اقتصاد۲۴-به گزارش شبکه خبری سیبیاس، ایالات متحده مدعی شد ایران هر لحظه ممکن است با بیش از ۱۰۰ موشک و پهپاد در پی عملیاتی کردن پاسخ نظامی خود به اهدافی نظامی در اسراییل باشد. این بیانیه همچنین نسبت به گسترش جنگ غزه هشدار داده است. برخی دیگر از کشورها از جمله فرانسه، بریتانیا و روسیه نیز هشدار مشابهی به شهروندان خود داده بودند. این خبر در حالی مخابره میشود که پیش از این روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منبعی آگاه مدعی شده بود که اسراییل خود را برای ۴۸ ساعت آینده و مقابله با حمله احتمالی مستقیم از ایران به مناطق شمالی و جنوبی سرزمینهای اشغالی آماده میکند. همین منبع در گفتگو با این روزنامه مدعی است که هنوز طرح نهایی ایران برای کمیت و کیفیت پاسخ به اسراییل نهایی نشده است.
روز پنجشنبه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران و آنالنا بايربوک همتای آلمانیاش در تماس تلفنی درباره حمله مرگبار اسرايیل به کنسولگری ایران در سوریه تبادل نظر کردند. بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه ایران، در این گفتوگوی تلفنی، روابط دوجانبه و آخرین تحولات منطقه از جمله وضعیت غزه مورد بررسی قرار گرفت. امیرعبداللهیان با اشاره به حمله تروریستی اول آوریل اسرايیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق تاکید کرد که سیاست خارجی ایران همواره بر دوری از تنش استوار بوده است.
او گفت: با این حال، زمانی که اسرايیل با نقض قوانین بینالمللی و کنوانسیونهای مربوطه وین، مصونیت اماکن و پرسنل دیپلماتیک را بهطور کامل نقض کرد، دفاع مشروع از خود یک ضرورت است. او افزود که ایران انتظار دارد آلمان به صراحت «جنایات اخیر اسرايیل» را محکوم کند.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به وضعیت غزه گفت که تنها راه حل مشکلات کنونی پایان دادن به نسلکشی و جنایات جنگی (اسرايیل) در غزه است و فلسطینیان حق مشروع دفاع از خود را دارند. در همین حال، امیرعبداللهیان از روشن شدن سوءتفاهمهای موجود استقبال و تاکید کرد که تهران انتظار دارد برلین اتهامات بیاساس خود علیه ایران را تکرار نکند و از حقوق هزاران زن و کودک در غزه و سایر نقاط جهان دفاع کند.
وزیر امور خارجه آلمان نیز به نوبه خود گفت که در شرایط کنونی که تنش در منطقه (غرب آسیا) بالاست، آلمان از ایران خواسته تا خویشتنداری نشان دهد. علاوه بر این، بايربوک تلاشهای مداوم دولت آلمان برای دستیابی به یک راهحل سیاسی برای پایان دادن به جنگ در منطقه ساحلی فلسطین یعنی غزه را تشریح کرد. به گزارش رویترز، امیرعبداللهیان روز پنجشنبه در تماس تلفنی جداگانه با دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس، لندن را به دلیل انفعال در محکومیت حمله اسرايیل به کنسولگری ایران مورد انتقاد قرار داد. امیرعبداللهیان تاکید کرد که ایران هرگز به دنبال تشدید تنش در منطقه نبوده است، اما در برابر «حمله تروریستی» اسرايیل به کنسولگری ایران، سکوت امریکا و انگلیس بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرايیل را به ادامه و گسترش فعالیتهای خود تشویق می کند. همزمان کامرون با اشاره به تنشهای منطقهای، ایران را به خویشتنداری دعوت کرد و بر گسترش احتمالی درگیریها در صورت عدم خویشتنداری هر یک از طرفها تاکید داشت.
دو طرف همچنین روابط دوجانبه و آخرین تحولات منطقه از جمله اوضاع غزه و تنش در دریای سرخ را مورد بحث و بررسی قرار دادند. در همین رابطه، امیرعبداللهیان روز پنجشنبه با همتایان خود در عربستان، امارات و قطر نیز درباره تنشهای منطقه گفتگو کرد. به گفته یک منبع آگاه به پولیتیکو، این تماسها پس از آن صورت گرفت که برت مکگورک، هماهنگکننده امور خاورمیانه و شمال آفریقا در کاخ سفید، با وزرای خارجه عرب تماس گرفت و از آنها خواست تا پیامی را در مورد نیاز به کاهش تنش در منطقه به ایران منتقل کنند. در همین حال، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منبعی آگاه مدعی است که اسراییل خود را برای ۴۸ ساعت آینده و مقابله با حمله احتمالی مستقیم از ایران به مناطق شمالی و جنوبی سرزمینهای اشغالی آماده میکند. همین منبع در گفتگو با این روزنامه مدعی است که هنوز طرح نهایی ایران برای کمیت و کیفیت پاسخ به اسراییل نهایی نشده است.
گمانهزنیها از پیام قاطع ایران در چنین شرایطی اکسیوس به نقل از منبعی آگاه مدعی شده که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه به همتای آلمانی خود گفته است که ایران مصمم است تا به بمباران ساختمان کنسولگری رژیم اسرايیل در دمشق که هفته گذشته رخ داد پاسخ دهد، اما این کار را به شیوهای«مناسب» و محدود انجام خواهد داد.
بیشتر بخوانید:عکس/ آخرالزمان در خانیونس
این منبع افزود: در حالی که وزیر امور خارجه ایران در این تماس گفت که پاسخ ایران محدود خواهد بود، مشخص نیست ایران چگونه پاسخ محدود را تعریف خواهد کرد. اکسیوس مدعی است که آنالنا بايربوک، وزیر خارجه آلمان، این تماس را به درخواست دولت بایدن انجام داده است، چراکه دولت بایدن به شدت نگران است که حمله ایران به اسرايیل به دلیل حمله به دمشق که منجر به شهادت رسیدن فرمانده ارشد سپاه قدس شد، به تشدید تنش در منطقه منجر شود. ایران علنا و صراحتا متعهد شده است که اسرايیل را به خاطر ترور سرتیپ محمدرضا زاهدی و تنی چند از مستشاران نظامی ایران در دمشق «مجازات» کند.
در ادعایی مشابه، پولیتیکو به نقل از منابع خود از کاخ سفید مدعی است که ارزیابی امریکا این است که ایران در حال تنظیم برنامههای خود برای حمله تلافیجویانه علیه اسرايیل است تا پیامی روشن را در منطقه رو به آشوب مخابره کند، اما ایران متعهد شده است تا جرقه جنگ منطقهای که واشنگتن را وادار به پاسخگویی خواهد کرد، روشن نکند. دو مقام امریکایی به این نشریه گفتند که تخمین مقامات دولت بایدن این است که ایران در حال برنامهریزی یک سلسله حمله در مقاس بزرگتر از حد معمول به اسرايیل در روزهای آینده است، حملهای که احتمالا ترکیبی از حملات موشکی و پهپادی خواهد بود. هیچ یک از این مقامات درباره این مساله نتوانستهاند قاطعانه نظر بدهند. آنها نمیدانند که آیا حمله احتمالی ایران به اسرايیل به گونهای خواهد بود که ایالات متحده را وادار به واکنش نظامی نکند، زیرا هر حملهای احتمالی خطر آتشسوزی بزرگتر در خاورمیانه را افزایش میدهد.
اما ایران بارها گفته است که به دنبال گسترش بحران منطقهای نیست. به ادعای گروهی از مقام های امریکایی، دولت بایدن مدتهاست تصمیم گرفته است سیاستهای خود را در منطقه به گونهای تنظیم کند که بتواند بر برنامهریزی تهران تاثیر بگذارد. اما جو بایدن، ريیسجمهور امریکا، در یک کنفرانس مطبوعاتی با نخست وزیر ژاپن در روز چهارشنبه اذعان کرد که ایران «تهدید میکند که حملهای قابل توجه به اسرايیل انجام خواهد داد. به ادعای بایدن تعهد ما به امنیت اسرايیل در برابر این تهدیدات از سوی ایران و نیروهای گروههای مقاومت منطقه، مستحکم است. بایدن مدعی شد: ما تمام تلاش خود را برای حفاظت از امنیت اسرايیل انجام خواهیم داد». در همین زمینه، فرمانده سنتکام در خاورمیانه، روز پنجشنبه به اسرايیل سفر کرد تا در مورد حمله احتمالی ایران و نیروهای مقاومت، هماهنگی های لازم را با اسرايیل ترتیب دهد. این امر نشان می دهد که ایالات متحده نسبت به امنیت اسرايیل حتی در میان انتقادها از رویکرد نتانیاهو در جنگ غزه، متعهد است و همین امر در اظهارات مقامات کاخ سفید در روزهای اخیر نیز به خوبی عریان است.
بلومبرگ در تحلیلی درباره احتمال پاسخ ایران به حمله به کنسولگریاش در دمشق، مدعی است که ایران به پاسخ موشکی یا پهپادی به اهداف اسرايیل نزدیک است. با این حال، چگونگی این پاسخ پیچیدهتر از چرایی آن است.
مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها گفتهاند که اسراییل به خاطر حملهای که ساختمان کنسولگری را ویران کرد و دستکم ۱۳ نفر، شامل ۷ تن از مستشاران ایرانی را به شهادت رساند، «مجازات» خواهد شد. خطر این است که این اقدام میتواند بهطور قابل توجهی درگیری در خاورمیانه را تشدید و آتش جنگی بزرگتر را به پا کند که بازیگران فرامنطقهای نیز پایشان به آن باز شود. بلومبرگ به نقل از افراد آگاه از موضوع در کاخ سفید مدعی است امریکا و متحدانش بر این باورند که یک حمله انتقامجویانه بزرگ، چه از سوی ایران یا گروههای مقاومت حامی تهران در منطقه، قریبالوقوع است. به ادعای بلومبرگ، مقامات ایران احتمالا هرگونه پاسخی را با آنچه ممکن است از سوی دشمنان ایران در آینده رخ دهد، خواهند سنجید و احتمالا پاسخ به گونهای خواهد بود که از گسترش جنگ اجتناب کند.
بادر السیف، استادیار دانشگاه کویت و عضو غیرمقیم موسسه کشورهای عربی خلیج فارس در واشنگتن در گفتوگو با بلومبرگ مدعی شد که «ایران در موقعیتی حساس قرار دارد، چراکه بیم آن هست که پاسخ ایران با تفسیر نادرست و نابجایی از سوی اسرايیلیها مواجه شود و حتی پای ایالات متحده را به میان کشد.» این تحلیلگر معتقد است که همه چیز به این بستگی دارد که پاسخ ایران تا چه اندازه سنجیده و مطابق با شرایط کنونی منطقه باشد.
از سوی دیگر، گروهی از تحلیلگران مدعیاند که ایران نگران است که با پاسخ به اسراییل، توجه جهان از جنگ اسراییل در غزه که بیش از ۳۳ هزار فلسطینی را به کام مرگ فرستاده و منجر به افزایش فشار بینالمللی و داخلی بر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل شده کمرنگ شود. با ورود به هفتمین ماه جنگ در غزه، بحران بشردوستانه در منطقه در حال گسترش است و سازمان ملل متحد هشدار داده است که دهها هزار نفر در آستانه قحطی بزرگ هستند. در این میان هستند گروهی که ادعا میکنند، ایران ممکن است پاسخ خود را در پتانسیل ایجاد جنگی تمام عیار ارزیابی کند که بیش از همه ممکن است به نفع کابینه متزلزل نتانیاهو تمام شود.
برخی تحلیلگران امور دفاعی و راهبردی معتقدند که ایران پاسخ خود را از سوی متحدان خود مانند حزبالله یا انصارالله یمن انجام خواهد داد، چراکه این کار باعث میشود ضربات دقیقتری بزند و هم از مسوولیت خود در پاسخ بکاهد. به گفته فابیان هینز، پژوهشگر موسسه بینالمللی مطالعات راهبردی، زدن ضربات دقیق به اهدافی در اسرايیل از فاصله دور سختتر میشود، مگر اینکه با حملاتی مثلا از جانب حزبالله تکمیل شود. با این حال، این امر خطر درگیری بیشتر بین اسرايیل و حزبالله را به همراه دارد که خود میتواند به گسترش جنگ در منطقه بینجامد. یک گزینه سادهتر، تشدید رگبار موشکی حزبالله به شمال سرزمینهای اشغالی یا حملات انصارالله به کشتی های مرتبط با اسرايیل در دریای سرخ یا حمله به بندر راهبردی ایلات خواهد بود.هینز در ادامه مدعی شد که «سیستمهای موشکی و پهپادی ایران بسیار خوب عمل میکنند و در این شکی نیست. اما مساله این است که سیستم دفاع اسرايیل نیز در منطقه قابلیت خود را ارتقا داده است». این کارشناس امور راهبردی ادعا کرد که ایران باید به خوبی در قبال نتایج بعد از حمله بیندیشد و ارزیابی فنی لازم را انجام دهد، چراکه اگر حمله موشکی و پهپادیاش موثر نباشد و اکثر آنها از سوی سامانههای دفاعی اسرايیل رهگیری شوند، ممکن است بازدارندگی لازم را نداشته باشد. گروهی از ناظران ادعا می کنند که گزینه دیگر برای ایران این است که سفارتخانههای اسرايیل را هدف قرار دهند که پاسخی متقن به بمباران دمشق است. اما با توجه به اولویتهای دیگر ایران در خاورمیانه، این حرکت پرخطر خواهد بود.
بیشتر بخوانید:ایران در برابر سه چالش منطقهایی؛ پیاده سازی سناریوی مار بوآ در مورد تهران با مرکزیت اسرائیل
تهران در حال افزایش قدرت و نفوذش خود در منطقه از طریق احیا و بسط روابط دیپلماتیک در منطقه است. مثلا ایران هرگز به دنبال تضعیف دولت عراق نیست و بهانه لازم را نباید به اسرايیل یا ایالات متحده بدهد تا با آشوب در عراق، دولت نسبتا باثبات آن را تهدید کنند. در سایر کشورهای منطقه نیز ایران به دنبال آن نیست که با حمله به سفارتخانههای این رژیم، بهانه لازم برای اسرايیل جهت ایجاد پایگاه را قرار دهد. شاید ایران به دنبال تضعیف موقعیت حزبالله در لبنان نیز نباشد.
لبنان که از بحران اقتصادی رنج میبرد، موقعیتی به شدت متزلزل دارد، حزبالله لبنان نیز که نیرویی مردمی در این کشور محسوب می شود، سعی در آن دارد که به دور از درگیر کردن این کشور در جنگی تمام عیار، در شرایط کنونی تنها ضرباتی ایذایی به اسرايیل وارد كرده تا فشار را از نیروهای مقاومت در غزه کم کند. پس آنچه منطقی میآید، این است که ایران احتمالا با عدم حمله به سفارتخانههای اسرايیل، بهانه لازم به دست تلآویو برای افزایش نفوذ خود در کشورهای منطقه را ندهد. بر همین استدلال، به نظر کارشناسان، یک حمله از طریق نیروهای متحد ایران، به خصوص از سوی انصارالله یمن میتواند عملیترین و محتملترین گزینه باشد. این امر البته بستگی به توانایی فنی این گروههای مقاومت در منطقه دارد. از سوی دیگر ممکن است این گونه حملات بازدارندگی لازم را برای ارتکاب ترورهای بیشتر از سوی اسرايیل را نداشته باشد. همچنین ایران میتواند با حمله به پایگاههای نظامی اسرايیل یا امریکا پاسخ مناسب دهد و در عین حال پیامی روشن مخابره کند. ایران، امریکا را مسوول حمله دمشق و همچنین عامل اصلی نشان دادن چراغ سبز به اسرايیل برای ارتکاب چنین اقداماتی میداند. همین امر باعث نگرانی امریکا شده است تا در اقدامی کم سابقه، مستقیما با تهران تماس بگیرد و استدلال کند که در این امر دخالتی نداشته است. حمله به پایگاههای نظامی ایالات متحده در عراق یا سوریه و مراکز مرتبط با اسرايیل در منطقه میتواند رویکرد ترجیحی ایران باشد.
اما همه این گزینهها باید برای ایران یک مورد را تضمین کند: آنقدر بازدارنده باشد که اسرايیل نتواند اقداماتی مشابه علیه ایران یا منافعش در منطقه را تهدید کند. هفتهنامه نیوزویک نیز در تحلیلی به گزینههای ایران برای پاسخگویی به اقدامات متجاوزانه اسرايیل پرداخته است. این نشریه مینویسد که یکی از ارزیابیهای اطلاعاتی ادعایی ایالات متحده نشان می دهد که اقدامات تلافیجویانه ایران میتواند شامل «پرتاب انبوهی از پهپادها یا موشکهای کروز زمینی» باشد که احتمالا اسرايیل را مستقیما هدف قرار میدهد. به ادعای دانیل دی پتریس، کارشناس مسايل امنیتی، این اقدام ایران میتواند تحریکآمیزترین گزینه در میان سایر گزینهها قلمداد شود. ارزیابی دی پتریس در باب ویرانی حمله موشکی یا پهپادی ایران از نظر کمی و کیفی بسیار قابل قبول است.
او معتقد است که همین مساله میتواند دست بالا را در بازدارندگی به ایران بدهد، اما در عین حال می تواند تحریکآمیز باشد. او می نویسد که چنین حملهای به اسرايیل برای ایران بیسابقه خواهد بود.درست است که ایران موجودیت اسراییل را قبول ندارد، هرگز از نیروی نظامی خود برای حمله مستقیم به اسرايیلیها استفاده نکرده است. انجام این گزاره راهبردی پرخطر است که اسرايیلیها را با پشتیبانی امریکاییها وادار میکند تا درگیری را در منطقه گسترش دهند. به ادعای دانیل دی پتریس، قدرتمندترین متحد منطقهای ایران که بیشترین آمادگی را برای عملیاتی علیه اسرايیل دارد، حزبالله است که در شش ماه گذشته درگیر جنگی با مقیاس کم و البته اعلام نشده با اسرايیل در طول منطقه مرزی سرزمینهای اشغالی و لبنان بوده است. حزبالله قویترین نیروی نظامی غیردولتی در خاورمیانه است. برآوردها متفاوت است، اما تحلیلگران تخمین میزنند که حزبالله حداقل 150 هزار راکت و موشک در اختیار دارد که برخی از آنها هدایتشونده و دقیق هستند. هیچ بخشی از اسرايیل وجود ندارد که حزبالله نتواند در طول یک جنگ تمام عیار به آن ضربه بزند. این امر میتواند دست بالا را به تاکتیکهای ایران برای ضربه دلخواه و مناسب علیه اسرايیل بدهد.
در همین راستا فایننشال تایمز در گزارشی به تلاشهای ایالات متحده برای تلطیف پاسخ ایران به اسرايیل اشاره کرده است. به گزارش این نشریه، ایالات متحده از چین و سایر کشورها از جمله ترکیه و عربستان سعودی خواسته است تا از تهران بخواهند که حمله تلافیجویانهای به اسرايیل به خاطر حمله هوایی خود به کنسولگری ایران در سوریه انجام ندهد. به ادعای این نشریه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، این هفته با همتایان خود از جمله وانگ یی، وزیر خارجه چین، در بحبوحه افزایش نگرانی واشنگتن از حمله قریبالوقوع ایران، تماس داشته و چنین درخواستی را مطرح کرده است.
بیشتر بخوانید:فیلم/ اسرائیل آماده جنگ با ایران می شود؟
مت میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در همین رابطه گفت که «ما همچنین با متحدان و شرکای اروپایی در چند روز گذشته تعامل داشتهایم و از آنها نیز خواستهایم که پیام روشنی را به ایران ارسال کنند: تشدید تنش به نفع ایران نیست، به نفع منطقه و به نفع جهان نیست». سایر دولتهای غربی و عربی نیز به دنبال آن بودهاند که ایران را متقاعد کنند که خویشتنداری نشان دهد، زیرا آنها بهطور فزایندهای نگران هستند که تهران در حال آماده شدن برای پاسخ مستقیم به اسرايیل و نه از طریق محور مقاومت، برای انتقام از ترور چندین ژنرال ارشد ایرانی است. به گفته یک فرد آشنا با این گفتوگوها، واشنگتن به متحدان خود اطلاع داده که اقدام تلافیجویانه ایران ممکن است قریبالوقوع باشد.
دیپلماتی امریکایی ضمن تایید این موضوع مدعی است که ایالات متحده گفته است که حمله مستقیم ایران به اسرايیل امکانپذیر است - اقدامی که بهطور قابل توجهی باعث تشدید خصومتهای شش ماهه در منطقه میشود. ادعای این دیپلمات امریکایی بر مبنای تهدید متقابل اسرايیل بنیان گذاشته شده است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرايیل هشدار داد که اسرايیل در برابر هرگونه حمله به منافع خود تلافی خواهد کرد و گفت که نیروهایش برای هرگونه تهدید خارجی علیه اسرايیل «آماده» هستند.
او مدعی است: «هرکس به ما آسیب برساند، ما به او آسیب خواهیم رساند». دولت بایدن در ماههای اخیر بارها از چین خواسته است تا از اهرمهای فشار خود با تهران استفاده کند، از جمله برای مهار انصارالله یمن مورد حمایت ایران که به کشتیها در دریای سرخ حمله کردهاند. اما مقامات امریکایی بهطور خصوصی گفتهاند که هیچ مدرکی دال بر اینکه چین برای اعمال فشار بر انصارالله فشاری وارد کرده، مدرکی در دست ندارند.
گاردین نیز به نقل از مقامات واشنگتن گزارش داده که ایالات متحده به دنبال این است که ایران را از انجام یک حمله تلافیجویانه علیه اسرايیل با اعلامیههای هماهنگ مبنی بر تعهد به امنیت اسرايیل باز دارد، در حالی که در عین حال تلاش میکند از وقوع یک جنگ بزرگ منطقهای جلوگیری کند. مقامات امریکایی همچنان بر این باورند که حمله مستقیم موشکی یا پهپادی ایران در انتقام بمباران ساختمان کنسولگری ایران در دمشق در اول آوریل توسط اسرايیل که منجر به شهادت رسیدن یک ژنرال ارشد سپاه پاسداران و شش افسر دیگر سپاه شد، در چند روز آینده امکانپذیر است. گاردین همچنین گزارش داده که سفارت امریکا تحرکات دیپلماتهای خود در اسرايیل را به دلیل ترس از امنیت محدود کرده است. در اطلاعیه سفارت روز پنجشنبه آمده است: «هشدار نسبت به احتیاط سطح بالا، از کارمندان دولت ایالات متحده و اعضای خانواده آنها میخواهیم از سفرهای شخصی به خارج از مناطق تلآویو، بیتالمقدس و بیرشیوا «تا اطلاع ثانوی» جلوگیری کنند».
به ادعای این نشریه اسرايیل برای هر پاسخی به حمله ایران به شدت به تسلیحات ارايه شده از سوی ایالات متحده متکی خواهد بود، نکتهای که بنیامین نتانیاهو بهطور ضمنی در روز پنجشنبه با ایستادن در مقابل جنگنده های F-15 ساخت امریکا در پایگاه هوایی تل نوف در جنوب اسرايیل با خبرنگاران بدان اشاره داشت. ایالات متحده امیدوار است که پیامهای قوی همبستگی و حمایت از اسرايیل از سوی جو بایدن و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، شاید مانع از وقوع جنگی فراگیر در منطقه شود. به ادعای این نشریه حمله احتمالی تهران میتواند دامنه تنشها را به شکل خطرناکی تشدید کرده و منطقه را در آستانه جنگی تمام عیار قرار دهد.
بایدن روز چهارشنبه مدعی شد که اسرايیل میتواند به حمایتهای «آهنین» امریکا تکیه کند و بلینکن با یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرايیل تماس گرفت و به او گفت که واشنگتن «در برابر هرگونه تهدیدی از سوی ایران و متحدانش در کنار اسرايیل خواهد ایستاد». گاردین مدعی است، به نظر می رسد اگر ایران مستقیما اسرايیل را مورد حمله قرار دهد، ایالات متحده احتمالا در تلاش برای جلوگیری از تشدید غیرقابل کنترل تنشهای احتمالی، به درگیریای که میتواند نیروهای امریکایی قابل توجهی را به منطقه فراخواند، به تلآویو فشار آورد. مقامات امریکایی مدعیاند که این امر به جزيیات حمله احتمالی ایران بستگی دارد. اگر اسرايیل موشکها یا پهپادهای ایران را رهگیری کند یا اگر آنها بهطور غیرموثر به ضربات علیه اهداف اسرايیلی منتج نشوند، دولت بایدن از کابینه نتانیاهو درخواست خواهد کرد که عجولانه عکسالعمل نشان ندهد. با این حال، این مقامات معتقدند که اگر هر حمله ایران باعث تلفات قابل توجه به اسرايیل یا هر سفارت یا نهاد اسرايیلی در خارج از سرزمین های اشغالی شود، به نظر تلاشهای ایالات متحده برای کاهش تنش کم اثر خواهد بود. در کنار تلاشهای ایالات متحده، روسیه و آلمان نیز مستقلا خواستار خویشتنداری طرفین شدهاند. شرکت هواپیمایی آلمانی لوفتهانزا پروازهای خود را در آنجا به حالت تعلیق درآورد.
مسکو نیز به روسها درباره سفر به خاورمیانه هشدار داد. کرملین روز پنجشنبه از همه کشورهای خاورمیانه خواست تا خویشتنداری نشان دهند و از پیشروی منطقه به سمت آشوب جلوگیری کنند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که هیچ درخواستی از روسیه برای میانجیگری بین اسرايیل و ایران وجود نداشته است، هر چند او گفت که حمله اسرايیل به کنسولگری ایران نقض تمام اصول حقوق بینالملل است. مسکو به شهروندان خود توصیه کرده است که به کشورهای مختلف از جمله اسرايیل، لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین سفر نکنند. آنالنا بايربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز با وزیر امور خارجه ایران گفتوگو کرد و از تهران خواست خویشتنداری نشان دهد، اگرچه به نقل از خبرگزاری های داخلی ایران، بازخوانی این تماسهای تلفنی از سوی ایران، بر پاسخ احتمالی ایران به حمله اسرايیل متمرکز نبود، بلکه بر نیاز کشورهای حاشیه خلیجفارس برای اعمال فشار بیشتر بر اسرايیل برای موافقت با آتشبس در غزه تمرکز داشته است. در راستای تلاشهای دیپلماتیک، امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران قصد دارد هفته آینده به مقر سازمان ملل در نیویورک سفر کند و این امر تردیدها را در مورد حمله موشکی ایران به خاک اسرايیل افزایش میدهد.