تاریخ انتشار: ۰۲:۳۹ - ۲۷ دی ۱۴۰۲

۹ اشتباه رایج در آشپزی

یکی از راه‌های جلوگیری از مسمومیت در بین اعضای خانواده، رعایت نکات جزئی در آماده سازی و پخت مواد غذایی است که می‌تواند تا ۸۰ درصد از بروز مسمومیت غذایی جلوگیری کند.

آشپزی

اقتصاد۲۴- همه ما می‌خواهیم خانواده‌های خود را سالم نگه داریم. اما گاهی اوقات یک اشتباه ساده در نحوه رسیدگی و تهیه غذا می‌تواند منجر به بیماری جدی شود. در مورد برخی از میکروب‌ها مانند سالمونلا، فقط مقدار کمی از غذای نیم پز کافی است تا مسمومیت غذایی ایجاد شود و فقط یک طعم کوچک غذا با سم بوتولیسم می‌تواند باعث فلج و حتی مرگ شود شما می‌توانید با اجتناب از این اشتباهات از خانواده خود محافظت کنید.

دکتر فاطمه شکری راد عضو گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نوشت: ۹ اشتباه رایج که می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود را با هم مرور می‌کنیم:

اشتباه شماره ۱: پختن نیم پز گوشت، مرغ، بوقلمون، غذا‌های دریایی یا تخم مرغ

چرا این یک اشتباه است: غذا‌های نیم پز ممکن است دارای میکروب‌هایی باشند که می‌توانند شما را بیمار کنند؛ بنابراین حتما این مواد غذایی را به صورت کاملا پخته مصرف کنید.

اشتباه شماره ۲: ذوب کردن یا خواباندن مواد غذایی روی پیشخوان (میز کار آشپزخانه)

چرا این یک اشتباه است: میکروب‌های مضر می‌توانند خیلی سریع در دمای اتاق تکثیر شوند.

راه حل: می‌توانید با پیش از پخت غذا، مواد غذایی یخ زده را در بخچال قرا ردهید، یا با آب سرد و حتی مایکرویو یخ‌زدایی کنید.

به یاد داشته باشید که همیشه غذا را در یخچال قرار دهید.

اشتباه شماره ۳: گذاشتن غذا برای مدت طولانی قبل از گذاشتن آن در یخچال یا فریزر

چرا اشتباه است: اگر ۲ ساعت یا بیشتر آن‌ها را بیرون از یخچال بگذارید، میکروب‌های مضر می‌توانند در غذا‌های فاسد شدنی (از جمله گوشت، مرغ، بوقلمون، غذا‌های دریایی، تخم مرغ، میوه‌های بریده شده، برنج پخته شده و باقیمانده غذاها) رشد کنند.

راه حل: غذا‌های فاسد شدنی را در مدت ۲ ساعت یا ۱ ساعت در صورتی که غذا در معرض دمای بیش از ۹۰ درجه فارنهایت قرار گرفت (مانند یک ماشین داغ) در یخچال قرار دهید. کباب‌ها و خورشت‌ها را در ظرف‌های کوچکتر تقسیم کنید تا به سرعت سرد شوند. گذاشتن غذای ولرم یا خیلی داغ در یخچال اشکالی ندارد، به شرطی که در مقادیر کم بسته بندی شده و سریع خنک شود.

اشتباه شماره ۴: پوست کندن میوه‌ها و سبزیجات بدون اینکه ابتدا آن‌ها را بشویید.

چرا این یک اشتباه است: میوه‌ها و سبزیجات ممکن است روی پوست خود میکروب داشته باشند. انتقال این میکروب‌ها به داخل میوه‌ها و سبزیجات هنگام بریدن یا پوست کندن آن‌ها آسان است.

راه حل: تمام میوه‌ها و سبزیجات را زیر آب جاری بشویید حتی اگر می‌خواهید پوست آن‌ها را بگیرید. از یک برس سبزیجات تمیز برای تمیز کردن میوه‌ها و سبزیجات سفت مانند خربزه و خیار استفاده کنید. شستن میوه‌ها و سبزیجات با صابون، مواد شوینده یا شستشوی محصولات تجاری توصیه نمی‌شود. از محلول‌های سفید کننده یا سایر محصولات ضدعفونی کننده روی میوه‌ها و سبزیجات استفاده نکنید.

اشتباه شماره ۵: دستان خود را نشویید.

چرا این یک اشتباه است: میکروب‌های روی دست شما می‌توانند روی غذا نفوذ کنند و آن را ناامن کنند.

راه حل: شستن دست‌ها به روش صحیح یعنی حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با صابون و آب جاری. شستن دست‌ها قبل، حین و بعد از تهیه غذا؛ قبل از غذا خوردن؛ و بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک کودک.

اشتباه شماره ۶: خوردن غذا‌های پرخطر در صورت احتمال مسمومیت غذایی

چرا این یک اشتباه است: هر کسی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود. اما برخی از افراد بیشتر احتمال دارد بیمار شوند و به بیماری جدی تری مبتلا شوند.

این شامل:

• بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر

• کودکان کمتر از ۵ سال

• افرادی که مشکلات سلامتی دارند یا دارو‌هایی مصرف می‌کنند که توانایی بدن را برای مبارزه با میکروب‌ها و بیماری‌ها کاهش می‌دهد (سیستم ایمنی ضعیف)

• زنان حامله

راه حل: افرادی که بیشتر در معرض مسمومیت غذایی هستند نباید این محصولات غذایی را بخورند:

• محصولات حیوانی نیم پز یا خام (مانند گوشت، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ، یا غذا‌های دریایی)

• جوانه‌های خام یا کم پخته

• شیر و آب میوه غیر پاستوریزه (خام)

• پنیر نرم یا لاکتیکی مگر اینکه بر روی برچسب غذایی ساخته شده با شیر پاستوریزه باشد. 


بیشتر بخوانید:  مواد غذایی سرشار از آهن


اشتباه شماره ۷: قرار دادن گوشت پخته در بشقابی که گوشت خام در آن قرار دارد.

چرا این یک اشتباه است: میکروب‌های گوشت خام می‌توانند به گوشت پخته سرایت کنند.

راه حل: همیشه از بشقاب‌های جداگانه برای گوشت خام و گوشت پخته استفاده کنید. همین قانون در مورد مرغ، بوقلمون و غذا‌های دریایی نیز صدق می‌کند.

اشتباه شماره ۸: مزه یا بو کردن غذا برای دیدن اینکه آیا هنوز خوب است یا خیر.

چرا این یک اشتباه است: شما نمی‌توانید میکروب‌هایی که باعث مسمومیت غذایی می‌شوند را بچشید، بو کنید یا ببینید. چشیدن تنها مقدار کمی از ماده غذایی می‌تواند شما را بیمار کند.

راه حل: زمان ذخیره سازی مواد غذایی را بررسی کنید تا ببینید چه مدت می‌توانید مواد غذایی را به صورت ایمن نگهداری کنید. وقتی زمان تمام شد، آن را بیرون بیندازید.

اشتباه شماره ۹: نشستن سینک ظرفشویی بعد از شستن گوشت، مرغ یا بوقلمون

چرا اشتباه است: شستن گوشت خام، مرغ، بوقلمون یا تخم‌مرغ می‌تواند میکروب‌ها را به سینک، میز و دیگر سطوح آشپزخانه‌تان منتقل کند. این میکروب‌ها می‌توانند روی غذا‌های دیگر مانند سالاد یا میوه نفوذ کنند و شما را بیمار کنند.

راه حل: بعد از شستشو‌ی مرغ و گوشت سینک ظرفشویی و آبکش و وسایلی که در حین شستن با گوشت برخود داشته را بشوید تا اگر میکروبی وجود داشته است از بین برود. پختن کامل آن‌ها میکروب‌های مضر را از بین می‌برد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ مخالفان و موافقان فیلترینگ را بشناسید

وضعیت هواشناسی امروز

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت