اقتصاد۲۴- تفلیس، باتومی، مستختا و... شهرهایی هستند که دل بسیاری از مردم جهان را بردهاند و همواره لذت گردش و بازدید از آنها، افراد بسیاری را در مقاطع مختلف سال از نقاط محتلف دنیا راهی گرجستان کرده و میکند؛ کشوری که همواره به عنوان یکی از مقاصد پرطرفدار در جهان حرفی برای گفتن دارد. البته این موضوع تنها مختص مردم جهان نیست و بخش قابل توجهی از مسافران خارجی گرجستان را در طول سال مردم ایران تشکیل میدهند.
طبق آمار اداره ملی آمار گرجستان، بیشترین بازدیدکنندگان گرجستان در سال ۲۰۲۳ از کشور روسیه بوده اند که ۲۳.۲ درصد از کل بازدیدکنندگان را تشکیل دادند. ترکیه با ۲۱.۴ درصد در رتبه دوم و ارمنستان با ۱۳.۵ درصد در رتبه سوم این فهرست قرار گرفتند.
جایگاه مطلوب گرجستان در حوزه گردشگری، فارغ از جاذبههای تاریخی و توریستی، نشات گرفته از برنامههای اساسی و مهمی است که این کشور در راستای توسعه صنعت گردشگری دنبال کرده؛ امر مهمی که به تازگی وزارت اقتصاد و توسعه پایدار گرجستان هم از جزئیات آن پرده برداشته است.
بنا به گفته مریم کوریویشویلی، معاون وزیر اقتصاد و توسعه پایدار گرجستان، این کشور سال ۲۰۲۳ را در حالی به پایان رسانده است که در دو حوزه گردشگری و تردد هوایی توانسته به نقطه دست نیافتنی نسبت به گذشته دست پیدا کرده و درآمد ۴.۱ میلیارد دلاری را کسب کند.
همچنین طبق اعلام کوریویشویلی، «آمار ورود مسافران بینالمللی گرجستان در سال ۲۰۲۳ از هفت میلیون نفر فراتر رفته است و این کشور توانسته از محل گردشگری به تنهایی ۶۰۸ میلیون دلار درآمد کسب کند که در مقایسه با سال ۲۰۲۲، ۱۷.۳ درصد افزایش داشته است.»
اما این همه فعالیت گرجستان در راستای ارتقای سطح گردشگری نیست و پروژههای زیرساختی بزرگی توسط دولت این کشور در حال اجراست که از آن جمله میتوان به سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون لاری در باکوریانی و ۷۰ میلیون لاری در گودائوری برای ایجاد محیطهای توریستی اشاره کرد.
میزبانی از مسابقات قهرمانی جهان در رشتههای ورزشی مختلف از جمله اسنوبرد و اسکی آزاد در بالاترین سطح از دیگر اقداماتی است که تفلیس در راستای معرفی جاذبههای گردشگری خود انجام داده است.
بیشتر بخوانید: قیمت دلار ترمز برید + جدول
سال گذشته همچنین ۹ خط هوایی جدید توسط گرجستان راهاندازی شد و ۲۱ شرکت از جمله شش مقصد جدید اروپایی به مسیرهای پروازی این کشور افزوده شد که از آن جمله میتوان به هامبورگ، کپنهاگ، مادرید، فرانکفورت، بروکسل، پوزنان، کلن و دهلی اشاره کرد. امروزه خطوط هوایی پیشرو و معتبری، چون ویز ایر مجارستان، ترکیش ایرلاینز، پگاسوس، گرجستان ایرویز، آذربایجان ایرلین، فلای دبی، ایر عربیا و... در بازار هوایی گرجستان فعالیت میکنند.
توسعه دو بخش اقتصاد گردشگری و هوانوردی از جهات مختلف برای گرجستان حائز اهمیت است و زمینهساز ایجاد مشاغل جدید و رونق بیشتر اقتصاد این کشور میشود. طبق پیش بینی وزارت اقتصاد و توسعه پایدار این کشور، روند پیشرفت این دو حوزه در سال ۲۰۲۴ سرعت بیشتری خواهد گرفت و به گردش ۶.۸ میلیون مسافر در بخش هوایی و کسب درآمد ۴.۵ میلیارد دلاری حاصل از گردشگری منجر میشود. صحبت از وضعیت صنعت گردشگری در گرجستان بهانهای شد تا بر آخرین نرخ لاری؛ واحد پول رسمی این کشور و سایر ارزهای بازار تهران مروری داشته باشیم.
آخرین روز کاری هفته در حالی سپری شده است که قیمت لاری گرجستان در جریان معاملات بازار ارز تهران رشد ۲۶۰ تومانی را تجربه کرد و به ۲۴۲۰۰ تومان رسید. نرخی که از ورود لاری گرجستان به کانال افزایشی ۲۴ هزار تومان پس از چند ماه حکایت دارد.
امروز همچنین نرخ برابری لاری گرجستان با دلار آمریکا در بازار به ۰.۳۷ رسیده است.
معاملات بازار ارز تهران در حالی عصر امروز به پایان رسید که ارزش درام ارمنستان به مانند روز گذشته دو تومان بالا رفت و به ۱۶۶ تومان رسید.
همچنین قیمت لیر ترکیه در بازار ارز تهران نقطه اوج جدیدی را فتح کرد و با ورود به کانال دو هزار تومان، ۲۰۳۵ تومان نرخ گذاری و معامله شد. نرخی که نشانگر افزایش ۳۰ تومانی برای هر لیر در جریان معاملات امروز است.
قیمت دینار عراق در ساعات پایانی روز ۱۶ فروردین، با پافشاری بر روند صعودی، به کانال جدیدی ورود کرد. قیمت دینار امروز به ۵۰ تومان رسید که در مقایسه با روز گذشته شش تومان رشد داشته است.
ورود دینار عراق به کانال ۵۰ تومان اتفاقی نادر و بی سابقه در یک سال اخیر است و باید منتظر ماند و دید که این روند تا چه زمانی تدوام خواهد داشت.
نرخ برابری دینار عراق و دلار آمریکا هم امروز به ۱۳۱۰ رسیده است.
قیمت درهم امارات هم در بازار تهران به مانند سایر ارزها سیر افزایشی روز گذشته را تداوم بخشید و با تجربه صعود ۱۹۲ تومانی، ۱۷۵۷۵ تومان خرید و فروش شد.
معاملات در حالی امروز بر ریال عمان گذشت که واحد پول رسمی کشور سلطان نشین حاشیه دریای عمان رشد ۱۹۲۰ تومانی را تجربه کرد و ۱۶۷,۴۶۰ تومان ارزش گذاری و معامله شد.
ریال عمان با تجربه نوسان امروز بار دیگر به روند چند هفته گذشته خود که رکورددار بیشترین میزان افزایش در میان ارزها بود، بازگشت.
سرنوشت منات آذربایجان هم در راستای روند حاکم بر بازار ارز تهران به صعود ختم شد و واحد پول رسمی جمهوری آذربایجان در حالی امروز ۳۷۷۹۰ تومان قیمت خورد که نسبت به روز پیش ۴۱۰ تومان گران شده است.
امروز رینگیت مالزی هم شیب صعودی قیمت را طی کرد و ۱۳۵۶۰ تومان قیمت گذاری و معامله شد تا نسبت به روز گذشته افزایش ۱۹۲ تومانی را تجربه کند.
در نهایت هر بات هم امروز را در حالی به پایان رساند که در مقایسه با روز پیش، ۱۲ تومان گران شد و ۱۷۴۷ تومان ارزش گذاری و خرید و فروش شد.
پایان چهاردهمین روز از فروردین ۱۴۰۳ برای بازار ارز تهران به مانند دو روز گذشته پیام آور صعود بود؛ امروز برای سومین روز پیاپی همه ارزهای موجود در بازار پاسخ مثبت به صعود دادند. بیشترین میزان افزایش هم پس از مدتها به نام ریال عمان زده شد و کمترین میزان رشد را هم درام ارمنستان تجربه کرد.