اقتصاد۲۴- در روز سهشنبه شاخص کل بورس هزار و ۹۲۱ واحد رشد کرد و به رقم ۲ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۴۸۵ واحد رسید. اما شاخص کل هموزن هزار و ۹۱۰ واحد پایین آمد و در رقم ۷۳۵ هزار و ۹۴۳ واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس ۳۴ واحد افت کرد و به رقم ۲۴ هزار و ۹۷۶ رسید. شاخص هم وزن فرابورس نیز کاهش ۱۴۶ واحدی داشت و به سطح ۱۳۴ هزار و ۴۳۶ واحد رسید.
در پایان معاملات روز سه شنبه، ۳۵ درصد بازار رشد قیمت داشتند و قیمت سهام ۶۵ درصد از نمادهای بازار افت کرد.
روز سهشنبه در بورس شرکت ملی سرب و روی ایران (فسرب)، شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی (وبانک) و شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش)، شرکت سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر) و شرکت ویتانا (غویتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس نمادهای سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، ولکار (شرکت لیزینگ کارآفرین) و کطبس (شرکت زغال سنگ نگین طبس) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت بیمه میهن (میهن)، شرکت پیشگامان فن آوری و دانش آرامیس (تپسی) و شرکت مجتمع سیمان غرب آسیا (سجام) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
بیشتر بخوانید: بورس به چه سمتی تمایل دارد؟
در معاملات سهشنبه، ۳۵ نماد صف خرید داشتند و ۶۹ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد ۳ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۲۲۲ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش ۹ درصدی به ۳۳۴ میلیارد تومان رسید.
معاملهگران در شرایطی به استقبال معاملات آخرین روز هفته میروند که در هفته اخیر دامنه نوسان شاخصهای بازار سهام کوتاه بوده است. به عبارت دیگر، در عین تعداد نوسانات زیاد، میزان تغییرات شاخصها کم است.
دیروز نیز شاخص کل بورس تهران با پیشرانی نمادهای فملی، وبملت، خودرو و شستا تنها هزار و ۹۲۱ واحد معادل ۰.۰۹ درصد رشد کرد.
دیروز ارزش معاملات خرد سهام ۱۴ درصد افت کرد و به ۵ هزار و ۲۵۴ میلیارد تومان رسید. در چنین شرایطی، شاخص هم وزن نیز ریزش کرد و هزار و ۹۱۰ واحد پایین آمد؛ بنابراین فاکتورهای عملکردی بازار نشان از غلبه نیروهای نزولی دارند، خصوصا اینکه در نیمه دوم معاملات دیروز بر عرضه بازار افزوده شد و شاخص ریزش بیشتری کرد.
منبع: اکوایران