اقتصاد۲۴- موضوعی که در حال حاضر فعالان وفادار به بازار سهام مطرح میکنند این است که با توجه به وضعیت فعلی ارزش معاملات و روند خروج پول، آیا ادامه سرمایهگذاری در بورس، منطقی است؟
شهیر محمدنیا، کارشناس بازار سرمایه در این رابطه گفت: «الان بهترین فرصت برای خرید سهام با دید بلندمدت است. البته باید به خرید سهام تنوع داد؛ از آنجا که ریسکهای سیستماتیک همواره در سرمایهگذاری دخیل هستند، به همین منظور باید وزن قابل قبولی به طلا داده شود.»
وی ادامه داد: «با توجه به چشمانداز جهانی طلا به دلیل سیاستهای پیش روی فدرال رزرو و اروپا که به طرف سیاستهای انبساطی پیش میروند و ریسکهای موجود خاورمیانه که اخیرا لبنان نیز به آن اضافه شده، باید هر مدیر سبد سرمایهگذاری حداقل بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از وزن سبد را به طلا اختصاص دهد. برای مثال ما در تابستان سال گذشته حدود ۲۰ درصد از وزن سبدمان را به طلا اختصاص دادیم که در ادامه راه به ۳۰ درصد نیز رسید.»
محمدنیا افزود: «بررسیهای انجام شده با کارشناسان نشان میدهد P/E بازار به سال ۱۳۹۴ یعنی ۶.۷ رسیده است. با این حساب ما میتوانیم سهمهایی که آندرولیو و ارزشمند هستند را با یک تنوع مناسب سبد سهام خریداری کنیم. این تنوع باید به صورتی باشد که بخشی از سبد سرمایهگذاری به طلا و بخش بزرگتر آن یعنی حدود ۷۰ درصد از سبد به خرید سهام اختصاص داده شود. همچنین از این ۷۰ درصد نیز باید بخش بزرگی از آن به سهمهای بزرگ و بالغ اختصاص یابد.»
بیشتر بخوانید: انتظار بازار سهام از دولت چهاردهم
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: «پس از روی کار آمدن دولت جدید، آینده بازار سهام را صعودی میبینم. چرا که طبق بیانیه اقتصادی دولت جدید، یکی از چشماندازهای این دولت سیاستگذاری برای تک نرخی شدن ارز است. اگر ریلگذاری و سیاست به طرف تک نرخی شدن ارز برود و فاصله دلار مرکز مبادله با بازار آزاد به زیر ۱۵ درصد برسد، حاشیه سود شرکتها بهتر خواهد شد. همچنین پذیرش FATF نیز به این مهم کمک خواهد کرد.»
محمدنیا گفت: «تیم جدید دولت سابقه اجرایی و علمی خوبی دارد و اگر سیاستی را که برنامه دارند پیادهسازی شود و بانک مرکزی نیز یک سود اوپتیمال و بهینه در نظر بگیرد، بازار سهام پتانسیل بالایی برای رشد دارد. همچنین این موج ناامیدی که در بازار شکل گرفته، از نظر من کاملا اشتباست و با تجربه ۱۵ ساله خود اعتقاد دارم باید ۶۰ درصد از سبد به سهام با دید چهار الی پنج ساله اختصاص داده شود.»
وی تاکید کرد: «اعتقاد دارم در چهار سال آینده هیچ بازار مالی از داراییهای ریسکی مثل طلا و دلار گرفته تا املاک به بازدهی بازار سرمایه نمیرسند. اگر از منظر دیگر نگاه شود، مشخص میکند که اکثر سهمها با تورم تعدیل نشدند. همانطور که بررسی شد P/E بازار ۶.۷ است و از لحاظ قیمتی مشخص است که قیمتها رشد نکردهاند.»
وی ادامه داد: «از نظر ارزش دلاری نیز باید گفت، آخرین باری که من بررسی کردم ارزش دلاری بازار اول بورس ۱۴۰ میلیارد دلار بود که همتراز با سال ۹۷ و ۹۸ است؛ لذا از هر بعدی نگاه میشود، به شدت بازار ارزنده است؛ مخصوصا با این تغییر ریلی که در حال شکل گیری است و با این کارشناسهایی که روی کار آمدند.»