تاریخ انتشار: ۰۳:۵۲ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۲

کاهش خطر پوکی استخوان با طبیعت

محققان نتیجه می‌گیرند که سطوح پایین‌تر آلودگی هوا در فضاهای سبز عامل دخیل و مهمی در این ارتباط یافته شده است.

پوکی استخوان

اقتصاد۲۴- محققان نتیجه می‌گیرند که سطوح پایین‌تر آلودگی هوا در فضا‌های سبز عامل دخیل و مهمی در این ارتباط یافته شده است.

پوکی استخوان، استخوان‌ها را ضعیف، شکننده و مستعد شکستگی می‌کند همچنین می‌تواند منجر به درد مزمن، کاهش تحرک و کیفیت پایین‌تر زندگی شود.

محققان خاطرنشان کردند: شیوع جهانی پوکی استخوان که در حال حاضر مسئله بهداشتی بزرگ در سراسر جهان محسوب می‌شود، قرار است با پیر شدن سریع جمعیت و تغییر در سبک زندگی افزایش یابد.

پوکی استخوان توسط عوامل ژنتیکی، هورمونی و محیطی ایجاد می‌شود، در حالی که قرار گرفتن در معرض فضا‌های سبز با خطرات کمتر سلامتی مرتبط است، مشخص نیست که آیا این خطر به پوکی استخوان نیز گسترش می‌یابد یا خیر و تا چه حد استعداد ژنتیکی ممکن است تاثیرگذار باشد.

برای بررسی بیش‌تر این موضوع، محققان داده‌های موجود در بانک زیستی بریتانیا در مورد ۳۹۱هزار و ۲۹۸ نفر با میانگین سنی ۵۶ سال که بیشتر از نیمی از آنان (۵۳ درصد) زن بودند، را تجزیه و تحلیل کردند.

همه آنان اطلاعات ثبت شده در مورد تراکم مواد معدنی استخوان و عوامل بالقوه تاثیرگذار ازجمله قومیت، درآمد سالانه خانوار، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال، منطقه مسکونی، مصرف الکل، سطح فعالیت بدنی، وضعیت سیگار کشیدن و رژیم غذایی داشتند.

خطر ژنتیکی پوکی استخوان این افراد با استفاده از امتیاز خطر چند ژنی محاسبه و معیار پرکاربردی به‌نام شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی که بر اساس تصاویر ماهواره‌ای است، برای تعیین میزان فضای سبز در منطقه مسکونی آنان استفاده شد.

میانگین سالانه قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های اکسید نیتروژن و ذرات معلق PM ۲.۵ بر اساس کدپستی مسکونی و داده‌های پروژه ESCAPE برآورد شد که به بررسی اثرات بلندمدت قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا بر سلامت انسان در اروپا می‌پردازد.

هر شرکت‌کننده تا زمان تشخیص پوکی استخوان و مرگ تحت نظر قرار گرفتند.

طی دوره نظارت متوسط ۱۲ ساله، موارد جدید پوکی استخوان در ۹۳۰۷ نفر به‌وجود آمد. آنان به احتمال زیاد مسن‌تر، زن، سیگاری و بازنشسته بودند. همچنین احتمال بیشتری وجود داشت که سطح تحصیلات پایین‌تری داشته باشند و از نظر اقتصادی ضعیف‌تر باشند.

اما ارتباط ثابتی بین میزان فضای سبز و موارد جدید پوکی استخوان ظاهر شد. محققان شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی را در مسافتی حدود ۳۰۰ متر از فضای سبز مسکونی موجود در محدوده ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ متر تخمین زدند. با هر افزایش در شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی، آنان متوجه افزایش تراکم استخوان و پنج درصد کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان شدند.

عوامل تعدیل‌کننده کلیدی در ارتباط یافت شده بین فضای سبز و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان سطوح پایین‌تر اکسید نیتروژن و ذرات معلق PM ۲.۵ بود.

به گفته محققان، نتایج چندین تحقیق نشان داده‌اند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا می‌تواند استرس اکسیداتیو، التهاب و اختلال در هورمون‌ها را ایجاد کند که هر دو خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می‌دهند.


بیشتر بخوانید:  لیمو ترش و چای؛ مضر یا مفید؟


افرادی که در مناطق سرسبز زندگی می‌کنند در معرض خطر کم‌تری قرار خواهند گرفت، زیرا درختان و گیاهان به‌عنوان فیلتر‌های طبیعی عمل می‌کنند و آلاینده‌ها را از هوا حذف می‌کنند.

به گفته محققان، فعالیت بدنی با خطر کمتر پوکی استخوان نیز مرتبط است، شاید به این دلیل که زندگی در مناطقی با فضای سبز فرصت بیش‌تری برای ورزش فراهم می‌کند.

این پژوهش، تحقیق مشاهده‌ای است و به این ترتیب، نمی‌تواند علت را ثابت کند. محققان همچنین به محدودیت‌های متعددی اذعان کردند، از جمله اینکه محاسبه شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی بر اساس آدرس‌های مسکونی بوده است، بنابراین ممکن است میزان واقعی فضای سبز را به‌درستی تعریف نکرده باشد. شرکت‌کنندگان این تحقیق به‌طور کلی سالم بودند، بنابراین پتانسیل سوگیری انتخاب را نمی‌توان نادیده گرفت.

با این وجود، محققان نتیجه گرفتند: یافته‌های این تحقیق اولین شواهدی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد سبز بودن خانه با تراکم بالاتر استخوان و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان مرتبط است.

آنان افزودند: این یافته‌ها بینش‌های ارزشمندی را در مورد پتانسیل فضای سبز در پیشگیری از شروع پوکی استخوان ارائه می‌دهد و بر اهمیت فضای سبزشهری در توسعه راهبرد‌های پیشگیری موثر تاکید می‌کند.

یافته‌های این تحقیق به‌صورت آنلاین در مجله Annals of the Rheumatic Diseases منتشر شده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ نمایی بی نظیر از خانه اعیانی دختر ناصرالدین شاه و غلام آفریقایی‌اش

عکس/ حضور پاپ فرانسیس روز گذشته در مراسم عید پاک

عکس/ واکنش دستیار پزشکیان به لغو جشنواره کوچه در بوشهر

عکس/ وقتی جی دی ونس به هر چیز دست می‌زند نابود می‌شود!

عکس/ چهره بانمک گوگوش ۷۱ سال پیش در ایام کودکی با چادر و خال بزرگ در صورت

عکس/ نمایی جالب و دیدنی از کارگاه ساخت لوازم راه‌آهن در تهران و دوران قاجار

عکس/ محمدصادق خلخالی و همراهان اش ۴۴ سال پیش در سفر لیبی

عکس/ ژست جنگی توپچی‌های ایرانی در دوران قاجار با لباس نظامی

عکس/ منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تامین اجتماعی به ۶۲ سال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

معرفی ارزهای دیجیتال بر پایه طلا و چند نمونه از آن‌ها

کدام سبزی‌های خشک برای بانوان مفیدتر هستند

عکس/ نمایی از مراسم عروسی امپراتور و ملکۀ ژاپن ۶۶ سال پیش با کیمونو و ماشین آمریکایی

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴/ دلار وارد کریدور هفتم می‌شود؟

اعراب منطقه به دنبال تشکیل «سیلیکون ولی ۲» با تمرکز بر حوزه امنیتی و دفاعی/ چرا آرزو‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس در حوزه هوش مصنوعی قابل دستیابی است؟

عکس/ چهره متفاوت حسن روحانی ۶۱ سال پیش در کنار شهید بهشتی در قم

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴/ وضعیت شکننده بازار طلا

عکس/ استایل دیده نشده از صیاد شیرازی ۳۴ سال پیش با لباس شخصی در یک اردو

فیلم/ شلیک پلیس به ممد طراح شرور معروف شرق تهران

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد

فیلم/ آتش‌سوزی در خوابگاه بانوان در خیابان شریعتی

قیمت موبایل کاهشی شد

رضا درویش در پرسپولیس ماندنی شد

عکس/ ساعت ۱۲۰ هزار دلاری و بسیار کمیاب در دست شاهزاده اماراتی

هانی کرده با شلیک پلیس زمین‌گیر شد

تکذیب پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی با کارت یارانه

احتمال افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی

فیلم/ اعتراض شدید روزبه چشمی: ۵ بازیست که نمی‌گذارید ببریم، بسه دیگه!

سرنوشت مبهم درویش در پرسپولیس

فیلم/ اعتراض شدید هواداران استقلال به مسئولین باشگاه

جدول لیگ برتر پس از تساوی استقلال

بوژوویچ: داور کاملا روی روند بازی تاثیرگذار بود

پرچم‌های آمریکا نیمه افراشته خواهند شد

عکس/ واکنش سریع شرکت ملی پست در رسیدگی به شکایت شهروندان

درهای عربستان پس از ۱۴ سال به روی سوری‌ها باز شد

فیلم/ خلاصه بازی استقلال ۲ - ۲ هوادار

فیلم/ محمدرضا احمدی: دلم برای هواداران استقلال می‌سوزد

نتانیاهو: ما محور ایران را در چندین جبهه شکست دادیم

فیلم/ تذکر جواد خیابانی به گزارشگران بابت استفاده از یک کلمه

فیلم/ ترامپ: نشست‌های بسیار خوبی با ایران داشتیم

ناکامی‌های بی‌پایان استقلال

نماینده روسیه: گفت‎‌وگوهای ایران و آمریکا شتاب گرفته است

آیت‌الله سیستانی درگذشت پاپ را تسلیت گفت

فیلم/ شعار هواداران استقلال علیه سیدحسین حسینی

فیلم/ کپسول آتش‌نشانی در خودرو الزامی شد

فیلم/ افشاگری لیلا اوتادی درباره خوانندگی‌اش

رضاییان در یک قدمی آقای گلی

ظریف: در مورد روسیه از عشق و نفرت احساسی دوری کنیم

فیلم/ کری‌خوانی استاندار گیلان برای پخش زنده بازی تیم فوتبال بندر انزلی

فیلم/ روایت سیروس مقدم از حضور خرس زنده در پایتخت ۷

فیلم/ ناقوس‌های کلیسا برای پاپ به صدا در آمد

پیامد‌های استمرار حضور ایران در لیست سیاه FATF

لغو سخن‌رانی عراقچی در کنفرانس کارنگی

ایلان ماسک استعفا می‌دهد؟

عکس/ میرزا کوچک خان جنگلی در دوران طلبگی

ردپای احمدی‌نژاد در هلدینگ بابک زنجانی؟

عکس/ هوتن شکیبا و صابر ابر در آخرین روز فیلمبرداری تاسیان

تعرفه ۱۰۰ درصدی برای خودروهای واردتی منتفی شد

عکس/ قاب تازه از صبا راد و مانی رهنما