آسیا ایران را به مقصد کلمبیا ترک کرد، در ابتدای حضورش در تیم ملی این کشور نتایج نسبتا خوبی با زردپوشان گرفت، اما کوران رقابت‌های مقدماتی جام جهانی بعد از دو شکست سنگین و ناباورانه کلمبیا و همچنین مشکلاتی که با بازیکنانی مثل خامس رودریگز داشت، برکنار شد تا بعد از مدتی سر از تیم ملی مصر دربیاورد. او یک تورنومنت موفق را با همان سبک و سیاق مورد علاقه‌اش با مصر تا فینال جام ملت‌های آفریقا تجربه کرد، اما در مسابقات مقدماتی جام جهانی با قله سختی که مقابل سنگال داشت از دور رقابت‌ها کنار رفت تا پرونده کاری او در مصر نیز بسته شود.


بیشتر بخوانید: جدایی کی‌روش از تیم ملی قطر


با این حال او از پا نیفتاد و با فعالیت شاگردان سابقش در ایران با کودتایی ناگهانی جایگزین دراگان اسکوچیچ، سرمربی موفق سابق تیم ملی فوتبال ایران شد و با ایران به جام جهانی رفت تا رکوردی فوق‌العاده را از خود برای حضور در رقابت‌های جام جهانی به جا بگذارد، اما حضور کی‌روش در فوتبال ایران با تصمیمات عجیب فنی چه در انتخاب بازیکن و چه در سایر مسائل، موفقیتی برایش به بار نیاورد و ایران با یک شکست سنگین مقابل انگلیس و شکستی نزدیک مقابل آمریکا از دور رقابت‌ها حذف شد.

پس از آن و در شرایطی که گفته می‌شد ممکن است کی‌روش با یک قرارداد ۴ ساله دیگر در فوتبال ایران به کارش ادامه بدهد، در نهایت قطری‌ها او را جذب خود کردند، اما سرمربی پرتغالی با تجربه در فوتبال این کشور نتوانست کار خود را از پیش ببرد. نکته مهم درباره این قطع همکاری، اطلاع‌رسانی قطره‌چکانی رسانه‌های قطر از این مسئله است؛ تا جایی که وقتی رسانه‌های ایرانی مشغول تنظیم این خبر بودند، در فوتبال قطر هیچکس از این مسئله مطلع نبود، اما در همان جلسه روز گذشته تصمیم برکناری کی‌روش قطعی شده و به سرعت با مربی تازه توافق انجام شده بود. کی‌روش بعد از ظهر دیروز خبر مربوط به پایان همکاری خود را تایید کرد تا پرونده او در فوتبال قطر بسته بشود.

کی‌روش

قطری‌ها همچنین با انتشار خبر این قطع همکاری با انتخاب سرمربی جدید بر تغییر پروژه فوتبال این کشور صحه گذاشتند و بازیکنان نیز امیدوارند در فضایی تازه آماده دفاع از عنوان قهرمانی خود بشوند؛ چیزی که به نظر می‌رسید با کی‌روش امکان‌پذیر نیست، چرا که تنش‌ها و مشکلاتی بین او و بازیکنان قطر، به خصوص ستاره‌هایی نامدار مثل اکرم عفیف بروز کرده بود. این مسئله حتی در بازی ایران هم قابل مشاهده بود؛ جایی که کی‌روش از عفیف می‌خواست در مکانی دور از جای همیشگی‌اش به عنوان یک وینگر سطح بالای آسیایی مشغول کار‌های دفاعی باشد. چیزی که با آموزه‌های این چند سال فوتبال قطر جور درنمی‌آمد.

در نهایت به نظر می‌رسد مسائل مختلفی که مشابه آن را در ایران دیده بودیم، مورد پسند قطری‌ها قرار نگرفت و آن‌ها به سرعت از اسم این سرمربی گذشتند؛ بی آنکه نگران پرداخت غرامت یا مسائلی باشند که این اخراج ممکن است برای تیم ملی به وجود بیاورد. به هر حال شانسی که کی‌روش در فوتبال ایران داشت در فوتبال قطر او را یاری نکرد و اگرچه او در مقاطعی با وجود شکست‌ها با حمایت رسانه‌ها و مردم بر سر کار خود ماند تا حضورش در فوتبال ایران به نزدیک ۸ سال برسد، اما قطری‌ها خیلی راحت از کنار این اسم بزرگ گذشتند، آن هم در شرایطی که در فاصله بیش از یک ماه جام ملت‌ها این جابجایی بسیار عجیب و باورنکردنی به نظر می‌رسید.

از آنجایی که فوتبالیست‌های قطری و نزدیکان تیم ملی این کشور در دسترس ما نیستند، هنوز خبر دقیق و مطمئنی درباره شایعه اخراج کی‌روش وجود ندارد، اما کی‌روش که با وعده جوان‌گرایی، تغییر تیم و صعود به دور دوم جام جهانی ۲۰۲۶ به قطر رفته بود، با شعار‌های خود تنها گذاشته شد و درست مثل تجربه تلخ او در کشور امارات این دفتر برای همیشه بسته شد.

جالب اینکه ظاهرا یکی از اختلافات کی‌روش با مسئولان فوتبال قطر استفاده از کادر پزشکی و دستیارانی بوده که قطری‌ها انتظار داشتند به جای آن‌ها از همان امکانات بین المللی و سطح بالای فوتبال این کشور در کمپ اسپایر استفاده بشود و ظاهراً آن‌ها این مسئله را به نوعی توهین به خود تلقی می‌کردند؛ کاری که کی‌روش در ایران هم انجام می‌داد و البته همیشه امکانات فوتبال قطر را به عنوان یک کشور صاحب ثروت بر سر فوتبال ایران می‌کوبید.

حالا سرمربی پرتغالی به کشورش بازگشته و شاید در انتظار یک پیشنهاد دیگر برای ادامه کار احتمالاً در یک تیم ملی تازه است، اگرچه حالا کار برای او به جهت پیدا کردن یک شغل جدید بسیار دشوارتر از گذشته به نظر می‌رسد. در هر صورت ایران برای کی‌روش بهشتی برای برندینگ جدید و مطرح شدن مجددش در فوتبال جهان به عنوان مربعی بود که توانسته بود یک پروژه ۷-۸ ساله را با موفقیت نسبی ادامه بدهد. این فرصت و به نوعی کرنش و مهربانی که در ایران متوجه این مرد پرتغالی بود، هرگز در سایر کشور‌ها در اختیارش قرار نگرفت؛ حتی در کشورش، پرتغال که او ارج و قرب و احترام زیادی آنجا دارد، اما پس از تنش او با کریستیانو رونالدو در جام جهانی ۲۰۱۰ به سرعت پایان کار او را به عنوان سرمربی رقم زد.

کی‌روش برای علاقه‌مندان فوتبال ایران در طول این سال‌ها یک سوژه جذاب خبری بوده و عملکردش در تیم‌های مختلف از سوی هواداران جدی‌اش پیگیری می‌شده است و طبیعتاً با گذر از سال‌ها و افزایش سن و سال باید او را نیز در رده مربیانی قرار داد که باید به بازنشستگی جدی فکر کنند. البته آنچه که از حرف‌های کی‌روش در قطر برمی‌آمد او جام جهانی ۲۰۲۶ را به عنوان نقطه پایانی کار خود هدف قرار داده بود.

منبع: ورزش 3
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان