تاریخ انتشار: ۰۰:۰۴ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۴ نظر
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

دو تصمیمی که ترمز خروج نقدینگی از بورس را کشید/ پیش‌ بینی بورس تا پایان اسفند

اگرچه اتخاذ دو تصمیم از سقوط بیشتر بازار سرمایه طی روز یکشنبه جلوگیری کرد، اما بورس همچنان نیازمند محرک‌ها و مشوق‌هایی است که از رکود خارج شود، عواملی که کلید آن در دست دولت است و به گفته «حسن حسین نیا» کارشناس بورس در هر کجای دنیا که باشیم، وقتی بازار سرمایه به عنوان یک نماگر اصلی از شرایط اقتصادی در چنین وضعیتی به سر می‌برد، باید از سوی دولت مورد حمایت قرار بگیرد.

///////دو تصمیمی که ترمز خروج نقدینگی از بورس را کشید/ وظیفه دولت در هنگام سقوط بازار سرمایه/ پیش‌بینی بورس تا پایان اسفند

اقتصاد ۲۴- نازنین خودی- شروع سخت بازار سهام در هفته جاری در حالی رقم خورد که طبق معمول بازار‌های رقیب دلار و طلا همچنان در مسیر‌هایی افزایشی سیر می‌کنند و تنش سیاسی خاصی نیز متوجه بازار نبوده است. با این همه بورس پس از ریزش‌های کوچک و البته پی در در پی، تعارف را کنار گذاشت و در روز شنبه ۱۸ هزار واحد فروریخت سقوطی که گفته می‌شود از جنس ریزش‌های سال ۹۹ است و مسبب آن چیزی نیست جز تصمیمات دولت.

این ریزش البته با معاملات روز یکشنبه کمی جبران و از فرار بیشتر سرمایه جلوگیری شد. بر این اساس ۷۰ درصد از نماد‌های بازار در محدوده مثبت معامله شدند. با این همه جو حاکم بر بازار همچنان رکودی است و ارزش معاملات در رقم‌های پایینی در حرکت است. در این روز شاخص کل بورس با رشد ۰.۲۳ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۶۴ هزار و ۷۴۳ واحدی قرار گرفت. شاخص هم‌وزن نیز ۰.۱۹ درصد افزایش یافت به سطح ۷۲۲ هزار و ۷۴۷ واحدی رسید.

به گزارش اقتصاد ۲۴ ، اگرچه اتخاذ دو تصمیم از سقوط بیشتر بازار سرمایه طی روز یکشنبه جلوگیری کرد، اما بورس همچنان نیازمند محرک‌ها و مشوق‌هایی است که از رکود خارج شود، عواملی که کلید آن در دست دولت است و به گفته «حسن حسین نیا» کارشناس بورس در هر کجای دنیا که باشیم، وقتی بازار سرمایه به عنوان یک نماگر اصلی از شرایط اقتصادی در چنین وضعیتی به سر می‌برد، باید از سوی دولت مورد حمایت قرار بگیرد.

پالس‎‌‌های مثبت بازار سرمایه در روز یکشنبه

حسن حسین‌نیا، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ به دو اتفاقی که شاید سرعت فرار سرمایه از بورس را کند کرد اشاره و توضیح می‌دهد: روز یکشنبه دو تصمیم موثر و خوب از طرف مدیر نظارت بورس گرفته شد؛ یکی لغو شدن عرضه‌های اولیه در مقطع فعلی و دومی هم عدم الزام بازارگردان‌ها به فروش. این دو مسئله توانست پالس‌های نسبتا خوبی را به بازار بدهد. فعالان بازار می‌توانند امیدوار باشند که حداقل شاهد تداوم خروج اندک جریان نقدینگی باقیمانده در بورس نباشند. مسئله دوم نزدیک شدن شاخص کل به کف حمایت خودش در محدوده ۲ میلیون و ۵۰ هزار واحد است که همیشه سبب می‌شده یک تحرکی در بازار ایجاد شود.

به گفته او بازگشایی نماد ایران خودرو در بازار و نحوه مدیریت آن توسط بازیگران برای بازار سرمایه نیز مهم خواهد بود و البته همه این‌ها به معنای پایان چالش ارزش پایین معاملات در بازار و خروج نقدینگی از آن نیست.

وظیفه دولت در زمان بحران بورس چیست؟

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال می‌گوید: وقتی راجع به دولت صحبت می‌کنیم باید دو قسمت سیاست گذاری پولی و سیاستگذاری مالی و اقتصادی را در نظر داشته باشیم. نتیجه گیری ما از آن چه تحت عنوان پیش نویس بودجه ۱۴۰۳ داشتیم این بود که نکات مثبت خوبی برای بازار سرمایه نداشته است؛ یعنی سیاست انقباضی شدید بود. در کنار آن سیاست‌های پولی که توسط بانک مرکزی اتخاذ شد از جمله سود گواهی سپرده خاصی که در محدوده ۳۰ درصد عنوان شد، تاثیرات منفی بر بازار گذاشت. این‌ها در در هر کجای دنیا هم باشد اثر خود را می‌گذارد و باعث ارعاب فعالان بازار سرمایه می‌شود.


بیشتر بخوانید: رشد بورس به بعد از ماه رمضان موکول شد/ پیش بینی بورس تا پایان سال


 او در ادامه تصریح می‌کند: علاوه بر این ما شاهد بُعد ریسک‌های سیستماتیک در منطقه بودیم و انتظار همگانی این بود که در چنین شرایطی دولت از بازار سرمایه حمایت کند. انتظار به جایی هم هست و در هر کجای دنیا که باشیم، وقتی بازار سرمایه به عنوان یک نماگر اصلی از شرایط اقتصادی و در عین حال مصداق شرایط سرمایه گذاری یک کشور باشد، در چنین شرایطی مورد حمایت قرار می‌گیرد. ولی ما شاهد چنین حمایتی از بازار نبودیم و عملا سیاست گذار و مسئولان اقتصادی کابینه دولت به آن وعده‌های خود حتی در کوتاه مدت عمل نکردند و سبب شد اخبار خوبی هم که با تجدید ارزیابی دارایی‌ها بود، بی‌اثر شود.

رشد دلار نیمایی به کمک بورس خواهد آمد؟

با رشد دوباره دلار و رسیدن آن به نرخ ۵۷ هزار تومان بار دیگر رشد دلار نیمایی نیز شدت گرفته است، موضوعی که فعالان بازار به آن امید بسته و آن را پالس مثبتی برای بورس قلمداد می‌کند، موضوعی که به گفته حسین نیا بیشتر یک مسئله دستوری است.

او در این باره توضیح می‌دهد: در چنین شرایطی با توجه به نوسانات قیمتی در بازار‌های کالایی، چنانچه دلار نیمایی بخواهد به سمت بازار آزاد و حتی دلار مبادله‌ای حرکت کند می‌تواند مطلوب سهامداران باشد، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که تغییراتی در المان‌های محاسباتی برای شرکت‌های بورسی و تولید کننده به وجود آمده است. از جمله نرخ خوراک پتروشیمی و نرخ‌هایی که مربوط به صنعت پالایشگاهی است و حتی نرخ گاز صنایع. ما شاهد این هستیم که این مسئله در ارتباط تنگانگ با نرخ دلار است؛ یعنی چنانچه نرخ دلار نیمایی به سمت نرخ مبادله و بازار آزاد حرکت کند، به خودی خود نمی‌تواند یک عامل مشوق قوی باشد چون باعث افزایش هزینه‌ها هم خواهد شد؛ بنابراین مشوق واقعی از سمت سیاست‌گذار برای بازار‌های مالی لازم است. علاوه بر آن هدایت جریان نقدینگی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

///////دو تصمیمی که ترمز خروج نقدینگی از بورس را کشید/ وظیفه دولت در هنگام سقوط بازار سرمایه/ پیش‌بینی بورس تا پایان اسفند

تبلیغ علیه بازار سرمایه

هدایت جریان نقدینگی به وسیله نرخ گواهی ۳۰ درصد یا فروش شمش طلا در مرکز مبادله در حالی بلای جان بورس شده که در این مدت دولت از هیچ تبلیغ‌ منفی علیه بازار فروگذار نکرده است؛ مثل ممنوعیت گواهی سپرده طلا در بورس کالا که به بهانه جلوگیری از سفته بازی انجام شد.

حسن حسین نیا در گفتگو با اقتصاد ۲۴ معتقد است این ادعا با موضوع شناسایی ۳.۵ سال زیان و نرسیدن شاخص کل به سقف سال ۹۹ در تضاد است. این بیشتر نشانگر این است که نگاه فعالین ثابت بازار جنسی از نوع سرمایه گذاری دارد نه سفته بازی. آن پول‌هایی هم که وارد شده بود مدت‌هاست خروج کرده و در بازار‌های مخربی چون مسکن و خودرو دارد خود را نشان می‌دهد.

پیش بینی بورس تا پایان اسفند

این کارشناس در پیش بینی بازار سرمایه تا پایان اسفند می‌گوید: در مقطع فعلی پیش بینی شاخص کل دشوار است. ما شاهد تحرک خاصی از سمت دولت نیستیم. در عین حال سیاست‌هایی که بانک مرکزی از آن صحبت می‌کند می‌تواند برای بورس مخاطره آمیز باشد؛ ولی پیش بینی من بر اساس یک نگاه سنتی و وضعیت شاخص کل این است که با کوچکترین تحریک نقدینگی و کمترین عامل مشوق ما می‌توانیم شاهد یک جامپ در شاخص کل باشیم که می‌تواند آن را به محدوده بالای ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد برساند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
مجید
2
0
دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
از خدا می خواهم ساختمان بورس نابود بشه.
امیدوارم مثل ساختمان پلاسکو آتش بگیرد
نابود بشه که دیگر بیشتر از این سرمایه ملت بدبخت همیشه در صحنه نابود نکند. واقعا سخت است که این سه سال
ما را بازی دادند. هر روز یک به اصطلاح کارشناس می گوید:
ماه بعد بورس رشد می کند.
از خدا می خواهم صد سال سیاه دیگر رشد نکند
و روز به روز نابودتر بشه..
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۲
خدالعنتتون کنه که اینجوری سرمایه ی مردم‌روازبین میبَرین واون دلالانی‌ که‌تعداد اندکی‌ هستن‌ سود هنگفتی‌ ازاین‌وضعیت بورسی‌به جیب‌میزَنند. ایناروباید اعدامشون‌کرد‌ هیچ‌هم‌ مقصردولت‌ نیست‌ هفت۸نفری‌ هستن‌که‌بازار بورس‌رو بدست‌گرفتن.و پول‌مردم.روبه جیب.میزنند
مجید
0
1
سه‌شنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۲
خیلی نامردن چیزی که اقایون بورس اصلا بهش توجه نمیکنن
بازی با روح و روان کسانی هست که سرمایه‌ ایی که با بدبختی و نخوردن ها و هزینه نکردن ها ،جمع نموده اند داره به فنا میره .والا بلا تلا این سرمایه هایی که داره اب میشه بخدا از دم آب گرفته نشده
ناشناس
0
1
سه‌شنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۲
بخدا زندگی هزاران نفر به واسطه بورس نابود شد، از جمله خود منه بدبخت و بیچاره، بخدا بورس زندگی ها را از هم گسست، خدا لعنت کند خدا لعنت کند خدا لعنت کند دولت قبلی که همش از همونجا شروع شد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شکست شاگردان پیاتزا دربرابر لهستان

فیلم/ روایت شاهدان عینی از حمله اسرائیل به میدان تجریش

فیلم/ سخنگوی پیشین رژیم اسرائیل: ما خسته‌ و شکست خورده‌ایم

فیلم/ نبویان: از بازرسان آژانس ریزتراشه جاسوسی کشف کرده‌ایم

ممنوعیت جدید عراق برای هواپیماهای ایران

عراقچی ما تعیین می‌کنیم چگونه به مذاکرات بازگردیم

بازپرداخت وجه بلیت ایرلاین‌ها از هفته آینده

فیلم/ عراقچی: هیچ عجله‌ای برای ورود به یک مذاکره نسنجیده نداریم

هشدار وزیر خارجه قطر درباره طرح تجزیه ایران

اعمال سهمیه ایثارگران برای خانواده شهدای حمله اسرائیل

بازگشت یار قدیمی ساپینتو به نیمکت استقلال

عکس/ حمله مورگان فری‌من به ترامپ

قرارداد کاپیتان استقلال تمدید شد

درخواست سنگین کایسری از استقلال برای علی کریمی

حکم ۵ سال حبس تجمیعی تاج‌زاده ابلاغ شد

اصلاح نرخ پروازهای اربعین با دستور معاون اول رئیس‌جمهور

درخواست همکاری از طرف عراقی برای کنترل آتش هورالعظیم

فیلم/ علم الهدی: خواهران بی‌حجاب بدانند بی‌حجابی ابزار دشمن در جنگ نرم است

اعلام اسامی ۱۲ شهید رسانه‌ای در حملات اسرائیل

افشای نقش سفیر آمریکا در اسرائیل در حمله به ایران

دیدگاه پوتین درباره حق غنی‌سازی ایران فاش شد

فیلم/ ترامپ: یک شخص بسیار خاص مرا نجات داد

عکس/ استوری تامل‌برانگیز مشاور قالیباف در امور راهبردی

فیلم/ نتانیاهو موقعی به آمریکا می‌رود که طرح بزرگی در سر دارد

فیلم/ ابتکار: خط‌کشی بین ایران و اعتقادات مردم یک خط انحرافیست

سه سناریوی آموزش‌وپرورش برای بازگشایی مدارس

آبفای تهران: قبوض آب علی‌الحساب است

عکس/ سردار قاآنی در لحظه دریافت درجه سرتیپی

زیباکلام نسل بعد از انقلاب پیوند کم‌تری با نظام دارد

فیلم/ تصاویری از خروج اتباع افغانستانی از مرز میلک

المیادین: ایران پیشنهادی از روسیه درباره توقف غنی‌سازی دریافت نکرده است

هشدار سازمان سنجش به کنکوری‌ها

فیلم/ جملات خبرساز ده‌نمکی روی آنتن تلویزیون

دلیل کندی امروز سرعت اینترنت چیست؟

تیراندازی پلیس در شهر ری؛ دلیل چه بود؟

ماجرای شنیده‌شدن صدای انفجار در ایلام

ابهام در آغاز مذاکرات ایران و آمریکا

طلا بخریم یا نقره؟ راهنمای انتخاب بین فلزات گرانبها برای سرمایه گذاری

توانمندسازی کارکنان در مصاحبه با مجید محمودی مدیرعامل آهن یک دو سه

کاهش نرخ بیکاری به ۷.۳ درصد در بهار ۱۴۰۴

ورود یک ویروس گوارشی جدید به ایران

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴

عکس/ شکل و شمایل زنان ۱۲۵ سال پیش در یک مجلس اشرافی با دامن و جوراب شلواری

جنگنده F‑۳۵ سریع‌تر است یا J‑۳۵؟ + عکس

عکس/ استوری معنادار کاپیتان استقلال که بوی جدایی می‌دهد

عکس/ نشست سران قوا به میزبانی رئیس‌جمهور

تکلیف ادامه همکاری ایران با آژانس روشن شد

عکس/ پدر صنعت موشکی ایران و سردار حاجی زاده ۴۲ سال پیش با لباس بسیج

عربستان برای کنترل قیمت نفت، سقف تولید اوپک را شکست

فیلم/ عراقچی شرط اصلی مذاکره با آمریکا را اعلام کرد