اقتصاد۲۴- «عمیقتر شدن اختلافات در جناح اصولگرایان» ادعایی است که سیدحسین نقوی حسینی میگوید وحدت میان اصولگرایان در این دوره سختتر از دورههای قبل شده است.
او سهمخواهی را علت اصلی تفرقه میان اصولگرایان ارزیابی میکند و میگوید هر طیف از اصولگرایان سبد رأی این دوره انتخابات مجلس دوزادهم را از آن خود میدانند و به همین دلیل در گرو این رقابتها به دنبال تخصیص سبد رأی بیشتری هستند.
در ادامه گفتگو با سید حسین نقوی حسینی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی را میخوانید:
**آقای نقوی حسینی! به نظر میرسد در آستانه انتخابات مجدداً لیستهای انتخاباتی تبدیل به چالشی در جریان اصولگرا شده، ارزیابی شما از فضای انتخاباتی در جریان اصولگرا به چه صورت است؟
اگر بخواهیم خارج از انواع لیستها ارزشگذاری کنیم، در میدان انتخابات شاهد حضور و فعالیت چند گروه در جبهه اصولگرایی هستیم. چنانچه جبهه پایداری به عنوان یک جبهه سیاسی ماهها است که فعالیت خود را شروع کرده و معتقد است که لیست مستقل میدهد، همچنین تحلیل این جبهه از انتخابات این است که افراد مذهبی، مسجدی و هیئتیها پای صندوق میآیند که آنها هم به جبهه پایداری رأی میدهند، بنابراین چرا باید این صندوق بین دیگران پخش شود، از اینرو معتقد هستند که باید لیست مستقلی در مجلس ارائه بدهند.
علاوه بر این شورای ائتلاف که متعلق به حدادعادل، قالیباف و محسن رضایی است و نشست چند هزار نفره خود را حدود ۲ ماه پیش برگزار کردند، معتقد هستند که لیست اصولگرایی ارائه کنند و از طرفی توقع دارند که مانند دوره گذشته همه اصولگرایان از شورای ائتلاف حمایت کنند چراکه این شورا در استان و شهرستانها و هم در حوزههای تک نمایندگی و هم درحوزههای چند نمایندگی تشکیلات و سیستم انتخاباتی دارد، لذا این لیست هم روند خود را طی میکند.
بیشتر بخوانید:انتقاد تند نماینده جبهه پایداری از مسئولان بعد از حمله تروریستی
شورای وحدت که باهنر، متکی و جبهه پیروان خط امام و رهبری در آن حضور دارند، معتقد هستند که نمیشود هر جبههای برای خودش لیست بدهد و شورای وحدت سکوت کند. در حقیقت اعضای این شورا معتقد هستند که مانند دورههای گذشته به این شورا توجه نشده و معتقدند که باید لیست واحدی را ارائه کنند.
علاوه بر اینها شاهد طیف گستردهای از جریانات اصولگرای دیگر هستیم که اینها در حال فعالیت هستند که با شورای ائتلاف، شورای وحدت و جبهه پایداری همکاری نمیکنند و بر این باور هستند که خودمان باید جبهههای مستقل تشکیل بدهیم چنانچه عدالتطلبان ایران اسلامی به دنبال ارائه لیست مستقل است.
با توجه به اینکه بنده در کمیته انتخاباتی عدالتطلبان ایران اسلامی فعال هستم، اطلاع دارم که این گروه زودتر از همه این جریانها فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده است کما اینکه طی ۲۴ ماه در بیش از ۱۷۰ حوزه و به ویژه حوزههای تک نمایندگی فعال شده که در همه این حوزهها نامزد دارد و نامزد مورد نظر خود را حمایت میکند.
همچنین رزما که به تازگی توسط اللهکرم و دوستانش تشکیل شده است. در مجموع خارج از شورای ائتلاف، شورای وحدت و جبهه پایداری سایر جریانهای اصولگرا مدعی هستند و معتقدند که در دورههای گذشته به خوبی عمل نشده، اینها در لیست واحد اصولگرایی حضور نداشتند، بنابراین باید لیستهای دیگری ارائه بدهند؛ لذا با طیف گستردهای از لیستها در جبهه اصولگرایی روبرو هستیم که در نتیجه دادن لیست واحد بسیار سخت است و مانند دورههای گذشته به آسانی نیست که برای مثال قالیباف، چمران و یا حداد عادل از همگان دعوت کند و بگوید همگی در یک لیست قرار بگیریم و آنها هم بگویند سمعاً و طاعتا، بیایند از یک لیست حمایت کنند، لذا تشکیل لیست واحد سخت است.
البته بنده به شریان اشاره نکردم چرا که تاکنون حرکت مستقل و منسجمی از این جریان که منتج به یک لیست و جریان در کشور شود، مشاهده نکردم. در حقیقت شریان اعلام موجودیت کرده و فعالیتهایی هم میکند، ولی حرکتی یا جریانی راه نیفتاده است. اگر آنها هم به عنوان حامیان دولت بخواهند جریانی در کشور راهاندازی کنند، بحث دیگری است که باید در کنار موارد مذکور به آنها پرداخته شود. منتها مطلوب و آمال و آرزوی ما این است که همه اصولگرایان یک لیست واحد ارائه کنند و همه از آن لیست واحد حمایت کنند که مجلس قوی شکل بگیرد.
بنده پیش از این هم اعلام کردم که اگر شاهد تفرقه در لیستها باشیم، مدیریت مجلس آینده خیلی سخت خواهد شد چراکه فراکسیون واحد و اکثریت شکل نمیگیرد مجلس مانند مجلس دهم سه ضلعی یا چهار ضلعی میشود و کار مدیریت مجلس بسیار سخت میشود. در مجموع اگر لیستها تعدد داشته باشند مجلس آینده چند ضلعی خواهد شد به این دلیل که فراکسیون اکثریت و اقلیت در مجلس تشکیل نمیشود، فراکسیونها همتراز میشوند که در مجموع مدیریت آن کار بسیار سختی میشود.
**علت چند لیست شدن اصولگرایان ناشی از چیست؟ این جریان لیدر ندارد یا نبودن رقیب منجر به این اتفاق شده است؟
این یک امر طبیعی است که وقتی جبههها احساس میکنند رقیبشان ضعیف است، قدرت مانور ندارد و در میدان نیست، بین خودشان این اختلاف بروز میکند چنانچه در انتخابات گذشته درطیف اصلاحطلبان هم این اتفاق افتاد به این معنی که اصلاحطلبان در دهههای ۷۰ و ۸۰ و به ویژه سال ۷ به بعد احساس کردند، رقیبی ندارند میان آنها تفرقه افتاد و اختلاف سلیقهها تبدیل به گرایش شد؛ لذا نبود رقبای دیگر باعث میشود که اصولگرایان احساس خطر نکنند و به راحتی بتوانند سلیقههای خود را تبدیل به گرایش کنند.
**بنابراین در چنین فضایی بحث سهمخواهیها مطرح میشود؟
بله، تشکیل گرایشات مستقل به این معنی است که سهم ماست و باید سهم ما مشخص شود، این امر طبیعی است که در عالم سیاست اتفاق میافتد.
**در انتخابات مجلس یازدهم اختلافات حامیان قالیباف و جبهه پایداری فضای اصولگرایان را از لیست واحد دور کرد و در نهایت در دقیقه نود با سهم دادن و سهم گرفتن لیست واحد بیرون آمد، در انتخابات پیشرو هم سیگنالهایی از اختلاف این دو گروه دریافت میشود، نظر شما دراین مورد به چه صورت است؟
فضای انتخاباتی مجلس یازدهم بسیار بهتر بود به این معنی که انسجام خوبی وجود داشت چنانچه در مجموع به یک لیست رسیدند اگر چه افرادی از لیست قالیباف بیرون آمدند و افراد دیگری جایگزین شدند که در نهایت رضایتمندی جبههها بدست آمد و همگی از لیست واحد حمایت کردند، اما در مجلس دوازدهم بسیار بعید است که به چنین لیست واحدی برسیم. به عبارت دیگر در انتخابات مجلس دوازدهم وحدت اصولگرایان سخت است.
**و علت چیست؟
علت به وحدت نرسیدن اصولگرایان به مباحثی نظیر لیدر مربوط نمیشود، کما اینکه در مجلس یازدهم، هشتم و نهم همین لیدرها و آقایان بودند لذا بحث لیدری مطرح نیست بلکه بحث این است که اصولگرایی سبد رأی را از خودش میداند، به همین دلیل جریانها به دنبال این هستند که از این سبد رأی بیشترین رأی را داشته باشند.
**به نظر شما احتمال پیروزی کدام طیف بیشتر است؟
بستگی به میزان مشارکت دارد، اگر مشارکت حداکثری شود، کار برخی از جریانهای اصولگرایی بسیار سخت میشود اگر مشارکت حداقلی باشد باید به آنها تبریک بگوییم.
یعنی به جبهه پایداری و همفکرانش...
بله.
**اختلاف جبهه پایداری با حامیان قالیباف تا چه اندازه عمیق است؟
جبهه پایداری به نحوه مدیریت قالیباف اعتراض دارد حتی انتقاد هم ندارد بلکه اعتراض دارد، به عبارت دیگر جبهه پایداری نحوه مدیریت قالیباف را قبول ندارد و این برداشت را دارد که از مجلس یازدهم توقعات و انتظارات بیشتری وجود داشته و نحوه مدیریت قالیباف مانع از برآورده شدن این انتظارات و توقعات شده است، بنابراین قطعاً جبهه پایداری با این نوع مدیریت مجلس موافق نیست و بر این باور هستند که مدیریت مجلس باید تغییر کند.
**یعنی رقابت قالیباف و جبهه پایداری عمیقتر شده است؟
بله، رقابت میان قالیباف و جبهه پایداری عمیقتر شده است، کما اینکه قبلاً به توافق رسیدند و الان بعید است که به توافق برسند.