تاریخ انتشار: ۱۱:۵۸ - ۰۹ تير ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۳ نظر

دو پیام جدی اکثریت خاموش و امید به اتحاد علیه سیاه چاله پایداری

ایران ما، اکنون به خانه‌ای شبیه شده که آتشی بر آن افتاده است. اولین و فوری‌ترین کار و وظیفه ساکنان چنان خانه ای، فرونشاندن آتش است تا بعد از آن، درباره نحوه اداره خانه با یکدیگر مشورت کنند.

یک انتخابات و دو پیام جدی از اکثریت

اقتصاد۲۴-آن گونه شمارش رسمی آرا تا این لحظه نشان می‌دهد و نیز بر اساس خبر‌های غیررسمی، حدود ۴۰ درصد مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیر شرکت کردند و مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به مرحله دوم رفته اند تا یکی از آن‌ها جمعه آینده، به عنوان رئیس جمهور ایران برگزیده شود.

در این باره چند نکته قابل توجه است:

۱ - این که بخش عمده‌ای از مردم ایران با صندوق قهر کرده اند، باید پیامی صریح و بی پروا به حاکمیت باشد. این پیام اسفند گذشته نیز در انتخابات مجلس داده شد.

اگر جمهوری اسلامی همانند هر حکومت دیگری به بقا و مشروعیت می‌اندیشد، چاره‌ای جز تعامل با مردم و کسب رضایت آن‌ها از طریق اجرای خواسته‌های عمومی ندارد.

نظام باید بین مطالبات اکثریت و سلیقه اقلیت، طرف اول را برگزیند و بداند مادام که مردم را دارد، نباید واهمه‌ای از افول داشته باشد. جمهوری اسلامی، بدون مردم، چیزی جز پیکری بی روح نخواهد بود. از این رو به ویژه باید حرف‌ها و خواسته‌های نسل جوان به عنوان صاحبان اصلی و مهم کشور را بشنود و در برابر آن‌ها تمکین کند. نمی‌شود که مدام از مردم گفت و در عمل، از سیاست خارجی گرفته تا مناسبات اجتماعی و سبک زندگی، نادیده شان گرفت.

معنای "خالص سازی" در عمل، "مردم زدایی" است و میدان دادن به متوهمانی که فکر می‌کنند جای خدا و مردم نشسته اند، جفای همزمان به مردم، ایران، جمهوری اسلامی و حتی اسلام است.

۲ - تا پیش از این تقریباً همه تحلیل‌ها حاکی از این بود که در مشارکت ۴۰ درصدی، اصولگرایان برنده می‌شوند. با این حال در همین مشارکت اندک نیز پزشکیان رأی بیشتری دارد؛ یکی از فعالان رسانه‌ای اصولگرا در این باره نوشت: چه کرده ایم که در انتخابات ۴۰ درصدی هم مردم به ما اقبالی ندارند؟!

این هم پیام دوم مردم به حاکمیت است. به بیان دیگر، آن اکثریت غایب و رای دهندگان به پزشکیان -که گزینه مطلوب جریان حاکم نبود- حامل یک پیام به حاکمیت بودند: ما تغییرات جدی می‌خواهیم.


بیشتر بخوانید:اعلام آمار نهایی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم


جمهوری اسلامی باید دل مردم را به دست آورد که در شرایط کنونی، کاری است سخت، ولی هنوز ممکن. باید اصلاحات بزرگی انجام شود تا مردم ایران بار دیگر احساس کرامت و حرمت کنند؛ این برای یک ملت، حتی از نان شب هم مهم‌تر است و تنها یا یک تحول رخ می‌دهد: مردم بازتاب خود و خواسته هایشان را در کارگزاران نظام و تصمیمات آن‌ها ببینند.

۳ - برای تغییرات مهم و اصلاحاتی که انتظار داریم انجام شود، نباید دست روی دست بگذاریم و کار را از همین که هست بدتر کنیم. عجالتاً با نتایج کنونی آراء، کشور در خطر سیاهچاله جریان تند رو و مشکوک پایداری است:
جریانی که حتی در بحبوجه انتخابات نماینده اش از برخورد سخت با زنانی که پوشش مد نظر آن‌ها را رعایت نمی‌کنند، سخن می‌گوید.

جریانی که حامی پر و پا قرصش ابداع کننده طرح ضد مردمی برداشت ۳ میلیون تومان از حساب بانکی زنان بدحجاب و بی حجاب است.

جریانی که گزینش نیروهایش برای پست‌های مدیریتی، نه بر مبنای تخصص و تجربه که بر مبنای برونداد‌های ایدئولوژیک است.

جریانی که سردمدار آن در مذاکرات هسته ای، برای طرف‌های غربی و شرقی داستان‌های تاریخی می‌گفت و هر ۱۶۰ روز یک قطعنامه رسمی از شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس اتمی علیه ایران گرفت که در تاریخ بی سابقه بود و مردم ایران را در محاصره اقتصادی قرار داد و گردن هم نگرفت!

جریانی که به طور آشکاری مخالف اینترنت آزاد و طرفدار فیلترینگ است و حتی وضعیت نابسامان موجود را هم برای ملت زیاد می‌داند و طرح موسوم به صیانت را دنبال می‌کند.

جریانی که روحانی معروفش -که نماینده مجلس هم است- راه برخورد با دانشجویان معترض را اخراج و ممنوع الخروجی ۱۰ الی ۱۵ ساله آن‌ها از کشور می‌داند.

جریانی که حتی در زمان ریاست جمهوری رئیسی، در برابر مذاکرات دولت او و آمریکا مانع تراشی کرد و نشان داد به طور مبنایی، تعمد دارد برای جلوگیری از اصلاح رابطه ایران و غرب.

این جریان، با راهیابی نامزدش به دور دوم، به شدت امیدوار شده است که این بار نه شورای عالی امنیت ملی یا چند وزارتخانه که کل دولت را در دست بگیرد و با افکار قرون وسطایی اش بر مقدرات ۸۵ میلیون ایرانی حاکم شود.

هیچ چاره‌ای نداریم - تاکید می‌شود - هیچ چاره‌ای نداریم جز این که به فوریت جلوی حکمفرمایی مطلق این جریان را بگیریم. ایران ما، اکنون به خانه‌ای شبیه شده که آتشی بر آن افتاده است. اولین و فوری‌ترین کار و وظیفه ساکنان چنان خانه ای، فرونشاندن آتش است تا بعد از آن، درباره نحوه اداره خانه با یکدیگر مشورت کنند.

پیروزی جلیلی، باعث تحکیم بی سابقه موقعیت تندرو‌ها در ایران می‌شود و به موازات آن، آتش را در خانه ایران گسترش می‌دهد و دقت کنید که سخن از ایران است و نه نظام سیاسی حاکم بر آن یا هر چیز دیگر.

گفتیم که در انتخابات اخیر، دو گروه دو پیام قدرتمند به نظام دادند: آنان که رأی ندادند و آنان که به پزشکیان رأی دادند. اینان گروه قدرتمند و بر اساس تحلیل وضعیت انتخابات و آراء، اکثریتی حدوداً ۸۰ درصدی هستند که خواهان تغییرند و برای رسیدن به این هدف، باید در وضعیت "افتادن آتش به جان خانه"، متحد شوند و نگذارند خانه مشترک شان طعمه آتش شده و ایران خاکستر شود. گام اول آن است که به رای دادن و ندادن همدیگر احترام بگذارند و گام دوم نیز همگرایی است.

اگر رای دهندگان به پزشکیان با غایبان متحد شوند که جریان پایداری آتشی تمام عیار بر این خانه خواهند بود و هدف نجات خانه ایران محقق نخواهد شد.

پس عاقلانه و رواست که غایبان، این بار کنار رأی دهندگان به پزشکیان قرار گیرند تا هم پیام تحول خواهی مشترکی ایجاد و منتقل کنند و هم عجالتاً جلوی آتش را بگیرند.

فکر نکنید که افراطیون آتش افروز می‌آیند و با ندانم کاری‌های خود، باعث فروپاشی نظام سیاسی می‌شوند؛ نه تنها این اتفاق نمی‌افتد بلکه آن‌ها افکار و امیال سیاسی و ایدئولوژیک خود را با استفاده از امکان نظام، به طور رسمی بر مردم تحمیل می‌کنند و متضرر اصلی، یک یک مردم ایران از جمله شمایی که دارید این متن را می‌خوانید، خواهند بود.

فقط کافی است پیچ اینترنت را باز هم سفت‌تر کنند، چقدر معذب خواهید شد! یا کافی است لایحه حجاب و عفاف شان را اجرا کنند، تا چند مهسای دیگر روی دست خانواده هایشان بماند! یا کافی است چند کار نابخردانه که مسبوق به سابقه است در روابط بین المللی انجام دهند و دلار را در کوتاه مدت به رقم‌های نجومی برسانند، آنگاه چقدر در افزایش قیمت غذایی که می‌خورید و کفش و لباس و خودرو و اجاره خانه تاثیر خواهند گذاشت و شما را در مضیقه خواهند انداخت!

این‌ها تهدید‌های توخالی برای ترساندن مردم نیست که به رقیب رأی ندهند، این‌ها واقعیت‌های پیش رو بر اساس واقعیت‌های کنونی و تجربه‌های گذشته هستند.

اگر می‌خواهید جلیلی رای بیاورد، روز انتخابات بروید و به او رأی دهید، ولی اگر نمی‌خواهید او رئیس جمهور کشوری مانند ایران شود، روی دیگر سکه آرای او نشوید و بدانید که رأی ندادن شما، دقیقاً رای دادن به او و تمام برنامه‌های خطرناکی است که برای ایران دارند؛ به او در اجرای این برنامه‌ها کمک نکنید و در آتش زدن خانه ایران، شریک نشوید.

منبع: عصر ایران
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رادمهر
0
1
شنبه ۰۹ تير ۱۴۰۳
اینها دقیقا تهدید های تو خالی و از قبل آزمایش شده برای ترساندن مردم هست امروز تو ایران مثل بقیه کشورها رفراندوم هم برگذار بشه کمتر از هفتاد درصد شرکت میکنن چطور شما هشتاد درصد از ملت رو از خودت میدونی؟
ناشناس
0
0
شنبه ۰۹ تير ۱۴۰۳
رأی قالیباف و جلیلی رو بذار رو هم بعد مقایسه جبهه انقلاب رو با اصلاحات دریاب!!!
اون ۴۰ میلیون خاموش حداقل ۲۰ میلیونی ضرر کرده های از روحانی و اصلاحاتن!
ناامیدهایی که با سیاه چاله مذاکرات با آمریکا و شب امضای برجام رقصان با هزار تومنی در خیابان ها بودن و بعدش پنچر شدن چون فهمیدن همش دروغ بود!
برجام یه دروغ بود!
یه دروغ بزرگ!!!!!!!
سعید
0
0
يکشنبه ۱۰ تير ۱۴۰۳
مردم و من که واسه نان شب ماندم هیچ امیدی به اصلاح نیست و از سیاهی که بالاتر نیست
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل