اقتصاد۲۴- در روز سهشنبه شاخص کل بورس ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد ریزش کرد و به رقم ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۸۴۵ واحد رسید. اما شاخص کل هموزن ۶ هزار و ۱۸ واحد پایین آمد و در رقم ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس ۱۸۹ واحد افت کرد و به رقم ۲۵ هزار و ۹۹ رسید. شاخص هم وزن فرابورس نیز کاهش هزار و ۷۸۴ واحدی داشت و به سطح ۱۳۶ هزار و ۶۰۶ واحد رسید.
در پایان معاملات روز سه شنبه، ۲۱ درصد بازار رشد قیمت داشتند و قیمت سهام ۷۹ درصد از نمادهای بازار افت کرد.
روز سهشنبه در بورس شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس)، شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی (غشاذر) و شرکت داروسازی کوثر (دکوثر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت سرمایه گذاری مسکن زاینده رود (ثرود)، شرکت بیمه دی (ودی) و شرکت سرمایه گذاری پویا (وپویا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس نمادهای پاسا (شرکت ایران یاسا تایر ورابر)، فسازان (شرکت غلتک سازان سپاهان) و خلنت (شرکت لنت ترمز ایران) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت لیزینگ ایران وشرق (ولشرق)، شرکت تولید و توسعه سرب و روی ایرانیان (فتوسا) و شرکت حمل و نقل گهر ترابر سیرجان (حگهر) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
بیشتر بخوانید: شوکهای پیدرپی در زمین بورسبازان
در معاملات سهشنبه، ۵۵ نماد صف خرید داشتند و ۵۶ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت ۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۰ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش ۶۰ درصدی به ۳۱۹ میلیارد تومان رسید.
در حالی که شاخص کل بورس تهران در هفته پیش روند صعودی داشت، در این هفته تعدیل شد و سه روز پیاپی نزول کرد؛ بنابراین معاملهگران در شرایطی به استقبال معاملات چهارشنبه میروند که دیروز اغلب نمادهای بازار قرمزپوش بودند.
شاخص کل بورس تهران با پیشرانی نمادهای فولاد، فملی، شپنا و شبندر ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد معادل ۰.۵۴ درصد افت کرد.
دیروز برای سومین روز متوالی پول حقیقی از بورس خارج شد که رقم آن ۲۳۷ میلیارد تومان بود. نمادهای فولاد، خودرو، زاگرس، وغدیر و کرومیت بیشترین ورود سرمایه بازار را داشتند.
همچنین عرضه بیشتر از تقاضا بود، تعداد نمادهای صف فروش و نیز ارزش صفهای فروش بیش از خریدها بود.
فعالان بازار معمولا صعود یا نزول شاخص برای چهار روز متوالی را به معنای شکل گیری یک روند تلقی میکنند؛ بنابراین امروز میتواند چهارمین روز نزولی بازار باشد. از سوی دیگر فاکتورهای عملکردی بازار نشانی از توقف روند نزولی ندارد؛ بنابراین ریزش بورس در معاملات امروز دور از انتظار نیست.
منبع: اکوایران