تاریخ انتشار: ۱۱:۳۱ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۳
شکوه از دست رفته چیتگر

جدیدترین وضعیت آپارتمان‌های چیتگر و مناطق ۲۱ و ۲۲ تهران!

یکی از مهم ترین مشکلات برج‌های بلند، نرسیدن آب به طبقات بالا و فشار کم آب است که همیشه وجود دارد

جدیدترین وضعیت آپارتمان‌های چیتگر و مناطق ۲۱ و ۲۲ تهران!

اقتصاد۲۴ - آمار فروش خرداد سال گذشته و خرداد امسال می‌تواند نکات مهمی را به ما منتقل کند. گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در خرداد ماه سال گذشته نشان می‌دهد، فقط ۵۲ دستگاه آپارتمان در منطقه ۲۲ معامله شده بود. میانگین قیمت این آپارتمان‌ها نیز متری حدود ۶۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اعلام شده بود. این در حالی است که در خرداد ماه امسال خریداران فقط حدود ۹ دستگاه بیشتر از سال گذشته آپارتمان خریده‌اند و ۶۱ دستگاه آپارتمان با قیمت هرمتر ۷۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شده. خرید و فروش آپارتمان در منطقه ۲۱ هم خیلی تعریفی نیست.

هفت صبح نوشت:خرداد پارسال فقط ۴۵ دستگاه در این منطقه فروخته شده و خرداد امسال هم ۶۳ خریدار در منطقه ۲۱ صاحب خانه شدند. اما این رشد ناچیز و عدم استقبال خریداران از مناطق ۲۲ و ۲۱ که محله‌های چیتگر شمالی و جنوبی، شهرک باقری و شهرک دریاچه خلیج فارس، وردآورد و... را در دل خود جا داده، نشان می‌دهد دیگر کمتر کسی دوست دارد در این منطقه صاحب خانه شود.

دریاچه چیتگر در اواخر دهه هشتاد رو به توسعه نهاد و به سرعت به یکی از مراکز تفریحی و مسکونی تهران بدل شد. یک دریاچه مصنوعی بزرگ، چند مرکز تفریحی در اطراف آن، چند مرکز خرید کلیدی مثل ایران مال و همین‌طور بام لند و وفور برج‌های سر به فلک کشیده این تصور را ایجاد کرد که این منطقه در میان تهرانی‌ها و بخصوص کسانی که در فکر سکونت در منطقه‌ای خوش آب و هوا و خلوت هستند محبوب شود.

در ابتدا هم به نظر می‌رسید این تصور در حال به واقعیت پیوستن است. اما از اواخر دهه نود این ریتم کند شد. مشکلات زندگی در چیتگر به رغم خوش آب و رنگ بودن و زیبایی آن مشخص شدند. یکی از کسانی که بعد از سه سال زندگی در این منطقه تصمیم گرفته که به داخل محلات شلوغ مرکز شهر برگردد به نکته جالبی اشاره می‌کند: در طول روز این شهرک بسیار خلوت است چرا که موج کارمندان به سمت شهر حرکت می‌کنند و اهالی مستقر به زنان خانه‌دار و فرزندانشان و همین طور کهنسالان محدود می‌شوند و این مسئله ضریب امنیت محله را در روز‌ها کم می‌کند و برعکس در شب‌ها این ضریب بالا می‌رود!

اما این همه نکته و داستان نیست. به گفته یکی از ساکنان این منطقه به هفت صبح، مسئله به طور عام به کمبود امکانات مهم برای زندگی بر می‌گردد. کمبود امکانات از نگاه این شهروند ساکن یکی از برج‌های مشرف به دریاچه خلیج‌فارس یک لیست بلند بالا دارد، از نبود تاکسی و اتوبوس خطی گرفته تا کمبود امکانات پزشکی و آموزشی و خدماتی و مراکز خرید کاربردی.


بیشتر بخوانید: موج اجاره خانه‌های اشتراکی در تهران + سند


مشکلات رفت و آمد: ساکنان مناطق ۲۱ و ۲۲ خارج از شهر تهران هستند و برای رسیدن به تهران یا باید خودروی شخصی داشته باشند یا باید از مترو و تاکسی و اتوبوس استفاده کنند. یادتان باشد به طور نسبی فاصله محله چیتگر تا میدان آزادی ۱۵ کیلومتر و با محله سعادت‌آباد (چهارراه سرو) حدود ۲۳ کیلومتر است و تا میدان ونک ۲۱ کیلومتر. به گفته این شهروند این خانه‌ها بیشتر برای کسانی مناسب است که خودروی شخصی دارند.

راه ارتباطی مردم این مناطق بیشتر به دو اتوبان همت و بزرگراه حکیم است که در بیشتر ساعات روز ترافیک سنگینی دارند. البته که مترو بخشی از این مشکل را حل کرده است. با این حال رسیدن به ایستگاه پایانی مترو در منطقه چیتگر تازه شروع مشکلات است. چون تعداد تاکسی‌های خطی و اتوبوس‌هایی که شهروندان را به ایستگاه‌های مترو چیتگر و وردآورد می‌رسانند، آنقدر کم است که بیشتر مسافران مترو صادقیه مجبور می‌شوند برای مسیر رفت و برگشت از تاکسی‌های اینترنتی استفاده کنند و هر روز هزینه زیادی برای رفت و برگشت به تهران بپردازند.

بساری از مسافر‌ها بعد از پیاده شدن از ایستگاه‌های مترو ورزشگاه آزادی، چیتگر و وردآورد باید بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت منتظر تاکسی یا پر شدن اتوبوس بمانند یا اینکه از خودروی شخصی خود استفاده کنند و هزینه جداگانه برای پارکینگ مترو بپردازند. این شهروند می‌گوید، همیشه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از اینکه به مترو چیتگر برسد به همسرش زنگ می‌زند تا در ایستگاه منتظر او بماند، چون اگر مثل یک دونده دوی سرعت ندود به تاکسی نمی‌رسد و باید دقایق زیادی در اتوبوس بنشیند تا راه بیفتد.

نبود مدارس دولتی: پیدا کردن مدرسه دولتی در اطراف بلوک‌های برج‌های منطقه ۲۲ و ۲۱ نیز یکی دیگر از مشکلات ساکنان این منطقه و به خصوص کسانی است که در برج‌های مشرف به دریاچه زندگی می‌کنند. اگر مدرسه دولتی هم پیدا شود آنقدر شلوغ است که بعضی از کلاس‌های درس با حدود ۴۰ دانش آموز برگزار می‌شود.

این در حالی است که یک جست‌وجوی ساده نشان می‌دهد، تعداد مدارس غیرانتفاعی این منطقه به اندازه‌ای هست که پاسخگوی نیاز مردم باشد. اما خیلی از خانواده‌ها به دلیل اینکه نمی‌توانند از پس هزینه ثبت نام فرزندان خود در مدارس غیرانتفاعی بربیاند، مجبورند فرزندانشان را در مدارس مناطق مجاور مثل منطقه پنج ثبت نام کنند. از طرف دیگر باز هم برای رفت و آمد فرزندانشان به مناطق مجاور با مشکل تاکسی، مترو و اتوبوس و هزینه سنگین سرویس مدرسه مواجه هستند.

مشکل کم آبی در طبقات بالا: بیشتر ساختمان‌های این منطقه برج‌های بلند مناطق یا ساختمان‌های بلند هستند. کسانی که ساکن طبقات بالای برج‌های مسکونی هستند با اینکه ویوی ابدی به دریاچه یا جنگل چیتگر دارند، اما یکی از مهمترین مشکلات آن‌ها نرسیدن آب به طبقات بالا و فشار کم آب است که همیشه وجود دارد. شاید به همین دلیل است که به گفته این شهروند ساکن منطقه ۲۲ بیشتر کسانی که طبقات بالای برج‌ها را خریده‌اند، یا درصدد فروش آن هستند یا ملک را اجاره داده‌اند و خودشان در طبقات پایین‌تر یک آپارتمان اجاره کرده‌اند.


بیشتر بخوانید: بازار سوزان رهن و اجاره مسکن مهر پردیس


وفور مهاجران و اتباع:‌تبلیغات منفی زیادی درمورد ازدحام جوانان اهل همسایه شرقی در این منطقه منتشر شده است و ذهنیت خریداران را تحت تاثیر خود قرار داده است.

قیمت ملک در منطقه ۲۱ و ۲۲: منطقه ۲۲ در شمال غرب تهران و در پایین دست رودخانه کن و وردیج واقع شده و یکی از بزرگترین مناطق تهران به شمار می‌رود. این منطقه سال ۱۳۷۹ و با هدف رفع کمبود‌های خدماتی در حوزه غرب تهران و همچنین انتقال جمعیت ساکن در بافت‌های فرسوده مرکز شهر به این مکان، به مناطق شهرداری تهران افزوده شد. یک سوم وسعت منطقه ۲۲ را فضای سبز و مناطق جنگلی تشکیل داده و بزرگترین مجتمع خرید به نام ایران مال در همین منطقه ساخته شده است.

دریاچه مصنوعی چیتگر با وجود مرغ‌های دریایی نیز یکی از مناطق مهم گردشگری این منطقه است که اطراف آن مجتمع‌های تجاری و مراکز خرید و رستوران‌های بزرگ زیادی افتتاح شده است. کسانی که می‌خواهند در منطقه ۲۲ خانه بخرند در حال حاضر و طبق گزارش بانک مرکزی برای هر متر آپارتمان باید حدود ۷۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه کنند. یعنی هزینه خرید یک آپارتمان صد متری نوساز در یکی از برج‌های بلند این منطقه نزدیک هشت میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. قیمت ملک در منطقه ۲۱ نیز طبق گزارش بانک مرکزی در خرداد ماه امسال متری حدود ۶۴ میلیون تومان اعلام شده است.
به هرحال این منطقه جنجالی که ساخت آن یک فضای جدیدتفریحی و اقامتی به تهران اضافه کرد حالا با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند که رونق و اعتبار را ازآن دور ساخته است. نوعی سردرگمی و هرج و مرج بر ساختار‌های شهری این منطقه متاسفانه سایه انداخته است و خب این مشکل باید حل شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/پیمان قاسم‌خانی بعد از مدت‌ها با دخترش آفتابی شد

پیش بینی قیمت دلار فردا سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

مدیر استقلالی در فدراسیون جانبازان و توان‌یابان پست گرفت!

دومین برد کشتی ایران در المپیک پاریس

عکس/ ابراز علاقه شدید مجری شبکه ورزش به همسرش

عکس/ استایل جذاب الناز شاکردوست در نمایش جدیدش

مقصد بعدی فرهاد مجیدی کجاست؟

فیلم/ حمایت مجری جنجالی صدا و سیما از الهام چرخنده

تکلیف آینده سیاسی سعید جلیلی چیست؟

چه کسی جانشین اسماعیل هنیه خواهد شد؟

فیلم/ ماجرای حکم جنجالی آزاده صمدی به خاطر پوشش کلاه

فیلم/ رضا رویگری: به خدا من گدا نیستم

پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیاردی به دارندگان حساب متصل به پایانه‌های فروش

اینفوگرافی/ سه دهه فیلترینگ در ایران

نحوه فعالیت موسسه اعتباری ملل در روز ۱۴۰۳/۰۵/۱۶

تقدیر مدیرعامل شستا و مدیرعامل گروه صنعتی بارز از صنایع لاستیکی سهند

برگزاری دومین جلسه شورای معاونین و مدیران شرکت سرمایه گذاری شهرآتیه

۳۰ درصد سود مشارکت بیمه‌های زندگی بیمه کوثر در سال ۱۴۰۲

پزشکیان سنگ بنای دولت چهاردهم را مشخص کرد

لیست وزرای پزشکیان چه زمانی اعلام می‌شود؟

عکس/ وزیر ارشاد برای خودش مجوز پایگاه خبری صادر کرد!

عکس/ یاسر جبرائیلی هم مجوز روزنامه گرفت!

فیلم/ آتش سوزی مهیب در مرز دوغارون خراسان رضوی

عکس/ نشستن ظریف، زاکانی و قاضی زاده هاشمی دور یک میز

اعلام شرایط دریافت زائر کارت اربعین

رکوردزنی صادرات زمزم ایران به ۲۳ کشور جهان

فیلم/ سخنان عجیب نماینده مجلس درباره کشته شدن نتانیاهو

با جنگنده J۳۱، نسخه چینی F۳۵ آمریکایی آشنا شوید

فیلم/ بنای هزارساله گنبد عالی ابرکوه سلجوقی در شهر ابرکوه

محسن پورسیدآقایی گزینه تصدی وزارت راه کیست؟

سرمایه «ومدیر» ۱۸۹ درصد افزایش یافت

فیلم/ قهوه با ما چه‌کار می‌کند؟

فیلم/ زیبایی متحیرکننده طبیعت چهارمحال بختیاری

عکس/ پیروزی باشکوه برای بنگلادشی‌ها بعد از فرار نخست وزیر

فیلم/ لحظه فرار نخست وزیر بنگلادش

فیلم/ بنگلادش جهان را با سرنگونی دیکتاتور غافلگیر کرد

برداشت برنج از شالیزار‌های مازندران

فیلم/ زیبایی حیرت انگیز دریاچه چورت ساری

فیلم/ نخست وزیر بنگلادش از کشور فرار کرد

فیلم/ آبروریزی اینترنشنال در آنتن زنده تلویزیون

فرود آرام طلای ۱۸ عیار با لیدری اونس جهانی

بهترین فیلم‌های جاسوسی براساس واقعیت کدامند؟

صعود دلار به کانال ۶۲ هزار تومانی

صادرات ترکیه به اسرائیلی‌ها صفر شد + عکس

فیلم/ روایت عجیب ضرغامی از جلسه شورای عالی فضای مجازی

فیلم/ هشدار قاطع سردار سلامی به اسرائیل

بلاتکلیفی خانه جامعه شناسان؛ جزئیات جدید ماجرای پلمب مرکز آموزش انجمن جامعه‏‌شناسی ایران

گزارش بورس امروز ۱۵ مرداد ۱۴۰۳

مفهوم بازار خرسی در بورس چیست و دستورالعمل سرمایه‌گذاران در این دوره چه باشد؟

معارفه رئیس سازمان برنامه و بودجه با حضور پزشکیان+ عکس