اقتصاد۲۴- بهتر است بدانید که ساقهی این میوه حاوی آنزیم معروفی به نام «بروملین» است که به کاهش وزن رفع سلولیت کمک زیادی میکند. این ترکیب باعث دفع چربیهایی میشود که از قبل در بدن انبار شده اند. اگر از چاقی و یا سلولیت رنج میبرید میتوانید آناناس را در چهارچوب یک رژیم لاغری سالم بگنجانید. آناناس به افزایش کارایی متابولیسم کمک میکند، زیرا این کار به تسهیل هضم غذا کمک میکند، اما نظر دیگری نسبت به آن وجود دارد، یعنی اینکه غذاهایی که به صورت جداگانه خورده میشوند در دراز مدت تاثیری در افزایش راندمان سوخت و ساز بدن ندارند.
یک فنجان خلال آناناس حاوی حدود ۸۲ کالری است که میتواند یک وعده مناسب برای میان وعده در طول رژیم کاهش وزن باشد، در این مطلب به چند مورد از خواص اناناس میپردازیم، با ما همراه باشید.
از دیگر فواید آناناس، حضور آنزیمهای طبیعی در این میوهی مطبوع و لذیذ است که باعث بسته یا کوچک شدن منافذ پوست بدن میشوند. در واقع این آنزیمها تاثیرات مثبتی بر استحکام و روشن شدن رنگ پوست داشته و از آسیب دیدن و فرسوده شدن پوست جلوگیری میکند. همانگونه که میدانید با گذر عمر و کاهش رشد سلولهای چربیساز در بدن انسان، پوست به تدریج خشک شده و باعث بروز چین و چروکهای متعددی روی آن میشود. ویتامین ث، روی، ویتامین آ و برخی دیگر از مواد مغذی از اصلیترین دلایلی هستند که میتوانند از بروز این اتفاق جلوگیری کرده و باعث نرم و شاداب ماندن پوست شوند. خوشبختانه میوهها و در بین آنها آناناس منبع بسیار خوبی از انواع ویتامین بهویژه ویتامین ث و روی است که در پیشگیری از خشک شدن پوست کمک شایانی خواهد کرد.
ویتامین C یک عنصر مهم است که به جلوگیری از ریزش مو کمک میکند. این ویتامین یک آنتیاکسیدان قدرتمند است که با آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد مبارزه میکند. آناناس منبع غنی این ویتامین محلول در آب است. گوشت این میوه را بخورید یا آب آن را بگیرید و به صورت تازه مصرف کنید تا مزایای ویتامین C را درو کنید و از ریزش موهایتان جلوگیری کنید. معروف است که عصارهی آناناس دارای خواصی است که به پرپشت شدن موها کمک میکنند. آنزیمهای موجود در این میوهی زرد و طلایی فولیکولهای مو را با فراهم کردن مواد مغذی حیاتی تقویت میکند. این امر، به نوبهی خود، باعث افزایش انعطافپذیری و ضخامت مو میشود.
آناناس حاوی آنزیم شگفتانگیزی به نام بروملین است که اثرات حیرتانگیزی در حفظ سلامت بدن ایجاد میکند. این آنزیم به گونهای ناباورانه اقدام به سرعت بخشیدن به بهبودی و بازسازی سلولهای صدمه دیدهی بدن کرده و زخمها و جراحات وارده به بافتهای بدن را ترمیم میکند. محققان بر این باورند از ویژگیهای منحصربهفرد بروملین، افزایش جریان خون در قسمت آسیبدیده است که نقش بسزایی در سرعت بهبود منطقهی صدمه دیده ایفا خواهد کرد. همچنین این آنزیم از جمع شدن خون در بخشهایی از بدن که دچار سیاهی و کبودی شده است، ممانعت میکند. به همین دلیل، پزشکان مصرف آناناس پس از عملهای جراحی را توصیه میکنند.
یکی دیگر از خواص فوقالعادهی آناناس، خاصیت ادرار آوری است. خاصیتی مفید برای جلوگیری از تجمع آب و مواد اضافی در بدن که باعث دفع مواد زیانآور از بدن خواهد شد. همچنین این میوه در تصفیهی خون نقش بسزایی ایفا کرده که همین امر به بهبود جریان خون در رگها و سایر اندامهای بدن کمک بسزایی خواهد کرد. جلوگیری از انعقاد خون از دیگر فواید مصرف آناناس به شمار میرود که استفاده از آن برای افرادی که با مشکل انعقاد خون دست و پنجه نرم میکنند، بسیار مناسب و مفید است. البته بهتر است این میوهی لذیذ را پس از آبگیری با زنجبیل مخلوط کرده تا به نتیجه بهتری برسید.
از مهمترین دلایل ایجاد لختههای خونی در بدن انسان، پروتئینی ارگانیک به نام فابرین است. این پروتئین از گردش خون جلوگیری کرده و باعث ایجاد لختههای خطرناک خونی و در نتیجه انعقاد خون خواهد شد. خوشبختانه دانشمندان و محققان حوزهی سلامتی با پژوهشهای انجام شده بر انواع میوهها دریافتند آنزیم بروملین، به طور باورنکردنی و شگفتانگیزی این پروتئین خطرناک را در خود حل کرده و باعث روان شدن جریان خون میشود. با تحقق این عمل، خونرسانی به تمامی بخشهای بدن به خوبی انجام شده و در نهایت، فعالیت قلب به طرز فوقالعادهای صورت میپذیرد. با کنترل فعالیت قلب، رگهای خونی باز شده و از ایجاد و لختههای خونی پیشگیری خواهد شد.
بیشتر بخوانید: پس از خوردن این میوه نخوابید
خاصیت ادرارآوری آناناس به پاکسازی کلیهها و دفع سنگ کلیه کمک میکند؛ بنابراین در طب سنتی و مدرن، بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه و سلامتی، استفاده از آناناس را برای جلوگیری یا درمان سنگ کلیه و از بین بردن ضایعات بدن پیشنهاد میکنند.
خوردن آناناس به وفور ممکن است منجر به برخی از عوارض جانبی مانند آلرژی، بثورات و بروز برخی مشکلات در دستگاه گوارش مانند اسهال، احساس استفراغ و حالت تهوع شود، زیرا باعث افزایش انقباضات رحمی میشود و ممکن است منجر به سقط جنین شود. اگر معده حساس و دستگاه گوارش ضعیف دارید، از آناناس اجتناب کنید. اسیدهای موجود در این میوه میتواند منجر به سوزش و یا ریفلاکس معده شوند. آناناس بیش از حد موجب افزایش بروملین در بدن میشود که موجب سقط جنین یا زایمان زودرس میشود. همچنین باعث استفراغ، خارش پوست و انقباضات رحمی در سه ماهه اول میشود. اگر از دیابت بارداری رنج میبرید، ممکن است آناناس برایتان خوب نباشد، چون سطح قند بالای آن شرایط شما را وخیمتر خواهد کرد. اگر اضافه وزن دارید، نباید به خاطر مقدار کالری بالای آن، آناناس را مصرف کنید. مصرف بیش از حد آناناس میتواند باعث حساسیت یا ورم در زبان، گونهها و لبهای داخلی شود. اما اینها بعد مدتی محو میشوند. بهتر است اگر از بیماری زخم معده، گاستریت، خطر سقط جنین، خونریزی شدید و فشار خون پایین رنج میبرید، از آناناس اجتناب کنید. اگر برای اولین بار در طول دوران بارداری آناناس خوردید، ممکن است برخی علائم آلرژیکی را تجربه کنید. مصرف بیش از حد آناناس میتواند منجر به اسهال شود.
آنزیم بروملین موجود در آناناس، دارای اثرات لیپولیتیک و پروتئولیتیک است که به سوزاندن چربی کل بدن کمک میکند. همچنین میتوانید با گنجاندن آن در رژیم غذایی، تغییر سبک زندگی و ورزش روزانه ناحیه شکمتان را مورد هدف قرار دهید.