تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۳

یک کابینه و این همه مدعی ریاست‌جمهوری؛ وزرا نتوانستند سر یک نماینده از جانب کابینه به وحدت نظر برسند

دست‌کم چهارتن از وزرا و معاونان ابراهیم رئیسی در انتخابات آینده ثبت‌نام کرده‌اند. به نظر می‌رسد کابینه جامانده از ابراهیم رئیسی فاقد حداقل انسجام و هماهنگی است و وزرا نتوانسته‌اند سر یک نماینده از جانب کابینه به وحدت نظر برسند.

یک کابینه و این همه مدعی ریاست‌جمهوری؛ وزرا نتوانستند سر یک نماینده از جانب کابینه به وحدت نظر برسند

اقتصاد ۲۴- اگر کسی یک ماه قبل خبر می‌داد که شکاف در دولت رئیسی به آنجا می‌رسد که پنج نفر از اعضای کابینه او برای جانشینی ابراهیم به رقابت برخیزند، حتما او را دیوانه می‌نامیدیم. اما حالا صحنه انتخابات در برابر ماست. پنج نامزد انتخاباتی از دولت ابراهیم رئیسی، قصد دارند راه او را ادامه دهند و فقط این‌ها نیستند. حداقل پنج نامزد مطرح اصول‌گرای دیگر هم همین شعار و برنامه را گفته‌اند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد و ستون‌نویس رسانه‌های تندرو با میثم نیلی، برادر داماد ابراهیم رئیسی و مدیر سایت رجانیوز و منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور پیشین به ستاد وزارت کشور آمد. رجانیوز در تحلیل این ثبت‌نام نوشت «شنبه شب... پیرو اعلام تصمیم قطعی دکتر مخبر برای عدم حضور در انتخابات، جمعی از وزرا و معاونین رییس‌جمهور بر روی حضور محمدمهدی اسماعیلی به عنوان گزینه نهایی دولت به اجماع رسیدند. صبح یکشنبه، اسماعیلی با همراهی میثم نیلی و محسن منصوری در وزارت کشور حاضر شد. همراهی همزمان میثم نیلی و محسن منصوری با محمدمهدی اسماعیلی معنای روشنی برای بدنه انقلابی دارد. مشاور امین آیت‌الله رئیسی امروز با همراهی دو یار نزدیک شهید مظلوم به میدان آمده و پرچم را به نمایندگی از جمع همکاران خود به دوش گرفته است.»

میثم نیلی، برادر مقداد نیلی از نزدیکان رئیس جمهور فقید است. در این سه سال گاه انتقاد‌هایی از فعالیت‌های «حلقه مقداد» مطرح می‌شد که اشاره‌ای به همین فعالان سیاسی بود. یکی از فعالان منتقد حلقه مقداد در شبکه اجتماعی ایکس نوشته ‏ «حلقه مقداد با پیشدستی کردن در معرفی محمدمهدی اسماعیلی، آغازگر شکافِ سیاسی و تشتّتِ گفتمانی در دولت سیزدهم شد؛ به طوری که در مخالفت با این گزینه پیشنهادی، چهار تن از کارگزاران دولت (مهرداد بذرپاش، صولت مرتضوی، داوود منظور و سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی) در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کردند. از این رو شایسته است زین پس «حلقه مقداد» را «حلقه انحراف» بنامیم.»


بیشتر بخوانید: سعید جلیلی؛ مرد سایه‌ها در رویای پاستور!/ او آخرین شانس جبهه پایداری برای تضمین بقا در قدرت است؟/دیپلماتی که در مذاکرات بیانیه می‌خواند!


مهرداد بذرپاش در کنار محمد مخبر، معاون اول دولت رئیسی و رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و دانش‌بنیان‌ها به وزارت کشور رفت. بذرپاش از سال ۹۶ که پشت درب وزارت کشور ماند معلوم بود که سودای ریاست‌جمهوری در سر دارد. پیشرفت سریع او به لطف عنایات ویژه احمدی‌نژاد و موقعیت‌شناسی‌اس پس از جدایی احمدی‌نژاد از حاکمیت، باعث شد در راهرو‌های قدرت به راحتی کرسی‌ها را یکی پس از دیگری صاحب شود؛ در فهرست انتخاباتی مجلس نهم که راهش را به هیات رئیسه باز کرد تا قائم مقامی بنیاد تعاون سپاه و معاونت ستاد اجرایی فرمان امام و این اواخر ریاست دیوان محاسبات کشور و دست آخر وزارت راه دولت رئیسی. او سال قبل جریان شریان را به همراهی حمید رسایی به راه انداخت تا در لابی‌های سیاسی اصول‌گرایان هم اهرمی کافی داشته باشد.

صولت مرتضوی از دو نفر دیگر تنهاتر بود. صولت مرتضوی در دولت نهم استاندار خراسان جنوبی، در دولت دهم معاون سیاسی وزیر کشور و پس از آن شهردار مشهد بود. وی در دولت سیزدهم پیش از وزارت، سرپرستی نهاد ریاست جمهوری و معاونت اجرایی رئیس جمهور را بر عهده داشت. او که با، اما و اگر‌های فراوان به وزارت رسیده بود شاید نامزد شده تا رئیس‌جمهور بعدی نام او را از یاد نبرد.

نفر دیگر قاضی‌زاده هاشمی بود که در مجلس قبلی نایب رئیس بود. او سه سال قبل کمکی به رئیسی کرده بود و به ریاست بنیاد شهید رسیده بود و بعید نیست این دوره هم به همین نیت وارد انتخابات شده باشد.

داوود منظور نفر آخر بود. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور که پیش از آن رئیس سازمان امور مالیاتی هم بوده شاید بین مردم آنقدر‌ها محبوب نباشد. اما چه بسا او به خاطر اختلاف با مهرداد بذرپاش وارد انتخابات شده باشد. بعد از عزل احمدی توسط داود منظور در سازمان برنامه بودجه، وی به یکباره از طرف وزیر کار یعنی صولت مرتضوی به‌عنوان رئیس هیات مدیره صندوق بازنشستگی منصوب شد

شکاف؟

بدون شک از همین تعداد نامزد‌ها می‌توان پی به شکاف‌های متعددی در میان اعضای کابینه دولت رئیسی برد؛ گروهی از هیأت دولت با بذرپاش و گروهی با اسماعیلی. تازه باید به یاد داشت که قطعا افرادی از کابینه از همین حالا با سعید جلیلی که در این فهرست پنج نفره نیست، عقد اخوت بسته‌اند.

در نهایت این انتخابات تمام می‌شود، اما اختلاف در دل دولت باقی می‌ماند. حتی در صورت اصول‌گریان و حتی در صورت پیروزی یکی از وزرای رئیسی بعید است کابینه رئیسی تکرار شود و اختلاف‌ها بیشتر و بیشتر خواهد شد.

منبع: رویداد 24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است

تداوم جنجال‌ها بر سر مصوبه کنکور

قیمت طلا در ۲۰ روز آینده به کدام مسیر می‌رود؟

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

رونمایی از ئی وی ۹ جی تی+عکس

سقوط آزاد یور به کف ۲۰۲۲