اقتصاد۲۴- به گزارش صدای بورس، هفته کاری منتهی به چهارشنبه ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۳ به شکل کابوس باری شروع شد و ادامه یافت و با بیم و امید بهبود اوضاع به پایان رسید. در این هفته شاخص کل بازار سرمایه بعد از مدتها به محدوده پایینتر از ۲ میلیون واحد سقوط کرد.
ارزش معاملات خرد هم مانند هفته معاملاتی قبل حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در متوسط روزانه بود. هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از نقدینگی اشخاص حقیقی از بازار سهام خارج شد. خروج ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی پول اشخاص حقیقی از صندوق درآمد ثابت که به نظر میرسد به منظور ثبت نام در طرح قرعه کشی پیش خرید خودرو بود هم قابل توجه است. به گفته مسئولان ۷۰۰ هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده اند و مبلغ ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تا کنون برای این قرعه کشی بلوکه شده است.
«ساینا» ۷۴۰ درصد از محل آورده با سلب حق تقدم افزایش سرمایه خواهد داشت. «شفام» ۴۰۰ درصد از محل مطالبات و آورده سهامداران افزایش سرمایه میدهد. «کایزد» هم افزایش سرمایه ۷۰ درصدی از سود انباشته دارد. «سلیم» و «فسوژ» به ترتیب ۵۰۰ درصد و ۳۰۰ درصد از محل سود انباشته افزایش سرمایه دارند. مجوز افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی «پلاست» ۱۳۷۶ درصدی «سنیر»، ۲۲۰ درصدی «سفانو»، ۴۵۸ درصدی «پلاسک» همگی از محل مازاد تجدیدارزیابی داراییهای ثابت توسط سازمان بورس و اوراق بهادار صادر شد.
بیشتر بخوانید: افت معاملات بورس در دومین هفته محدویت دامنه نوسان + نمودار
«فاراک» در یک شفاف سازی پیوست قرارداد با شرکت مهر پتروکیمیا را منتشر کرد. «ونیرو» هم از تملک شرکت بهداد آتیه ساز ایرانیان (سهامی خاص) خبر داد. تپسی از توقف فعالیت شرکت نوآفرینان رابین پارس شفاف سازی کرد. «خصدرا» حکم
بی حقی در خصوص مطالبه سود سهام و خسارت از شرکت مدیریت سرمایهگذاری بانک ملی ایران دریافت کرد. «مادیرا» از تاسیس شرکتی جدید به منظور تولید پنل خورشیدی خبر داد. «غکوروش» ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مرابحه منتشر کرد. معاون اجرایی رئیس جمهور از دستور به بانک مرکزی برای تامین مالی ۵۰ هزار میلیاردی شرکتهای دارویی برای رفع مشکلات کمبود دارو خبر داد. «ثاخت» مزایده عمومی جهت احداث هتل آپارتمان در استان مازندران را برگزار میکند. این شرکت همچنین قصد فروش تعداد محدودی از واحدهای مجتمع تجاری عفیف آباد شیراز را دارد. «وخارزم» اعلام کرد برنامهای برای تولید رمز ارز ندارد. بانک ملت از ارتقای کفایت سرمایه به بالای عدد ۱۰ خبر داد.
«غنوش» در مجمع ۵ تومان تقسیم کرد. «وشمال» هم ۵۸ تومان به ازای هر سهم توزیع کرد. «کروی» هم به ازای هر سهم ۷۰ تومان تقسیم کرد.
بانک سپه قصد فروش بلوک ۱۷ درصدی «وامید» را دارد. قیمت این مزایده ۲۵ درصد بالاتر از قیمت روز قبل معامله در بازار خرد است. سازمان خصوصی سازی هم ۶.۲۲ درصد «فارس» را در قیمت ۲.۳ برابر بازار خرد آگهی کرد. «فسوژ» از محل فروش یک دستگاه حفاری ۲۸ میلیارد تومان سود ساخت. خریدار این دستگاه حفاری، فزر بود.
زیر مجموعه همراه اول ۴۰ درصد دی جی کالا را خرید، بخشی از سهام خریداری شده از زیر مجموعه «وتوصا» بود.
با توجه به وضعیت وخیم بورس و احتمال سرایت و آسیب بحران بورس به سیستم بانکی و اقتصادی کشور، سرانجام شورای عالی بورس تشکیل جلسه داد و با اعلام رئیس کل بانک مرکزی قرار بر حمایت ۵ هزار میلیاردتومانی بانکها از بازار سرمایه شد. همچنین وعده تخصیص ۴۵ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه و همچنین کارگزاریها در قالب تسهیلات با سود مناسب نیز داده شد. سازمان بورس برای حمایت از بازار برنامه انتشار ۵ هزار میلیاردی اوراق تبعی توسط صندوق توسعه بازار را نیز در نظر دارد. طبق گفته مسئولان برنامههای دیگری نیز برای حمایت از بازار سرمایه در دست بررسی است. احتمال افزایش دامنه نوسان در هفته جاری دور از ذهن نیست.
در بازارهای جهانی هفته پر نوسانی را پشت سر گذاشتیم. قیمت نفت برنت بعد از رشد سنگین در ابتدای هفته در نهایت با افت مواجه شد و در محدوده ۸۱ دلار در هر بشکه در حال معامله است. طلای جهانی مجددا به بالای ۲۵۰۰ دلار در اونس برگشت و قصد عبور از این ناحیه مقاومتی که سقف تاریخی طلا نیز میباشد را دارد. بعد از سقوط هفته قبل به کمتر از ۸۸۰۰ دلار در تن به بالای ۹۰۰۰ دلار برگشت. قیمت روی، آلومینیوم و سرب هم به ترتیب ۲۷۲۶، ۲۳۴۵ و ۲۰۰۰ دلار در تن در حال معامله است.
قیمت دلار نیمایی در ادامه رشد آهسته خود به بالای ۴۵ هزار تومان رسید، قیمت دلار در بازار آزاد به کمتر از ۶۰ هزار تومان بازگشت. قیمت سکه امامی هم ۴۱.۵ میلیون تومان است.
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس