تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۳

داعش خراسان؛ چالش مشترک مسکو و واشنگتن / اهداف مانور روسیه و تاجیکستان در مرز افغانستان

هم‌زمان با افزایش نگرانی‌ها از رشد تروریسم در افغانستان و به‌ویژه قدرتمندشدن داعش خراسان مستقر در این کشور، ارتش روسیه و تاجیکستان در مرز افغانستان‌ برگزاری یک رزمایش مشترک نظامی چهارروزه را آغاز کردند که تا امروز ادامه دارد. وزارت دفاع روسیه با انتشار اطلاعیه‌ای در کانال تلگرامی این وزارتخانه اعلام کرد که این رزمایش مشترک نظامی در پایگاه نظامی شماره ۲۰۱ روسیه در منطقه ختلان و «حرب میدان» تاجیکستان که در ۲۰کیلومتری مرزی افغانستان قرار دارد، انجام می‌شود.

داعش خراسان

اقتصاد۲۴- هم‌زمان با افزایش نگرانی‌ها از رشد تروریسم در افغانستان و به‌ویژه قدرتمندشدن داعش خراسان مستقر در این کشور، ارتش روسیه و تاجیکستان در مرز افغانستان برگزاری یک رزمایش مشترک نظامی چهارروزه را آغاز کردند که تا امروز ادامه دارد. وزارت دفاع روسیه با انتشار اطلاعیه‌ای در کانال تلگرامی این وزارتخانه اعلام کرد که این رزمایش مشترک نظامی در پایگاه نظامی شماره ۲۰۱ روسیه در منطقه ختلان و «حرب میدان» تاجیکستان که در ۲۰کیلومتری مرزی افغانستان قرار دارد، انجام می‌شود.

به گزارش شرق و بر اساس اطلاعیه وزارت دفاع روسیه، واحد‌های ویژه کوهستان، توپخانه، یگان‌های اطلاعاتی، کارشناسان مقابله با حملات شیمیایی، امنیت رادیویی الکترونیکی و واحد ویژه هلی‌کوپتر در این رزمایش شرکت دارند و با شبیه‌‎سازی نفوذ گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان به خاک تاجیکستان تلاش می‌کنند آن‌ها را مهار کنند و حذف عناصر مخرب که قصد عبور غیرقانونی از مرز افغانستان و تاجیکستان را دارند، تمرین می‌کنند. «مختار وفایی» تحلیلگر تحولات افغانستان درباره این مانور در ایندیپندنت می‌نویسد پایگاه نظامی ۲۰۱ در خاک تاجیکستان بزرگ‌ترین پایگاه نظامی روسیه در خارج از قلمرو این کشور است. بر اساس توافق روسیه و تاجیکستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی، نیرو‌های روسیه تا سال ۲۰۴۲ در این پایگاه می‌مانند.

در ازای آن، روسیه تسلیحات ارتش تاجیکستان را نوسازی می‌کند و به نیرو‌های نظامی این کشور آموزش نظامی می‌دهد. روسیه در پایگاه نظامی ۲۰۱ در تاجیکستان حدود هفت هزار نیرو دارد و از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، تا حالا سه بار رزمایش نظامی برگزار کرده است. در این رزمایش که با هدف آمادگی نیرو‌های روسیه و تاجیکستان برای دفع حملات احتمالی از خاک افغانستان برگزار شده است، از پهپاد‌های نظامی تجسسی نیز استفاده می‌شود. روسیه و تاجیکستان پیش از این بار‌ها از حضور گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان و به‌ویژه قدرتمندشدن داعش خراسان و تمرکز این گروه بر جذب نیرو از شهروندان تاجیکستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

حمله چهار مهاجم داعش خراسان به سالن کنسرت کروکوس در حومه مسکو که اواخر ماه مارس رخ داد، نگرانی‌ها را از توانایی داعش خراسان برای راه‌اندازی حمله در کشور‌های مختلف افزایش داد. منابع امنیتی در ایالات متحده هشدار داده‌اند که داعش خراسان مستقر در افغانستان بیش از هر زمان برای راه‌اندازی و اجرای حمله در بیرون از خاک افغانستان توانمند شده است. مایل کوریلا، فرمانده فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، یک روز پیش از حمله داعش خراسان به سالن کنسرت کروکوس، درباره توانمندشدن این گروه اخطار داد و گفت: «خطر ناشی از این گروه در حال افزایش است».


بیشتر بخوانید:  عرض اندام مجدد داعش؛ نقش دوگانه بازیگرانی خطرناک یا مزدورانی تازه برای کشورهای منطقه


ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرمانده پیشین فرماندهی مرکزی ایالات متحده نیز اخیرا در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی گفت که داعش خراسان از زمان خروج ایالات متحده از افغانستان قدرتمندتر شده است و آمریکا دیگر مانند سه سال پیش که در افغانستان حضور نظامی داشت، امن نیست. این هشدار‌ها هم‌زمان با حملات مرگبار داعش خراسان در ایران، روسیه، افغانستان و پاکستان که تلفات سنگینی به نظامیان و غیرنظامیان وارد کرده‌اند، صادر می‌شوند. در هفته‌های اخیر ده‌ها نفر هم در ترکیه، تاجیکستان، ایران، پاکستان، افغانستان و برخی کشور‌های اروپایی از‌جمله آلمان، سوئد و اتریش به اتهام همکاری با داعش خراسان بازداشت شدند.

داعش خراسان را که ثناءالله غفاری، دانشجوی پیشین دانشگاه کابل، آن را رهبری می‌کند، فرماندهان ناراضی طالبان افغانستان و پاکستان اواخر سال ۲۰۱۴ تشکیل داده‌اند. این گروه به‌سرعت توانست مناطقی را در شرق افغانستان تصرف کند. نیرو‌های دولت پیشین افغانستان با حمایت هوایی نیرو‌های آمریکایی در بخش‌های مختلف افغانستان به ویژه استان‌های ننگرهار، نورستان و کنر درگیری‌های خونینی با داعش خراسان داشتند که به بازپس‌گیری بخشی از مناطق و ویرانی پناهگاه‌های داعش خراسان منجر شد. طالبان هم درگیری‌های خونینی با داعش خراسان داشتند که به دو طرف تلفات سنگینی وارد کرد.

سازمان امنیت ملی دولت پیشین افغانستان در آوریل ۲۰۲۰ عبدالله اوکرزی معروف به اسلم فاروقی، رهبر پیشین داعش خراسان را به همراه ۱۹ نفر از فرماندهان و اعضای این گروه در جنوب افغانستان بازداشت کرد، اما این افراد آگوست ۲۰۲۱، در ساعات نخست ورود طالبان به شهر کابل، آزاد شدند. بر اساس آخرین گزارش اداره امنیت ملی دولت پیشین افغانستان، تا آخرین هفته‌های حاکمیت دولت جمهوری، بیش از ۴۰۰ نفر از اعضای داعش خراسان که شهروندان کشور‌های مختلف از‌جمله پاکستان، هند، تاجیکستان، بنگلادش و دیگر کشور‌ها بودند، در زندان‌های افغانستان محبوس بودند که همه آنان در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ آزاد شدند.

منبع: شرق

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

عکس/ نمایی از سیل مرگبار ۹۰ سال پیش در خیابان امام تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

با دارو‌های تاریخ گذشته چه کنیم؟

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟