اقتصاد ۲۴- همانطور که پیشتر نیز برخی از فعالان بازار رمزارزها پیش بینی کرده بودند، قیمت بیت کوین طی شبانه روز منتهی به روز جمعه، با ریزش شدید ۷.۵ درصدی قیمت مواجه شده و فشار فروش را در بازار افزایش داد.
به عنوان مثال، «اندرو کانگ» در پیش بینی چند روز پیش خود، قرار گرفتن بیت کوین در بازاه زمعاملاتی محدود و کم نوسان و همچنین، سطوح بالای اهرم بازار ارزهای دیجیتال را عاملی برای ریزش سنگین قیمت این رمزارز دانسته بود. وی همچنین پیش بینی کرده که در صورت ریزش قیمت به زیر کف چهار ماهه، بازار رمزارزها میتواند با افول شدید مواجه شده که این امر، قیمت بیت کوین را به زیر ۴۰ هزار دلار خواهد کشید.
پیش بینیهایی از این دست که تعداد آنها نیز در شبکههای اجتماعی به ویژه توئیتر طی روزهای گذشته کم نبوده، بر این حقیقت دلالت دارند که بازار میتواند شرایط ریزش سنگین مجدد ماه می ۲۰۲۱ را بار دیگر تجربه نماید. چنین تحلیلهایی نشانگر احتمال ریزش قیمت بیت کوین به سطوح وحشتناک سال ۲۰۲۱ است که پس از یک دوره رشد و سوددهی مطلوب بازار، شاهد یک ریزش منتهی به ضررهای سنگین در بازار بودیم. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که در صورت تصدیق این سناریو، باز هم درست مانند شرایط همان سال، باید منتظر ورشکستگی آلتکوینهای بسیاری در بازار بود.
یکی از عوامل اصلی ریزش اخیر قیمت بیت کوین در بازار، مساله آغاز توزیع بیت کوینهای به سرقت رفته در صرافی منحل شده Mt Gox بوده که قرار است طی روزهای آتی (ماه جولای) انجام شود. این بیت کوینها در سال ۲۰۱۴ در جریان یک همله هکری از صرافی مذکور به سرقت رفته بودند. اکنون قرار است بخشی از ۹۵۰ هزار بیت کوین به سرقت رفته از بیش از ۲۰ هزار مشتری سرافی Mt Gox به آنها بازگردد که نشانگر عرضه سنگین بیت کوین در بازار است. بر اساس آخرین آمارهای موجود، تاکنون بیش از ۲.۷ میلیارد دلار بیت کوین به آدرس کیف پ. لهای ارائه شده از سوی مالباختگان بازگشته و این در حالیست که ارزش کل بیت کوینهایی که به پرونده Mt Gox مربوط میشود، حدود ۹ میلیارد دلار خواهد بود.
لذا، به نظر نمیرسد سرمایه گذاران تا زمان تعیین تکلیف توزیع این حجم از بیت کوین، اقدام به ورود سنگین به بازار نمایند؛ چراکه این احتمال وجود دارد که با توجه به ارزشمند شدن بسیار چشمگیر بیت کوین طی ده سال گذشته، اکنون بسیاری از مالباختگانی که بیت کوینهای خود دست یافته اند، اقدام به عرضه و فروش سنگین توکنها در بازار نمایند. در حقیقت، یکی از دلایل اصلی ریزش سنگین قیمت بیت کوین طی دوهفته گذشته، ناشی از تاثیرات منفی انتشار همین خبر است. چنین وضعیتی نهایتا به ضرر بیت کوین و سایر داراییهای دیجیتال تمام خواهد شد.
بیشتر بخوانید: احتمال سقوط بیت کوین تا ۶۰ هزار دلار وجود دارد؟
نکته دیگری که در گزارشهای پیششین نیز دائما به آن اشاره کرده ایم، وضعیت نرخ بهره سپردههای بانکی در آمریکا است که به یکی از مهمترین موانع اصلی عدم رشد قیمت در بازار ارزهای دیجیتال و طلا تبدیل شده است. هماطور که در گزارش پیشین مربوط به تحلیل قیمت بیت کوین نیز اشاره کردیم، انتشار آمار مربوط به دادههای شغلی آمریکا در روز جمعه، میتواند تا حدی مسیر پیش روی قیمت را مشخص نماید. بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده در این خصوص، دولت آمریکا در ماه میحدود ۱۹۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد نموده و این در حالیست که این آمار برای ماه پیشین آن یعنی می، ۲۷۲ هزار شغل بوده که نشانگر ضغف دولت در این بخش است. این موضوع میتواند نوید بخش افزایش فشار روز فدرال رزور برای کاهش نرخ بهره بانکی به منظور بازگشت سرمایههای سپرده شده در بانک به سمت بازار بورس و واحدهای تولیدی در آمریکا به منظور جلوگیری از رکود بیشتر اقتصادی در آمریکا شود.
همچنین، شاخص دلار نیز طی یک هفته گذشته، همچنان سیری نزولی (هرچند آهسته) را تجربه کرده که هر دو عامل یاد شده میتواند به سود بازار ارزهای دیجیتال تمام شود. اما این همه ماجرا نیست. چراکه بر اساس آخرین دادههای تورمی آمریکا، دولت همچنان اندکی از نرخ هدفگذاری شده خود برای تورم دچار مشکل بوده و ترس فدرال رزور از آن است که با آغاز کاهش نرخ بهره و بازگشت نقدینگی بانکها به بازار، موج جدید از تورم در آمریکا به راه بیفتند. لذا، در خصوص مساله فدرال رزور باید تنها منتظر ماند و دید که آیا کمیته بازار آزاد فدرال رکود را به تورم ترجیح خواهد داد یا بالعکس؟
بیت کوین در ساعات اولیه روز جمعه به قیمت ۵۳۹۸۰۲ رسید و پس از آن، اندکی با بازگشت قیمت مواجه شد. در بازاه زمانی چهار ساعته، محور قیمت روی ۵۵۱۸۰ دلار و مقاومت فوری آن نیز روی ۵۷۰۹۰ دلار قرار دارد. مقاومتهای بعدی قیمت نیز به ترتیب روی ارقام ۵۸۵۱۰ دلار و ۶۰۲۲۰ دلار قرار دارند که در حال حاضر، فاصله زیادی با این اهداف داریم.
همچنین، حمایت فوری بیت کوین روی ۵۳۱۴۰ دلار قرار دارد که در صورت از دست رفتن این حمایت، باید منتظر ریزش تا سطوح حمایت بعدی یعنی ۵۱۷۲۰ دلار و ۴۹۹۱۰ دلار باشیم. شاخص RSI نیز روی ۱۷ قرار دارد که نشان دهنده ایجاد ترس بسیار شدید در بازار و قرار گیری بیت کوین در محدوده فشار فروش است.
در حال حاضر، EMA ۵۰ روزه بیت کوین روی ۶۰۵۱۰ دلار قرار داشته که تا زمان قرار گیری قیمت در زیر این محدوده، شاهد شکل گیری بازار خرسی برای بیت کوین هستیم. همچنین، هرگونه شکست قیمت به بالای محدوده ۵۵۱۸۰ دلار، میتواند نشانگر ورود بازار به فاز گاوی جدید باشد. اما تا آن زمان، همچنان بازار در فاز خرسی قرار خواهد داشت.