تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۶ نظر
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

آیا واقعا هر تراکنش مشمول مالیات می‌شود؟/ محاسبه مالیاتی بر اساس تراکنش یا مجموع در آمد و فروش؟

مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرایند و هوشمندسازی نظام مالیاتی به صراحت اعلام کرده که دستگاه کارتخوان مشمول پرداخت مالیات نیست. به گفته محمد برزگری، دستگاه‌های کارتخوان فقط ابزاری هستند که باعث شفاف‌سازی اطلاعات می‌شوند و به رصد مالیاتی کمک می‌کنند. بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، همه مؤدیان مالیاتی از جمله تمامی صاحبان سوپرمارکت‌ها باید تا آخر بهمن ۱۴۰۰ اقدام به اتصال دستگاه کارتخوان به سامانه مالیاتی کنند و در غیر این صورت دستگاه کارتخوان آن‌ها قطع خواهد شد.

مالیات

اقتصاد۲۴- پس از آن که مشخص شد تکیه بودجه ۱۴۰۳ کشور بیش از پیش بر مالیات است، انواع جدل‌ها و بحث‌های مالیاتی در کشور رواج پیدا کرد. اینکه هر ایرانی چند مالیات می‌دهد و این مالیات‌ها چطور از ایرانیان دریافت خواهد شد.
حقیقت این است که تله مالیات به طور جدی پیش روی طبقه متوسط و کارمند و کارگر در کشور گسترانده شده و حتی شاید برای هر کالایی که اکنون ایرانیان خریداری می‌کنند چندین مالیات مختلف باید بپردازند.

در این میان، اما فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و از جمله اینستاگرام نیز پر شد از انواع ویدیو‌ها که در آن درباره مالیات‌هایی که باید بپردازیم و انواع آن سخن گفته می‌شود و البته بیشتر این ویدیو‌ها نیز اطلاعات اشتباهی به مخاطبان می‌دهند، اطلاعاتی که به نظر می‌رسد به مدد داشتن گوشی که دوربین خوبی داشته باشد می‌توانند هر اطلاع اشتباهی را به مخاطب منتقل کنند.

در یک نمونه ویدیو متاسفانه پربازدید، اینطور بیان می‌شود که شما اگر ۱۰۰ هزار تومان را بخواهید خرج کنید، چند دست که بچرخد با یک رقم ثابت کل این ۱۰۰ هزار تومان در تراکنش‌های بانکی تبدیل به مالیات می‌شود، اما آیا چنین ادعایی درست است؟

به گزارش اقتصاد ۲۴، مساله مالیات از تراکنش‌ها به طور جدی مطرح است، اما مسیر دریافت آن با شایعاتی که مطرح می‌شود متفاوت است. برای مثال به سراغ سوپرمارکت‌ها در کشور برویم. سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت ها، بیشترین حجم کسب و کار‌های کشور را تشکیل می‌دهند. این روز‌ها حتما بار‌ها از صاحب سوپرمارکت محل خود شنیده اید که هر تراکنش مالیات دارد و باید برای تراکنش هایش مالیات بپردازد، اما جزییات این طرح چگونه است؟

ماجرای مالیات دستگاه کارت خوان

ماجرا از یک مصاحبه شروع شد. در بهمن‌ماه ۱۴۰۰  محمد برزگری، مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرایند و هوشمندسازی نظام مالیاتی در مصاحبه‌ای که با شبکه خبر داشت به صراحت اعلام کرد که دستگاه کارتخوان مشمول پرداخت مالیات نیست. به گفته برزگری، دستگاه‌های کارتخوان فقط ابزاری هستند که باعث شفاف‌سازی اطلاعات می‌شوند و به رصد مالیاتی کمک می‌کنند.
بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، همه مؤدیان مالیاتی از جمله تمامی صاحبان سوپرمارکت‌ها باید تا آخر بهمن ۱۴۰۰ اقدام به اتصال دستگاه کارتخوان به سامانه مالیاتی کنند و در غیر این صورت دستگاه کارتخوان آن‌ها قطع خواهد شد.

اما پیش از اینکه به سراغ محاسبه نرخ مالیات سوپرمارکت‌ها برویم، باید با گروه‌بندی مشاغل آشنا شوید. سازمان امور مالیاتی مشاغل را به سه دسته تقسیم دانسته است و تا سال ۹۹ گروه‌بندی مشاغل تغییر خاصی نداشت؛ اما از ابتدای سال ۱۴۰۰ تغییراتی در گروه‌بندی مشاغل ایجاد شده است. به همین منظور ما گروه‌بندی مشاغل را بر اساس آخرین تغییرات یعنی ۱۴۰۰ بررسی می‌کنیم:

مشاغل طبقه ۱: دارندگان کارت بازرگانی، صاحبان کارخانه، صاحبان هتل، صاحبان بیمارستان‌ها، صاحبان فروشگاه‌های زنجیره‌ای، صرافی‌ها، صاحبان مؤسسات حسابرسی و کسانی که شرکت‌های حمل‌ونقل دارند ۸ شغلی هستند که در ردیف مشاغل طبقه ۱ تقسیم‌بندی می‌شوند. همچنین مشاغلی که مجموع فروش آن‌ها بیش از ۵.۵ میلیارد تومان در سال باشد، در طبقه اول قرار می‌گیرند.

مشاغل طبقه ۲: کسانی که بین ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تا ۵.۵ میلیارد تومان مجموع فروش سالانه داشته باشند.

مشاغل طبقه ۳: مشاغلی که در طبقه ۱ یا ۲ قرار نگرفته باشند، در این طبقه‌بندی جای می‌گیرند.

مالیات

محاسبه مالیات سوپرمارکت‌ها

طبق قوانین، صاحبان سوپرمارکت‌ها هنگام تشکیل پرونده مالیاتی می‌توانند طبقه خود را خودشان انتخاب کنند. معمولا افراد طبقه سوم را انتخاب می‌کنند. دقت داشته باشید که تکالیف مالیاتی طبقه دوم و سوم به نسبت سایر طبقه‌ها کمتر و سبک‌تر است. همچنین بر اساس قانون، کسب و کار تا ۳ سال بعد از تشکیل پرونده، حق تغییر طبقه خود را نخواهد داشت.

مالیات سوپرمارکت‌ها به صورت پله‌ای محاسبه می‌شود و بر اساس درآمد سالیانه آن‌ها به صورت نرخی تعیین می‌شود. در سال ۱۴۰۲، معافیت سالانه ۳۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده و برای باقیمانده سود، نرخ مالیات به صورت زیر است:

– تا ۲۰۰ میلیون تومان درآمد: ۱۵ درصد
– تا ۴۰۰ میلیون تومان درآمد: ۲۰ درصد
– بیشتر از ۴۰۰ میلیون تومان درآمد: ۲۵ درصد


بیشتر بخوانید:  حاشیه امن مالیات برای از ما بهتران/معافیت هزار میلیاردی از اظهارنامه ۴هزار میلیاردی هنرمندان + فیلم


کما اینکه سوپرمارکت‌ها اگر فروشگاه زنجیره‌ای تلقی شوند و بالای ۵.۵ میلیارد درآمد داشته باشند، اساسا در طبقه اول دسته بندی مشاغل قرار می‌گیرند.
بین یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان تا ۵.۵ میلیارد تومان نیز از مدار معمولی خارج شده و در طبقه دوم دسته بندی مشاغل قرار می‌گیرند؛ و هر شغلی که در طبقه اول ودوم جای نداشته باشد در طبقه سوم قرار خواهد گرفت.

به گزارش اقتصاد ۲۴،  پس اگر درآمد سوپر مارکت زیر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در سال باشد، در طبقه سوم جای دارد. پس لازم است هنگام تشکیل پرونده مالیاتی به این مساله توجه کنید. در غیر این صورت اگر اشتباهی صورت پذیرد امکان ویرایش تا سه سال برای پرونده مالیلاتی تشکیل شده، وجود ندارد.

البته باید توجه کنید که این روند برای تک تک کسب و کار‌های دیگر نیز قابل رصد و بررسی است و به نظر می‌رسد در نهایت دلیل اتصال شبکه کارتخوان به یک سیستم مشخص مالیاتی برای رصد میزان سود است نه لزوما مالیات مجزا بر روی هر تراکنش!

مالیات

آیا حاشیه سود کاهش یافته است؟

اما در این میان صاحبان این کسب و کار خاص یعنی سوپرمارکت‌ها نیز گلایه‌های خود را دارند. آنان معتقد هستند که افزایش چند باره قیمت محصولات در یک سال به شدت حاشیه سودشان را کاهش می‌دهد و منجر به بروز بحران می‌شود.
از سوی دیگر پیش از این بار‌ها برای مشتریان کارت می‌کشیدند و پول نقد به آنان پرداخت می‌کردند، اما حالا که تک تک این تراکنش‌ها بعدا محاسبه می‌شود عملا دیگر دست به چنین کاری نمی‌زنند و گاه باعث ناراحتی مراجعانشان می‌شود.

یکی از همین سوپرمارکتی‌ها، می‌گوید: «زمانی که کالایی گران می‌شود ما دیگر نمی‌توانیم از آن کالا به قیمت سابق و تعداد سابق خریداری کنیم و همچنین مشتری نیز برایش کم می‌شود و با توجه به اینکه کالا‌ها در سال ۲ یا ۳ بار گران می‌شود این یک بحران است.»

البته با توجه به اینکه مالیات بر مبنای قیمت فروش درج شده روی کالا محاسبه می‌شود طرح این مساله چندان قابل قبول نیست، اما در نهایت باید پذیرفت که حاشیه سود را کاهش می‌دهد.
البته به نظر می‌رسد فعلا طرح این مساله نادرست که هر تراکنش مالیات دارد از سوی بخشی از کسب و کار‌ها مطرح شده است برای اینکه تلاش کنند پول نقد بیشتری دریافت کنند تا در نهایت رقم نهایی حسابرسی را کاهش دهند، وگرنه در حقیقت دلیل اتصال کارت خوان‌ها نه برای مالیات هر تراکنش بلکه رصد دقیق درآمد سالیانه و سود خالص سالیانه کسب و کار‌ها بوده است.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
مهدی
0
0
پنجشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
جنسی را ۷۲ هزار می خرم و ۸۵ هزار می فروشم جناب ممیز مالیات ۸۵ هزار را از من می گیردچون کارت مشتری ۸۵ تومان کشیده !!!
ادعای مسلمانی !
اسامه
0
1
پنجشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
سوپر مارکت ودیگر مشاغل میکشن رو جنسشون در اصل دولت بگیم شند غازی که میده به مردم دو برابرشه میگیره
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
اینا برای رضای خدا مالیات میگیرن ،چرا ناراحتی میکنید
عل
0
0
جمعه ۰۴ اسفند ۱۴۰۲
اینجا یه اشتباه خیلی بزرگی هست آخه کسی که صد تومن میاد به کارتش این همه سود نیست که شاید 98یا95تومنش سرمایه اشه پنج تا دو تومن سود هست اما مالیات اونو کلا در آمد حساب می کنه از صد تومن که دو یا پنج تومنش سود داره مالیات میگیره در اصل باید یه مبلغی یا یه درصدی رو بعنوان سود حساب کرد و مالیات اونو بگیره
ناشناس
0
1
جمعه ۰۴ اسفند ۱۴۰۲
کاملا هم درست هست هر تراکنش مالیات دارد من یک سوپری هستم در یک روستای برای سال ۴۰۱ حدود ۴۸ میلیون تومان مالیات اومده پس تکلیف هزینه های جانبی و کالاهای فاسد شدنی و قیره و قیره چه میشود صد رحمت خدا به داروغه های سابق
ناشناس
0
0
يکشنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۲
مسولین محترم بیت المال قشر مستضعف وکمیته امدادکه تحت عنوان اداره مالیات  انجام وظیفه می کنید کجای کارهستیدوازخواب خوش بیدارشوید!!!!!!! این فقط انگشت نمونه  خرواراست چه کسی جواب گوی بیت المال مسلمین است ؟؟؟؟؟؟ هرسال طبق اسناد ومدارک حداقل مبلغ ۵۰۰ هزارملیارد تومان !!!!! پول زیر میزی توسط جراحان گرفته می شودوحتی یک ریال ازاین مبلِغ مالیات گرفته نمی شود چون اصلا ازدستگا پوز استفاده نمی شود واصلا به نام خود جراح واریز نمی شودودر هیج جایی ثبت نمی شود!!!!!!!! ومدارک ومستندات و استشهاد برای اثبات موضوع فوق موجود است .درحالیکه درکشورهای اروپایی ۳۰تا ۴۰ درآمد مشاغل مختلف  به اداره مالیات اختصاص دارد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی

فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوا

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

شرایط کارت به کارت تغییر کرد + جزییات

قیمت گوسفند و گوساله در بازار + جدول

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خودرو یک شبه ۳۰ درصد گران شد/ درخواست خودروسازان تمامی ندارد؛ موج گرانی بعدی شاید تا قبل از پایان سال!

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد