تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۳
پیشنهاد جدید مرکز پژوهش‌ها:

وامی معادل ۶۰ درصد قیمت آپارتمان برای این افراد

یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه وام میلیاردی مسکن با سود تک نرخی می‌تواند برای دهک‌های پایین درآمدی مفید باشد گفت: پرداخت تسهیلات تا ۸۰ درصد قیمت مسکن در تمام دنیا رایج است.

وامی معادل ۶۰ درصد قیمت آپارتمان برای خانه‌ اولی‌ها

اقتصاد ۲۴- مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی مکتوب در راستای درمان معضلات و مشکلات بازار اجاره مسکن، پیشنهاد داده که بانک‌های تامین‌کننده منابع مالی بخش مسکن، به خانه اولی‌ها معادل ۶۰ درصد قیمت آپارتمان، وام تک‌نرخی پرداخت کند.

گروه کارشناسی مجلس طی یک گزارش مکتوب، طرح پرداخت وام میلیاردی به خانه اولی‌ها را پیشنهاد کرده و در این گزارش نسبت به مشکلات اجاره نشین‌ها و تبعات تداوم صعود قیمت و اجاره بها به سیاستگذار مسکن هشدار داده است.

در این طرح پیشنهاد شده است ۵۰ هزار فقره وام خرید مسکن با نرخ سود حمایتی با قدرت پوشش دهی ۶۰ درصدی بهای آپارتمان‌ها (بر اساس متوسط قیمت مسکن کشور در سال ۱۴۰۲)، از محل یارانه‌های بخش مسکن که در اختیار صندوق ملی مسکن قرار دارد، به خانه اولی‌ها پرداخت شود. با توجه به میانگین قیمت مسکن کشور در سال ۱۴۰۲، وام ۶۰ درصدی، چیزی معادل یک میلیارد تومان خواهد بود.

در تمام دنیا موسسات مالی و بانک‌ها با سود متعارف به بخش مسکن و بخش تقاضا تسهیلات پرداخت می‌کنند

مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار «اقتصاد آنلاین» در پاسخ به این پرسش که وام میلیاردی مسکن که مرکز پژوهش‌های مجلس به دنبال آن است تا چه حد جدی است و آیا موافق آن است یا خیر؟ گفت: در تمام دنیا موسسات مالی و بانک‌ها با سود متعارف به بخش مسکن و بخش تقاضا تسهیلات پرداخت می‌کنند؛ بنابراین ما نیز موافق این موضوع هستیم که تسهیلات میلیاردی برای تقویت بخش تقاضا پرداخت شود.

او ادامه داد:، اما موضوعی که حائز اهمیت است این است که تسهیلات میلیاردی مسکن لزوما برای دهک‌های ۱ تا ۵ که عمدتا قشر کارگر، کارمند و یا معلمان هستند اگر پرداخت می‌شود باید موضوع نرخ سود آن نیز مورد توجه باشد. چرا که قطعا پرداخت اقساط این وام میلیاردی برای این اقشار بسیار دشوار و سخت خواهد بود.

اگر قرار است وام میلیاردی مسکن پرداخت شود باید تک نرخی بودن آن مورد توجه قرار گیرد

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موافق وام میلیاردی هستیم، اما باید موضوع نرخ سود آن نیز مورد توجه باشد تاکید کرد: به هر حال اگر قرار است وام میلیاردی مسکن پرداخت شود باید نرخ سود آن و تک نرخی بودن آن نیز مورد توجه قرار گیرد تا بازپرداخت اقساط در استطاعت قرار بگیرد.

مجلس با تعیین سقف اجاره بهای یکسان برای کل کشور موافق نیست

یوسفی در پاسخ به این پرسش که آیا با تعیین سقف اجاره بها موافق هستید؟ گفت: مجلس با تعیین سقف اجاره بهای یکسان برای کل کشور موافق نیست. بهترین اقدام برای کنترل بازار مسکن و اجاره بها، ساخت مسکن و خروج مسکن از سفته بازی است که قطعا با دریافت مالیات از خانه‌های خالی از سکنه می‌توان به این هدف دست یافت.

او با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم و در دوران ریاست جمهوری رئیسی ۱۶ جلسه شورای عالی مسکن برگزار شد و همین موضوع نشان داد که دولت همت زیادی برای بخش مسکن و حل این بخش دارد تاکید کرد: برای دوره کوتاه رئیس جمهور فقید اقدامات خوبی انجام داد و اگر این دوره را عبور کنیم باید اقدامات مهمی که برای رسیدن عرضه به تقاضا صورت گرفته است جدی‌تر دنبال شود.


بیشتر بخوانید: یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن تا پایان شهریور


یوسفی ادامه داد: برای کاهش التهاب بازار البته باید مولفه‌های کنترل بازار‌های موازی تاثیرگذار بر بخش مسکن نیز به طور جدی دنبال شود. چرا که وقتی سایر بازار‌های موازی بر بازار مسکن تاثیر می‌گذارد ربطی به عرضه و تقاضای مسکن نخواهد داشت. اما ساخت مسکن و کنترل سوداگری با دریافت مالیات از خانه‌های خالی از سکنه می‌تواند بسیار نقش تاثیرگذاری بر کاهش التهاب بازار داشته باشد.

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: در قانون جدید به شورای عالی مسکن این اختیار داده شد که به برخی از استان‌ها ورود کند و نسبت به نرخ تورم آن استان و شهر نسبت به تعیین سقف اجاره‌بها اقدام کند و اعداد برای تمام کشور به طور مطلق نسبت به فراخور استان یا هر شهر متفاوت باشد. اگر نرخ رشد بالاتر از نرخ تورم و نرخ‌های بازار غیرمتعارف بود شورای عالی مسکن باید به بازار مسکن آن شهر یا استان ورود کند و دامنه قیمت مشخص کند.

او ادامه داد: نباید نقش پلتفرم‌ها را در بالا بردن قیمت مسکن فراموش کرد. هر چند باید پذیرفت که فضای مجازی یک واقعیت است. چرا که کسب و کار‌های زیادی در فضای مجازی و در قالب اپلیکیشن‌ها انجام می‌شود پس بنابراین نباید این فضا‌ها را نادیده گرفت. هر چند معتقد هستیم که برخی سکو‌ها و اپلیکیشن‌ها در برخی مواقع توانسته اند قیمت‌ها را جابجا کنند و باید به مجوز آن‌ها دقت نظر بیشتری شود و با کنترل بیشتری روی فعالیت آن‌ها توجه داشت.

یک خانواده ۲۰ نفره توانستند با معاملات صوری قیمت مسکن را ۱۰ درصد افزایش دهند

یوسفی یادآوری کرد: در یک دوره‌ای یک خانواده ۲۰ نفره توانستند با معاملات صوری در یک بازه زمانی مشخص یک ماهه قیمت مسکن را ۱۰ درصد افزایش دهند.

منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ ژست عاشقانه حمیرا و پرویز یاحقی ۵۳ سال پیش با استایل اروپایی

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ تمام بازیکنان مشترک استقلال و پرسپولیس

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، سیاسی برخورد کرد/ اثرات منفی پول‌های زیاد و بی‌برنامه‌ در دولت گذشته امروز مشخص شده است

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی

ساعت کاری اصناف در ماه رمضان و شب عید کاهش نمی‌یابد

عمر مفید باتری ماشین؛ از کجا بفهمیم وقت تعویض باتری رسیده است؟

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اینفوگرافی/ قدرتمندترین پاسپورت‌ها در سال ۲۰۲۵

فیلم/ مسعود فراستی: هر غلطی که دلم بخواهد می‌کنم