تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۳
علی قنبری مطرح کرد:

نقش ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایران

اگر در انتخابات آتی ایالات متحده، شاهد انتخاب دونالد ترامپ، به عنوان فردی باشیم که مواضعی کاملا ضد جمهوری اسلامی دارد، بنابراین بسیار مهم است که فردی رئیس جمهور بعدی کشور باشد که در کنار جلب اعتماد عمومی در داخل کشور، از پس چالش‌های ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز به خوبی بربیاید

نقش «ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری ایران

اقتصاد۲۴- یک اقتصاد دان می گوید: «بین سه طیف اصلاح طلب، اصولگرا و طیف تندرو، برخی از افراد هستند که تجربه حضورشان را پس داده و دیده ایم که وقتی در راس امور قرار می‌گیرند چه عملکردی دارند. درواقع برخی از آن‌ها در راستای بهبود روابط کشور با جهان حرکت کرده اند، ولی برخی حتی ضد برجام، ضد توافق و ضد FATF فکر می‌کنند و در حوزه مذاکرات نیز ضعیف یا بی حاصل ظاهر شده اند و مشخص است وقتی به مقام ریاست جمهوری برسند، چگونه عمل خواهند کرد. به همین دلیل امیدوارم شورای نگهبان به این موارد هم فکر کند و افرادی متنوع را تایید صلاحیت کند تا مردم بر اساس شناختی که در این مدت کسب کرده اند افراد را انتخاب کنند.»‌ با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله مهمترین چالش‌های اقتصادی پیش روی کاندیدا‌های ریاست جمهوری و بهترین راه حل‌ها برای مواجهه با این مشکلات و چالش ها. علی قنبری، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با فرارو به این پرسش‌ها پاسخ داده است:

 

رئیس جمهوری با نگاه محدود به درد کشور نمی‌خورد

علی قنبری به فرارو گفت: «انتخابات پیش رو از مهمترین و اثرگذارترین انتخابات‌هایی است که تا کنون در تاریخ پس از انقلاب اسلامی در ایران رخ داده است. در حوزه سیاست خارجی نیز تحولات مهمی در راه است. اگر در انتخابات آتی ایالات متحده، شاهد انتخاب دونالد ترامپ، به عنوان فردی باشیم که مواضعی کاملا ضد جمهوری اسلامی دارد، بنابراین بسیار مهم است که فردی رئیس جمهور بعدی کشور باشد که در کنار جلب اعتماد عمومی در داخل کشور، از پس چالش‌های ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز به خوبی بربیاید. حقیقت انکار ناشدنی این است که حضور مجدد ترامپ در عرصه قدرت مساویست با بازگشت تحریم‌هایی که یکبار به شدت طعم آن را چشیده ایم و انکار فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های کمرشکن ترامپ هم چیزی جز فقدان دانش یا تلاش برای نافهمیدن حقیقت نیست.»


بیشتر بخوانید: علیه همه برای یک نفر؛ مروری بر فضاسازی‌های انتخاباتی و مجادلات داخلی تندرو‌های اصولگرا


وی افزود: «به جز تحریم‌ها ما با مسائل حساس دیگر اقتصادی هم رو به رو هستیم که باید هر چه سریعتر حل شوند. مسائلی از جمله احیای برجام، FATF و توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های منطقه و در سطح بین الملل. ویژگی مهمی که کاندیدای اصلی انتخابات ریاست جمهوری ایران و سپس شخصی که رای می‌آورد باید داشته باشد این است که اصول و قواعد روابط بین الملل را بلد باشد. منظور من صرفا این نیست که شخصی رئیس جمهور شود که مثلا مدرک روابط بین الملل و سیاسی دارد، بلکه ما به شخصی نیاز داریم که نگاه محدود نداشته باشد و تصور نکند ارتباطات محدود با یکی دو کشور همسایه کافیست. ما به شدت به پتانسیل‌های اقتصادی ارتباط با کشور‌های اروپایی نیاز داریم.»

عوام زدگی و اظهارات پوپولیستی به جان اقتصاد کشور افتاده

این اقتصاددان در ادامه گفت: «رئیس جمهور بعدی کشور در کنار دید مناسب به خارج از کشور، باید پتانسیل ایجاد توازن داخلی هم داشته باشد. متاسفانه یک آفت بزرگ که به جان اقتصاد کشورمان افتاده «عوام زدگی» و اظهارات «پوپولیستی» است. این سنت که یک تعداد عدد و رقم و امار گزینشی را مطرح کنیم و بعد صحبت از پیشرفت یا گردش چرخ توسعه و رشد اقتصادی کشور کنیم، یک سنت سراسر غلط است. اگر رئیس جمهور دولت چهاردهم می‌خواهد در حوزه اقتصاد قوی ظاهر شود قبل از هرچیز باید صادقانه آمار‌های اقتصادی را با ملت به اشتراک بگذارد. ارائه آمار گزینشی و محدود کردن جریان دسترسی به گذاره‌های اقتصادی، می‌شود همان مسیر بیراهه‌ای که نه تنها هیچ سودی نداشت، بلکه باعث کاهش اعتماد عمومی به دستاورد‌های دولت شد.»

وی افزود: «واقعیت را به مردم درباره امکانات موجود، منابع نفتی، گازی، پتروشیمی یا حتی قدرت ژئوپلیتیکی منطقه و شرایط آب و هوایی نگفتن، به معنای سنگ اندازی پیش پای خود مسئولانی است که واقعیت‌ها را پنهان می‌کنند. به همه این دلایل انتظار من به عنوان اقتصاددان در درجه اول، صداقت تیم اقتصادی و در راس آن، رئیس دولت چهاردهم است.»

برخی گزینه‌ها ضد برجام و FATF فکر می‌کنند

این نماینده ادوار مجلس در ادامه گفت: «نمی توان به طور دقیق درباره این که کدام کاندیدا بهتر عمل خواهد کرد صحبت کرد، چون حقیقت این است که اول باید منتظر نوع برخورد شورای نگهبان با افرادی باشیم که برای رقابت‌های انتخاباتی ثبت نام خواهند کرد. اگر شورای نگهبان یک انتخابات غیررقابتی و محدود را تدارک ببیند، اصلا انتظار این که انتخابات قدرتمند و رقابتی برگزار شود، کاملا از بین می‌رود. بین افرادی که مطرح هستند افرادی از جمله علی اکبر صالحی، محمد صدر، مسعود پزشکیان و علی لاریجانی، تجارب بالایی دارند، اما مسئله این است که نمی‌دانیم کدام یک از افراد وارد گردونه رقابت‌ها خواهند شد و اصلا مشخص نیست استراتژی کلی نظام به کدام سمت معطوف است.»


بیشتر بخوانید: جدال روایت‌ها در زمین آژانس؛ نگاهی به صدور قطعنامه و بیانیه‌های متوالی در نشست فصلی شورای حکام


وی افزود: «بین سه طیف اصلاح طلب، اصولگرا و طیف تندرو، برخی از افراد هستند که تجربه حضورشان را پس داده و دیده ایم که وقتی در راس امور قرار می‌گیرند چه عملکردی دارند. درواقع برخی از آن‌ها در راستای بهبود روابط کشور با جهان حرکت کرده اند، ولی برخی حتی ضد برجام، ضد توافق و ضد FATF فکر می‌کنند و در حوزه مذاکرات نیز ضعیف یا بی حاصل ظاهر شده اند و مشخص است وقتی به مقام ریاست جمهوری برسند، چگونه عمل خواهند کرد. به همین دلیل امیدوارم شورای نگهبان به این موارد هم فکر کند و افرادی متنوع را تایید صلاحیت کند تا مردم بر اساس شناختی که در این مدت کسب کرده اند افراد را انتخاب کنند.»‌

نمی‌شود یک نفر بیاید و همه چیز را به تنهایی درست کند

این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه گفت: «اگر قرار باشد اولویت‌های اقتصادی را طبقه بندی کنیم، به ترتیب، کنترل تورم، رشد اقتصادی، کنترل نرخ بیکاری و افزایش روابط خارجی از مهمترین اولویت‌ها محسوب می‌شوند. این موضوع که رئیس جمهور بعدی کشور، برای بهبود وضع اقتصادی و افزایش رفاه عمومی کار بسیار دشواری در پیش دارد، موضوعی پنهانی نیست و قرار هم نیست در عرض یکی دو ماه همه چیز درست شود، اما با توجه به وخامت اوضاع انتظار می‌رود کاندیدا‌های احتمالی از همین حالا شروع به برنامه ریزی کنند.»

وی افزود: «وضعیت کشور به شکلی است که نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم یک نفر سر کار بیاید و همه چیز را درست کند. فارغ از مجموعه وزیران و کابینه‌ای که باید به دقت انتخاب شود، مسائل دیگری از جمله نوع برخورد دیگر قوا با قوه مجریه نیز در چگونگی پشبرد برنامه‌های اقتصادی مهم است. من معتقدم که اگر یک دولت قدرتمند سر کار بیاید، حتی مجلس هم نمی‌تواند فارغ از اختیارات قانونی خود فشار بیش از حد به چنین دولتی وارد کند. یک نکته مهم هم وجود دارد. بهتر است دولت‌های مختلف، همان وقتی که در راس امور قرار دارند، با کارشکنی مواجه می‌شوند، اعلام کنند، اتفاقا خوب است که مردم بدانند اگر تغییری در کشور رخ نمی‌دهد دلیلش چیست. این که یک دولت بعد از کنار رفتن تازه شروع به افشاگری می‌کند را حرکت درستی نمی‌دانم.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

عکس‌های تولد ۲۴ سالگی باران خانم سریال گردن‌زنی

استوری معنادار معاون سابق پرسپولیس علیه درویش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟

ورود اتباع ایرانی و مسافران اسرائیلی به سوریه ممنوع شد

بیانیه قوه قضائیه درباره ترور دو قاضی دیوان عالی

فیلم/ ماجرای ترور قاضی رازینی ۲۶ سال پیش

فیلم/ جشن تولد غم‌انگیز ماه‌چهره خلیلی با حضور پسرش

عکس/ واکنش حسام الدین آشنا به ترور سه قاضی در تهران

عکس/ نقش برجسته غزال در کاخ داریوش شوش بازماند از ۳۰۰۰ سال پیش

عکس/ ژست بامزه رُز و جک در پشت صحنه تایتانیک ۲۸ سال پیش

عکس/ قاب خانوادگی منوچهر وثوق در کنار پدرش ۷۶ سال پیش

هدیه ۵۰ میلیارد تومانی شیخ اماراتی به سردار آزمون+ عکس

قیمت جدید دام زنده ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تیراندازی و شهادت دو قاضی مقابل کاخ دادگستری

حال و هوای تشییع نمادین پیکر حضرت زینب (س)

بازیکن آرژانتینی در آستانه جدایی از استقلال

عکس/ قاب جذاب آناهیتا درگاهی و رویا جاویدنیا در ۳۷ و ۵۹ سالگی

عکس/ حمله مسلحانه به ۳ قاضی در دیوان عالی کل کشور

عکسی پرحاشیه و دیدنی از ملاقات پزشکیان و رئیس جمهور ترکمنستان