تاریخ انتشار: ۱۲:۱۴ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۳

برنج ایرانی گران می‌شود؟

عضو انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران با تاکید بر اینکه شرایط جوی نامناسب وضعیت تولید برنج را نیز تحت تاثیر قرار می دهد،گفت: هر ساله زمین‌ها کوچک‌تر و کشت محصول کم‌تر می‌شود و در سال جاری نیز با کاهش ۳۰ درصدی محصول طارم مواجهیم.

برنج ایرانی

اقتصاد۲۴-برنج یکی از کالا‌های استراتژیک و مهمی است که با توجه به فرهنگ ایرانی و مصرف بالای آن، نقش مهمی در سفره مردم دارد. طی سال‌های اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی که در بسیاری مواقع با خشکسالی و کم‌بارشی، تغییر الگوی بارش‌ها و پربارشی‌های بی موقع خود را نشان داده، کشاورزی آسیب‌های بسیاری را متحمل شده است که حال اگر به این مسئله رکود اقتصادی را نیز بیفزاییم دلیلی محکمی خواهد بود که محصولاتی همچون برنج با محدودیت و مشکلات بسیار زیادی مواجه شود. در ادامه این مطلب؛ با توجه به آغاز فصل برداشت برنج طی گفت‌وگویی با عضو انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران به مسئله میزان تولید برنج در کشور و شرایط فعلی آن پرداخته شده است.

سید تقی جعفریان - رئیس هیئت مدیره کارخانجات تولید برنج شمال کشور و عضو انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران- با توجه به شرایط اقلیمی ایران و بارش‌های خارج از زمان مناسب درباره آمار موجود در زمینه تولید و برداشت برنج ایرانی اظهار کرد: هیچ آمار دقیقی از میزان تولید برنج در کشور وجود ندارد. تاکنون بار‌ها اعلام کرده‌ایم که به آمار دقیقی نیاز داریم، ولی هیچ کس هیچ اطلاعاتی ندارد. به کرات اعتراض کرده‌ایم که میزان تولید را اعلام کنند که واردکنندگان از آن اطلاع داشته باشند و دولت نیز درباره وضعت برنج کشور اطلاعات کامل داشته باشد؛ اما هیچکس هیچ اطلاعاتی ارائه نمی‌دهد.

وی افزود: میزان تولیدی که اعلام می‌شود اصلا درست نیست. آمار غلط ارائه می‌شود از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن و ... آمار ارائه می‌شود که هیچ کدام صحت ندارند. هر ساله زمین‌های زیرکشت برنج کوچک و کوچک‌تر و تغییر کاربری داده می‌شوند. در سال جاری نیز با توجه به شرایط جوی کسری محصول داریم. مسئولین متولی باید پاسخگو باشند.

کسری ۳۰ درصدی محصول طارم نسبت به سال گذشته

جعفریان درباره تاثیر بارندگی‌هایی که در شمال کشور رخ داده بر تولید برنج تصریح کرد: در صورتی که شرایط جوی نامناسب باشد، وضعیت برنج نیز به هم می‌ریزد. در سال جاری در حوزه برنج طارم حدود ۳۰ درصد کسری تولید داریم. تا به اینجا که هر کدام از کشاورزان اطلاعات دادند می‌توانیم بگوییم که ۲۰ تا ۳۰ درصد کسری محصول در زمین‌ها وجود دارد که در این کسری عوامل مختلفی همچون شرایط جوی و بارندگی‌ها که به محصولات آسیب وارد کردند، کود و سمی که استاندارد و مناسب نیستند و اینکه بذر‌های ما اصلاح شده نیستند همگی دست به دست هم دادند تا به کشاورزی ما آسیب وارد شود. بذر برنج‌هایی که وارد بازار می‌شوند مخلوط هستند و به بذر‌ها و برنج ما همچون طارم آسیب وارد می‌کند.

وی ضمن تاکید بر تغییر کاربری بسیاری از زمین‌های کشاورزی اظهار کرد: بسیاری از افراد زمین‌های خود را از برنج تغییر کاربری داده‌اند و به دنبال واردات صیفی‌جات و مرکبات هستند چراکه درآمد بیشتری نسبت به برنج دارد و در این کسری آب دیگر کاشت برنج برای آن‌ها صرفه ندارد. هر ساله از میزان زمین‌های زیر کشت برنج کم می‌شود که بیشتر نمی‌شود و این آسیب بزرگی است که نیاز به واردات را بیشتر می‌کند.

عضو انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران تاکید کرد: اینکه بسیاری آمار درست ارائه نمی‌دهند به دلیل این است که کشاورزان و تولیدکنندگان می‌خواهند محصول خود را همچون زعفران و پسته بفروشند؛ اما قانون اجازه نمی‌دهد که مردم گرسنه بمانند و با این امر موافقت نمی‌کند و این یکی از مشکلات مردم شمال کشور با دولت مردان است. قانون اجازه نمی‌دهد و دولت نیز از طریق واردات نیاز مردم را تامین می‌کند.

هر ساله زمین‌ها کوچک‌تر و تولیدات کمتر می‌شوند

وی با تاکید بر اینکه برنج نیز همچون گندم یک کالای اساسی و استراتژیک است گفت: دولت هم حق دارد. یا باید بگوید که با توجه به اینکه برنج پرآب‌بر است به صرفه نیست، تولید برنج را قطع کنند وبه‌صورت مستقیم وارد شود و یا نه باید بکاریم و با قیمت بالا بفروشیم که چالش اصلی همین است چراکه هر سال شرایط نسبت به سال قبل بدتر می‌شود. مردم گرفتارتر می‌شوند و قدرت خریدشان کاهش می‌یابد و از طرفی نیز زمین‌های ما کوچک‌تر و میزان تولیدات کاهش می‌یابد که با این عدم برنامه‌ریزی که وجود دارد، اصل نبودن کود و سم که کارایی ندارد دیگر کاشت برنج برای کشاورزان به‌صرفه نیست.


بیشتر بخوانید:اعلام قیمت جدید برنج ایرانی


جعفریان ادامه داد: به دلیل اینکه زمین‌ها گران شده‌اند تا دو یا سه سال دیگر، کسی برنج نمی‌کارد و این محصول تمام می‌شود. گرفتاری ما تماما این است که آمار درستی نداریم. با مسئولین صحبتی داشتیم که از طریق ماهواره آمار بگیرند که چقدر زمین کشت شده است؟ به راحتی می‌توانند این آمار را به دست بیاورند، اما نمی‌دانم چرا این کار را نمی‌کنند؟ هر سال تکرار می‌کنند ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در کشور تولید و برداشت می‌شود و اصلا هم مشخص نیست این آمار از کجا استخراج می‌شود، اما اعتقاد من بر این است که زیر ۲ میلیون تن است.

حذف برنج از سفره مردم

وی افزود: درست است که برنج چندان قیمتی ندارد، اما کم کم در حال حذف شدن از سفره مردم است و این بسیار برای ما قابل لمس است. دیگر همچون گذشته نیز بازار ندارد و امسال ما بدترین رکود را تجربه می‌کنیم. سال گذشته مشکلاتی دیگر داشتیم و مردم نمی‌فروختند و بازار رکود کرد تا شرکت‌ها کمک کردند و بار‌ها را جمع کردند. در حال حاضر نیز شرکت‌ها می‌توانند کمک کنند و خریداری کنند، اما قیمت در بازار این ظرفیت را ندارد که شرکت‌ها ورود کنند.


بیشتر بخوانید:ماجرای فروش برنج ایرانی در کیسه‌های خارجی چیست؟


رئیس هیئت مدیره کارخانجات تولید برنج شمال کشور با اشاره به کمبود نقدینگی در کشور گفت: تمام مشکلات دست به دست هم داده‌اند و برنج را دچار مشکلات کرده‌اند. برنج دیگر خریدار ندارد. در حال حاضر بدترین وضعیت را در برنج داریم. در حال حاضر ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته کسری طارم داریم. چند سال قبل نیز اعلام کردم که ۴۰ درصد کسری محصول داریم و بسیاری از افراد انتقاد کردند که چرا این حرف گفته شده است؟ اما این نظر درست از آب در آمد. امسال نیز من اعلام می‌کنم که ۳۰ درصد کسری محصول طارم داریم نسبت به سال گذشته.

در سال جاری هیچ ذخیره برنجی از سال‌های گذشته نداریم

وی افزود: سال قبل برنج کهنه هم در انبار‌ها انباشت شده بود که همه طی سال گذشته مصرف شد و شرکت‌ها پاکسازی کردند؛ اما امسال ما ذخیره برنج کهنه سال گذشته را نداریم و برنج تازه سال جدید درآمده و کسری محصول داریم. اگر سال گذشته کسری محصول نداشتیم الان ۴۰ درصد برنج کهنه ذخیره شده را داشتیم و این می‌توانست بازار را متعادل کند، اما امسال به دلیل اینکه کسری داریم و این ۴۰ درصد ذخیره را نیز نداریم، برنج طارم دچار افزایش قیمت خواهد شد.

جعفریان در پایان تاکید کرد: مسئولین جهاد باید بگویند که آمار موجود را از کجا ارائه می‌دهند و کدام موسسه استانداردی آن را تایید می‌کند؟ بر چه اساسی باید آمار‌ها را بپذیریم؟ وزیر آینده باید کشاورزی را سر و سامان دهد. ما کارخانه‌دار‌ها بخش بازرگانی هستیم و نمی‌توانیم محصول را از کشاورز خریداری کنیم و قیمت افت کند و ما آسیب ببینیم از سویی نیز نمی‌توان قیمت را جهشی افزایش داد که مصرف کننده توان خرید نداشته باشد که در این صورت هم مردم و هم کشاورزان و هم تجار آسیب می‌بینند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت خودرو‌های پارس خودرو امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

اعتبار ۱۱۵ میلیون تومانی، بدون سود و بدون کارمزد بانک سینا برای خریداران محصولات ایران‌خودرو

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ معماری شگفت انگیز پل دزفول از دوره ساسانی

اینفوگرافی/ رتبه دانشگاه‌های ایران در جهان سال ۲۰۲۴

عکس/۲۶ نماینده در رای گیری مجلس شرکت نکردند!

یک تصویر کمیاب و قدیمی از حرم امام حسین (ع)

عکس/ رضا رشیدپور سعید جلیلی را با خاک یکسان کرد

عکس/ ماه عسل لاکچری سپند امیرسلیمانی و مونا کرمی

مسعود پزشکیان در اولین جلسه دفاع از کابینه اش در مجلس

تصویر قدیمی از شمس العماره مربوط به دوره قاجار

عکس/ استایل فرزند زنده‌یاد خسرو شکیبایی در ۴۱ سالگی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رونمایی از خودروی فوق لوکس میباخ+ عکس

جزئیات جدید از قتل آی نور کودک ۳ ساله الیگودرزی

فیلم/ رفتار زشت اوکراینی‌ها با اسیر‌های روس

ویدئویی پربازدید از رهبرکره شمالی در شبکه‌های اجتماعی

سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات دفتر پزشکیان شد

حضور مدیرعامل بیمه کوثر در استان مازندران

خودرو ام جی ۴ را چگونه در ایران شارژ کنیم؟

شکست راهبرد فشار حداکثری واشنگتن به تهران؛ آمریکا همچنان فاقد استراتژی جامع در برابر ایران!

فیلم/ سارق خیابان استاد معین دوباره آفتابی شد!

فیلم/جولان رولزرویس در خیابان‌های پایتخت

عکس/ جشن تولد مهدی کوشکی در کنار همسر جدیدش

عکس/ خانه مصدق پس از گلوله‌باران کودتای ۲۸ مرداد

فیلم/ادعای نتانیاهو درباره ردپای یک مسلمان در کشتار یهودیان توسط هیتلر!

عکس/ ساختن استخر در مجتمع‌های مسکونی ممنوع شد!

اعلام قیمت جدید برنج، روغن، شکر، گوشت و مرغ + جدول

فیلم/ پاسخ عراقچی به ثابتی: فیلمی که پخش شد سند افتخار است

مبینا نعمت‌زاده شرایط ورود به رشته پزشکی را دارد؟

فیلم / دفاع محکم عراقچی در مجلس

واکنش ناهید کیانی به مبارزه با کیمیا علیزاده

ثبت کم‌ترین اختلاف ارز نیما و آزاد در ۶ ماهه گذشته

جنگنده چند منظوره شنیانگ J-۱۱

فیلم/ ادا و اصول صداوسیمایی ثابتی برای مخالفت با عراقچی

۴ دروغ بزرگ امیرحسین ثابتی در نطق مجلس

فیلم/ صحبت‌های جنجالی هاشمی نسب درباره استقلال

سکوت پرسروصدای پایداری ها در روز صلاحیت خطیب

فیلم/ویلای فوق لاکچری علیرضا بیرانوند

ادعای جنجالی ترامپ: از کامالا هریس زیباترم!

استراتژی هریس در سیاست خارجی آمریکا؛ توازن در خاورمیانه، تعامل مشروط با ایران

خبر خوش وزارت کار درباره بیمه بیکاری

استایل شیک محیا دهقانی در یک مراسم خصوصی + عکس

طرح کالابرگ در دولت پزشکیان اجرا می‌شود؟

استوری خداحافظی مدافع پرسپولیس با هواداران

عکس/نوۀ دکتر مصدق در دادگاه رسیدگی به پرونده کودتای ۲۸ مرداد

تقابل استقلال و پرسپولیس با رونالدو و راموس

بازخوانی یک کودتا پس از ۷۱ سال؛ در روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در تهران چه گذشت؟ + ویدیو

مدیرعامل کرمان موتور: قطعی مکرر برق، تولید خودرو را مختل کرد / افزایش تولید در نیمه دوم سال

اینفوگرافی/ پزشکیان در دفاع از برنامه‌هایش چه گفت؟

بیمه آسیا خبرنگاران حوزه صنعت بیمه را تحت پوشش قرار داد

عکس دیدنی از بهروز وثوقی و آلن دلون در تهران

تکرار حمله یار و یاور جلیلی به سید عباس عراقچی

آبله میمون چیست و چه علائمی دارد؟ + فیلم

گزارش بورس امروز یکشنبه ۲۸ مردادماه ۱۴۰۳

فیلم/روایت سقوط مصدق در کودتای ۲٨ مرداد

عکس/نبض گیری پزشکیان در مجلس!

عکس/ لحظه ورود کودتاچیان به خانه دکتر محمد مصدق در روز ۲۸ مرداد

چهره جذاب مادر اوشین در ۷۶ سالگی+ عکس

عکس/ژست آلن دلون در فرودگاه مهرآباد حدود ۵۰ سال قبل

عکس/ الماسیه، اولین خیابان آسفالت در تهران قدیم

پاداش وزارت ورزش به ورزشکاران پارالمپیکی چقدر است؟

فیلم/ ثابتی مخالف عراقچی حرف زد و هیچکس تعجب نکرد