تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۲

افزایش ۵۱ درصدی سرقت به روایت مرکز آمار

بر اساس آمار، سرقت در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۶، بیش از ۵۱ درصد افزایش داشته است.

افزایش ۵۱ درصدی سرقت به روایت مرکزآمار ایران

اقتصاد۲۴-  آمار قتل، نزاع، سرقت همسرآزاری و کودک‌آزاری در سال‌های اخیر، روند افزایشی را طی کرده است. وضعیتی که جامعه‌شناسان نسبت به آن بار‌ها انتقاد کرده و هشدار داده‌اند.

این گزارش بر مبنای عدد و رقم است. اعدادی که هر کدام از آن‌ها زنگ هشدار نسبت به خشونتی است که در پستوی خانه‌ها و در کوچه و خیابان پیش روی عموم مردم اتفاق می‌افتد.

مرکز آمار ایران به تفکیک آمار آسیب‌های اجتماعی در کشور را منتشر کرده است. آماری که آیینه‌ای است تمام عیار از جامعه پردرد ایران؛ از قتل عمد گرفته تا نزاع و درگیری‌هایی که گاه با یک مسئله ساده و کوچک صورت می‌گیرد. گویی یک جرقه لازم است تا خشم فروخفته در برخی افراد فوران کند. حالا این خشم می‌تواند ناشی از مشکلات اقتصادی و فرهنگی باشد یا ناشی از شرایط سیاسی و آنچه جامعه به طور کلی تجربه می‌کند.

افزایش ۷ درصدی نزاع جسمانی در ۶ سال

بنا بر داده‌های مرکز آمار ایران، ۵۵۳ هزار و ۸۳۱ مورد نزاع جسمانی در سال ۱۳۹۶ ثبت شد. در سال‌های بعد روند افزایشی را طی کرد و در نهایت به ۵۹۱ هزار و ۸۰۷ مورد در سال ۱۴۰۱ رسید. بر این اساس، آمار نزاع جسمانی طی ۶ سال حدود ۷ درصد افزایش داشته است.

در بخش دیگری از داده‌های مرکز آمار ایران به وضعیت نزاع روانی پرداخته شده است. تعداد نزاع روانی، ۲۸۰ مورد در سال ۱۳۹۶ بود و در سال گذشته به ۱۰۲۵ مورد رسید. البته این مرکز، تعریف دقیقی از نزاع روانی نداده است. مشخص نیست دقیقا چه مواردی مشمول نزاع روانی می‌شود. 


بیشتر بخوانید:فیلم/ لحظه سرقت دو دختر از مغازه ساعت فروشی در تبریز


تعداد نزاع فردی ثبت‌شده در سال ۱۳۹۶ نیز ۶۵۴ هزار و ۲۴۵ مورد و نزاع دسته‌جمعی هم ۶ هزار و ۲۴۲ مورد بود. آمار‌های سال گذشته و سال جاری در این مورد منتشر نشده است، اما در سال ۱۴۰۰، آمار نزاع فردی و دسته‌جمعی به ترتیب ۶۱۵ هزار و ۳۸۷ مورد و ۶ هزار و ۸۱۸ مورد بود.

آنطور که این آمار‌ها نشان می‌دهد، نزاع فردی و دسته‌جمعی در ۶ سال گذشته کاهش یا افزایش چشمگیری نداشته است.

سهم ۹۷ درصدی زنان در معاینات همسرآزاری

معاینات همسرآزاری نیز در در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۹۶ کاهش داشته است. بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، ۸۱ هزار و ۷۲۹ مورد در سال ۱۳۹۶ بود. از این میان، ۷۷ هزار و ۵۹ مورد از این موارد مربوط به زنان بود. به عبارتی زنان با سهم بیش از ۹۴ درصدی بیشتر مورد همسرآزاری قرار گرفتند.

در سال گذشته نیز ۷۱ هزار و ۴۳۱ مورد همسرآزاری ثبت شد که باز هم زنان با سهم ۹۷ درصدی بیشتر مورد همسرآزاری قرار گرفتند.

افزایش ۵۱ درصدی سرقت طی ۵ سال

آمار‌های جدیدی از وضعیت سرقت، قتل و کودک‌آزاری در کشور منتشر نشده است، اما می‌توان با تکیه بر آمار‌های قبلی وضعیت را سنجید.

سال ۱۳۹۶ جمعیت ایران حدود ۸۱ میلیون نفر و تعداد سرقت‌های ثبت‌شده ۵۹۷ هزار و ۲۹۵ مورد بود. سال ۱۴۰۰، جمعیت ایران به حدود ۸۴ میلیون نفر و تعداد سرقت‌های ثبت‌شده نیز به ۹۰۳ هزار و ۹۲۹ مورد رسید. به عبارتی آمار سرقت در ایران طی پنج سال بیش از ۵۱ درصد افزایش داشت.

در سال ۱۳۹۶، تعداد ۲۰۴۰ مورد کودک‌آزاری و در سال ۱۴۰۰ نیز ۲۳۹۰ مورد ثبت شد. البته باید در محاسبات آمار آسیب‌های اجتماعی از جمله کودک‌آزاری باید این نکته را در نظر داشت که بسیاری از موارد به دلایل فرهنگی و... ثبت رسمی نمی‌شود.

بنا بر تعریف مرکز آمار، کودک آزاری، بدرفتاری با کودک شامل سوءاستفاده (مانند اجبار به تکدی‌گری، حمل مواد مخدر، فروش اعضای بدن، فروش کودک)، آزار جسمی، جنسی و روانی کودک، غفلت از کودک و انجام تمام اعمالی که به تشخیص مراجع ذی‌صلاح برای رشد و سلامت کودک مضر است.

سقوط جامعه به پایین‌ترین سطح نیاز‌های افراد

دی‌ماه سال جاری نیز سعید معیدفر، رئیس انجمن جامعه‌شناسی از افزایش آسیب‌های اجتماعی در ایران گفت. تجارت‌نیوز پیش‌تر در گزارشی به وضعیت ایران از این منظر پرداخت. بر اساس این گزارش، معیدفر گفت: «بر اساس آماری که نیروی انتظامی ارائه داد، در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۸۵، نزاع و درگیری‌ها ۲.۵ برابر و سرقت از اماکن خصوصی نیز ۳۱ برابر افزایش داشت.»

همه این آمار و ارقام پیام روشنی از وضعیت آسیب‌های اجتماعی کشور می‌دهد. معیدفر در این مورد گفت که جامعه‌شناسان این وضعیت را با عناوین مختلفی مانند ناپایداری اجتماعی تعریف می‌کنند. در چنین شرایطی افراد به جای تعامل، از با هم بودن حس بدی دارند و خشونت و نزاع افزایش پیدا می‌کند.

به گفته این جامعه‌شناس، نتیجه آن می‌شود که اعتماد اجتماعی زوال پیدا می‌کند و جامعه به پایین‌ترین سطح نیاز خود سقوط می‌کند. برای مثال فرد فقط می‌خواهد حداقل نیاز‌های خود مانند غذا را رفع کند.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تصویری هولناک از یکی از مصدومان چهارشنبه‌سوری امسال

عکس/ استایل جدید رضاییان در روز تولد

عکس/ عجیب‌ترین تصویر از مصدومان چهارشنبه سوری امسال

عکس/ بیک ایمانوردی و فردین روی جلد مجله ستاره سینما؛ ۵۱ سال پیش

عکس/ بهرام بیضایی و آیدین آغداشلو؛ اواسط دهه ۹۰

عکس/ نوروز در خانه سام درخشانی

عکس/ حرم شاه‌عبدالعظیم و مقبر ناصرالدین شاه در زمان قاجار

عکس/ الیزابت تیلور، ملک مطیعی و پوری بنایی در تهران؛ ۴۹ سال پیش

عکس/ کافه وریا غفوری، رفع پلمب شد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نوشیدنی های افطار را به این دلیل شیرین نکنید

یک دمنوش و هزار فایده

نقش فناوری اطلاعات در کسب و کار‌ها چیست؟

عملکرد بانک مرکزی در بازار‌های سرمایه افتضاح بود/ طلا حباب دارد و این حباب برای سرمایه‌گذاران خطرناک است

هنگامی‌که لباس‌ها از محیط زیست حرف می‌زنند

عکس/ دیدار مهدی کروبی با سید حسن خمینی

دفتر دادستانی کل استانبول: اتهام شهردار بازداشت‌شده مالی و تروریستیست

فیلم/ لحظه هولناک انفجار نارنجک ۷ کیلویی در دستان نوجوان مهابادی

فیلم/ محمد اصفهانی: لطفا به من استاد نگویید، استاد محمدرضا شجریان بود

توضیح مهم وزیر کشور درباره تأمین کالاهای ضروری

افزایش فوتی‌های چهارشنبه‌سوری نسبت به سال گذشته

فیلم/ عکاسی جالب تورام از مهدی طارمی

فیلم/ وزیر نیرو: حال منابع آبی کشور خوب نیست

آخرین وضعیت واردات خودروی کارکرده برای سال ۱۴۰۴

فیلم/ چای ایرانی با ۱۲۰ درصد رشت قیمت، به کیلویی ۸۰۰ هزارتومان رسید

ضرب‌الاجل دوماهه ترامپ به ایران

فیلم/ واکنش ظریف به اتهام عضویت در انجمن حجتیه

مرزهای زمینی جمهوری آذربایجان تا ۱۰ تیر بسته خواهد بود

مشتریان نرم افزار جاسوسی اسراییلی لو رفتند

یامین‌پور: ما مشت آخر را به آمریکا می‌زنیم و وارث جهان خواهیم شد

ارزش پول افغانستان از ریال بیش‌تر شد

فیلم/ تیرانداری در ورودی مقر سیا در ویرجینیا

فیلم/ عجیب‌ترین سورپرایز دوران زندگی محسن کیایی

عکس/ شهرک غرب در دهه ۶۰

فیلم/ علی پروین: لقب علی سلطان را دوست ندارم

فیلم/ تحصن رهبران اپوزیسیون در شهرداری استانبول

سهمیه بنزین فروردین‌ ۱۴۰۴ اعلام شد

چرا ظریف به افطاری وزیر خارجه نرفت

فیلم/ درگیری پلیس و معترضان در دانشگاه استانبول در پی بازداشت جنجالی اکرم امام‌اوغلو

خبر مهم وزارت اقتصاد درباره حقوق کارمندان و بازنشستگان

فیلم/ پیگیری پرونده قتل پدر المیرا شریفی مقدم روی آنتن زنده

فیلم/ حمید گودرزی: بعد از فوت مادرم، زندگی را خیلی جدی نمی‌گیرم

انتقاد علی دایی از خالی شدن سفره شب عید مردم

بازنشر دستخط رهبری که حرف‌های روحانی تائید کرد

بارش باران و ترافیک در برخی محور‌های کشور

ایرانیان در سال ۱۴۰۳ در گوگل دنبال چه می‌گشتند؟

ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی با افزایش ۴۶ درصدی

عکس/ کافه وریا غفوری، رفع پلمب شد

فیلم/ منفجرکردن ترقه - بمب ۳۰ کیلویی چهارشنبه‌سوری

فردا ۳۰ اسفند، اعتدال بهاری و آغاز رسمی نوروز ۱۴۰۴

جزئیات اقدامات مالی باشگاه استقلال در سال ۱۴۰۳

بخشنامه مهم وزارت کار درباره دستمزد ۱۴۰۴ کارگران

۸ ستاره تیم‌ملی در آستانه محرومیت

عکس/ الیزابت تیلور، ملک مطیعی و پوری بنایی در تهران؛ ۴۹ سال پیش

درگیری‌های شدید در اطراف منزل نتانیاهو

قایم مقام وزیر علوم منصوب شد

تغییر ساعت فعالیت متروی تهران

عکس/ حرم شاه‌عبدالعظیم و مقبر ناصرالدین شاه در زمان قاجار

فیلم/ لحظه بازداشت اکرم امام‌اوغلو، شهردار استانبول

نظر جالب الیکا عبدالرزاقی درباره ازدواجش با امین زندگانی