تاریخ انتشار: ۰۰:۰۴ - ۲۳ آذر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی شد؛

چرا بورس از صعود باز ماند؟/ تاثیر تجدید ارزیابی دارایی‌ها بر بورس در حد خبردرمانی باقی ماند

بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی هفته با روندی کاهشی همراه بود و به نظر می‌رسد پس از یک رشد کوتاه مدت دوباره در رکود فرو رفته است. این رشد که در دو هفته گذشته بازار شاهد آن بود تحت تاثیر خبر ارزیابی دارایی‌ها اتفاق افتاد و آن طور که «هومن عمیدی» تحلیلگر بازار سرمایه می‌گوید اگرچه این خبر پتانسیل رشد بازار را فراهم کرده، اما به واسطه ابهاماتی که دارد در حد خبردرمانی باقی مانده است.

تاثیر تجدید ارزیابی دارایی‌ها بر بورس در حد خبردرمانی باقی ماند/ بازار سرمایه موازی بانک‌ها برای تامین مالی شده است/ بورس ثابت مانده، اما محکوم به صعود است
اقتصاد ۲۴- نازنین خودی- بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی هفته با روندی کاهشی همراه بود و به نظر می‌رسد پس از یک رشد کوتاه مدت دوباره در رکود فرو رفته است. این رشد که در دو هفته گذشته بازار شاهد آن بود تحت تاثیر خبر ارزیابی دارایی‌ها اتفاق افتاد و آن طور که «هومن عمیدی» تحلیلگر بازار سرمایه می‌گوید اگرچه این خبر پتانسیل رشد بازار را فراهم کرده، اما به واسطه ابهاماتی که دارد در حد خبردرمانی باقی مانده است.

بر این اساس در بازار روز چهارشنبه شاخص کل بورس تهران با افت ۰.۱۵ درصدی در سطح دو میلیون و ۱۵۸ هزار و ۹۲ واحدی متوقف شد. شاخص هم‌وزن نیز امروز منفی شد و با کمی کاهش به سطح ۷۵۲ هزار و ۱۱۱ واحد رسید. در سمت دیگر بازار، شاخص کل فرابورس با کاهش ۰.۰۴ درصدی به سطح ۲۶ هزار و ۲۵۵ واحدی رسید.

تاثیر تجدید ارزیابی دارایی‌ها بر بورس در حد خبردرمانی باقی ماند/ بازار سرمایه موازی بانک‌ها برای تامین مالی شده است/ بورس ثابت مانده، اما محکوم به صعود است

بازار توانی برای رد کردن شاخص فعلی را ندارد

هومن عمیدی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ درباره روند بازار سرمایه می‌گوید: شاخص در سطح ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی تثبیت شده است، ولی توانی برای رد کردن این شاخص ندارد. جریان نقدینگی موثر خاصی هم به بازار نیامده است. یک مدت صندوق‌ها ابطال داشتند، پول‌ها آمد و بازار امیدوار شد، ولی خب عرضه‌های حقوقی‌ها اذیت کرد. از طرف دیگر نوع بازارگردانی‌ها اشتباه و غلط است که متاسفانه هنوز مشکل داریم. الگوریتم‌ها هنوز فعالند و تا یک مقدار تقاضا برای سهم‌ها می‌آید با کمک الگوریتم‌ها کل تقاضا را می‌دهند و از فردایش آن سهم منفی می‌شود.

به گفته او اگر بخواهیم یک روند مناسبی را برای بازارمان ایجاد کنیم باید کف قیمت صندوق بسته شود، یعنی بازارساز باید اجازه رشد دهد. مدتی بود که فروش بازارگردان‌ها را بسته بودند و به بازار کمک شد و یک مقدار از شاخص ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد فاصله گرفت. بعد از یک هفته دوباره فعالش کردند. معلوم نیست با چه سیاستی این اتفاق بیفتد. اگر قرار است حمایت شود تا اطلاع ثانوی سمت فروش مسدود شود، بازارگردان‌ها از شرکت‌ها پول بگیرند و سهم بخرند و قسمت فروش را محدود کنند، اما اگر می‌خواهند یک روند فرسایشی و نوسانی مثل چیزی که تا الان بوده وجود داشته باشد عملا بازار رشد نخواهد کرد.

تحقق تجدید ارزیابی دارایی‌ها نیازمند چند مکمل

عمیدی با اشاره به اخبار تجدید ارزیابی دارایی‌ها که یک پتانسیل برای رشد بازار فراهم کرد تصریح می‌کند: اما این تجدید ارزیابی‌ها یکسری شرایط مکمل نیاز دارد تا محقق شود. اول از همه سازمان بورس باید نسبت به شرایط شرکت‌ها و امتیازاتی که با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها محقق شده، محل آن را شفاف سازی کنند و ابهامات آن برطرف کند. اگر این ابهامات پاسخ داده شود، برای بازار سرمایه این نوع افزایش‌ها جذاب خواهد بود و باید یک قطب زمانی مناسب نیز برای انجامش بگذارند. اما اگر نه فقط بخواهیم خبردرمانی کنیم و انتظار داشته باشیم رشد پایدار اتفاق بیفتد، این عملی نخواهد شد و کما اینکه تاکنون هم نشده است.

به باور این تحلیلگر بازار سهام، طبقه این تجدید ارزیابی دارایی‌ها، این که مشمول مالیات هست یا خیر و الزامات دیگری هم که نیاز دارد مهم است. مثلا در بحث بانک‌ها تجدید ارزیابی دارایی‌ها یکی از پتانسیل‌های خوب بانک‌هاست که این همه دارایی دارند، ولی بانک مرکزی یک پیش شرطی به نام افزایش سرمایه از محل «آورده» هم گذاشته است. خب اگر بانکی بتواند افزایش سرمایه آورده دهد خودش اتوماتیک مشکلش حل می‌شود، اما اینکه مشروطش می‌کنیم این یعنی سنگ انداختن.


بیشتر بخوانید:  بورس به فاز استراحت رفته است/ کاهش نرخ بهره در بلند مدت بازار سرمایه را نابود می‌کند/ پیش بینی بورس در بلند مدت


ابهامات تجدید ارزیابی دارایی‌ها؛ از مشکلات معافیت مالیاتی تا کنفرانس‌های ناکارآمد

عمیدی در ادامه دیگر ابهامات موجود در تجدید ارزیابی دارایی را بررسی کرده و می‌افزاید: بحث معافیت‌های مالیاتی نیز در برخی از سرفصل‌ها وجود ندارد و در مواردی از این دست سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد باید درباره آن شفاف سازی کنند. متاسفانه این نهاد‌ها در این موارد سکوت می‌کنند و بعد که شرکت‌ها وارد پروسه کار شدند و انجام دادند با یک وضعیت غیر قابل پیش‌بینی دست شرکت‌ها را در پوست گردو می‌گذارند. این ابهامات باید قبلش معلوم شود، آثارش برای بازار سرمایه روشن شود و بعد شرکت‌ها تصمیم بگیرند با سرفصل‌هایی که دارند ببینند کدامشان برایشان اقتصادی است.

مطلب بعدی که این کارشناس بورسی به آن اشاره می‌کند این است که کنفرانس‌های برگزار شده فوق العاده بی کیفیت بوده و فقط برای رفع تکلیف است. وقتی سهامدار کنفرانس خبری ترتیب می‌دهد می‌خواهد جواب درست و قانع کننده و کامل بگیرد. اینکه با جواب‌هایی چون، در دست اقدام است؛ در حال بررسی است و هنوز مشخص نیست چند درصد تجدید ارزیابی خواهیم داشت و... روبرو می‌شود، واقعا برای بازار چیزی را معلوم نمی‌کند. این کنفرانس‌ها ناکارآمد است و کمکی به رفع ابهامات بازار نکرده و بدتر موجب تشدید آن شده است، به این دلیل که قوانین نامشخص است.

بورس اوراق بهادار در انتظار نرخ تسعیر ارز برای ۶ ماهه اول سال

به گفته هومن عمیدی، بازار سرمایه نسبت به بقیه بازار‌ها جامانده است. این بازار بازدهی مدنظر را نداشته است. خیلی‌ها متضرر شدند و از سال ۹۹ همین وضعیت کذایی وجود دارد.

او بر این باور است که وضعیت مجهولات بازار تکلیفش باید معلوم شود. به طور مثال نرخ بهره بالا به بازار فشار می‌آورد. بانک مرکزی باید یکسری متغیر‌هایی که قانونا به آن سپرده شده را تعیین کرده و حل کند. به طور مثال چرا نرخ تسعیر ارز برای ۶ ماهه اول سال مشخص نیست؟ واقعا بانک مرکزی که یک مجموعه عریض و طویل این کشور است در سه ماه گذشته هنوز نرخ تسعیر ارز ۶ ماهه را اعلام نکرده است. این‌ها ابهامات بازار را زیاد می‌کند. متغیر‌هایی که موثرند در تحلیل بازار را غیر شفاف می‌کند. در این فضا قطعا سرمایه گذاری شکل نمی‌گیرد. بر این اساس بسیاری از اتفاقاتی که در شرکت‌ها می‌خواهد بیفتد، ماحصل این داستان است، حتی تجدید ارزیابی دارایی‌ها خصوصا دارایی‌های ارزی.


بیشتر بخوانید: پیش بینی شاخص ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی در بهار آینده/ آیا کسری بودجه ۱۴۰۲ تا سال بعد هم بر بورس سنگینی می‌کند؟


بازار سرمایه به بازار صندوق‌ها تبدیل شده است

عمیدی با اشاره به تامین مالی از محل بورس به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: مجوز‌های سنگینی که سازمان بورس برای تخصیص صندوق‌ها می‌دهد بر چه اساسی شکل می‌گیرد؟ بازار سرمایه به بازار صندوق‌ها تبدیل شده است. واقعا برنامه کلانی برای سهام نداریم و دارند بازار را به این سمت می‌برند که موازی بانک‌ها برای تامین مالی شده است. اینجا قرار نیست فقط تامین مالی شکل بگیرد. حدود ۷۰۰ شرکت در این بازار پذیرفته شده و سهامشان باید معامله شود، اما رکودی که ایجاد کردند یک رکود فرسایشی شده است. بازار سرمایه برای تامین مالی، یک ابزار و یک بازوی کمکی است در کنار بانک مرکزی. بیشتر مشکل بازار این است که کسی که باید رگولاتور و تنظیم کننده بازار باشد، با تغییر و تحول در بورس، سرمایه‌ها را دارد به صورت سپرده بانکی و اوراق درآمد ثابت سوق می‌دهد که این کار اشتباهی است.

پیش بینی بورس در بلند مدت

با همه این مشکلات، این کارشناس بازار سرمایه در مورد آینده بورس خوشبین است. به گفته او بازار حتی با وجود همه این مشکلات محکوم به صعود است، چرا که ارزندگی عاملی است که همه متغیر‌ها را زیر پا می‌گذارد و از طرف دیگر در بازار‌های دیگر رکود داریم، ولی افت قیمت نداریم. اینجا هم رکود است هم افت قیمت. اینجا جایی است که به نظرم بازار باید برگردد، ولی آن عزمی که باید نقدینگی را به سمت بازار هدایت کند و آن اراده و برنامه‌ای که باید برای شرکت‌ها مشوق ایجاد کند و اوضاع حمایت از آن‌ها را بهتر کند تا سرمایه گذاران بتوانند سرمایه گذاری کنند، آن را فعلا نمی‌بینم، ولی به نظرم این اتفاق می‌افتد و بازار رشد خوبی می‌کند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
رضا
0
0
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
نگو بازار توان نداره بگو ب سیستم رباط و الگوریتم‌ برنامه داه شده ک شاخص از این بالاتر نره حتی اگر نقدینگی هم امد انقدر عرضه کنه رباط ک همه متضرر و فرار کنن فکر کردین با دسته کورها طرفین یا بیسوادها
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان