تاریخ انتشار: ۱۵:۰۸ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

مخترع بمب اتم کیست؟

جی. رابرت اپنهایمر یکی از بزرگترین دانشمندان قرن بیستم بود. او در ۲۲ آوریل ۱۹۰۴ در شهر نیویورک متولد شد. اپنهایمر به‌عنوان یکی از مهمترین فیزیکدانان تاریخ علم فیزیک شناخته می‌شود، به ویژه به دلیل نقش او در توسعه بمب اتمی.

مخترع بمب اتم کیست؟

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: بمب اتم توسط فیزیکدان آمریکایی به نام رابرت اوپنهایمر در دهه ۱۹۴۰ اختراع شد. اوپنهایمر به همراه تیم خود در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، در طول جنگ جهانی دوم، به توسعه این تکنولوژی پرداختند. بمب اتمی توسط آمریکا در پروژه منهتن تولید شد و برای اولین بار در اواخر سال ۱۹۴۵ در بمباران هیروشیما و ناگازاکی در ژاپن استفاده شد. این بمب‌ها باعث ویرانی و زخمی‌شدن بسیاری از افراد و خسارات بزرگی به بن‌بست‌ها و ساختمان‌های شهری شدند و اثرات پساماند زیادی را به جا گذاشتند.

بیوگرافی رابرت اوپنهایمر

جی. رابرت اوپنهایمر یکی از بزرگترین دانشمندان قرن بیستم بود. او در ۲۲ آوریل ۱۹۰۴ در شهر نیویورک متولد شد. اوپنهایمر به‌عنوان یکی از مهمترین فیزیکدانان تاریخ علم فیزیک شناخته می‌شود، به ویژه به دلیل نقش او در توسعه بمب اتمی. پس از اتمام تحصیلات در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، اوپنهایمر به‌عنوان یک فیزیکدان در این دانشگاه مشغول به کار شد. او به همراه تیمی از دانشمندان در طول جنگ جهانی دوم در پروژه منهتن که به توسعه بمب اتمی می‌پرداخت، فعالیت کرد. این پروژه موجب توسعه و تولید اولین بمب اتمی شد که در اواخر جنگ جهانی دوم در بمباران هیروشیما و ناگازاکی استفاده شد. پس از جنگ، اوپنهایمر به‌عنوان یک دانشمند در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، فعالیت خود را ادامه داد. او به عنوان یکی از رهبران حوزه فیزیک هسته‌ای شناخته شد و به تحقیقات و آموزش در این زمینه پرداخت. اوپنهایمر در زمینه تئوری‌های پیشرفته در فیزیک هسته‌ای، ریاضیات و فیزیک کوانتومی مشهور است. اوپنهایمر در سال ۱۹۷۴ درگذشت، اما ارثی از دانش و کشف‌هایش در زمینه فیزیک هسته‌ای و بمب‌سازی هسته‌ای به جامعه علمی باقی گذاشت.

کنفرانس رابرت اوپنهایمر در ۱۲ سالگی

به دلیل جذابیت کریستال‌ها و برهم‌کنش آن‌ها با نور، اوپنهایمر از سن هفت سالگی مجذوب آن‌ها شد. او به مجموعه‌دار متعصبی برای سنگ‌های معدنی تبدیل شد و از ماشین تحریر خانوادگی‌اش برای شروع مکاتبه‌های دقیق و طولانی با زمین‌شناس‌های محلی استفاده کرد. یکی از زمین‌شناس‌ها که نمی‌دانست در حال مکاتبه با کودکی ۱۲ ساله است از اوپنهایمر دعوت کرد تا در انجمن کانی‌شناسی نیویورک سخنرانی کند. اوپنهایمر از پدر خود خواست به این انجمن توضیح دهد که پسرش تنها ۱۲ سال دارد، اما پدر او را تشویق کرد که این کار را انجام دهد. وقتی حاضران متوجه شدند مکاتبه‌کننده‌ مرموز، پسری ۱۲ ساله است در ابتدا شگفت‌زده شدند و خندیدند، اما بلافاصله جعبه‌ای چوبی زیر پای اوپنهایمر قرار دادند تا به تریبون برسد. اوپنهایمر سخنرانی خود را انجام داد و با تشویق حاضران روبرو شد.

رمزگذاری بمب اتم با نام معشوقه اوپنهایمر

اوپنهایمر برای اولین بار جین تاتلاک را در سال ۱۹۳۶ ملاقات کرد. رابطه عاشقانه‌ای بین این دو شروع شد که تا ازدواجش با کاترین پوئنینگ ادامه یافت و با مرگ تاتلاک در ۱۹۴۴ به پایان رسید. وقتی تاتلاک و اوپنهایمر برای اولین بار ملاقات کردند، جین عضو فعالی از حزب کمونیست بود و اوپنهایمر را تشویق کرد که نگرانی‌های او درباره فقر را درک کند. وجهه اوپنهایمر به‌عنوان یکی از هواداران کمونیست خیلی زود توجه FBI را جلب کرد و مأمورانی برای تعقیب و استراق سمع او درنظر گرفته شدند. در سال ۱۹۴۴ جسد تاتلاک در آپارتمانش پیدا شد. علت مرگ، اوردوز دارویی اعلام شد. جین تاتلاک در بخش زیادی از عمر خود از افسردگی رنج می‌برد. او یادداشتی بدون امضا از خود به جای گذاشته بود و بنابراین مرگ او خودکشی تشخیص داده شد. با این حال بر اساس نظریه‌های توطئه از جمله حدس‌های برادر تاتلاک، سازمان‌های جاسوسی در مرگ خواهرش دست داشتند. تاتلاک، اوپنهایمر را با اشعار جان دان، شاعر انگلیسی آشنا کرد. او اسم رمز «ترینیتی» به معنی سه‌گانگی را از یکی از اشعار دان با عنوان «به قلبم ضربه بزن، خدای سه نفره» انتخاب کرد. نظارت FBI بر اوپنهایمر و تاتلاک بعد‌ها در طول دادرسی ۱۹۵۴ کمیسیون انرژی اتمی، به ضرر او تمام شد. در آن زمان رابطه‌ی او با کمونیست‌ها در اواخر جنگ جهانی دوم آشکار شد. نتیجه‌ی این دادرسی، باطل شدن مجوز امنیتی اوپنهایمر و واردشدن آسیب به حیات سیاسی او بود. به این ترتیب اوپنهایمر به یکی از قربانیان برجسته‌ی مک‌کارتیسم تبدیل شد.

مخترع بمب اتم کیست؟

ساخت بمب اتم توسط اوپنهایمر

اوپنهایمر در توسعه بمب اتمی مستقیماً شرکت نکرد. او به‌عنوان یکی از اعضای اصلی تیمی از دانشمندان در پروژه منهتن، که به توسعه بمب اتمی می‌پرداخت، فعالیت داشت. اوپنهایمر به خصوص در زمینه فیزیک تئوریک و محاسباتی مشغول به کار بود و به تحلیل‌های مربوط به رفتار ماده در شرایط بسیار گرم و فشار بالا می‌پرداخت. او بسیاری از تحقیقات تئوریک و محاسباتی مرتبط با پروژه منهتن را انجام داد. تیمی از دانشمندان که شامل اوپنهایمر بود، به تحلیل دقیق و تجزیه‌وتحلیل فیزیکی فرآیند‌های هسته‌ای و رشته‌های پراکندگی در ماده می‌پرداختند که اطلاعات مهمی را برای طراحی و ساخت بمب اتمی فراهم می‌کرد. اوپنهایمر در این پروژه در بخشی از تحقیقات تئوریک و محاسباتی مشغول بود و وظیفه مستقیم ساخت بمب اتمی بر عهده او نبود. بمب اتمی نهایی که در پروژه منهتن ساخته شد، توسط تیمی از مهندسان، فیزیکدانان، و دانشمندان مختلف توسعه یافت و ساخته شد. اما مشارکت اوپنهایمر و تیم دیگر دانشمندان در تحقیقات و تحلیل‌های مرتبط با فیزیک هسته‌ای و هسته‌ای به طور قابل توجهی در توسعه بمب اتمی و این پروژه تاریخی نقش داشت.

مرگ رابرت اوپنهایمر

رابرت اوپنهایمر، عالم فیزیک آمریکایی که نقش مهمی در توسعه فیزیک هسته‌ای و پروژه منهتن برای تولید بمب اتمی داشت، در ۱ دسامبر ۱۹۷۴ درگذشت. او در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، فعالیت علمی خود را به پایان رسانده بود. مرگ او مرتبط با سکته قلبی بود. اوپنهایمر در مسیر خود در زمینه پژوهش و آموزش در زمینه فیزیک، تحقیقات مهمی انجام داد و به عنوان یکی از علمای برجسته قرن بیستم به یاد می‌ماند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رشد شاخص بورس در سایه بی‌اعتمادی؛ چرا سرمایه‌گذاران همچنان بی‌اعتمادند؟/ در نبود چشم‌انداز مثبت نباید انتظار رشد داشت

عکس/ استایل تابستانی رامسین کبریتی با لباس هاوایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴/ سیگنال جدید به قیمت طلا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴/ قیمت دلار از مرز ۹۰ هزار تومان عبور می‌کند؟

دانگ فنگ -۴۱؛ موشک بالستیک قاره پیما چین

مشکل ایران در پدافند هوایی نتیجه نامردی روسیه است

فیلم/ آواز خوانی خواننده عراقی حین انجام جراحی سنگین مغز

خبر بد هواشناسی برای اصفهان

درویش نقش فردوسی‌پور در کاهش مصرف برق را ستود و از اثرگذاری اجتماعی گفت

فیلم/ موزیک ویدیو ایران با صدای فرزاد فرزین

عکس/ نخستین تصویر از بازیگر نقش هری پاتر

فیلم/ حمله تند عضو شورای شهر به آب و فاضلاب در پی صدور قبض‌های نجومی

خبر مهم درباره وام بلاعوض به یارانه‌بگیران

فیلم/ اعزام تانک‌های عناصر جولانی به سویداء

حذف ویدیوی شادی دختران بسکتبالیست ایران از صفحه آسیاکاپ

بازار سرمایه چه ساختاری دارند؟

فیلم/ ترامپ: سی‌ان‌ان داشت زمان حمله به ایران را لو می داد

ایران همکاری با آژانس را به تغییر رفتار دوگانه آن مشروط کرد

وزیر دفاع: به آتش‌بس اعتماد نداریم

هشدار سردار رادان درباره پاسخ شدیدتر به حمله احتمالی دشمن

فیلم/ ترامپ بار دیگر پوتین را تهدید کرد

نخست‌وزیر عراق: ایران به دنبال توافق است نه سلاح هسته‌ای

کاسبان تحریم می گویند مکانیسم ماشه بی اثر است

فیلم/ درآمد هنگفت دست‌فروشان در پایتخت: شبی چند میلیون تومان؟

صندوق توسعه ملی چیست و چه کارکردی دارد؟

حمایت جواد خیابانی از امیر قلعه‌نویی

خداحافظی با کارت سوخت از مرداد؟

بحران امنیتی در سویدا با دست‌کم ۸۹ کشته

علم‌الهدی: هدف دشمن دین‌زداییست

هشدار محقق داماد و درویش‌زاده درباره جهل مقدس و پیامد‌های آن

از سرگیری پروازهای هواپیمایی عراق به ایران

عکس/ صدام حسین در حال روشن‌کردن سیگار برگ در سالن اجلاس سران عرب

رشد چشمگیر واردات نفت چین از ایران

جدایی مدافع استقلال قطعی شد

معرفی موشک بالستیک ATACMS MGM-۱۴۰ آمریکا

فیلم/ نماینده قم: حتی یک جاسوس افغانستانی هم نداشتیم

فیلم/ عراقچی وارد چین شد

عکس/ تغییر چهره ویژه هازل کایا سریال عشق ممنوع

پزشکیان: ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم

فیلم/ تیکه امیرحسین قیاسی به رشیدپور: شما نباید با ترامپ مصاحبه کنید

Beidou چینی جایگزین GPS می‌شود

فیلم/ هوشدن ترامپ در فینال جام‌جهانی باشگاه‌های فیفا

فیلم/ ظهره‌وند جنگنده‌های B۲ آمریکا را قارقارک خواند

عکس/ واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم بزرگداشت شهدای نیروی قدس سپاه

آمار پلیس از مرگ‌ومیر تصادفات جاده‌ای در تهران

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

قیمت فولکس واگن در بازار ایران + جدول

ولایتی شرط توقف غنی‌سازی را برای مذاکره رد کرد